Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 48, 49, 50  Naslednja
 Alta Badia, Arabba, Val Gardena « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Marvin
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2010 10:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28

Honigwasser <-- offtopic
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 06, 2010 3:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

fischerpro3 je napisal/a:
polde je napisal/a:
cesto iz Brunecka do Medvod (Zwischenwasser) v dolžini 8 km so porihtali. Prav tako je narejen nov predor pri hudičevem mostu (Teufelsbruecke) pod Pedracesom in nova cesta v dolžini cca 1,5km. Tudi na drugih delih so cesto v Alta Badio precej rezširili in posekali nekaj ovinkov. Še najslebša je trenutno med Zwischenwasserjem in Pikulinom.
Arabba - Porta Vescovo je v glavnem decembra v senci, vendar je v sončnih dneh zadosti odboja z nasprotnega pobočja, tako, da vidljivost ni slaba, je pa zato sneg 1A+.

Polde, a bi prosim pustil te tvoje prevode v slovenščino? Saj razumemo tudi nemško brez skrbi....in BTW tu nikoli niso živeli Slovenci, tako kot na avstrijskem Koroškem, kjer se mi zdijo tovrstni prevodi krajev smiselni...

BTW tam tudi Italijani niso živeli, pa so vseeno prevedli mnoge kraje. Meni se zdi prav dober štos. Bruneck bi lahko prevedel v Zakotni Studenec. Alta Badia je Visoki samostan, Porta Vescovo pa so tudi v resnici Škofova vrata. Za drugo pa nimam ideje. Mi je čisto vseeno, če sem kaj narobe prevedel. Italijani imajo kar nekaj krajev, ki se imenujejo tako zato, ker jih je nekdo narobe prevedel iz slovenščine. Tam nekje pri Trbižu je celo en kraj (zdajle se ga ne spomnim), ki ima 2 različna napačna prevoda v nemškem in italijanskem imenovanju, ker je pač slovenska beseda prevajalca spominjala na drugo bolj običajno.

Je lahko še kaj bolj
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 06, 2010 3:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Daj Marko.....bodi resen kam pa pridemo, če začnemo vsa tuja poimenovanja mest, hribov, vasi prevajat v slovenščino....ena sama zmeda rata.....no, samo moje mnenje....BTW kraji so lahko na Južnem Tirolskem (zraven nemškega in italijanskega imena) poimenovani tudi v ladinščini.....OFF ampak je zanimivo: če hočejo nemško govoreči zamšimfat Italijane, to ne storijo v nemškem jeziku, temveč uporabijo ladinski jezik, ki ga živ bog ne razume.....
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 06, 2010 3:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

Daj no Poklicniribičštevilkatri , saj s prevodi sem se samo hecal. Mislim, da tudi Polde nima namena vzeti v roke sprej in na laške table pisati poslovenjena imena, ampak se tudi on bolj heca. Zato je tudi povsod napisal tudi originalno (pravilno).

Je pa povsem druga zgodba, ko eni govorijo, da grejo v Klagenfurt ali Udine. Meni je to primitivno.
Nazaj na vrh
iga10
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 1:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10

Pozdravljeni smučarski navdušenci!

Po dolgem premišljevanju, razglabljanju in tehtanju, kam smučat v sezoni 2009/10 smo se vendarle odločili... Tudi s pomočjo tega foruma in vaših mnenj smo si za cilj izbrali Val Gardeno, natančneje pravljično mestece Ortisei, ki se nahaja na začetku doline Gardena.

Na avanturo smo se podali v sredo 16.12.2009 ob 5.00 zjutraj, za prvi dan pa je bil cilj smučanje na Kronplatzu. Ta je sicer super moderno in "v nulo" porihtano smučišče, proge so resnično široke kot avtoceste in (prvi dan) me je zelo navdušil, a ga je nato Gardena kar malo zasenčila. Gneče ni bilo nobene, nebo je bilo (dobesedno) brez oblačka, temperatura pa med - 15 in - 19 °C, ti pogoji pa so nas nato spremljali vseh pet dni našega uživanja. Po končani prvodnevni smuki na Kronplatzu smo se odpravili na približno eno uro trajajočo vožnjo do našega končnega cilja Ortiseja, kjer smo razpakirali. Prispeli smo po mraku, tako da si pravega vzdušja, kje pravzaprav smo, še nisem ustvaril...

