|
Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Windy |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13 Prispevkov: 670 Kraj: Maribor
|
Lenko vrjemi da dobiček od lisice je! _________________ When hell freezes over, I'll ski there too! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferrarist |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 21:16 Prispevkov: 77 Kraj: Dolenska
|
Fantje, dajmo se prosim držat teme. Nevem če sem na zadnih treh straneh prebral 5 koristnih komentarjev...
No pa da malo oživimo temo: kakšno je kaj stanje urejenosti Piskra? Se še pojavljajo kamni? Čez dober tedn tudi sam namreč krenem na Pohorje... _________________ 10-11: 1x Krvavec
08-09:12x ; 09-10:14x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3669 Kraj: Maribor
|
Citiram: | Potem pa ne moreš izjavit da se lahko kosajo z nekaterimi smučišči izven meja (OK sigurno so boljši od Slemena na Hrvaškem, na Koroških in Dolomitskih smučiščim pa nimajo šans, že zaradi nadmorske višine | To debato spremljam že nekaj dni in ves čas so me srbeli prsti da bi kaj napisal, zdaj pa ne morem več biti tiho: seveda se Pohorje ne more kosati z Mokrinami, Schladmingom, Kronplatzom in podobnimi težkimi kalibri - in se tudi nikoli ne bo moglo. Ampak: glede na tretjo sezono izkušenj z avstrijske Koroške lahko z mirno vestjo izjavim, da je Pohorje povsem na nivoju manjših koroških smučišč, marsikaterega pa tudi prekaša. Recimo, pohorski topničarji - čeprav tudi jaz rad pošimfam da zasneževaje poteka prepočasi - so carji v primerjavi s kolegi na Peci, ki s 25 topovi in polno akumlacijo nikakor, pa tudi če traja mraz en mesec skupaj, ne znajo zasnežiti proge v dolino tako da na njej ne bi bilo šodra. Tudi Koralpe ali Klippitz se s Pohorjem niti slučajo ne morejo primerjati, da o Weinebene sploh ne govorimo. Ali pa Goldeck prejšnji teden - pod novo sedežnico je šodrjama, da je hudo.
Tudi glede sanitarij, prijaznosti žičničarjev in podobnega bom rekel: kakor kje! Tudi v Avstriji sem doživel, da je žičničar (z vonjem po slivovki) slonel zraven hiške na spodnji postaji in gledal kako sidra tepejo začetnike po hrbtu, seveda pa tudi take ki res vzorno pomagajo in podajajo sidra - čeprav samopostrežnih sider ni potrebno podajati! Pa proge s kamni in brez njih, z ledenimi ploščami in s perfektnim snegom, urejene sanitarje z milom in toplo vodo pa tudi takšne z vonjem po urinu, mrzlo vodo in brez brisač se najdejo.
Prav je, da se Pohorce opozarja na napake - stanje je daleč od perfektnega - ni pa mi všeč pljuvanje brez osnove. Recimo tisto da 'živijo samo za lisico' je že ena raca - zakaj pa potem zasnežujejo Sleme, Ruško, Pisker, Videc? In to še danes? Ali pa nenehno zatrjevanje (mislim na komentarje na oba članka v Večeru) da 'drugod' ne zasnežujejo prog med smuko, to lahko trdijo samo tisti ki še nikoli niso niti povohali čez mejo. Letos sem praktično na vseh koroških smučiščih smučal med delujočimi topovi, razen na Peci in Goldecku - kjer pa so proge tudi p temu primernem stanju . Tudi ne bo držalo da so vsi žičkoti neprijazni, v tej sezoni se mi je že zgodilo da mi je možakar na spodnji postaji Vzpenjače vzel smučke iz rok in jih dal v nosilec na kabini. Kolikokrat se mi je to zgodilo v 28 dnevih smuke v Avstriji? Niti enkrat! Je pa res da kak tečen tepec ki pošlje nerodnega smučarja v PM namesto da bi mu pomagal (sem tudi že doživel) lahko pokvari ves vtis.
