|
Kronplatz |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Psymon |
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 11:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 17:55 Prispevkov: 2 Kraj: Žalec
|
polde je napisal/a: | Datumi, ko ni gneče na Kronplatzu:
1. december: od začetka sezone pa tja do 22/23 decembra
2. januar: v tretjem in četrtem tednu meseca
3. marec/april: od 10 marca do zaključka sezone, ponavadi 1 teden po veliki noči |
Za prvo in tretjo točko se strinjam. Ko smo bili v predsezoni gor ni bilo praktično nikogar in na nobeni vlečnici nismo čakali čisto nič, edino mogoče na Olangu zjutraj par min.
Za drugo točko smo pa mi pri izbiri termina za enotedensko smučanje upoštevali naslenje:
- da ni noben od tednov, ko imamo slovenci zimske počitnice (dva tedna)
- da nimajo italjani počitnic
- da ni v tistem tednu pust !!!
- če je le možno da tudi hrvati nimajo počitnic
Tako smo ponavadi hodili nekje v sredini februarja (10 - 20) in praktično nismo imeli nobene gneče. Če jih je na Arndtu čakalo 10, kar pomeni za manj kot dve sedežnici je že veliko. Na ostalih napravah jih je bilo malo več ampak praktično nič.
Eno leto smo natrofli, da smo imeli v SLO počitnice, isti teden pa je bil tudi pust in italjanske počitnice. Še lastnik apartmajev, ki drugače dela na Kronplatzu je dejal, da takšne gneče še nikoli ni bilo
Tako da se to splača upoštevat ampak ne vsi, ker pol bodo spet vrste  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Dobro smučišče, malo prepoložno za moj okus v zgornjem delu, ostali deli so OK (npr.Silvester do 10 ure), daleč preveč gneče= prenehal hodit na Kronplatz.....obstaja še kaj drugega.....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkuma |
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 2:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Dec 2006 19:43 Prispevkov: 93
|
Age, Polde in Psymon hvala, za dobra pojasnila. Sam zadnja leta hodim v 3. tednu januarja in ponavadi vsaj v Avstriji nikoli ni bilo velike gneče.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
jernejrozman je napisal/a: | mislim da je cena karte dosti nižja v skiopenigu vendar se še vedno ne splača it v lastni režiji. Js sm bil zraven ekipe MAzy, sorty in smo šli preko kompasa za 170 eur app + karta. kolegi so šli v lastni režiji in so dal za app 20 eur na dan po osebi tako da jih je na koncu prišlo več kot nas. proge so pa res nevrjetne se definitivno vrnemo. všeč mi je ta širina ki jo francija definitivno nima |
170 za 3dni smučanja in 3 noči ane??
vsaj kokr sem jst gledal aranžmaje pri kompasu si dobil 3 dnevne pakete.
jst sem dal v lastni režiji za 4 dni 170?. karta 4dni+apartma 4noči.
akcija 4 za 3. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sorty |
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37 Prispevkov: 310
|
ne bla je 4 dnevna karta pa 3 nočitve. _________________ 2012/2013: 1x Molltal, 5x Kronplatz
2011/2012: 20x
2010/2011: 20x
2009/2010: 20x
www.vikom.si
z GLAVO na glavo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AUT |
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Jan 2010 23:43 Prispevkov: 4
|
LP
Sem nov na forumu, zato pa star maček kar se tiče smučanja še posebaj v Kronplatzu.
Tja že hodim polnih 18 let, se še spominjam starih žičnic ko je še Alpen bil v dveh delih sidro in krogeci....Hodim različno od januarja do marca, nad smučiščem sem noro navdušen saj je eno izmed najmodernejših v dolomitih. Pripomb skoraj nimam le to da ni in ni slovenskih časopisov,,,
Letos pa sem bil prvič čez novo leto, včeraj sem prišel domov, bilo je kot ponavadi enkratno,,,nikoli me ne razočarajo,,,ampak vseeno je konec januarja boljše ker je manj gneče,,,čez novo leto imajo vsi dopust potčitnice,,no ja ni pa dosti hrvatov,,pa tudi slovencev zelo malo,,
lp
ps:v Bruneck je bila sedežnica ni bila pokrita,,,o kje je že to. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Ned Jan 03, 2010 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
AUT je napisal/a: | ps:v Bruneck je bila sedežnica ni bila pokrita,,,o kje je že to. |
Če si ti debelih 18 let na Kronplatzu, potem te sedežnice nisi videl, jaz sem prvič smučal tu Januarja 88, pa je ni bilo več. Gor si šel kar v topli gonodoli. Iz Olanga je bila pa kombinacija dvosedežnic in vlečnice(milsim, da zajšnji Arndt).
