Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Izbira smuči

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.
 Izbira smuči « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
davorh
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 8:58 pm    Naslov sporočila: Izbira smuči Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 20:52

Lep pozdrav

prosim vas za pomoc pri izbiri novih smuci, ker se mi vse bolj dozdeva da atomic izor 5:3 (168cm) ni pravi izbor zame, visok sem 190 cm,teza 95 kg. Smucam po urejenih progah, ce bi ocenil svoje smucarsko znanje od 1-5 bi si dal oceno med 3 in 3,5 , rad smucam tudi hitro vendar se mi pri omenjeni smuci zdi kot da bi izgubljal nadzor zato s hitrostjo ne pretiravam , nagibam se k elanu ali salamon aeromax gt .

hvala za odgovor
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobo
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 9:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Odvisno zaradi česa izgubljaš nadzor... 168cm ni neka huda dolžina (pri tvoji višini), tako da je treba že imeti dokaj pravilen položaj na smučeh, da si stabilen. Mogoče bi bilo pametno izkoristiti to (dejansko precej mehko) dilo, da na položnejših terenih malo dopolniš znanje in šele potem preideš na trše smučke in višjo hitrost.
Seveda je pa to govorjenje na pamet... Dejstvo je, da so tvoje dile precej osnoven Atomicov model(beri: puter ), kar pomeni da so za višje hitrosti le pogojno uporabne; tam smučka hitro postane zelo nestabilna.

Omenjene salomonke so za naprednega rekreativca kar OK zadeva. Ampak, kot rečeno, fino bi bilo najprej, da sam pri sebi ugotoviš, kaj te ovira - znanje ali oprema. Potem pa naprej...
Nazaj na vrh
moby d***
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 10:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 18:50

Zdravo
Moje dosedanje smuči so bile atomic izor 9:7(dolžina 169)
Visok sem 192, teža 95 kil, smučarsko znanje precej dobro.
Smučka je fenomenalna, vodljiva, dovolj trda. Ampak pri viskoih hitrostih precej nestabilna, sem moral porabiti dosti moči da je šla tja kamor sem hotel.
Zdaj sem presedlal na sx11, 175cm, in je fenomenalna

Za svojo težo rabiš bolj trdo(odvisno od smučarskega znanja), pa odvisno kako smučaš tudi kakšen model.
Najbolje da greš sprobat različne modele na teste, pa boš videl kaj ti odgovarja.
Definitivno pa smučke dolge okol 170-175 ali več odvisno od potrebe.
Nazaj na vrh
Matic
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 11:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Admin
Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15

Zdravo,

da ne bo podvajanja tem prosim nadaljujte tukaj: http://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?t=1636&start=105
Morda v omenjeni temu najde kdo tudi kaj zanimivega.

Tole temo bom pa zaklenil.

Hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Izbira smuči
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net