Rekel bi da so 'Pohorci' kar na dobri poti, da pa bo moralo po Dravi preteči še kar precej vode da se bo stanje res izboljšalo. Za začetek bi stanje krepko izboljšala še ena akumulacija (da bo več prog zasneženih že na začetku sezone), nekaj urejenih WC-jev na smučiščih (ne mi prosim s takimi da naj moški hodijo na malo potrebo v gozd, ostalo pa ... ?) in zamenjava nekaj najbolj neprijaznih žičkotov. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomek |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56 Prispevkov: 181 Kraj: Maribor
|
ferrarist je napisal/a: | No pa da malo oživimo temo: kakšno je kaj stanje urejenosti Piskra? Se še pojavljajo kamni? Čez dober tedn tudi sam namreč krenem na Pohorje... |
Danes je blo skoraj popolno Strmina je bila sicer ledena, samo po moje tam drugače tak ne more bit, Cojzerici sta v perfektnem stanju, te zadnje padavine so dale še piko na i Kamenja je sicer še, vendar res minimalno. Povezave so tudi malo boljše, razen Partizanka-Videc še rabi malo snega. Drugače pa danes najboljši smučarski dan do sedaj, ravno prav hladno, proge odlično pripravljene, vreme tudi super, pa še gužve ni bilo. Kičasto pač
 _________________ 15/16: 3x Obertauern
14/15: 13x 13/14: 11x 12/13: 23x 11/12: 12x 10/11: 63x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlatko83 |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29 Prispevkov: 168
|
Mislim, da mikijev komentar ne bi bil potreben, če bo ostali fantje (ne ljubi se mi vas naštevat) ostali na realnih tleh. Morda ste ljubosumni, ali vas muči kaj drugega, ampak ne vem, zakaj še sploh hodite na Pohorje. Jaz bom še vedno smučal tukaj. Upam, da vam je miki zaprl usta, kar je napisal, bo 100% drŽalo. Če pa imate kakŠen kompleks, pa piŠite Še naprej, morda na forumu on-on ali kaj podobnega.
Pa ne me opozarjat, da piŠem z velikimi Črkami, vem zakaj  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alenn |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36 Prispevkov: 198
|
sem povsem strinjam z zlatkotom83 in mikijem ! ostali pa ne hodite vec na pohorje, tukaj je vse slabo, izvolite idite na roglo al pa kam hocete, samo ne vec sinfat tu nekaj ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smitko |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11 Prispevkov: 235 Kraj: mb
|
forumi so zato da vsak lahko izrazi svoje mnenje,vam pohorcem nekaj ni jasno za tako ceno kart -sezonskih se postavljate ob bok vsem,Mokrinami, Schladmingom, Kronplatzom ,Kitzbuhlom,itd,itd to pa je Miki zgoraj že napisal da to nikoli ne bote.nismo ljubusumni samo za svoj denar pričakujemo to kar smo že 100 x povedali ne pa 1000 izgovorov.vam bi morala vsaka kritika ,seveda če je upravičena biti nov izziv in potrebno je potem tudi nekaj spremeniti,hvala bogu da vam kdo pove kaj je narobe samo vi ste preveliki ignoranti-žal drugače bi bilo marsikaj drugače |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlatko83 |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29 Prispevkov: 168
|
smitko je napisal/a: | forumi so zato da vsak lahko izrazi svoje mnenje,vam pohorcem nekaj ni jasno za tako ceno kart -sezonskih se postavljate ob bok vsem,Mokrinami, Schladmingom, Kronplatzom ,Kitzbuhlom,itd,itd to pa je Miki zgoraj že napisal da to nikoli ne bote.nismo ljubusumni samo za svoj denar pričakujemo to kar smo že 100 x povedali ne pa 1000 izgovorov.vam bi morala vsaka kritika ,seveda če je upravičena biti nov izziv in potrebno je potem tudi nekaj spremeniti,hvala bogu da vam kdo pove kaj je narobe samo vi ste preveliki ignoranti-žal drugače bi bilo marsikaj drugače |
Ufff, pa smo ti mi Pohorci stopili na žulj  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurij7 |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 17:02 Prispevkov: 129 Kraj: maribor
|
Kako je stanje na Partizanki in na povezavi do tja iz Areha? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janim |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 8:59 Prispevkov: 52
|
Pozdravljeni, pa da še jaz napišem nekaj besed. Seveda se tudi jaz strinjam z vsem kar je napisal miki. Tudi jaz sem že imel sezonsko karto za Koroško. Letos jo imam spet za Pohorje. Stanje v tem trenutku je takšno, da skoraj ne moreš napisat kaj slabega. Meni je v tem trenutku najbolj všeč da je urejena nočna smuka. To mi žal nobena koroška karta ne omogoča, pa tudi glede na to, da spadam med aktivni del prebivalstva je to edina možnost, da čez teden smučam.
