Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 51, 52, 53  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Windy
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 4:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13
Kraj: Maribor

Ok ne hvalim pohorcev pa vrjemi da sem tukaj najbližje doma!
Sam s tem da danes zjutraj ni delal noben top si pa res malo mimo pihnil!
Tako da bi te lepo prosil, da ne govoriš nekaj dokler nisi prepričan!
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 4:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

No, saj mogoče imaš prav, ampak do naše hiše se zelo čuje topove, ko delajo samo na Belviju. Na stadionu in poštele nisem videl nobene lučke od topa, samo en ratrak je peljal. Vem da se da luči izklopiti (ampak mi ni jasno zakaj jih bi), poleg tega pa se tudi ni slišalo. OK, saj ti verjamem da so delali.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
alenn
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 4:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36

glej že med nočno ko sem smučal je delalo par topov tak da TA56 ne bit preveč pametn kak se sliši do tvoje hiše ! danes zjutraj pa če bi gledal webcam je top delal na stadionu ob progi(ne na progo da ni motil smučarjev) zvečer pa na progo tak da, bodi tiho ! seveda pa podnevi če so temp. delajo sneg ne, samo na žalost proge niso tak široke da bi delali zalogo ob strani !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 5:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Nisem mel čas za webcam, mogoče je res kak top delal. Vsekakor je pomembnejše da imajo več snega po sredini proge in če ne morejo pač rob ostane nezasnežen. Boljše na ozko in dovolj podlage kot na široko. No govorim predvsem zato ker ko sem bil v Italiji na smučanju je tudi veliko mariborčanov s katerimi smo sedeli v gondoli pošteno zašinfalo pohorje.

Saj razumem da vsak hvali "svoje" smučišče ampak vseeno pa ni treba pretiravat.

Malo smo zašli, s tvojimi klicaji v zadnjem postu pa vidim da si me hotel malo sprovocirat, ampak jaz že napisal svoje realno mnenje tako da se ne mislim prepirat več o tem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 5:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Hm, tebi bi tudi verjetno enkrat postalo dolgočasno nekaj, pa bi začel šinfat. Topovi so delali tak da nena bodi pameten.
Daj prosim te lepo, hvalim 100 na uro ja, kako je dobro pa vse. Kje pa, pač povem kako je v resnici.
Proge pred nočno se poteptajo, tako kot je zlatko povedal sneg se enostavno nima spoprijeti. Nato pa še malo večja množica ljudi, pa je hitro tako kot je bilo na koncu dnevne. Mater nimaš nič kaj bolšega za delat, kot pa govorit o stvari, o kateri sploh nisi prepričan da je res. To pa da se sliši topove nevem kako daleč, pa je tudi blefiranje. Potem so potvoje glasni tako kot potniška letala

Ti maš vse od mene le kot hvaljenje, oz. kritiziranje. Daj poglej bolše po stvari. Ajde Pohorje mi je res najljubše, pa tudi če je ponekod kamenje, pač probam smučati mimo njega, če je sedežnica zaledenela se vsedem tja ko ni zaledenela oz. če je zaledenela v celotni širini pač vzdržim. Bi vas rad videl kako bi iz usnja/blaga čistili čisti led dol

Kaj pa v starejših časih, vsi hvalili na veliko smuko na pohorju, čeprav so včasih proge zgledale kot partizanka pred tem sneženjem.