Zjutraj pa se je začelo... Ob prvem svitu ob pogledu proti zgornji postaji Secede, ki jo je obkrožalo nebo brez oblačka, mi je prvič prišlo na misel, da nekatere pohvale o Dolomitih (tudi na tem forumu) vendarle držijo in da ne gre zgolj za pretiravanja, kot sem morda včasih malo posumil.
Nato se je stvar samo še stopnjevala in vsake toliko časa me je navdušilo kaj novega. Včasih so bile to brezhibno urejene proge, včasih panorama in pogled na mogočne vrhove, s katerih smučaš, včasih vreme, da si boljšega ne bi mogel želeti (čeprav se 5 do 10 stopinj toplejšega ne bi branil ), včasih tudi kaj popolnoma drugega...

...in ta "kaj popolnoma drugega" mislim dogodivščino iz tretjega dne našega dopusta. To je bil namreč dan namenjen za obisk Marmolade. Že samo potovanje do tja je nekaj posebnega. Dolini, kjer se nahajata Corvara in Arabba ter smučišča ki se nahajajo tam, pa so prav tako super. Vsaj kolikor smo jih prevozili, saj nas je čas kar priganjal. Alta Badie nismo niti povohali, ker enostavno ni bilo časa, to pa je z moje strani tudi edina črna pika našega dopusta. Ampak še bo priložnosti...

Torej... Kraljica... Marmolada seveda...navdušil me je pogled nanjo od spodaj, s prelaza Porta Vescovo, navdušilo me je, v kakšne stene so si italjani drznili postaviti gondole, da razgleda z vrha niti ne opisujem. Do vrha smo prišli brez kakršnegakoli čakanja, mislim da v 15 minutah ali manj. Kot je že nekdo na tem forumu zapisal "spust iz Marmolade pa je tako ali tako zgodba zase"... no takšno je tudi moje mnenje. Proga sploh ni ozka, kot se piše ponekod, večino časa je precej strma, za moje pojme čudovita (verjamem pa, da je v glavni sezoni in ob slabem vremenu precej slabša). Spust je trajal mislim da kar blizu pol ure in noge so že pošteno pekle.

Naslednji dan smo si ogledali tudi svetovni pokal (še zdaj ne vem ali je bil smuk ali SVSL, pa saj niti ni važno). Dostop na smučeh do proge, smučanje ob progi, kjer so se gnali največji mojstri, s sedežnico pa smo se lahko vozili tako rekoč preko njih, brez kakršnihkoli problemov. Tudi s tem so se mi italjani precej prikupili.

V glavnem super teden oziroma nekaj manj. Mene so Dolomiti zelo prepričali, s tem pa nikakor ne trdim, da je to najboljši kraj za zimske radosti. A vendarle nasvet, kdor še ni bil, pa precej in rad smuča ter občuduje visokogorje - must see destinacija! Sam se bom gotovo vrnil, a tudi avstrijsko tirolsko in Francijo imam v prihodnjih letih željo obiskati...

Več pa naj povedo slike...

[/img]

Do naslednjič lep pozdrav!
Nazaj na vrh
hektor
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 3:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:47
Kraj: trbovlje

super reportaža in slike, res zakon!
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 8:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51

@iga10, res lepo poročilo, si se pa potrudil, se mi kar mal'kolca, že šest sezon nisem bil na teh smučiščih.

