Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 51, 52, 53  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
lenko topovi
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 7:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 18:08

Zakaj ne laufa noben top zato ker ni vode na arehu
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 8:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Windyjevemu poročilu nimam kaj veliko dodati, razen da sem bil malo bolj pozen in sem zato imel nekoliko slabše razmere na progi in boljše na cesti, okoli 10. ure je bila s srednje starimi zimskimi gumami brez težav prevozna.

Na Arehu prava sibirska zima s sneženjem, 20 cm novega snega in temperaturami pod -10:

Kljub precej polnemu parkirišču (polovica avtov je imela madžarske tablice) na Piskru ni bilo gneče:

Strinjam se tudi z oceno da sta progi precej ozki. Desna Cojzarica je sicer zasnežena skoraj v polni širini, Pisker pod spodnjo postajo Cojzaric pa max. 1/3 proge. Danes je šlo, kako bi zgledalo če bi sedežnica obratovala s polno zmogljivostjo (v glavnem smo na sedežih bili 2 - 3 smučarji, nekajkrat pa sem se peljal tudi sam) pa si ne upam predstavljati. Sicer pa je sneg dober, umetni sicer trd, a ne leden, in na odprtem delu - ki je dobro označen s koli - tudi brez kamenja.

Me je pa zmotilo nekaj drugega. Z vrha Piskra se sicer lahko na desno Cojzarico spustiš po tisti ozki potki ki so jo letos (spomnimo se lenkovih slik) prvič zasnežili z žirafami:

Ampak ta potka je tako dobro skrita, neatraktivna ali kajjazvemkaj, da večina raje smuča naravnost, potem pa - ker je leva proga na Cojzarici še zaprta - nad cesto zavije desno proti 'okrepčevalnici' in prečka Cojzarice pri gornji postaji:

Kaj je narobe s to sliko? Nič, če bi obratovala sidra in bi traso varno prečkal pod mostom (podobno kot prečkamo Habakuk če smučamo na Slemenu). Ampak ne, Pohorci raje obratujejo s krogci, torej pri vsakem prečkanju tvegaš da dobiš v glavo tisto težko Pomino 'štango'. Opazoval sem smučarje: polovica jih niti ne pogleda na levo, če lahko varno prečkajo vlečnico. Zgleda da se bo moralo kaj zgoditi, da bodo raje spet vklopili sidra ...

Malo me je razočaralo, da ne obratuje Ruška - niti do polovice ne - in da se s Piskra vračaš po položni zgornji povezavi, kar ob novem snegu nikakor ne gre brez uporabe palic, drsalnega koraka itd. Pa tudi na tej poti snega ni ravno na pretek. Zanimivo bo postalo po odjugi ... pomoje bomo s Piskra do Areha spet pešačili po blatu, kot smo neštetokrat s Cojzarice, ko povezava še ni imela zasneževanja. Mimogrede, tudi letos ni videti da bi na spodnji povezavi Cojzarica - Ruška, ki so jo lani lepo razširili in opremili z napeljavo za zasneževanje, kaj zasneževali. Škoda ...

Za konec sem se odpeljal še na Sleme (kjer sem dokončno zmrznil ): proga lepo pripravljena, celo dva kupa snega sta 'na zalogi' - eden je viden na desnem robu slike, sedežnica pa počasna in mrzla kot vedno:

Pod Poštelo pa 'stereo' zasneževanje, torej topovi delajo na obeh straneh. Več pa bo povedal Windy, jaz si žal nisem mogel privoščiti smuke v dolino, sicer bi moj avto moraj prenočiti na Belviju:

Citiram:
Zakaj ne laufa noben top zato ker ni vode na arehu

Ja, sem opazil - zajetje pod parkiriščem je prazno. Bi pa bilo zanimivo izvedeti, ali so vso vodo porabili na Cojzarici in Piskru ali so jo po ukazu 'od zgoraj' morali pretočiti na Trikotno Jaso, kot skoraj vsako leto ...

