Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 65, 66, 67  Naslednja
 Kronplatz « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Stane10
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 1:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 11:04

elan je napisal/a:
z užitkom bi vas rad pogledal...carving na Sylvesteru...najbrž v enem šusu al kako
mi 'mladinci' smo bol švoh...pa rajš po bol položnih gajsnamo

Glej, glej, ti pa gotovo misliš na tisto "idealno" karvanje, ki si ga ponavadi privoščimo na kakšni lepi in gladki strmini. Lepe zareze, nobenega oddrsa. Poglej kako karvajo tekmovalci. No, to je približno to, le da ne tako silno in hitro in popolnoma jasno z mnogimi oddrsi .
Frenk; s tabo se pa čisto strinjam. Vse je odvisno od trenutka. Tudi meni se zgodi, da žena noče več smučati po "črnih" , pa moram tudi sam na Arndt, Gipfel ali Marchner. Pa če hočem priti iz Olanga na Piculin, tudi moram voziti po rdečih in tudi po plavi Miari. Na Erti se mi zdi v redu, ko gre ona lahko po rdeči, jaz pa po črni. No saj, samo, da je užitek, pa je vse prav!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Stane10
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 1:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Sorty je napisal/a:
Stane evo takšnem pa človek z veseljem da roko, da pri svojih letih lahko cele dni carva po takšnih progah. Jaz pri svojih 22 letih ne vem če sem sposoben odpelat črno progo brez postanka kaj šele, da bi jo ceu dan vozu.

Verjemi, da brez postanka ali dveh tudi meni ne gre .Se moram na Hernegu včasih tudi trikrat ustaviti , da malo potresem noge. Sicer su pa spočijem na vožnji z gondocami in vmes za pol ure, da kaj pojem. Navada!
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 2:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Tudi jaz sem ljubitelj strmih in zelo strmih prog, vendar na vsakem smučišču zelo rad prevozim tudi ostale proge. Staneta zelo razumem, ker tudi jaz že občutim leta. In res je velika razlika, kako smučaš. Jaz recimo smučam precej agresivno in če bi se brez ustavljanja 3-4krat spustil z vrha Kronplatza, bi imel za tisti dan več kot dovolj. Kljub kar dobri kondiciji pa Sylvestra ali Hernega celega ne morem prevoziti dobro in se na koncu švercam. Zato se raje vmes kdaj ustavim (ponavadi itak smučam še s kom, ki je počasnejši) in uživam tudi še po 10 vožnjah.

Če mi bo pa nekdo na eno čisto položno progo postavil 10 kolov, bom pa v to vedno vložil toliko energije, da bom po 10 zavojih rabil kar nekaj časa, da pridem k sebi.

So pa te rdeče in črne oznake v tujini velikokrat zelo čudne. Na Kronplatzu je klasifikacija prog po moje zelo realan ampak je kar nekaj zelo zahtevnih modrih prog, pa zanimivi sta identični vsporedni progi, ena črna, druga rdeča. Na kakšnem drugem smučišču je anomalij bistveno več. Precej običajno je recimo to, da širina proge ne ustreza normativom, pa zato na položno progo dajo črno tablo.
Nazaj na vrh
markxx
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 2:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 20:29

Bi pa rad videl tistega, ki Piculin carva brez oddrsa
Ce pol zavoja nardis tam brez oddrsa je to ze dost Pa se nimam za slabega smucarja, ampak tam mors bit pa res dober.
Men je par let nazaj uspelo v Val Gardeni po crni iz Ciampinoia v Selva Wolkenstein po enem odseku res sanjsko carvat brez oddrsavanja, pa je ze priletel en Italjan od nekod in mi stiskal roko, "Bravo, Bravo".
Ampak po Piculinu res carvat, je pa malo bosa
Razen ce je tako kot eni na krvavcu na Njivicah. 2 ali 3 zavoje od vrha do podna, pol pa reces da si carval tja dol
Stane10
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 2:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Markxx; kar se Piculina tiče 100% drži, posebno na prvi strmini.
Nazaj na vrh
Špik
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 3:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

