|
Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
miki |
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3686 Kraj: Maribor
|
Koliko vprašanj! Ja, pojdite gor pa boste videli .
Po vrsti: Čopka seveda ni odprta, kako naj bi tudi bila, s 15 cm južnega naravnega snega niti Pohorci ne odpirajo prog. Zaprta je z znakom in mrežo, se pa da zapeljati mimo mreže, kar sem danes dopoldan seveda z veseljem naredil:
Na progi stojijo 4 topovi, ki pa definitivno niso še nič zasneževali. Prva ravnina je v redu, v ovinkih pa bolj tako ... zemlja, kamni, rjav sneg. Za takšne dneve pa imam kamnožerke :
Ampak kot vedno ko vzamem kamnožerke, sem prišel dol brez bližnjega srečanja s kamnom - in to celo dvakrat:
Na mariborskem Pohorju je še vedno odprta samo proga Sleme - Mariborski slalom - Snežni stadion, ki je v solidnem stanju. Nekaj kamnov sem videl samo na Slemenu (!) pod podvozom, sicer pa je bilo pač tako kot je prvi dan po novem snegu, hitro so se naredili kupi, pa rosilo je, vmes močno snežilo, pa spet rosilo, pa leden dež je tudi padal ... svašta.
Na Vzpenjači se je čakalo 2 - 3 minute (prvič po otvoritvi da sem videl vrsto), na Radvanju in Pošteli nič, na Slemenu je bila edina daljša vrsta.
Na progi mimo Luke je nastavljeno 12 ali 13 topov, tudi nekaj kupov snega so že ustvarili, je pa žal še zaprto:
Da bi se malo posušil in pogrel, sem se spravil na topel avtobus in na Areh. Pisker, kot piše že Windy, je sedaj zasnežen približno v polovični širini, leva Cojzarica je tudi že delno zasnežena, ampak še zaprta:
Končno je odprta tudi Ruška (do konca) in povezava Cojzarica - Ruška, slednja samo z naravnim snegom, na koncu je nastavljenih nekaj žiraf, ki pa še niso nič delale. Povezava je sicer dobro prevozna, brez kamenja, se pa vidi da je snega malo, vsak jarek čez katerega zapelješ se krepko čuti:
Ja, ni bilo slabo, zdaj pa upajmo da bo vreme vsaj za silo naklonjeno. Današnji dež ni naredil nobene škode, po moje je celo utrdil novozapadli sneg, odlično pa bi bilo če bi zdaj vsaj eno noč pomrznilo. Proti dvema dnevoma pravega mraza seveda tudi ne bi imel nič, levi Cojzarici in progi mimo Luke po moje ne manjka več dosti do odprtja ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rbreznik |
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2008 17:42 Prispevkov: 25 Kraj: Maribor
|
Slišal sem da bi že naj zaprli stadion. Je to res? Malo hitro se mi zdi.
Jutri bi šel.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Windy |
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13 Prispevkov: 670 Kraj: Maribor
|
Stadion se zapira v ponedeljek mariborski slalom pa v torek. _________________ When hell freezes over, I'll ski there too! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
technoalpin56 |
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 6:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27 Prispevkov: 604
|
Hvala za slike.
Jutri grem gor, in sicer direktno na Areh in nekajkrat po Ruški, nato pa na Pisker, kjer je za moje pojme najbolje urejena proga, poleg tega pa je tudi odklopna sedežnica najudobnejša.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
Citiram: | Stadion se zapira v ponedeljek mariborski slalom pa v torek.
| Fajn. Ker glede na napoved do takrat zanesljivo ne bodo uspeli zasnežiti Čopke, zelo verjetno pa tudi ne proge od Luke do Trikotne jase (na kateri sicer tudi stoji nekaj topov, to sem pozabil omeniti), bo mariborsko Pohorje sredi januarja imelo imenitno ponudbo: Sleme, morda Stolp (kjer so danes pri spodnji postaji postavljali ograje, možno da jutri začne obratovati) in če sem velik optimist še Habakuk. Kak fajn ...
Citiram: | nato pa na Pisker, kjer je za moje pojme najbolje urejena proga, poleg tega pa je tudi odklopna sedežnica najudobnejša. | O tem da je sedžnica najudobnejša na Pohorju sploh ni nobenega dvoma, drugače pa se mi je danes mariborski Slalom skoraj bolj dopadel kot Pisker, proga se je manj razrila. Seveda je jutri lahko povsem drugače. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazadnje urejal/a miki Sob Jan 09, 2010 7:55 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomek |
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56 Prispevkov: 181 Kraj: Maribor
|
No pa da še jaz pristavim svoj Piskerček (bedna fora, vem ). Danes od pol desetih do enih samo po Piskru, okoli 10 cm novega snega, gužve nobene, kot je bilo že dvakrat omenjeno proga še ni odprta v celotni širini. Je pa bila leva Cojzerica odprta do okoli pol enajstih, nato so jo zaprli, saj manjka še kar nekaj snega. Kot je omenil miki se vidi da snega ni v izobilju, vsak jarek se konkretno čuti, tako da je potrebno kar dobro blažiti grbine
Pa še dve sliki s Piskra.
