Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 48, 49, 50  Naslednja
 Alta Badia, Arabba, Val Gardena « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
elan
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 1:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

kakor vem je passo gardena večinoma skoz odprt.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
user
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 2:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 18:53

jst bi ti vsekakor priporočil opcijo 2, decembra sem prevozil obe varijanti, pa mi je bilo naokoli precej bolj všeč in hitro .. mogoče malce dlje, ampak vsekakor bolj udobno.

prelaz gardena je bil takrat sicer odprt in tiste dni ze dolgo ni snezilo, ampak je bilo na cesti se vseeno precej snega (vrjetno od topov), tako da je slo precej pocasi ..
tigson
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 7:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2010 13:08

Hvala elan in user, vse je jasno....odločli se bomo na licu mesta.
Če bodo pogoji tja grede OK, gremo tja čez Passo Gardena in nazaj domov čez Brixen - da "doživimo" obe varianti. Če bo vreme slabo pa izbire itak ni.lp
Sezona 16/17: 3x Scheffau-SkiWelt
Nazaj na vrh
matjaz
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 8:17 am    Naslov sporočila: PARKIRANJE Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2007 19:29

Izbiram med nekaj apartmaji v Ortiseju v času SuperSun (dosti cenejši od Selve). Ker nerad koristim ski buse, me zanima, ali kdo ve, ali se plača parking ob vznožju Secede?
Nazaj na vrh
user
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 8:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

ob gondoli za secedo maš pokrito garažno hišo .. ura parkiranja se ne spomnem kolk je že bla, se pa za cel dan plača 5 eur ..
Tomaž
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 10:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Okt 2005 9:54
Kraj: moste

Prejšnji teden smo preživeli na smučanju v Dolomitih .Nekaj utrinkov je tu
http://picasaweb.google.si/sitola3/Dolomiti2010?feat=directlinkhttp://www.shrani.si/t/x/10I/SgNxUQw/fotografija0039.jpg
matjaz
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 10:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

A ste bili kaj na Marmoladi? Zanima me glede gneče.
Nazaj na vrh
Tomaž
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 4:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Okt 2005 9:54
Kraj: moste

Ne,sem pa izvedel,da je najmanjša gužva ob nedeljah!!??
tigson
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 1:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Evo, vrnili iz Val Gardene kjer smo preživeli zadnji teden v januarju. Tja in nazaj preko Passo Gardena, brez problema, tudi ostali prelazi vsi prevozni, če res ne sneži je zgleda tu vse prevozno.
Edino v soboto dopoldan nazaj domov po Dolini Alta Badie proti Brunecku od ?cvišnvaser? oz. Medvod kot je to nekdo že poimenoval debele ura vožnje, nepopisna gneča in kolona.. Stali v predorih?itd. vse zaradi križišča kjer se priključiš na glavno cesto. Sicer je bil tam karabinjer vendar intervali z naše strani so bili občutno prekratki. Ne vem kako drugi, vendar priporočam da se tega predela ognete vsaj v soboto dopoldan..?
Ostalo pa?ja nepozabno, narava je dih jemajoča, sem tudi prebral da so od junija 2009 Dolomiti na seznamu UNESCO kot spomenik svetovne naravne dediščine!
Pa še nekaj fotk z mojimi ?razmišljanji? (tekst je nad fotko).lp, tigson.

Sassolungo 3180m s poti iz prelaza Gardena v Selvo

Iz našega APP na Selvo.

Iz drugega okna. desno Sassolungo, levo gornja postaja kabinke Champinoi 2250m

Jutranje svežepečene rebrce

Marmolada. Razen enormne višinske razlike me sploh ni prevzela. Gužve nobene te rute pa ne priporočam ker razen tega da se lahko p0ohvališ da si se spustil iz nekih 3200 mnv ni omembe vredna

Gužva na razbiti in razriti progi iz Marmolade.

Proga iz Marmolade prvih ca 600 višincev je strma, nezanimiva in razrita, poleg tega slaba vidljivost-difuzna svetloba (ob visoki oblačnosti in dopoldan)

Sella Ronda in področje okoli nje. Kaj naj rečem? Novo doživetje: popotovanje na smučeh. 500 km prog, 200 naprav. Fenomenalno..

Podzemna železnica iz Sasslonga pod St. Cristino na Sečedo v parih minutah, brez kipca ali slike Marije pa tu nič ne gre..

Alpe di Siusi- baje najvišje ležeča planota v Evropi 2000 mnv nas je prevzela

Ob lepem vremenu raj za sprehajanje in tek na smučeh. Proge pa manj zahtevne. Enkratno za družine z otroki.

Grupa Sella

In za konec središče Selve z mostičem za smučarje nad cesto za Sello Rondo...nahodiš se pa da je joj!!

