Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Žičnice, snežni topovi, teptalci » Techno alpin

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 12, 13, 14  Naslednja
 Techno alpin « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 9:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

Maš prav, v tej temi še nič pametnega nisi povedal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 12:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

technoalpin56 je napisal/a:
Ja, vsak ima zanimanje za nekaj, vrjetno tudi za neko firmo.

Res te nočem zafrkavati, ampak zdaj pa tudi mene že prav zanima, zakaj si se tako napalil na ta technoalpin. Spominjaš me na enega sošolca, katerega starši so imeli citroena, pa je prvič ... v citroenu, šel prvič sam s punco na morje v citroenu, je bil citroen njegov prvi avto... Še vedno kupuje le citroene, kakršnokoli prepričevanje, da so npr, korejci boljši, cenejši, varčnejši, hitrejši nima smisla. To je razumljivo ampak kaj pa ti? Si tudi izgubil nedolžnost pod technoalpinom ali je bilo kaj ddrugega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 12:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Glej, kak ti naj rečem ... Techno Alpin so bili prvi topovi, za katere sem vedel. Ko sem bil še mlajši sem na smučanju v Italiji hodo na smučišče gledat, kak zasnežujejo in ti topovi so naredili na mene vtis. Potem sem zvedel za njihovo spletno stran, pogledal še ostale modele topov, itd.. Če ti nekaj ugaja in če si z nečim zadovoljen, vztrajaš pri tem. Trenutno imam smučke Atomic, imel sem že Fisher, Rosignol, Elan. Naslednje smučke bojo Atomic, ker sem z njimi zadovoln. Simpl.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 5:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Prilagam sliko Techno Alpin - ove keramične quadriyet šobe:

Nazaj na vrh
lenko topovi
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 6:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 18:08

technoalpin56 techno alipin t60 po zmogljivosti zaostaja za marsikatermem topom.Mogoče je v tvojih očeh najbolši top vendar še kr nekaj zaostaja za lenkom fa 540...
Nazaj na vrh
tim
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 6:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49
Kraj: Birmingham, UK

Po moje ste šli pa sedaj že čez rob. Samo pogledaš, kako je avtorju sporočila ime, pa ti je že jasno.

technoalpin56
lenko topovi

....

No, dajmo biti malce bolj objektivni! Počakajmo rezultate testiranj med sufagom in TA-jem in se potem kregajmo, kdo je boljši.
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 6:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

lenko topovi je napisal/a:
technoalpin56 techno alipin t60 po zmogljivosti zaostaja za marsikatermem topom.Mogoče je v tvojih očeh najbolši top vendar še kr nekaj zaostaja za lenkom fa 540...

Mislim da nimaš zanesljivih virov, da bi lahko to dokazal. tim ima prav, počakajmo na rezultate.
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 7:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Sicer pa, tudi če T60 zaostaja za fa540, sigurno ne za veliko. Z uporabnikom tega foruma - lenkom sma se tudi menla o tem, da je fa540 naredil večji kup na stadionu kot T60, ampak razlika je bila okoli 20 cm, kar pa torej pomeni, da sta si konkurenčna, saj razlika ni velika. Po mojem so si Vega, fa540, compact power in T60 zelo podobni po količini izdelave snega. Res je pa, da mora smučišče za T60 odšteti veliko več kot za ostale topove, ki sem jih navedel.

Tukaj je video smučišča,ki je opremljeno samo z topovi Techno Alpin. Topovi so lepo opravili svojo vlogo, saj na smučišču ni bilo kristalčka naravnega snega. Tukaj je video:

http://www.youtube.com/watch?v=Iip2zGDH8yE
Nazaj na vrh
lucifer
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 7:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2005 12:27
Kraj: Planina pad Golico

no ja velik enga krega za nič! marsikatero smučišče bi si želelo topove pa naj bodo to TA, sufag, 540, al pa xy....... sam da so ! evo zdej se bo ohladilo v španovem pa nau nč, ker se čaka na naravni sneg, men bi blo čist vseen keri topovi bi gor bruhal sneg večina od naštetih bi delo opravila odlično sam kaj ko vse skupaj tako na prste košta vsaj kak miljonček, ki pa ga na jesenicah pač ni!!
2012/13 1*mokrine, 3*turacher, 5*kranjska gora
2013/14 2*molltal
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 8:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Ne ne, saj ne sklepam po "filmčkih z neta". Vsekakor se vidi, da so progo brez naravnega snega lepo zasnežili. S temi topovi sem pa zadovoljen, saj odlično pripravijo smučišče, na katerem vsako leto smučamo. Mislim, da sem lahko zadovoljen in to povem, ali ne? S tem pa niti slučajno ne trdim, da drugi topovi tega ne zmorejo ali kaj podobnega.
Nazaj na vrh
darej
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 1:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 18:38

Uf ja zima je in po res dolgem času sem na forumu... Kar se vaših kreganj glede topov tiče... TA je za moje pojme boljši v tistih mejnih temperaturah, ko je malo pod 0, ko pa pade vse skupaj malo nižje (pod -2,5 oz. -3) pa lenko bruha ko norc...
Sam sem se vprašal, če bi morda v mb bilo smiselno nabaviti nekaj TA-jev ali pa "naših" krpanovih veg, kjer mislim da je ledenkotu uspelo spravit vse skupaj na zelo mejne temperature...
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 2:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Najprej moremo vedeti o katerih dveh modelih govorimo. Torej, najmočnejši lenkotov model, fa540 v primerjavi z Techno Alpinovim M10, ki mislim da je najšibkejši izdela veliko več snega. Zato se mi zdi najboljše, da govorimo o najmočnejših modelih, torej od TA je to T60 in od lenkota je to fa540. Kot se je na stadionu pokazalo, je bil kup od fa540 enih 20 cm večji, kar ni nevem kaka razlika če pogledamo, koliko časa sta topova obratovala. Zelo sem zadovoljen s TA topovi, saj so do sedaj v Italiji progo vedno odlično pripravili.
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 24, 2009 4:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Letos sem na smučanju v Italiji posnel veliko slik Techno Alpin - ovih snežnih topov. Slik še nisem naložil, tukaj pa je nekaj videjev med obratovanjem topov:

http://www.youtube.com/watch?v=hFMheWm11nU

http://www.youtube.com/watch?v=8OkQcUeVlKM

http://www.youtube.com/watch?v=-q14wVFY-eU
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 24, 2009 5:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Še nekaj slik:

Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 27, 2009 1:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Na smučanju sem poslikal nekaj Techno Alpin - ovih šob, nekatere v delovanju. Tukaj so slike:

In nukleator:

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 12, 13, 14  Naslednja Stran 7 od 14

Kazalo po Smucisca.net forumu » Žičnice, snežni topovi, teptalci » Techno alpin
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net