|
Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
stol |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 8:46 Prispevkov: 16
|
glede areha danes.... totalna polomija.
ruška je zaprta (zaradi meni neznanega razloga), torej odprte samo proge cojzerica 1 in 2 ter pisker. ampak... pisker so okol 10.30 zaprli ker je crkvala 6-seda.
vožnja gor je zgledala nekak takole: peljemo se 10 sekund, stojimo 10 sekund... in tako naprej do vrha. pa ne pretiravam. eden od žičničarjev je rekel da se nekje na okovju 6-sede nabira led (omenjal je nek čip), zarad česar postaja ob vsaki novi 6-sedi, ki prispe do nje, zablokira.
ker se je nabirala gužva in je zadeva crkvala, so pisker zaprli. posledično se je celoten areh nagužval na sidra in krožnike. da ne omenjam gužve na smučišču.
promet na arehu pa tudi katastrofa. redarji totalno nesposobni urejat promet. ker so ljudje parkirali povsod se je seveda vse zabasalo. avti pa so bili parkirani vse do prveg ovinka v dolino.
glede proge.... cojzerica 1 solidno (takoj so se seveda nabarli kupi snega ker ni utrjena podlaga.
cojzerica 2 (leva stran) polna kamenja že iz nule, ker so jo šele danes ponoči prvič zratrakirali.
pisker... glede tega da je bil potem zaprt, tudi solidno. bedarija na piskru pa ta, da je glede na širino cele porge, steptan en majhen 20m koridor na strmini. brezveze omenjat narite kupe in pojavljanje kamenja.
pohorci so danes do konca razočarali. ljudi ogromno, uradno odprtje sezone, slika pa katastrofalna.
edino kar je bilo super je vreme in pogled na sasnežene smareke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06 Prispevkov: 818 Kraj: wait city
|
Hvala bogu,da sem se danes odpovedal pohorju...Jutri pa vsekakor ne,ampak glede na današnja poročila je stvar kar za razmislit.
Nekako mi daje spodbudo tale ratrak,ki že cel dan tepta stadion in poštelo...  _________________ Lp Georg! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlatko83 |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29 Prispevkov: 168
|
Tudi jaz sem se vrnil iz Piskra. Res danes ni bilo optimalno, ampak vseeno se mi zdi, da je kar dobro. Če odmislim sedežnico (na srečo sem tedaj bil na pijači), je pač gnečo potrebno vzet v zakup. Podobne stvari sem doživel tudi v tujini. Če se na kaj jezen, sem na sebe, ker sem se odločil za smučanje v nedeljo
Misli, da bom jutri ponovil, upam, da ne bom sam na smučišču.
Na poti v dolino sem se zapeljal še do stadiona. Katastrofalna gužva, izgleda imajo neko prireditev. Je pa Radvanje speglano v nulo. A kdo morda ve, bodo jutri odprli???? Zagotovo bom tam prvi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06 Prispevkov: 818 Kraj: wait city
|
zlatko83 je napisal/a: | Tudi jaz sem se vrnil iz Piskra. Res danes ni bilo optimalno, ampak vseeno se mi zdi, da je kar dobro. Če odmislim sedežnico (na srečo sem tedaj bil na pijači), je pač gnečo potrebno vzet v zakup. Podobne stvari sem doživel tudi v tujini. Če se na kaj jezen, sem na sebe, ker sem se odločil za smučanje v nedeljo
Misli, da bom jutri ponovil, upam, da ne bom sam na smučišču.
Na poti v dolino sem se zapeljal še do stadiona. Katastrofalna gužva, izgleda imajo neko prireditev. Je pa Radvanje speglano v nulo. A kdo morda ve, bodo jutri odprli???? Zagotovo bom tam prvi  |
Nene,sam ne boš!  _________________ Lp Georg! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3287
|
Predvidoma se stadion odpre v torek! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kra |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 17:46 Prispevkov: 39
|
Glede Areha danes,katastrofa!!! Karta 22 ? za to polomijo! Ne vidijo me več na Mariborskem! Potem pa pravijo da so konkorenčni tujini mislim ne!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 4:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49 Prispevkov: 799 Kraj: Birmingham, UK
|
kra je napisal/a: | Glede Areha danes,katastrofa!!! Karta 22 ? za to polomijo! Ne vidijo me več na Mariborskem! Potem pa pravijo da so konkorenčni tujini mislim ne!! |
Obrazložitev? Da bomo vsaj vedeli, kaj je s pohorjem narobe (gostinska ponudba, osebje ali proge)! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kra |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 4:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 17:46 Prispevkov: 39
|
Je že STOL vse napisal tak da tam preberi ker se mi ne da pisat takih bedarij!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
[quote="stol"]glede areha danes.... totalna polomija.