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AUT |
Objavljeno: Ned Jan 03, 2010 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Jan 2010 23:43 Prispevkov: 4
|
Ja tam kjer je zdaj gondola Kronplatz2000 je bila stara rdeča gondola zraven desno od dnje če gledaš proti Brunecku pa je bila do malo več kot polovice sedežnica,,,,glavno da je Kronplatz najboljši! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Ned Jan 03, 2010 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
meni je kronplatz v predsezoni najbolše smučišče kar sem presmučal...res super proge, p'lus tega so zmeraj odlično pripravljene.
že januarja pa se nabere preveč ljudi...sj žičnice brez težav požirajo, na progah pa je vseeno preveč ljudi.razen na kakšni črni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane10 |
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 9:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 11:04 Prispevkov: 31
|
fischerpro3 je napisal/a: | Dobro smučišče, malo prepoložno za moj okus v zgornjem delu, ostali deli so OK (npr.Silvester do 10 ure), daleč preveč gneče= prenehal hodit na Kronplatz.....obstaja še kaj drugega.....  |
Kaj naj rečem-če po 10 uri ne moreš več voziti Silvestra pa si res nekam "bogi". Če je na smučišču sneg se ga vedno da presmučati-tako ali drugače. Sam na položnih progah pač ne vozim-mogoče je tebi tudi Piculin prepoložen ? Mogoče pa do tam niti prišel nisi? No, kakor kdo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Stane10 je napisal/a: | fischerpro3 je napisal/a: | Dobro smučišče, malo prepoložno za moj okus v zgornjem delu, ostali deli so OK (npr.Silvester do 10 ure), daleč preveč gneče= prenehal hodit na Kronplatz.....obstaja še kaj drugega.....  |
Kaj naj rečem-če po 10 uri ne moreš več voziti Silvestra pa si res nekam "bogi". Če je na smučišču sneg se ga vedno da presmučati-tako ali drugače. Sam na položnih progah pač ne vozim-mogoče je tebi tudi Piculin prepoložen ? Mogoče pa do tam niti prišel nisi? No, kakor kdo  |
Ne da ne morem, lahko samo to ni več to.....raje sem bolj zgoden in naredim 2-3 fure na polno, ko je smučišče prazno, tako da si s tistim tvojim "bogi" brcnil v prazno. Da se ga prevozit, tako kot si rekel, tako ali drugače.... Mi pač pašejo štajge, je kaj narobe v tem?? Oja, sem prišel, pa še kam drugam...ne končajo se vse poti ravno na Kronplatzu...sicer pa, kakor kdo, prav si rekel... BTW ne bit takoj užaljen  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
AUT je napisal/a: | LP
Sem nov na forumu, zato pa star maček kar se tiče smučanja še posebaj v Kronplatzu.
Tja že hodim polnih 18 let, se še spominjam starih žičnic ko je še Alpen bil v dveh delih sidro in krogeci....
ps:v Bruneck je bila sedežnica ni bila pokrita,,,o kje je že to. |
Pozdravljen na forumu. Sem pogledal na prospekt iz leta 81/82, ko sem bil prvič tam in ga shranil. Alpen je bil že takrat sedežnica (dolžina 1442 m), praktično na istem mestu kot je zdaj zgornji del Alpna. Spodaj pod njim pa je bila vlečnica Pracken (875m), podobne trase kot Alpen1, le zgornja postaja malo višje.
Age! Iz Brunecka (Reichacha) sta na tem prospektu narisani dve dostopni poti. Ena je kabinka, katero misliš ti in je na trasi sedanjih dveh. Že takrat je znala na tej napravi biti kar občutna gneča, takrat smo se posluževali sosednje. Nekoliko bolj levo se je začela sedežnica Herrnegg, ki ni imela proge. Končala se je nekoliko desno od spodnje postaje Gipfellifta. Od tu je šel na levi do vrha Gipfellift, na desni pa najprej do polovice sidra Pramstal (dolga 1146m) in nato še sedežnica Ochsenalpe.
