Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Žičnice, snežni topovi, teptalci » Snežni top (izdelava)

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53  Naslednja
 Snežni top (izdelava) « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
mdolzan
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 7:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Sep 2008 23:13

ta je pa od drek firme
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 8:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

mdolzan je napisal/a:
ta je pa od drek firme

To NI snežni top.

Nazadnje urejal/a technoalpin56 Čet Maj 27, 2010 9:12 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 10:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

To sploh ni top. Meni zgleda kot jašek za odvodnavanje, oz. jašek za hidrant.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
juremihamojca
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2010 3:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 14:19

technoalpin56 je napisal/a:
mdolzan je napisal/a:
ta je pa od drek firme

Zgledajo res ne kaj prida.

Veš o teh topovih kaj več? In kakšno bolj podrobno sliko ker od tu se ne vidi skoraj nič. Nikoli ne bi rekel da je to top!

Glede firme imena nevem... zdi pa se mi, da so to tisti, o katerih sem nekoč že bral, da lahko delajo sneg pri pozitivnih temperaturah... nevem kakšnih ampak verjetno tja do +5 nekje pa že...

No, počakajmo kakšnega strokovnjaka...
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2010 8:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Tisto zgleda nekoliko takole:
Nazaj na vrh
pumpahhh
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2010 12:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 21:33
Kraj: škofja loka

Jao ka vas je pelov
Nazaj na vrh
mdolzan
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 11, 2010 12:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Sep 2008 23:13

technoalpin56 - če ti rečem da je od drekpumpe top.....pa okol pride obrnjen....
dokumentacijo dobiš pri mestni kanalizaciji....lol
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 11, 2010 9:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Nekaj slik iz včerajšnjega 2,5 urnega večernega zasneževanja (slike posnete danes, zato se je tudi nekaj snega stopilo). Kup se ni povečal kaj dosti, saj se skoz pihal močan bočni veter, mene pa ni bilo 2 uri doma, da bi top drugače obrnil. Zato je velika večina snega šla k sosedu.

Technoalpin glej, da te sosed ne fenta. On kida, ti mu pa s svojim topom umetnega na dvorišče mečeš.
Nazaj na vrh
Lenuh
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 11, 2010 3:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 21:51

No nisem še ču da se seng iz trave tudi kida!!
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 06, 2010 11:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pa sem lepo zaključil sezono! Danes sem še (najverjetneje) zadnjič v tej sezoni delal sneg, in lepo mi je uspelo.

Začetek: 8.00 h

Konec: 10.00 h

Začetna temp.: - 5°C

Končna temp.: + 1°C

Vlažnost zraka: 75 - 80%

Torej sneg sem delal dve uri. Prvo uro z dvema visokotlačnima šobama, kasneje se je otoplilo in sem delal samo z eno. Snega je do 9 cm (kar prikazuje slika spodaj). Ob 9.00 sem začel delat zelo moker sneg, zato sem, kot sem povedal, eno šobo izklopil. Nato je spet padal suh sneg. Ob 10.00 je začel tudi z eno šobo padati zelo moker sneg, zato sem top izklopil.

Slike:

Začetek - 2 šobi:

Nato z eno šobo - zelo dober domet :

Končni rezultat:

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 08, 2010 9:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Zdaj sem zasneževal malo manj kot dve uri.

Začetek: 17.15

Konec: 20.00

Začetna temp.: -0,5°C

Končna temp: - 2°C

Vlažnost zraka: 35%

Zaradi močnega vetra sem zasnežil celotno parcelo pred topom. Na kupu ocenjujem da je 15 - 20 cm snega. Sicer pa slike:

Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 27, 2010 6:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Stric mi bo za naslednji zasneževalni projekt posodil popolnoma novo črpalko Lowara.

Firma je Italijanska in zelo kvalitetna.

Njihova spletna stran:

http://www.lowara.co.uk/

In še spletna stran mojega modela črpalke:

http://www.lowara.co.uk/single-stage-pumps_C1/cea-ca-stainless-steel-threaded-centrifugal-pumps_P2667/

Podatki o črpalki:

Pretok - 200 - 480 l/min

Tlak - 8 BAR

Te slike sem posnel danes (z mobitelom):

Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 27, 2010 8:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49

Firma je Italijanska in zelo kvalitetna.

Ni tako hudo. Po tehničnih podatkih enakovredne Elko črpalke iz Maribora praviloma stanejo manj in so boljše, pa Elko sploh ni nek sinonim za kvaliteto.
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 27, 2010 8:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

@ledenko, glede na to da si črpalko lahko sposodim zastonj, kaj praviš na to?

Najverjetneje se bom lotil izdelave propelerca. Sedaj pridobivam informacije na snowguns, in svetovali so mi, da je najbolje uporabiti šobe s ploščatim curkom (Flat Fan). Nekaj ljudi je že naredilo projekte s temi šobami in lepo jim je uspelo. Hago oz. Stainen šobe so namreč zelo drage, poleg tega pa imajo izdredno nizek pretok. Te Flat Fan šobe pa so poceni in pri tem tlaku razpršijo dovolj. Več vam bom še povedal, to samo na kratko, da veste kaj imam v mislih.
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 27, 2010 10:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49

Lowara so uporabne črpalke, vendar daleč od tega, da bi bile zelo kvalitetne in tudi to, da jo dobiš ti zastonj je ne naredi boljše.

Propelerc z floh šobami? Te šobe slabo razpršijo in še zračni curek propelerja rade prebijejo. Na žirafah so iz drugih vzrokov in ne zato, ker bi imele fine kapljice. Verjetno ti je znano, da žirafe dobro delajo šele ko imajo nad 25 bari tlaka in to le zaradi debeline kapljic.
Močno ti priporočam, da se jih izogneš in izbereš vrtinčne z votlim ali pol votlim stožcem. Ne išči dragih šob, nima smisla. Raje pojdi v Merkur ali kako dobro založeno trgovino z agro opremo in tam išči ustrezne vrtinčne šobe. Če boš imel srečo boš presenečen našel šobe zelo podobne Tehno Alpinovim, ki bodo na skupnem nosilcu za 4 ali 5 šob.

p.s.
Nikomur še ni uspelo izdelat dobrega propelerca z ploščatimi šobami. Zasnovi sta skregani med sabo in v propelercu ni nikakršne koristi od ploščatega curka, so pa ogromne težave.
Steinen sploh ni edini proizvajalec dobrih šob, na trgu je mnogo cenejših in boljših ponudnikov z bogato izbiro karakteristik.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53  Naslednja Stran 49 od 53

Kazalo po Smucisca.net forumu » Žičnice, snežni topovi, teptalci » Snežni top (izdelava)
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net