Citiram:
zakaj pa ne zratrakirajo proge mimo lukeja do trikotne jase?
Ti pa očitno nimaš ravno dosti pojma o pripravi prog, snežnih razmerah, zadostno višini snežne odeje in podobno: Ta sneg ki pada pri temperaturah pod -10 je suh, puhast in dober samo za okras ali pa za iluzijo 'naravnega snega' na zasneženi progi. Tudi 20 cm pri takem snegu ne pomeni nič. En ratrak je recimo danes peljal po progi pod sedežnico Sleme (pod bivšim Gradisom) in celo na tej položni progi je izkopal kamne in grude zemlje. Niti leva Cojzarica še nima dovolj naravnega snega za pripravo urejene proge (eno je če se tam na nesteptanem pršiču razkazuje nekaj 'freeriderjev', drugo pa če gor spustiš ratrak) , mogoče da bi se pri trenutnih snežnih razmerah z naravnim snegom snegom dalo zratrakirati Žigart .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 9:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

Vidim,da na pohorju kar dogaja...Med pogledom webcama sem videl,da ratrak vozi po snežnem,mar pomeni,da že teptajo? Očitno so od srede kar napredovali.
Windy
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 9:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13

Hja žal je tudi na sektorju belvi sedaj zmanjkalo vode
Na stadionu so ugašnjeni vsi topovi ratrag pa jih sedaj pomika na stran.
Res je, da so naredili res ogromno snega ampak resnično upam, da sedaj teh kupov ne mislijo razgrniti.Če bodo to storili bo pomoje odjuga pustila hujše posledice kot bi jih sicer
Pa še dve današnje slike iz vožnje v dolino(na žalost s telefonom)
http://img38.imageshack.us/i/dsc01092yb.jpg/
http://img14.imageshack.us/i/dsc01091b.jpg/
In zgornja postaja gonole, ki je skoraj končana!
http://img63.imageshack.us/i/dsc01089p.jpg/
Lp.
Luxter
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 9:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 17:24

Windy, kak so pa kaj preživele smučke oz. bord vožnjo v dolino? predvidevam da si se peljal po stadionu?
Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 10:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Luxter edin ris, sem ga danes naredil je bil posledica vožnje po levi strani Piskra.
Kot sem rekel ogromna količina snega na stadionu ter okoli 20 cm naravnega snega naneseta svoje...Torej so smučke na poti v dolino ostale takšne kot so bile Res pa je da sem se držal topov!
Hja zgodilo se pa je tisto kar sem upal, da se nebo.Pred kakšno uro so pričeli z razgrinjanjem snega na stadionu
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 10:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Snega je na stadionu dovolj, da bi preživel 2 tedensko odjugo. Tako da brez panike!
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 10:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Torej,če bodo razgrnili sneg pomeni smuka v dolino?
Mislim,da bi vseeno bilo bolje pustiti kupe,ker tam do novega leta se obeta odjuga in dvomim da bo vzdržalo...
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 10:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

No ja, sej nekih hudo visokih temparatur nebo. naravnega bo pobralo umetnega pač ne.
Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 10:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Ne če bodo!Kupe že razgrinjajo vrjemi kr spremljam iz balkona!
Hja jaz tudi dvomim da bi zdržal 14dnevno odjugo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 10:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

V zadnjih dveh dneh pri nočeh -9 so naredili veliko snega. Tako da brez panike!
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 10:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

many many many Ko bojo odprli stadijon bojo polno kasirali...bingo
Windy
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 11:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Fantastic bo nekaj na tem
alenn
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 20, 2009 1:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36

fantastic od kod pa tebi to da se obeta do novega leta otoplitev? ze kaze da naj bi za bozic padal sneg z dezom, v petek dez, v soboto nedeljo ponedeljek sneg !
Nazaj na vrh
alioth
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 20, 2009 12:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Maj 2006 17:02

Areh, danes. Z eno besedo: KATASTROFA.
Več zvečer, če se mi bo zdelo vredno zgubljati čas za SVETOVNE KLJUKCE.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 51, 52, 53  Naslednja Stran 15 od 53

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net