Edit: Čeprav mogoče tudi, na veliko "hvalim" pohorje, mam vsaj razlog za to, ga napišem, ne pa tako večina vas ko napiše: Technoalpin je pač najboljši. Pa ga vprašaš zakaj misli tako, pa ti odvrne nazaj, ker sem jas tak rekel oz. ker pač je.
Bumbarji, kakšen bi bil svet če bi vsi argumentirali vse brez dokazev, krepkih besed, ki pač povedo njegovo mnenje o tistem. Pohorci so pomojem res najboljši upravljitelji smučišča v Sloveniji, mogoče tudi malenkost malo izven meja. Komu je v zadnjih letih uspelo pridobiti toliko evropskih sredstev? Komu je uspelo zagotoviti tako dolgo smuko v dolino, na 2 progah na nadmorski višini pod 500 metri? Vsi vemo da ima Pohorje veliike probleme pri odjugi, saj zelo prepiha pohorje, naravni sneg izgine, umetnega pa še na tone. Kot ste vsi pravili pri prejšni odjugi, da nebo nobena proga vzdržala odjugo. Smo videli ja, kaj nebo vzdržalo, proge so bile kar okej, glede na to kaj so preživele. Koliko dni recimo nekatera smučišča ne obratujejo. Kot zaradi vetra, ali zaradi slabega vremena. Včasih že kaj ne obratuje zaradi vetra. Zaradi slabega vremena pa še nikoli nisem zasledil da kaj nebi obratovalo. Seveda gre v vlaganje smučišča ogromno denarja, čeprav se nam včasih zdi kot da bi šlo v napačno območje smučišča. Vendar čas bo naredil po mojem mnenju svoje, po mojem mnenju se bo tudi uredilo glede sanitarij, glede neprijaznosti delavcev pa tako, kako bi vam bilo sedeti po 8 ur na dan, in gledati nerodneže kako padajo, pa še za ne kaj preveč spodobno plačo. Bodite vsaj srečni da vam žičnico ustavijo če padeš ali kaj. Zdi se mi kot najbolj nerodni otroci, da rabite pomoč pri vstopu na sedežnico, vlečnico. Saj vam verjetno ni tako težko primit za tisto štango in si dati pod rit. Da pa so neprijazni zaradi tega ker vam ne podajo vlečnice pa se mi zdi privlečeno za lase.

Pač malo obsežnejše mnenje mene, ki se bodo ob takšnih brezveznih komentarjih še sledila. Če pa bodo na večeru še kaj podobnega dali tako zaničevalnega ali lahko rečem kr nepreverjenih informacij, pa jim bom sam pisal.

Nazadnje urejal/a lenko Pon Feb 01, 2010 6:02 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
alenn
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 5:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

če pa nisi imel časa za webcam, kaj pa potem praviš da topovi niso delali? glej prvo se pozanimaj potem pa pravi kaj okej ? pa samo še tak za inf. : bil sem isti termin kot ti na smučanju v italiji - samo ne alta pusteria in vem da so tam proge dosti dosti bolše ampak vseeno je pohorje zakon za slovenijo pa če prav ne teptajo nočne po celi dolžini
Nazaj na vrh
mariborcan18
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 6:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 19:04

zares pohvalno da so pohorci prižgali topove

v sredo mislim it na pohorje pa me zanima če mogoče kdo ve kak je trenutno s stanjem gradisove proge oziroma stare fiske drugače pa so letošnje proge na pohorju zares dobre
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 8:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Matra jih tudi nadmorska višina. Če bi bilo smučišče na višji legi bi lahko sneg delali res samo ponoči, kot to delajo na Dolomitskih smučiščih. Tako pa tukaj izkoristijo vsak trenutek (ko je bla lisica jih niso in šenekaj podobnih primerov). Se opravičujem, danes zjutraj sem se pač ravno odpravil od hiše in nisem mogel nikjer pogledati na webcam, samo zunaj sem pogled usmeril na smučišče in nisem videl nobenega topa delovati. Ampak zdaj imajo za normalno smuko po stadionu in pošteli res dovolj snega in ne vidim razloga, zakaj topovi en bi obratovali samo ponoči. Imajo ogromno časa takrat, ne motijo smučarjev, podnevi bi pa smučarji bolj uživali (no zaplate bi nastale takoj, ampak bolje kot da delajo celi dan). Vsak lahko izrazi svoje mnenje. Mislim da je moje popolnoma realno im moj hobi ni šinfanje kot hobi nekaterih! Če se mi katera stvar dopade jo pohvalim, če se mi ne, pa sem rajši tiho. Tudi jaz hodim smučat na pohorje in sem s smučiščem (glede na pogoje (vremenske ...)) še kar zadovoljen. Tako da, moj hobi ni šinfanje.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 8:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Zakaj zasnežujejo tudi podnevi? Zaradi zalog, ki bodo pripomogle k daljšemu obratovanju v dolino. Tukaj pa se pojavi enačba:

Več odprtih prog x dobro zasnežena smučišča x dobro vreme = dosti smučarjev = veliko prihodka
več odprtih prog x več zasneževanja = veliko stroškov

Veliko prihodkov>veliko stroškov (ni nujno) = boljše vlaganje v smučišče, nove investicije. (oz. slabše)

Nove investicije = več smučarjev -> več prihodka - nekaj dodatnega stroška -> še malenkost več prihodkov oz. v slabem primeru stroškov

Upam da me razumete =D

lp

Nazadnje urejal/a lenko Pon Feb 01, 2010 8:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Parkl
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 8:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Mar 2005 14:13

lenko je napisal/a:
, glede neprijaznosti delavcev pa tako, kako bi vam bilo sedeti po 8 ur na dan, in gledati nerodneže kako padajo, pa še za ne kaj preveč spodobno plačo. Bodite vsaj srečni da vam žičnico ustavijo če padeš ali kaj. Zdi se mi kot najbolj nerodni otroci, da rabite pomoč pri vstopu na sedežnico, vlečnico. Saj vam verjetno ni tako težko primit za tisto štango in si dati pod rit. Da pa so neprijazni zaradi tega ker vam ne podajo vlečnice pa se mi zdi privlečeno za lase.

Da naj bo folk srečn če ti žičnico ustavi?!?! Sry, sam to kar si napisal je absurd. Ce preberes post, in te razburijo neke izjave, ti svetujem, da prvo naredis 2 kroga okol bajte/bloka pa se umiris, in pol kulturno dalje odgovoris.
Delavec je tam, zato da pomaga ce ga prosis. Razumem zadevo, da je samopostrežna, samo da pa bo nekdo godrnjal pa ne vem kaj, če nekomu ne uspe sidra si pod rit potegnit pa je preveč. In NE, verjetno niso vsi, ki komentirajo smučišča majstri smučanja. Verjamem, da tistemu ko gre prvič na sidro ni cist lahko. Sicer sam takšnega odnosa nisem dozivel, vendar ce je tako kot ljudje pravijo, pa je to narobe! Me kratkomalo pece ***** kolk ma on place. Naj bo v teh casih zadovoln da ma sluzbo. Če bi vsi godrnjali v teh casih in bli osorni, sploh nocem vedet kak bi družba zgledala.
Je pa odnos prodajalk kart pod vzpenjačo več kot na psu. Nesramno/osorno/naduto in se kaj! Sramota.

Ps.: Če topovi delajo ponoči, se zadeva sliši v radvanje. Če ne verjamete pojdite ob 3eh stat k pohorski kavarni pa poslušajte.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 9:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pohorska kavarna je relativno blizu Pohorja, in ne njemu ko živi na studencih, ali celo ko jih naj bi slišal v bresternico.
Če so vam prodajalke neprijazne, nerabite potem žičničarjev nekaj v drek tišat, in praviti kako so zaposleni neprijazni. Žičničarji ti bodo seveda pomagali, če bodo videli če ti tudi v drugo neuspe ujeti sidra oz. včasih v prvo =) Se pač zgodi, da ne obvladaš in imaš vso pravico zaprositi za pomoč, greh bi bil če ne bi rekel. Zastojn večinoma krat zunaj ne stoji =)
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 9:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

lenko je napisal/a:
Pohorska kavarna je relativno blizu Pohorja, in ne njemu ko živi na studencih, ali celo ko jih naj bi slišal v bresternico.
Če so vam prodajalke neprijazne, nerabite potem žičničarjev nekaj v drek tišat, in praviti kako so zaposleni neprijazni. Žičničarji ti bodo seveda pomagali, če bodo videli če ti tudi v drugo neuspe ujeti sidra oz. včasih v prvo =) Se pač zgodi, da ne obvladaš in imaš vso pravico zaprositi za pomoč, greh bi bil če ne bi rekel. Zastojn večinoma krat zunaj ne stoji =)

Pa sej topovi pa glasnost topov nima nobene veze s smučiščem. Ti topovi so pač glasni, kaj češ. No samo da pripomnim danes sem spet bil v bresternici in ko je vse vtihnilo (avti, pes) se je topove čulo, čujem jih pa tudi vsak večer (sicer rahlo) skozi zaprto okno (pa to ni pomembno!).

