Avtor |
Sporočilo
|
smucarka88 |
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 8:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 14:48 Prispevkov: 46
|
po znanju bi se uvrstila v skupino dobrih rekreativk. Mogoce kaksen nasvet, kje je kaksna trgovina,kjer nudijo tudi kak dober, objektiven nasvet glede nakupa? Ker sem se pri nakupu pancarjev do sedaj se vedno osmolila |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kux |
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 0:31 Prispevkov: 99
|
trgovina koala(super svetujejo)..ivančna gorica, če ti ni predaleč..imaš tudi na spletu..lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
tud jst priporočam koalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Theone2005 |
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 14:26 Prispevkov: 17
|
Jaz bi prosil še za malo pomoči pri izbiri pancerjev..
Nordica sportmachine 90..
nogo imam 27.5 (še malo več)
Izbiram med številko 27.5 in 28...Nekako sem se začel bolj nagibati k številki 28, saj se mi zdi da mi so mi 27.5 enostavno premali. ko stojim ravno, me spredaj tiščijo, predvsem ob strani (ob mezincu). Ker je školjka nareta za velikost 270-275, dvomim da se bo še kaj raztegnilo..
Številka 28 mi nogo sicer manj oprime, ampak se mi zdi da je še vedno OK. če stojim, se s prstmi dotaknem konca..peta se mi tudi ne dvigne če skrčim kolena..edino kar sem zdi čudno je to, da če res pritisnem stopalo k tlom in začnem premikati stopalo, čutim da lahko peto rahlo premikam levo in desno, ampak podobno je pri številki 27.5, ampak malo manj...
nasveti, mnenja? jaz sem že čisto zbegan...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Pet Jan 08, 2010 9:02 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Theone2005 je napisal/a: | Jaz bi prosil še za malo pomoči pri izbiri pancerjev..
Nordica sportmachine 90..
nogo imam 27.5 (še malo več)
Izbiram med številko 27.5 in 28...Nekako sem se začel bolj nagibati k številki 28, saj se mi zdi da mi so mi 27.5 enostavno premali. ko stojim ravno, me spredaj tiščijo, predvsem ob strani (ob mezincu). Ker je školjka nareta za velikost 270-275, dvomim da se bo še kaj raztegnilo..
Številka 28 mi nogo sicer manj oprime, ampak se mi zdi da je še vedno OK. če stojim, se s prstmi dotaknem konca..peta se mi tudi ne dvigne če skrčim kolena..edino kar sem zdi čudno je to, da če res pritisnem stopalo k tlom in začnem premikati stopalo, čutim da lahko peto rahlo premikam levo in desno, ampak podobno je pri številki 27.5, ampak malo manj...
nasveti, mnenja? jaz sem že čisto zbegan...  |
a ti v stoje smučaš??
pritisni kolena naprej...peta bo šla nazaj..pa bo spredaj več placa za prste  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sorty |
Objavljeno: Pet Jan 08, 2010 9:13 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37 Prispevkov: 310
|
Priporočam številko 27.5 in pancerje ki imajo termofit vložek.sicer so takšni pancerji dražji (250? +) ampak ko jih daš v peč in pripneš na nogo je vsak vložen evro poplačan  _________________ 2012/2013: 1x Molltal, 5x Kronplatz
2011/2012: 20x
2010/2011: 20x
2009/2010: 20x
www.vikom.si
z GLAVO na glavo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Theone2005 |
Objavljeno: Pet Jan 08, 2010 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 14:26 Prispevkov: 17
|
Prišel sem do ugotovitve da mi bolj sede številka 28 (tudi pri ostalih pancerjih), tako da nebom šel na 27.5. Sem tudi izmeril dolžino prostora ki ostane zadaj pri peti če nogo potisnem naprej (nekje med 1-2cm)...
Imam pa sedaj drugo dilemo...nordico sportmachine 90 si moram kar fejst zapenjat. Po kakšnih 15-20min pridem na zgornjih sponkah skoraj čisto do konca. Je model preširok ?
Če si probam dalbellote (axion 6,7 ali aero 75) pa mi pri skoraj vsakem kar fajn stisne prste na zunanji strani (mezinec, prstanec). sem imel obute tudi 15-20min pa je še vedno stiskalo, tako da jih nisem mogel niti premikat. Ni nevem kako bolelo, ampak občutek zelo neugoden in se bojim da bo na smučišču samo slabše...Je to preozki model ?
Drugo ne vem kaj naj še probam... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoran1977 |
Objavljeno: Ned Jan 10, 2010 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 11:56 Prispevkov: 1
|
Pozdravljeni,
Imam en manjši problemček, ki mogoče za koga tukaj niti ni ampak bi jaz res rabil še drugo mnenje.