ruška je zaprta (zaradi meni neznanega razloga), torej odprte samo proge cojzerica 1 in 2 ter pisker. ampak... pisker so okol 10.30 zaprli ker je crkvala 6-seda.
vožnja gor je zgledala nekak takole: peljemo se 10 sekund, stojimo 10 sekund... in tako naprej do vrha. pa ne pretiravam. eden od žičničarjev je rekel da se nekje na okovju 6-sede nabira led (omenjal je nek čip), zarad česar postaja ob vsaki novi 6-sedi, ki prispe do nje, zablokira.
ker se je nabirala gužva in je zadeva crkvala, so pisker zaprli. posledično se je celoten areh nagužval na sidra in krožnike. da ne omenjam gužve na smučišču.
promet na arehu pa tudi katastrofa. redarji totalno nesposobni urejat promet. ker so ljudje parkirali povsod se je seveda vse zabasalo. avti pa so bili parkirani vse do prveg ovinka v dolino.
glede proge.... cojzerica 1 solidno (takoj so se seveda nabarli kupi snega ker ni utrjena podlaga.
cojzerica 2 (leva stran) polna kamenja že iz nule, ker so jo šele danes ponoči prvič zratrakirali.
pisker... glede tega da je bil potem zaprt, tudi solidno. bedarija na piskru pa ta, da je glede na širino cele porge, steptan en majhen 20m koridor na strmini. brezveze omenjat narite kupe in pojavljanje kamenja.
pohorci so danes do konca razočarali. ljudi ogromno, uradno odprtje sezone, slika pa katastrofalna.
edino kar je bilo super je vreme in pogled na sasnežene smareke.[/quote
Dečki tak je ......če ste domačini, toliko slabše za vas, da ne znate, glede na napoved vremena in vsega ostalega (prireditve), nov suh sneg, ki se ga ne da ok steptat, predvidet kakšno bo stanje na Arehu.....BTW Pisker je že včeraj zafrkaval in še bo, tako kot lani.....Jah nič, jaz sem raje odšela na Ribniško, bil je fantastičen dan, sicer mehko, vendar brez gužve, celo freeride se je dal žgat......tako da trpi pać tisti, ki ne zna predvidevat....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1051
|
lenko je napisal/a: | V Krg. so izdelali manj kubikov snega kot mi pri nas |
Mogoče (pa še to dvomim) dokler ni vode zmanjkalo na Pohorju, sedaj pa kranjskogorsko topništvo najbrž kar krepko prekaša pohorski izkupiček mrzlega tedna... _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3287
|
Sedaj mogoče res, v času ko sem jas pisal so še na veliko delali topovi pod 4 sedežnico in na stadionu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
atomic sl12 |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2008 20:21 Prispevkov: 197 Kraj: maribor
|
Tudi sedaj strelajo na stadionu  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alenn |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36 Prispevkov: 198
|
če bi v mariboru mimo stadionu tekla reka bi tudi tukaj lahko delali sneg neomejeno !  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3690 Kraj: Maribor
|
Citiram: | Dečki tak je ......če ste domačini, toliko slabše za vas, da ne znate, glede na napoved vremena in vsega ostalega (prireditve), nov suh sneg, ki se ga ne da ok steptat, predvidet kakšno bo stanje na Arehu.....BTW Pisker je že včeraj zafrkaval in še bo, tako kot lani.....Jah nič, jaz sem raje odšela na Ribniško, bil je fantastičen dan, sicer mehko, vendar brez gužve, celo freeride se je dal žgat......tako da trpi pać tisti, ki ne zna predvidevat.... | Saj lepo da si pameten in duhovit, ampak da bi morali predvidet da bo ob pol enajstih crknil Pisker ... si ti mogoče jasnovidec ali kaj?? _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Dec 21, 2009 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
miki je napisal/a: | Citiram: | Dečki tak je ......če ste domačini, toliko slabše za vas, da ne znate, glede na napoved vremena in vsega ostalega (prireditve), nov suh sneg, ki se ga ne da ok steptat, predvidet kakšno bo stanje na Arehu.....BTW Pisker je že včeraj zafrkaval in še bo, tako kot lani.....Jah nič, jaz sem raje odšela na Ribniško, bil je fantastičen dan, sicer mehko, vendar brez gužve, celo freeride se je dal žgat......tako da trpi pać tisti, ki ne zna predvidevat.... | Saj lepo da si pameten in duhovit, ampak da bi morali predvidet da bo ob pol enajstih crknil Pisker ... si ti mogoče jasnovidec ali kaj?? |
Heca ni več pri tebi?? Si prebral, da je Pisker že prejšnji dan zafrkaval?? Tokrat sem bil, a je OK??  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|