Iz Olanga je bilo pa res treba 2x prestopiti. Iz sedežnice Olang na dolgo vlečnico Arndt, nato pa na sedežnico Plato ali Kronplatz.
V bistvu, kakor zadevo gledam zdaj, smučišče razen novih naprav ni kaj dosti drugačno. Dodatna proga je samo Hernegg (in seveda Piculin). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane10 |
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 11:04 Prispevkov: 31
|
Marko, dober opis zgodovine. Sedaj si niti predstavljati ne moremo kako je bilo ob vseh teh novih napravah. Meni se že to zdi daleč, ko sta iz San Vigilia na Piz de Plaies vozili dve stari dvosedi, pa je od takrat verjetno komaj kaj več kot 5 let.
fischerpro3, saj v mojih pripombah sploh ni šlo za užaljenost, saj veš, nikoli ne jamram, ker mi je že to v veselje, da je sneg in da lahko smučam. Se pa strinjam, lepše je na "frišno", pa moram priznati, da se mi ne ljubi vedno tako zgodaj vstati, da bi bil že pred 9. na smučišču. Včasih že, a ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Stane10 je napisal/a: | Marko, dober opis zgodovine. Sedaj si niti predstavljati ne moremo kako je bilo ob vseh teh novih napravah. Meni se že to zdi daleč, ko sta iz San Vigilia na Piz de Plaies vozili dve stari dvosedi, pa je od takrat verjetno komaj kaj več kot 5 let.
fischerpro3, saj v mojih pripombah sploh ni šlo za užaljenost, saj veš, nikoli ne jamram, ker mi je že to v veselje, da je sneg in da lahko smučam. Se pa strinjam, lepše je na "frišno", pa moram priznati, da se mi ne ljubi vedno tako zgodaj vstati, da bi bil že pred 9. na smučišču. Včasih že, a ...  |
Sva se pač malo narobe razumela......na frišno zjutraj si skoraj sam na progi in takrat pač ne ogrožaš koga drugega...in te 2-3 fure štejejo, zato rad vstanem zgodaj  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Sre Jan 06, 2010 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
[quote="marko"] AUT je napisal/a: | Age! Iz Brunecka (Reichacha) sta na tem prospektu narisani dve dostopni poti. Ena je kabinka, katero misliš ti in je na trasi sedanjih dveh. Že takrat je znala na tej napravi biti kar občutna gneča, takrat smo se posluževali sosednje. Nekoliko bolj levo se je začela sedežnica Herrnegg, ki ni imela proge. Končala se je nekoliko desno od spodnje postaje Gipfellifta. Od tu je šel na levi do vrha Gipfellift, na desni pa najprej do polovice sidra Pramstal (dolga 1146m) in nato še sedežnica Ochsenalpe.
Iz Olanga je bilo pa res treba 2x prestopiti. Iz sedežnice Olang na dolgo vlečnico Arndt, nato pa na sedežnico Plato ali Kronplatz.
V bistvu, kakor zadevo gledam zdaj, smučišče razen novih naprav ni kaj dosti drugačno. Dodatna proga je samo Hernegg (in seveda Piculin). |
Marko, nisi dobro razumel, kaj sem hotel povedati, samo to, da če nekdo napiše, da že debelih 18 let smuča na Kronplatzu, torej računsko najhitreje od l.1990, potem se ni mogel peljati s to sedežnico (Herrnegg), ker je ob mojem prvem obisku l. 1988 ni bilo več. Samo to sem napisal. Vem, da je bila tam prej, ker sem prišel sem na priporočilo mojega sodelavca, ki je tam začel že nekje od 83/84. Tista sezona je bila ena od najbolj zelenih, (po Črnobilu jih je bilo kar nekaj) in sem iskal vsaj eno smučišče v Dolomitih s snegom. Že takrat sem prijetno presenečen ugotovil, kakšen napreden zasneževalni sistem so imeli že takrat. Dolge bele reke umetnega snega so se vile med zelenimi hribi tja do dolin, prav impresivno je to delovalo. V spominu imam tudi to, da je bilo to edino smučišče (Dolomiti) v tem času, kjer so imeli odprte skoraj vse proge, pa še gneče ni bilo. V Soveniji, mislim da sploh nič ni delalo v tistem momentu ali pa samo nekaj naprav. Tole vse, se samo še megleno spominjam, preveč je dogodkov v mojem življenju. Še dobro, da spravljaš prospekte, nam vsaj vedno postrežeš s točnimi podatki.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|