|
 |
|
Mnenje o smuceh SW10 07/08 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Bench |
Objavljeno: Pet Dec 18, 2009 2:15 am Naslov sporočila: Mnenje o smuceh SW10 07/08 |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 2:02 Prispevkov: 13
|
Pozdravljeni!
Imam par vprasanj glede smuci Elan Speedwave 10 fusion letnik 07/08.
Smuci sem pred nekaj dnevi kupil rabljene, vozene so po besedah prodajalca 4 dni, kar mu verjamem, saj je masa kot nova, brez praske. Zanima me pa sledece, ali bodo meni te smuci ustrezale?
Smuci so kot sem rekel elan sw10 fusion 07/08 (zelene zadi, crne spredi), dolge 168cm, na njih so EL11 vezi.
Visok sem 186-187cm, imam 72kg ter nikoli do sedaj nisem imel karving smuci, rad se peljem srednje hitro, redkokdaj bolj pospanam, splosno pa samega sebe uvrscam nekam v povprecje, nisem zacetnik, nisem pa tudi zelo podkovan v znanju. ucim se hitro. Zanima me ce mi bodo smucke ustrezale ali sem vrgel 140 evrov stran od snega? Kaj pomeni radij zdej za te SW serijo-ala 10-16m, na smuckah pa lepo pise da je r=13.7m? Mi bo slucajno smucka prekratka?
Glede na kilazo sem na oko in tudi malo po obcutku od prejsnih smuci (rossignol 4sv, dolge kot ponedeljek) nastavil prednje in zadnje vezi na vrednost 6, ali je pri teh "novih" vezeh kaj drugace? koliko bi naj nastavil-dimenzija pancerja je 338mm (fusion nastavim da gre pancer lepo not pa pise da je majckeno nad 440mm, vendar so zobki tako, da ce dam enga manj ne gre not enga vec je pa hlapno, to stima?).
Upam na cimprejsnje odgovore, saj se ta vikend zame sezona zacenja na polno:)
LP, hvala, Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rbreznik |
Objavljeno: Pet Dec 18, 2009 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2008 17:42 Prispevkov: 25 Kraj: Maribor
|
Te smuči sem lani testiral, in se mi zdijo odlične za učenje zarezne tehnike, kot tudi za malo boljše smučarje. Pomoje ste dobro kupili.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bench |
Objavljeno: Pet Dec 18, 2009 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 2:02 Prispevkov: 13
|
No, naj dodam: Res nisem brcnil v temo, danes sem bil na Golteh (MRZLLLO!) in smucke so se odlicno odrezale:) tudi na ozini na druzinski, ki je bila popolnoma zmrznjena. Osnove zarezovanja sem pridobil, ob pol dveh sem ze veselo dirkal po blatniku, bilo je zelo lepo. Ni mi zal da sem kupil, morda so le za kak cm prekratke, vendar ni motece.
Vezi sm dal na 7 (pa se je bolj mehko), ker je na 6 ze na prvem mocnejsem ovinku odpela desna smucka in sem letel po ledu po riti.
Cemu torej tako velika cifra na vezeh? na tri leta starih smucek se menda se ni razmehcala vzmet? kolega ima leto in pol stare SL Race, pa ma vezi na 3,5 pr njegovih 70kg pa mu dela tako kot mora.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
 |
|
Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|