LP
Nazaj na vrh
dejvi
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 11:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec smučišč
Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45

Zelo lep in doživet opis. Ob teh fotkah sem pa enostavno ostal brez besed. Tvoja destinacija je tudi moja želja. To je pa treba doživeti.
SeekK
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2010 3:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 14:21

Jst sem bil letos tud prvič tukaj in morm rečt da sem bil ravno tako navdušen. Sigurno destinacija, na katero bi se rad še vrnu. Sicer smo bili nastanjeni v Arabbi, samo smučal pa po podobnih terenih, sem in tja si res hitro, verjetno je v top sezoni in večji gužvi malo drugače. Škoda da niste mel časa pogledat še Alta Badie, men se je tud ta strašno dopadla.

Smo bili tam nekaj dni pred vami, tako da smo Saslong lahko še presmučali v celoti, cilj in nekatere zaščitne ograje so bile pa že postavljene. Je kar mal drugače gledat tekmo potem na tvju, ko si ravno par dni prej smučal po taisti strmini V Alta Badii smo doživel podobno, s tem da je blo tam pripravljeno manj, par podstavkov za kamere, kakšna mreža in pa dostop do štartne hišice je bil še popolnoma omogočen, v Val Gardeni je bila že ograjena. Jasno se ni dal upret kakšni slikci

Nazaj na vrh
Mitek
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2010 12:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Feb 2006 20:26
Kraj: Selnica ob Dravi

Bravo, super slike!!!
user
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 11, 2010 10:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 18:53

iga10 .. hvala za super report! tudi sam sem bil tisti termin v Ortisei-u in prvič v Val Gardeni. bi se strinjal s povedanim, od mene prejmejo same pohvale. slike so pa tudi zelo podobne
plavi
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2010 11:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2005 14:04

Je bil kdo že v Corvari?
V soboto pičim tja za cel teden, pa me malo rajca vse skupaj
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 7:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

No, če že vprašaš, sem bil v Corvari.....pravzaprav sem vsako leto...
Nazaj na vrh
polde
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 1:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25

Off topic:
Samo odgovor kolegom, ki jim ni všeč, da uporabljam slovenska imena tudi za nekatere kraje na Južnem Tirolskem (Alto Adige):
1. Te kraje obiskujem že skoraj 40 let, tako da so mi prav domači.
2. Iz teh krajev so bili na ozemlje Slovenije na področje med Logatcem in Žirmi ter v Baško grapo preseljeni podložniki oglejskega patriarha Bertolda Andeškega (okoli leta 1287), ki so na našem območju poimenovali gore v svojem jeziku.
3. V Zgornji Pusti dolini (Hochpustertal) je takoj za avstrijsko italijansko mejo kraj Vierschach. Versiaco po italijansko. Tu pozorni opazovalec zasledi kozolce, ki so nabolj značilen znak urbane krajine, na ozemlju katere živijo Slovenci. Po naše se temu kraju reče Vršič. In glej, res je tu sredi doline majhen griček, vršiček, na vrhu katerega je cerkvica. Pri tem kraju se je tudi pričela ekspanzija Germanov proti ozemlju Karantanije, saj je tu okoli leta 900 vojska Bavarcev premagala vojsko Karantancev.
Nazaj na vrh
tigson
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 1:17 pm    Naslov sporočila: Pot v Val Gardeno ? Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2010 13:08

Sem nov na forumu zato najprej vsem skupaj lep pozdrav !
Odpravljamo se (tudi malo pod vplivom tega foruma) v Val Gardeno, natančneje Selvo, pa me zanima okoli poti. Odločli smo se za severno varianto to je Špital-Sillian-Bruneck potem pa ????
1. Preko La Ville in Corvare in prelaza Gordnerjoch (2100 mnv) v Selvo ali
2. Dalje iz Brunecka za Brixen pa z druge strani v Val Gardeno?

Seveda je dosti odvisno od vremena oz. če je prelaz odprt ali ne. Danes npr. je odprt. Prosim za vaše izkušnje. Hvala in lp, Tigson.[/b]
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 48, 49, 50  Naslednja Stran 13 od 50

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net