Nazaj na vrh
matjaz
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 8:25 am    Naslov sporočila: Alpe di Siusi Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Super reportaža. Kako pa ste šli na Alpe di Siusi. Ali z busom iz Gardene (od kod) ali preko Secede. Koliko se hodi peš? Ali imaš na Alpe di Siusi za cel dan smučarije?
Nazaj na vrh
polde
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 10:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25
Kraj: Ljubljana

Nasvet za povratek iz Alta Badie ob sobotah:
V Zwischenwassru oz. po domače Medvodah zaviješ desno na San Vigilio, nato nadaljuješ preko prelaza Furcia in se v Olangu priključiš na glavno cesto.
Zwischenwasser - San Vigilio - Olang cca 25km, časovno znese to 45 minut.
Zwischenwasser - Bruneck - Olang cca 25km, časovno zaradi boljše ceste 25 minut - če seveda ni gneče na križišču v San Stefanu..
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 11:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Poznam problematiko /preverjeno tudi preko Passo Furcia, ko sem bil v San Vigiliu di Marebbe /vendar mi je, gede na to da sem v Alta Badii optimalna varianta San Cassiano-Passo Falzarego-Cortina-Tobblach in pol dalje...nikoli gužve.....
Nazaj na vrh
tigson
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 1:03 pm    Naslov sporočila: Re: Alpe di Siusi Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

matjaz je napisal/a:
Super reportaža. Kako pa ste šli na Alpe di Siusi. Ali z busom iz Gardene (od kod) ali preko Secede. Koliko se hodi peš? Ali imaš na Alpe di Siusi za cel dan smučarije?

Mi smo šli iz Selve na alpe di Siusi z avtomobilom. ker smo se pač želeli peljati po panoramski cesti. Na koncu Ulricha/Ortisei je odcep levo, od tam pa še kar morda 20 km prvo gor pa dol in še enkrat gor. Na vrhu se nisem hitro znašel in šel na velik parking ter takoj "prispeval" 13 eur !? Da bi vozil bus na Siusi ne vem.

Druga možnost je z gondolo iz Ulricha, par postov nazaj je nekdo napisal da stane se mi zdi parking v garažni hiši za cel dan 5 eur.

Tretja je komplet z smučkami. Na Col Raiser pa potem iz Sečede po "Grandimissimi"v Ulrich. Tu je potem nek tunel za peš na drugo stran. Nisem pa ga šel niti pogledat in nimam pojma kako to zgleda, se mi pa zdi iz ene strani Ulricha na drugo kar daleč. Gazda (lastnik apartmaja kjer smo bivali) mi je rekel da je potrebno iti 15 min. peš s pancerji... naj tisti ki so to dali skoz povedo več!

Na Siussi je terenov za cel dan, so pa razen ene ali dveh prog bolj položne a kar široke, ravno prav za carving. Je pa Alpe di Siussi ob lepem vremenu raj za družine z otroki, sprehajalce, tekače.... lp, tigson.
Nazaj na vrh
tigson
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 1:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

fischerpro3 je napisal/a:
Poznam problematiko /preverjeno tudi preko Passo Furcia, ko sem bil v San Vigiliu di Marebbe /vendar mi je, gede na to da sem v Alta Badii optimalna varianta San Cassiano-Passo Falzarego-Cortina-Tobblach in pol dalje...nikoli gužve.....

Zanimivo kakšne različne izkušnje imamo s temi prelazi....in prav je tako. Ped tremi leti smo iz Falcad hoteli ravno po tej trasi. Sobota lep sončen dan..kilometri do vrha Falzarega se kar odštevajo. Malo dlje od table 1 km pa naenkrat močan veter, oblaki, na vsaki strani ceste navpičen zid vsaj 3 metre sfrezanega snega ki se je kar sipal na nas....noro.....en čeh pred mano je mel avto z bočne strani v trenutku zasipan skoraj do polovice.

Še danes ne vem kako mi je uspelo takorekoč na licu mesta obrniti in v trenutku pobegniti nazaj v dolino. Sem se do doline ravno tolk pomiril da smo se potem obrnili na Giau... kjer ja pa šlo bp. lp, tigson
Nazaj na vrh
user
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 1:48 pm    Naslov sporočila: Re: Alpe di Siusi Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

tigson je napisal/a:

Druga možnost je z gondolo iz Ulricha, par postov nazaj je nekdo napisal da stane se mi zdi parking v garažni hiši za cel dan 5 eur.

Tretja je komplet z smučkami. Na Col Raiser pa potem iz Sečede po "Grandimissimi"v Ulrich. Tu je potem nek tunel za peš na drugo stran. Nisem pa ga šel niti pogledat in nimam pojma kako to zgleda, se mi pa zdi iz ene strani Ulricha na drugo kar daleč. Gazda (lastnik apartmaja kjer smo bivali) mi je rekel da je potrebno iti 15 min. peš s pancerji... naj tisti ki so to dali skoz povedo več!

kot prvo, ta plačljiva garažna hiša je ob gondoli za na Secedo .. ob spodnji postaji gondole za na Alpe di Siusi pa je parkirišče, ki je bilo decembra še brezplačno..

kot drugo, proga Gardenissima pelje z vrha Secede v St. Christino, v Ortisei pa se s Secede spusti proga La Longia.. ko prideš do spodnje postaje gondole, se skozi tunel in po tekočih stopnicah spustiš čisto dol v mesto, od tam pa je še kar nekaj pešačenja .. ni ravno blizu, se pa da ..

in se strinjam, Seiseralm je na lep sončen dan super prijeten in uživaški .. sploh proge nad Saltrio so mi bile precej všečne ..

no, ko sem že pri Saltri .. iz St. Christine se lahko direktno s sedežnico ali pa tudi avtom zapelješ do Monte Pane, od koder pa vozi skibus do Saltrie ..
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 48, 49, 50  Naslednja Stran 14 od 50

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net