Ker imam izredno ozko nogo sem cel teden porabil, da sem najdel prave pancerje za sebe.
In včeraj se mi je posrečilo. Probam Dalbello Krypton Rampage in noga se je vsedla kot da so pancer samo za mene delali. Tudi po skoraj eni uri ni bilo nobenih bolečin v nogi. Ma, nasplošno nisem ničesar čutil. Kot da bi se rodil v njih.
Zraven sem probal tudi Axion 12 ter Krypton PRO. Prve sem čutil v golenici, drugi so pa tudi bili kot idealni za mojo nogo ampak cena ni bila idealna za mojo denarnico, tako da sem se le odločil za Rampage.
Ker sem že doma gledal Dalbello pancerje sem PRO že poznal, tele, ki sem pa kupil sem pa zamenjal z Cross.
Torej. Pridem domov in da še enkrat preverim pancerje in vidim, da so moji novi pancerji ubistvu za freestyle smučanje. Jaz pa ravno nisem freestyle smučar in sedaj sem v veliki dilemi. Ali naj grem nazaj in pogledam, če imajo tudi Krypton Cross pancerje ter tiste vzamem ali anj te obdržim? Nikoli še nisem imel pancerja, ki bi se mi tako perfektno ulegel na nogo zato vas prosim še za vaše mnenje in da mi pomagate pri odločitvi.
Za vaše odgovore se vam vnaprej zahvaljujem.
Zoran |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
agerg |
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2008 21:16 Prispevkov: 19
|
Še eno vprašanje.
Koliko se v praksi pozna razlika med 26,5 in 27. Nogo imam 26,5 +- kak milimeter.
Čevlji pa so 27.
Sprašujem, ker naročujem prek interneta, in me skrbi da, bi se preveč raztegnili. Greg za boljši model.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bober |
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 10:34 Prispevkov: 23
|
agerg je napisal/a: |
.....ker naročujem prek interneta, .....
Hvala |
pancarji prek interneta?? vsaka čast
pa saj si jih proval vrjetno vsaj v kaki trgovini prej
dražji model? kje boš pa customshell uredil potem?
res vso srečno pri nakupu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lenuh |
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 21:51 Prispevkov: 126
|
Bolš ti je vzet manjšega kr čevel se lohk raztegne skrči pa ne
Prek intreneta je pa zlo fajn kopvat pancarje  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dolenc |
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29 Prispevkov: 762 Kraj: Stari vrh
|
Pancarje obvezno prej probat v trgovini in jih tudi imeti vsaj 20min gor, saj se šele takrat vsaj približno raztegnejo. _________________ www.tdstarivrh.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
raztegnil se bodo po 2-3 smučanjih. v trgovini se še ne bodo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 12:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Ta predlogi o hoji v pancarjih po trgovini so mi bili vedno izredno vsec Ali mi lahko lepo prosim nekdo obrazlozi kaj ti 20min hoja po tgovini v pancarjih pri +25c pokaze?
Drugace pa kdo ti bo naredil custom shell... ravno isti, kot ce bi kupil pancarje v Hervisu, Intersportu ali pa pri Strelu v Crnucah. Ce nimas srece in ne poznas cloveka, ki dela te stvari za tekmovalce, lahko tako ali tako pozabis na to. Sam sem, ker je bil prijatelj z ekipo v Kanadi, iskal te stvari in na koncu obupal in pocakal, da je prisel nazaj (moje orodje za to je zal ze nekaj let samo se zgodovina).
Po kar nekaj obiskih razno raznih trgovin in servisov (pa ne Hervis ali Intersport variant) sem ugotovil, da se nikomur niti pod razne ne sanja o zaresnem boot fittingu... vsaj ko pride do oblikovanja in brusenja skoljke. Pogreti in "zapeci" notranji cevelj pa ni ravno ne vem kaksen problem in je brez tezav izvedljivo doma v kuhinjski pecici
Ampak se pa strinjam... cevelj moras vsekakor dati gor, da vidis ce ti je dovolj velik oz. majhen. Cifre variirajo ze med cevlji ene firme, kaj sele med razlicnimi firmami. To, da ti sede, pa se tako ali tako postima kasneje  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bober |
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 10:34 Prispevkov: 23
|
PJ, a to resno o domači pečici glede notranjega čevlja?
sam sem pred dilemo ali nesti ali ne nesti pancarje na ta custom preoblikovanje ker po dveh smučarskih dneh nimam pripomb, nebi rad da me kaj zj.... potem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|