Avtor |
Sporočilo
|
tomy22si |
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 7:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2009 11:10 Prispevkov: 32 Kraj: MS
|
jaz grem jutri po te alpinine pancerje.
samo jiutri majo v alpininih trgovinah -20% na vse pancerje tak da se splača.
namesto 160? plačam 128? _________________ SEZONA 2009/2010: 3x M. Pohorje
SEZONA 2008/2009: 4x M. Pohorje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomy22si |
Objavljeno: Tor Dec 22, 2009 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

|
Rekel sem da bom kupo alpinine pancerje pa tega nisem storil ker ko sem probal ni bilo številke 46 zato sem probal 45 ti pa so me tiščali na prstih zato sem naročil 46 ti pa so me tiščali na golenici.
Danes sem šel v hervis in probal nordica sportmachine 100 in moram reči da je to to.
Zanima me kje v slo bi jih še lahko dobo? _________________ SEZONA 2009/2010: 3x M. Pohorje
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Sre Dec 23, 2009 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
pa ti je kdo povedal da se pancerji po parih smučanjih raztegnejo. oz notranji čevelj se raztegne!?
če ti je pancer v trgovini udoben ti bo kmalu prevelik. peta se bo premikala in dvigovala...
je pa res čisto odvisno kaj hočeš od smučanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomy22si |
Objavljeno: Sre Dec 23, 2009 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

|
Elan glej. Alpinine sem mel gor več kot pol ure potem pa so me po okrog 20 minutah začeli tiščati. Zdaj sem pa probal nordico tudi nekje pol ure pa me ni tiščalo nikjer nič pa še to pri številki 45.
To pa vem da se raztegne čez čas. Ne morem kupiti pancerja ki ga bom mel 2 uri gor potem pa ga bom mogel sezuti ker me bo vse bolelo. _________________ SEZONA 2009/2010: 3x M. Pohorje
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mlavta1 |
Objavljeno: Sre Dec 23, 2009 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smučarski vaditelj

