Avtor |
Sporočilo
|
Sorty |
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 7:30 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37 Prispevkov: 310
|
Od KG je vožnje za debelo urco.Splača se it čez Pontebbo ampak samo če je normalno prevozna ker drugače zna bit fu.k _________________ 2012/2013: 1x Molltal, 5x Kronplatz
2011/2012: 20x
2010/2011: 20x
2009/2010: 20x
www.vikom.si
z GLAVO na glavo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smrkec88 |
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 12:42 Prispevkov: 136 Kraj: šmartno pri litiji
|
Tud men bi te info. prov pršle k sm od 28.12.09 do 3.1.10 v Kranjski gori  _________________ sam da se smuča |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 9:30 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1333 Kraj: Jesenice
|
Kr. gora - Trbiž - Pontebba - Passo Pramollo (to je Nassfeld). Parkiraš lahko takoj na vrhu, pri vlečnici, ali se spustiš par km. Tam sta potem dve veliki parkirišči, eno levo, eno desno. Z obeh se malo spustiš do spodnjih postaj sedežnic, kjer so tudi blagajne. Karte pa lahko kupiš tudi v Kranjski gori pri Skipasstravel, pa še cenejše so.
Če pa zapade sneg, so na cesti iz Pontebbe pogosto potrebne verige. Ostane pot čez Trbiž in potem skozi Avstrijo do spodnje postaje Milleniuma, ki pa je precej daljša. A v primeru novega snega je itak bolje ostati v Kranjski gori, ker so proge na Nassfeldu kmalu zelo razrite.
Katere proge so najbolj primerne za srednje dobre smučarje?
Praktično vse. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Ne vem od kod vam taksna mazohisticna nagnenja... preko Pontebbe sem sel zgolj enkrat in nikoli vec. Mogoce je par km blizje kot cez Avstrij, ampak z malo srece na tistih ovinkih nabases kaksnega pocasnega Luigija, in si v dolini priblizno v istem casu, kot bi bil drugace ze skoraj doma. Preko Avstrije rabis med 1h 15min in 1.5h iz Kranja (odvisno od teze noge in prometa), kar pomeni cca 40-45min iz Kranjske Gore do Nassfelda (do vrhnjih parkirisc).
Tako da kar se mene tice obstaja zgolj pot cez Avstrijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vojc |
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Mar 2006 12:14 Prispevkov: 30
|
pj je napisal/a: | Ne vem od kod vam taksna mazohisticna nagnenja... preko Pontebbe sem sel zgolj enkrat in nikoli vec. Mogoce je par km blizje kot cez Avstrij, ampak z malo srece na tistih ovinkih nabases kaksnega pocasnega Luigija, in si v dolini priblizno v istem casu, kot bi bil drugace ze skoraj doma. Preko Avstrije rabis med 1h 15min in 1.5h iz Kranja (odvisno od teze noge in prometa), kar pomeni cca 40-45min iz Kranjske Gore do Nassfelda (do vrhnjih parkirisc).
Tako da kar se mene tice obstaja zgolj pot cez Avstrijo. |
Lahko potem opišeš pot čez Avstrijo? Osebno mi je po Avstriji prijetnejše, kot po Italiji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mdolzan |
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Sep 2008 23:13 Prispevkov: 95
|
Gledaš Hermagor na avstrijski strani.