Glede samopostrežbe - žičnice se med seboj razlikujejo. Predvsem pa vlečnice. Letos je moj oče po dolgem času smučal na pohorju, na piskru. Ker je bila proga zadnji del zelo razrita in se je DDH vlečnica (Cojzerica) pokvarila, se je odločil, da gre na sosednja sidra. On se lepo pripelje na mesto "vkrcanja", ko ga naenkrat nažge sidro direkt proti njegovi glavi. No res je da je visok in mogoče koga drugega ne bi zadelo (visok je 1,95 m) ampak vseeno bi ga žičničar ki je stal poleg povedal, naj se postavi na rob.

Ko smo že pri sidrih, isti dan sem takrat se enkrat spustil po ruški za finto da vidim kaka je proga. In spodaj kjer si vzameš sidro nič snega ampak sama suha trava. Pa mi nebo kdo rekel da je žičničar premalno plačan da vzame lopato pa dvakrat sneg gor vrže?!

To je nekaj drugega, ampak sveeno o žičničarjih - ko sem smučal v Dolomitih, so me žičničarji običajno prijazno pozdravili. Na dvosedežnici je vedno prijel za sedež in jo s tem upočasnil. Na krogcih pa nikoli v zgodovini smučanja nisem doživel, da mi žičničar ne bi podal krogca. Vedno je en stal (dva sta se menjavala) in vsakemu podal krogec (seveda bi lahko večina to sama naredila, ampak gre se tudi za odnos do ljudi).
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 9:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

To ti pa res ne verjamem, da tam kjer si vzemeš sidro ni bilo snega. Nekako je narejena lesena polica ki označuje rob kjer se lahko ti postaviš. In je vedno napoljena s snegom. To da pa je tvojega očeta zadelo sidro, pa bi ocenil kot njegovo napako. Saj verjetno ni bil dovolj previden da ni opazil sidra, in ni dovolj hitro se postavil na mesto.
Nazaj na vrh
alenn
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 9:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

v dolomitih sem smučal že 3 leta zapored pa nisem videl krogov hh mogoče si ti na kakih x smučiščih kot je pohorje?
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 9:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

alenn je napisal/a:
v dolomitih sem smučal že 3 leta zapored pa nisem videl krogov hh mogoče si ti na kakih x smučiščih kot je pohorje?

Mogoče v Dolomitih ni samo eno smučišče? SMučišče na katerem sem smučal se imenuje Alta Pusteria (Helm Monte Elmo, Sexten, Innichen, Tobblach). Tam so ti krogi. Verjemi, to smučišče je tako urejeno da se nobeno slovensko smučišče ne more primerjat z njim (pravzaprav so vsa Dolomitska bojša od slovenskih, je pač treba priznat ). Alenn če ti jaz povem da sem v Dolomitih smučal 10000000 krat zapored ti to ne pove čisto nič, kot to da je nekdo v sloveniji x krat. No, zdaj sem ti vsaj napisal za to vlečnico, podrobneje: vlečnica se imenuje Hahnspiel, proizvajalec Leitner.

Lenko z tebe: vlečnica je bila ruška, natančneje desna sidra gledano od spodaj navzgor, ne poznam jih točno, vem pa da so leva DM. Podaj kjer je lesena polica, kot praviš, so smučarji zgleda zdrajsali sneg in je ostala trava. No, vsaj trava, boljše že kot zemlja in pesek.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 51, 52, 53  Naslednja Stran 32 od 53

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net