Pridružen/-a: Tor Okt 2005 21:30 Prispevkov: 369
|
tomy22si je napisal/a: | Rekel sem da bom kupo alpinine pancerje pa tega nisem storil ker ko sem probal ni bilo številke 46 zato sem probal 45 ti pa so me tiščali na prstih zato sem naročil 46 ti pa so me tiščali na golenici.
Danes sem šel v hervis in probal nordica sportmachine 100 in moram reči da je to to.
Zanima me kje v slo bi jih še lahko dobo? |
Kupil ravno taiste  _________________ Prevajanje | Tečaj angleščine | Optimizacija | Verzi za rojstni dan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Sre Dec 23, 2009 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
tomy22si je napisal/a: | Elan glej. Alpinine sem mel gor več kot pol ure potem pa so me po okrog 20 minutah začeli tiščati. Zdaj sem pa probal nordico tudi nekje pol ure pa me ni tiščalo nikjer nič pa še to pri številki 45.
To pa vem da se raztegne čez čas. Ne morem kupiti pancerja ki ga bom mel 2 uri gor potem pa ga bom mogel sezuti ker me bo vse bolelo. |
jah, pri meni je bilo ravno tko. prvič sem res trpel nenormalno...ampak zdaj so odlične. noga čisto fiksna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
agerg |
Objavljeno: Sre Dec 23, 2009 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2008 21:16 Prispevkov: 19
|
To velja tudi, če kupiš rabljene? Verjetno ne, saj so že raztegnjeni... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sre Dec 23, 2009 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
tomy22si je napisal/a: | Elan glej. Alpinine sem mel gor več kot pol ure potem pa so me po okrog 20 minutah začeli tiščati. Zdaj sem pa probal nordico tudi nekje pol ure pa me ni tiščalo nikjer nič pa še to pri številki 45.
To pa vem da se raztegne čez čas. Ne morem kupiti pancerja ki ga bom mel 2 uri gor potem pa ga bom mogel sezuti ker me bo vse bolelo. |
Če si jih imel gor 20 minut so bili najbrž kar v redu. Jaz bi rekel, da je malo odvisno tudi od tega kakšen smučar si in kako trde pancerje kupuješ. Moja žena ima vsaj za 1 številko manjšo nogo od mene, pancerje pa 2 številki večje in mojih niti v sanjah ne spravi nase. Neke mehke rekreativne smuči lahko vodiš tudi z mehkimi in prevelikimi pancerji, pa ti je pri tem še prav udobno, tekmovalni in poltekmovalni pancerji pa morajo nogo držati. Moji nogo tako držijo, da se lahko čisto dobro vozimi tudi s povsem odpetimi. Enkrat sem šele po par furah opazil, da je nekaj narobe in sem pozabil zapeti pancerje.
Jaz sem lani kupil čevlje, katere sem imel v trgovini tudi enih 20 minut na nogi. Ko sem jih doma zvečer še enkrat probal, sem pa po 5 minutah jokal od bolečine in sem jih šel takoj naslednji dan zamenjat za pol številke večje. Napaka! Zvečer so namreč noge večje kot zjutraj. Pancer se mi je še raztegnil in noga je začela med smučanjem kar malo plesati. Letos sem kupil enak pancer (le da je še trši), samo za celo številko manjši (torej še manjši od tistega nad katerim sem leto prej jokal). Razen tega, da ga res težko dajem gor in dol sem brez kakih večjih problemov smučal že takoj od začetka. Mogoče bi lahko kupil celo še manjšega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marco |
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 5:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 17:07 Prispevkov: 9
|
Pišuka jaz sem kupil take, da so mi bile ravno pravšnje.. na sebi sem jih imel par minut čene pa debelejše štunfe gor pa je an  _________________ ..::Freestyle skiing::... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikon |
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 14:55 Prispevkov: 4 Kraj: Celje
|
Zanimam se za dva različna pancarja in sicer za Dalbello CROSS & I.D. in za Alpina One 10.
Problem je da so pancerji kot so Salomon Mission 24 RS za mene premalo nagnjeni naprej (premajhen naklon naprej). Zato me zanima kako je s tem predvsem pri Dalbello-vem pancarju, ker naj bi imel nekakšno opcijo spreminjanja naklona (forward flex control - iz 90-120). Zanima me pa tudi cena omenjenega Dalbello-vega pancarja. Kako pa se vam zdi v primerjavi Alpinin pancar One 10 (kakšen naklon).
P.S. Sedaj imam stare Alpinine pancarje tekmovalne (stare 15 let), katerim je možno regulirati naklon naprej (črne barve in roza klipsne). Če jih mogoče kdo pozna, potem ve kakšen je njihov največji možen naklon naprej. Takšne pancarje s takšnim možnim naklonom bi si rad kupil.
Upam, da nisem preveč zagnjavil. Da ne bom pozabil, vozim sedaj Elan Speedwave 8. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Theone2005 |
Objavljeno: Sre Jan 06, 2010 11:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 14:26 Prispevkov: 17
|
Tudi jaz bi postavil vprašanje glede izbire pancarjev, ker sem v veliki dilemi in bi prosil za mnenja!
Muči me samo izbira velikosti pancarja, gre se pa za model Nordica Sportsmachine 90...Velikost moje noge je 27-27.5 (levo nogo imam daljšo)...odločam pa se med velikostima 27.5 in 28!
28 so zelo udobni, lahko jih imam obute 20-30 min brez problema (s smučarskimi zokni), če se nagnem nazaj, se s prsti ravno dotaknem roba..
27.5 mi nogo bolj stisnejo, ko se nagnem nazaj s prstmi pritisnem ob rob, vendar če se nagnem naprej se prsti odmaknejo vstran in se niti ne dotikajo roba.
Osebno se nekako bolj nagibam k 27.5, saj bi se naj še vložek raztegnil oz. prilagodil in se bojim da bi mi pri 28 številki noga lahko začela plesat, medtem ko bi 27.5 bila potem ravno prav.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejg |
Objavljeno: Sre Jan 06, 2010 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2006 0:46 Prispevkov: 39 Kraj: ljubljana
|
@theone
Kakor si opisal vzami 27,5. V zravnanem položaju ni nič hudega če se ti prsti dotikajo konca, ker se pri smučanju zagotovo ne bodo. Tudi notranji čevelj se bo raztegnil. Poleg tega pa če dobro pogledaš pancar okoli podplata boš videl da so zunanji deli narejeni za 2 številki (27-27.5,..) tako da se 28 še bolj raztegne ker je pri prstih več prostora. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Theone2005 |
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 12:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 14:26 Prispevkov: 17
|
OK, hvala.
jutri si jih grem še 1x probat (s smučarskimi zokni).
prvih 15min jih bom imel rahlo zapete, da vidim koliko mi fiksirajo brez večjega zategovanja...
naslednjih 15min pa zapnem do konca po potrebi. Če ne bo nekih hudih bolečin od tiščanja, mislim da jih sigurno lahko vzamem... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smucarka88 |
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 12:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 14:48 Prispevkov: 46
|
Zanima me, kakšen flex pancarjev priporočate pri višini 160 cm in teži 58 kg. Smučam na Elankah SW14. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sorty |
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 2:53 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37 Prispevkov: 310
|
vse je odvisno od tvojega smučarskega znanja...glede na težo bi ti svetoval flex okoli 100, ki pa se od znamke do znamke razlikuje _________________ 2012/2013: 1x Molltal, 5x Kronplatz
2011/2012: 20x
2010/2011: 20x
2009/2010: 20x
www.vikom.si
z GLAVO na glavo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|