|
 |
|
Nasvet glede avstrijskih smučišč |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
klump |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 2:45 am Naslov sporočila: Nasvet glede avstrijskih smučišč |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2010 15:02 Prispevkov: 31 Kraj: LJ
|
Naslednji teden se odpravljamo na štiridnevno smučarsko-turistično turnejo po Avstriji (11.-14.), pa me zanima kakšno mnenje oz. predlog o smučiščih ne predaleč s poti (LJ-Salzburg-Innsbruck-LJ), predvsem ker poznam samo naša smučišča in Osojščico. Iščemo predvsem kaj večjega od naših smučišč, srednje zahtevne proge (npr. Kanin je kar idealen) in ne preveč dolgočasne tipa Kranjska Gora, tj. bolj raznolike, pa nismo ravno za off-piste. Ceneje je bolje, ampak za to je Avstrija najbrž napačna država - vsaj prespali bomo pri kolegih, tako da to ni problem. Vreme bomo pa tudi zrihtali, za kakšne podrobnosti bom vprašal drug teden. Malo sem že preštudiral možnosti na internetu, a tehnični podatki ne povejo vsega, tako da bi prav prišlo mnenje bolj izkušenih smučarjev, odločali se bomo tako sproti, kam bomo šli.
Zaenkrat je v planu smučanje v četrtek, ogledan imam BKK, Katschberg, Flachau+Zauchensee, Innerkrems, ampak mislim, da bo kar BKK (Mokrine pa za kdaj drugič). Petek je turističen za ogled Salzburga, Innsbrucka pa še česa okoli in vmes. Sobota smučanje nekje okoli Innsbrucka (nekje do uro vožnje, ampak načeloma čim bliže) - v Ga-Pa bo najbrž preveč gneče, mogoče ledenik Stubai ali Zillertal. V nedeljo pa Južna ali Vzhodna Tirolska (oz. morda tudi dan prej) - Alta Badia mi je precej simpatična, ampak že kar preobsežna za 1 dan, mogoče je boljši Kronplatz.
Predvsem me skrbi gneča, glede na to, da je ta vikend čas počitnic v Avstriji (razen Spodnje in Dunaja), Sloveniji, na Bavarskem, J.Tirolskem in še kje, a ne gre drugače (obisk iz Moskve) Bi bilo morda bolje, da obrnem zadevo, torej izkoristim čet/pet za smučanje, sobota prosto in v nedeljo nekje na Koroškem? To je ob predpostavki da gneča pomeni isto kot v Sloveniji, tj. da se sploh ne da smučat, ker 10-15 min čakaš v vrsti.
Upam, da vprašanja niso presplošna, če pa ima kdo še kakšen nasvet, se priporočam (rana ura zlata ura, to že vem, sploh za kake gondole ipd. :-), Lahko pa seveda pričakujete poročilo z izleta  _________________ 2010/1: Krvavec 2x, Kanin 2x, Kranjska Gora, Kobla, Mokrine, Kronplatz, Zauchensee-Flachauwinkl
2010/2: Kranjska Gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marvin |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 6:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28 Prispevkov: 387
|
Priporočam kombinacijo Flachauwinkl + Zauchensee. Tam nikoli nisem doživel neke gužve za razliko od samega Flachau-a. Oba smučišča sta tik ob avtocesti, takoj za drugim (Tauern) tunelom. _________________ ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Predvsem bi ti svetoval, da se v soboto ne približaš Salzburgu bolj kot na 50 km. Naprej od Flachaua se februarja ob sobotah jaz ne bi vozil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smitko |
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11 Prispevkov: 235 Kraj: mb
|
Bi bilo morda bolje, da obrnem zadevo, torej izkoristim čet/pet za smučanje, sobota prosto in v nedeljo nekje na Koroškem?
to ti bo vrjetno najboljša varianta,imeli boste veliko gnečo v soboto na cestah verjemi totalni kaos v počitmiškem času.
uf kilometrov po cesti pa boste fajn naredli,smučal boste bolj malo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klump |
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 1:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2010 15:02 Prispevkov: 31 Kraj: LJ
|
Ja sej če bi šli samo smučat, bi šli na kakšne Mokrine in BKK in to bi blo to. Glede na cestne kilometre bo res bolj malo smuke, ampak mislim da bo šlo: sreda zvečer do Beljaka, četrtek Mokrine in zvečer do Brunecka, petek Kronplatz in zvečer do Innsbrucka, sobota do Salzburga in nedelja okoli Flachaua. Meni se zdi kar v redu  _________________ 2010/1: Krvavec 2x, Kanin 2x, Kranjska Gora, Kobla, Mokrine, Kronplatz, Zauchensee-Flachauwinkl
2010/2: Kranjska Gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dolenc |
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29 Prispevkov: 762 Kraj: Stari vrh
|
Tudi jaz ti priporočam flachau-winkl + Zauchensee. Bil pred kratkim, pa ne glede na to da je bila sončna sobota ni bilo čakanja na napravah. Pa še zakon smučišče je. _________________ www.tdstarivrh.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
 |
|
Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|