Saj s kakimi slalom dilcami se da tudi na kakšni strimi karvat, samo moraš toliko štrikat, da se že skoraj gor voziš v vsakem zavoju
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 3:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

He, he, he.....In? Kdo ima zdaj najdaljšega??
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 4:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

fischerpro3 je napisal/a:
He, he, he.....In? Kdo ima zdaj najdaljšega??

ja kdo le.
uni k cele dneve po črnih progah karvajo
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 6:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

markxx je napisal/a:
Bi pa rad videl tistega, ki Piculin carva brez oddrsa
Ce pol zavoja nardis tam brez oddrsa je to ze dost Pa se nimam za slabega smucarja, ampak tam mors bit pa res dober.
Men je par let nazaj uspelo v Val Gardeni po crni iz Ciampinoia v Selva Wolkenstein po enem odseku res sanjsko carvat brez oddrsavanja, pa je ze priletel en Italjan od nekod in mi stiskal roko, "Bravo, Bravo".
Ampak po Piculinu res carvat, je pa malo bosa
Razen ce je tako kot eni na krvavcu na Njivicah. 2 ali 3 zavoje od vrha do podna, pol pa reces da si carval tja dol

In v čem naj bi bil problem carvati po Piculinu? Po tej progi sicer še nisem smučal, ampak poznam podatke o njenem naklonu in videl sem nešteto slik. Meni in še kakšnemu mojemu veteranskemu kolegu (med njimi tudi kakšnemu precej povprečnemu smučarju) strmina ne predstavlja kakšnega posebnega problema. Res gre na strmem potem precej hitreje, kar je lahko problem, če je na smučišču nekaj več ljudi, ampak z večjo hitrostjo dobra smučka še lepše prijema in gre lepše v zavoj. Večja ko je hitrost, z večjo silo smučka pritiska na podlago (celo s kvadratom hitrosti). Zato se je v strmino enostavno treba vreči, ne pa cagavo oddrsavati. Meni je v ekstremni strmini precej težje hitro vijugati in nadzorovati hitrost. Bom poročal, kako bo šlo na Harakiriju čez 14 dni.
Nazaj na vrh
Matic
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 7:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Admin
Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15

Mislim da bi za to debato lahko odprli kar novo temo, ker se v veliki meri ne tiče več naslova te teme. Če imate še namen nadaljevati, najbolje da jo kar nekdo odpre.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Stane10
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 11:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Po tednu smučanja na Kronplatzu moram reči, da je še vedno špica. V tednu dni sem se res do sitega nasmučal , pa še vreme je služilo mojemu namenu .
Nazaj na vrh
MILAN
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 4:34 pm    Naslov sporočila: PICULIN Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2010 17:24

Zdravo ! Kronplatz res ponuja vse terene, ampak je Piculin res tanajhujši, po mojem se ga čisto lepo ne da prekarvat, ker je precej strm, naroda je dost, kasneje pa je še spraskan, ampak se pa da kar lepo šponat tudi brez hudega karvinga (pa tudi drugje)
Nazaj na vrh
-_m4tj4z_-
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 12:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11

zdravo. Je kdo bil ta tedn na Kronplatzu? kakšno je stanje? proge zdrzijo ali ne? Zanima me ker se odpravljam u sredo tja za par dni. pa se ce kdo ve za kakšen ugoden apartma v San Vigillio?
Hvala
Nazaj na vrh
Mazo
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 5:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2008 22:39
Kraj: Mislinja

Jaz sem bil gor od 20.02.2010 do 27.02.2010. Proge so zjutraj fenomenalne, tam po eni uri pa se seveda "skucljajo" zaradi dokaj velike gneče. Gneča je seveda na smučiščih medtem, ko na napravah ni treba dolgo čakati. Vreme je bilo najboljše v nedeljo-sončno cel dan s temperaturami pod ničlo, od ponedeljka do četrtka je bilo vsega po malem-oblačno, sončno, megleno tudi malo snega vmes, pa temerature so čez dan narastle nad nič, v petek pa je močno snežilo, tako da sem v petek smuko hitro zaključil. Še nekaj slik;

zanm
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 8:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 0:44

Kdaj se splaca it v marcu?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 65, 66, 67  Naslednja Stran 22 od 67

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net