 _________________ 15/16: 3x Obertauern
14/15: 13x 13/14: 11x 12/13: 23x 11/12: 12x 10/11: 63x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matic |
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15 Prispevkov: 552
|
Hm, jaz sem v petek slišal da bi znale povezave v ponedeljek biti urejene. Čeprav ne vem, kako so današnje temperature vplivale na sneženje zgoraj in če je to kar je dovolj... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
Citiram: | Hm, jaz sem v petek slišal da bi znale povezave v ponedeljek biti urejene. Čeprav ne vem, kako so današnje temperature vplivale na sneženje zgoraj in če je to kar je dovolj...
| Zanimiva informacija. Po moje so snežne razmere povsem na meji, naravnega snega je nekje 25 cm. Če bi odprli danes pri temperaturah okoli ničle in mehkem snegu, bi v najkrajšem času imeli njivo. Če pa bodo počakali da pride (vsaj v višinah) obljubljena ohladitev in novozapadli sneg vredu pomrzne, pa bi se mogoče lahko celo izšlo. Kot sem zapisal, na Stolpu so se danes očitno pripravljali na odprtje, ampak tam je proga položna, pa še nekaj umetnega snega je zagotovo še ostalo od tistega nesrečnega zasneževanja v decembru, zdaj bo prišel prav za podlago. Za Videc in Partizanko pa se bojim, da je snega še premalo ... ampak pustimo se presenetiti. V vsakem primeru bomo imeli kaj za 'šimfat': če ne bodo odprli Videca in Partizanke bo pol foruma kritiziralo zakaj ni odprto, če pa bodo odprli, pa druga polovica da je kamenje . _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alenn |
Objavljeno: Ned Jan 10, 2010 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36 Prispevkov: 198
|
danes smuka v dolino res idealna razen megle ki je bila ves dan v napoto soncu  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Windy |
Objavljeno: Ned Jan 10, 2010 7:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Danes ob 9uri na piskru prava pravljica Pol pa se je megla začela dvigovaTI  _________________ When hell freezes over, I'll ski there too! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ski_Fanatic |
Objavljeno: Ned Jan 10, 2010 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 23:40 Prispevkov: 247 Kraj: Doma
|
alenn je napisal/a: | danes smuka v dolino res idealna razen megle ki je bila ves dan v napoto soncu  |
Khm....današnja smuka pa je bila daleč od idealne
Megla v pasovih, gužva na smučišču da te kap, ozka proga glede na število smučarjev-sploh onih "padobrancev", recimo ocena zadostno, sploh ker sem letošnjo zimo tu smučal prvič  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Windy |
Objavljeno: Ned Jan 10, 2010 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Če že ocenjujemo današnji dan ga do 11 ure na arehu ocenim z 5  _________________ When hell freezes over, I'll ski there too! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
technoalpin56 |
Objavljeno: Ned Jan 10, 2010 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27 Prispevkov: 604
|
Danes zjutraj je bilo, kot ste že povedali zelo lepo in obetavno, ampak nas je kasneje razočaralo.
Na Areh sem prišel ob 9.15 nato pa takoj na Pisker. Že povezava do Piskra mi je dala upanje na dober smučarski dan. Vreme je vzdržalo vse tja do pol enajstih, nato pa se je najprej megla razširila navzdol, nato pa še navzgor po celotnem smučišču. Okoli 12ih je bilo obupno in na šestsedežnici nisi videl sedeža pred sabo. Na Cojzerci se je slišalo ljudi, videlo pa nič. Kljub temu vremenu in čez dan stopinjo nad ničlo je zgornji del proge zelo dobro vzdržal, edino proti koncu je bilo vedno več zemlje na progi. Spodnji del pa je bil sicer zasnežen, ampak kupi taki, da se ni dalo več lepo peljat. Na sedežnico smo vsakokrat malo počakali, mislim da je bilo 5 min največ, so pa sedežnice bile polne z večinoma nobenim prostim sedežem.
Ni mi žal da sem šel, saj je bilo prvi dve uri lepo, lahko bi pa bilo dosti lepše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alenn |
Objavljeno: Ned Jan 10, 2010 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36 Prispevkov: 198
|
ski_fanatic : za mene je bilo idealno ce si bil mogoce gori ob 8.30, aja nevem kje si ti videl guzvo? mogoce na arehu, na mariborski strani je ni bilo razen seveda zaradi hrvatov, madzraov na slemenu  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ski_Fanatic |
Objavljeno: Pon Jan 11, 2010 8:11 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 23:40 Prispevkov: 247 Kraj: Doma
|
alenn je napisal/a: | ski_fanatic : za mene je bilo idealno ce si bil mogoce gori ob 8.30, aja nevem kje si ti videl guzvo? mogoce na arehu, na mariborski strani je ni bilo razen seveda zaradi hrvatov, madzraov na slemenu  |
Par minut za tabo sem bi tam, kar pa se gužve tiče, pa imama očitno zelooo različne poglede. Po progi se sploh ni dalo konkretno spustit, sami "padobranci" brez kontrole nad smučmi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|