Seveda sem bil pa v jeseni ko je bilo potrebno plačati karto precej nezadovoljen. Ok saj res da so letos precej spustili ceno, samo še vedno ne poznajo nobeno kombinacijo in nič. Tukaj jih Koroška karta precej prehiteva. Žal še niso slišali za partner paket itd. Malo je tudi smešno to ko se v Mariboru predprodaja zaključi konec oktobra, v Avstriji je predprodaja do Božiča. Sem pa mislim da enkrat v oktobru gledal Odmeve in je bil gost eden izmed vodilnih pri Braniku pa so primerjali cene med Mariborom in mislim da Mokrinami, pa je tip rekel da sta to primerljivi smučišči, s tem se seveda ne morem strinjat, saj kar se tiče infrastrukture ne. Vjezilo me je tudi to, no vjezilo smešno se mi je zdelo ko so pred leti postavljali sedežnico poštelo, ko so kao tipi razlagali kako je to najmodernejša naprava itd, kot da še nismo videli kaj takšnega, realno pa mislim da je takšna naprava na nekem sodobnem smučisščo že skoraj za pospravit.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lopata |
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 12:30 Prispevkov: 6
|
Se povsem strinjam z Mikijem, ugotavljam pa da se Pohorci ne morejo sprijazniti s tem da v primerjavi s tujimi smučišći niso veliki in nikoli ne bodo. Z velikimi se lahko primerjajo samo po ceni karte. Ali je že kdo zračunal koliko pride kilometr smučanja pri nas in koliko v tujini. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matic |
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15 Prispevkov: 552
|
jurij7 je napisal/a: | Kako je stanje na Partizanki in na povezavi do tja iz Areha? |
Povezave so solidne, na Partizanki bi še prav prišlo malo snega, ker gleda tu in tam kaj ven. Vsaj včeraj je. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gasilko |
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 8:46 Prispevkov: 18
|
Danes sem bil na Arehu, pa je tudi meni prekipelo, za to ceno vozovnice,bi upravitelj smučišča lahko veter ki je kar močno pihal usmeril kam drugam.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerman |
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:06 Prispevkov: 52 Kraj: Maribor
|
smitko je napisal/a: | forumi so zato da vsak lahko izrazi svoje mnenje,vam pohorcem nekaj ni jasno za tako ceno kart -sezonskih se postavljate ob bok vsem,Mokrinami, Schladmingom, Kronplatzom ,Kitzbuhlom,itd,itd to pa je Miki zgoraj že napisal da to nikoli ne bote.nismo ljubusumni samo za svoj denar pričakujemo to kar smo že 100 x povedali ne pa 1000 izgovorov.vam bi morala vsaka kritika ,seveda če je upravičena biti nov izziv in potrebno je potem tudi nekaj spremeniti,hvala bogu da vam kdo pove kaj je narobe samo vi ste preveliki ignoranti-žal drugače bi bilo marsikaj drugače |
Glej če vas vse moti CENA pa ne smučajte na Pohorju sej pa je še veliko smučišč v Sloveniji in ne vem zakaj morete hodit na Pohorje če vam je karta tak draga? Aja točno da lahko šinfate kako slabo stanje je na progi in ne vem kaj še vse.Mislim kdo vas sili da kupite karto?Pač bi radi čim več zaslužili in tisti ko bo karto kupo jo bo tisti ko pa je ne bo pa njegov problem.
Pa glede umetnih jezer mislim da bo še zagotovo prišlo do 2013 leta sej veste kaj je takrat
Sem pa malo proti temu da se bo tolko gozda posekalo in ne bo toliko kisika v zraku kot ponavadi pa dobro to je že druga tema ne mislim se prepirat glede tega.
Pa lep zimski pozdrav iz pod Pohorja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Čet Feb 04, 2010 5:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
Danes sem se prvič smučal na MB Pohorju in bilo je ODLIČNO. Nekaj je k temu prispevalo super vreme, presenečen pa sem bil, da nikjer ni bilo gužve in proge (predvsem sektor Areh) so bile dokaj prazne.
Začeli smo ob 8.30 na gondolo si prišel praktično takoj, nato vožnja po "tepihu" vse proge so bile odlično pripravljene, le ob robih občasno srečaš kak kamenček. Do 11h se je malo zapolnilo (vendar se ni čakalo) nato pa z busom na Areh ... na pol prazna sedežnica Pisker in super proga (razen par grudic na zadnji strmini) po 13h je bilo treba kakšen sedež počakati... še 2 vožnji po prazni Ruški in z busom nazaj ter po dobri (res se je naredilo nekaj kupov na Pošteli vendar nič hujšega) progi dirka v dolino.
Skratka odličen smučarski dan, super pripravljene proge in dokaj prazne proge...
Kaj me je motilo: gondola se je ZELO pogosto ustavljala, 2x sem se peljal in vsakič smo vsaj 2x obstali (naj ji bo, mogoče je to porodna bolezen); tisti bife na desno od Piskra s teraso je malo češko narejen vidi se, da je prekrit kontajner in tiste zamrežene okne in nizka linica kjer ti dajo pijačo niso ravno estetske in v WCju je smrdelo + bilo dokaj umazano.
Pohorje lahko pohvalim, le detajle npr. urejenost WCjev, bi si lahk šli pogledat v Turracher ali Mokrine.
Še eno vprašenje: kako dolgo traja pot s smučmi od gondole do Areha, se je treba dosti poganjat je kaj užitnega smučanja vmes? , je dobro označena?
Ker danes so mi vsi priporočali bus ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|