ok,če greš skozi karavanški predor si tam tam(časovno, cenovno imaš tunel+vinjeto)...čez Podkoren pa se ti ne splača več ker imaš en kup ovinkov. Če greš čez Pontebe dovolj zgodaj ponavadi ne srečaš nobenih Luigijev.., če pa so gredo pa v isto smer... Če pa si cepljen proti brzini pa rajši Karavanke  _________________ s kante na kanto...:-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Vecinoma hodim cez Koren. Korena je par km in ne naredis kar dobrega ovinka, kot bi ga v primeru, da gres preko Karavank. Za povrhu pa so Karavanke zadnje leta vec zaprte kot odprte in z malo smole hitro naletis na kaksno 20-30min cakanje. No ko si enkrat dol iz Korena, gres preko Arnoldsteina do Hermagorja in nato do Tropolacha, kjer lahko parkiras spodaj in gres na vrh z Millenium Expressom, ali pa se zapeljes se cca. 10km v hrib (po krepko krepko boljsi cesti, kot je tista iz Pontebbe) do parkirisca pri spodnjih postajah Trogl oz. Gartnerkofel sedeznic. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MORIS |
Objavljeno: Ned Dec 27, 2009 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16 Prispevkov: 653
|
Včeraj solidno, sranje je naredilo le 10 cm novega snega . Ni bilo pretirane gužve.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vitek |
Objavljeno: Pon Dec 28, 2009 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2009 20:31 Prispevkov: 8
|
Mene pa zanima če se je kdo odpravil v Mokrine z GPS napravo (aka garmin ipd.) in če ve kateri naslov (točen naslov) natipkat v napravo, da me pripelje na najbolj primerno parkirišče??
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Pon Dec 28, 2009 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
Danes na Mokrinah: večinoma sončno (nekje do 15h takrat je tudi začelo malo pihati), ljudi dosti, vendar se nikjer ni čakalo več kot kakšno minuto.
Proge: trde, pozna se umetni sneg, več kje tudi kakšne grude in plošče ledu, kamenje pa srečaš res redko. Delujejo praktično vse proge, ob 13h je bila odlična in praazna proga v dolino, ki pa je malo zožana saj je na njej veliko kupov snega.
Ponekod so zasneževali cel dan, zjutraj tudi celo progo v dolino. Žal pa se pozna razlika od lani, naravni sneg je le naravni
Klasična panorama:
Zaloge:
Vitek: Če greš preko Avstrije vpiši Tröpolach nimaš kaj zgrešit |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vitek |
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2009 20:31 Prispevkov: 8
|
Danes Mokrine odlične. Se res nasmučaš cel dan.
Kot je že predhodnik rekel so proge OK, tam po 13 ure pa povsod ledeno in pa dosti kupov snega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jeb0 |
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 17:53 Prispevkov: 6
|
V torek sem bil gor. Vreme je bilo lepše od napovedanega, bilo je toplo, sonce. proge trde-zakon, le na črnih progah so se naredile plošče ker folk prekomerno odrsava. predvsem mi grejo na živce popolni začetniki in stare bakice ki rinejo na črne proge- potem pa plužijo prečno po smučišču in skoraj padejo ker nimajo nobenega ravnotežja.
snega je dovolj, sem pa kje kakšni kamenčki, ker folk zdrsa, ampak se da izognit. najbolj mi je všeč speedstrecke:D. ko sem šel 85kmh(elan SL smučka-160cm:D) so vsi neki gledal kako je to možno-pač elan smučka+malo znanja in to je to:D. naslednjič ko grem si namažem smučke in posnamem en filmček. drugač pa povprečne hitrosti za bordarje so tam okol 65-70, za smučarje pa 75-80. nebi se zdej hvalu, ampak redki gredo 80khm. zadnjo furo v dolino je mal gužva, ampak ni problema, mal počakaš pa je. zadnji klanec je zakon ker lahko užgeš smuk in maš potem dosti ravnine da se ustaviš na začetku se na mileniumu čaka cca 20 minut.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jeb0 |
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 17:53 Prispevkov: 6
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
jeb0: zadnji klanec pred spodnjo postajo je res dober za doseganje visokih hitrosti, vendar trenutno najstrmejši del čist levo ni zasnežen in je zaprt z ograjo. Nekaj let nazaj je bil zasnežen in poteptan in sem se spustil smuk, zagotovo je bila hitrost krepko preko 100km/h, po tem spustu se mi je zdelo pri 80km/h na speedstrecke da grem zelo počasi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ski_Fanatic |
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 23:40 Prispevkov: 247 Kraj: Doma
|
Za tega pa zahtevam avtorske pravice  |