Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Novosti na Pohorju 2009 / 2010

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 27, 28, 29  Naslednja
 Novosti na Pohorju 2009 / 2010 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Windy
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 6:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13
Kraj: Maribor

Ja če se prav spomnim najprej čez stebre napeljejo 5-10mm zajlo s pomočjo katere pol čez vlečejo 20mm zajlo katera kasneje potegne gor glavno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gasilko
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 26, 2009 7:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 8:46

In zgornja postaja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 2:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

Od daleč prav nič ne zgleda da bi se delalo kaj okoli zajle.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Windy
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 4:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Končno so tudi pohorci ugotovili, da je dobro če ljudi malo informirajo o stanju zato so na spletni strani objavili prav všečno poročilo, ki podaja odgovore na vsa naša vprašanja!
http://www.pohorje.org/mariborsko-pohorje-pozimi/news?nid=176
Na sliki lahko vidimo kako zeeeelooooo hitro je bila postavljena zgornja postaja.Naj opomnim da se je postavitev le te pričela v petek se pravi 1teden nazaj!
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 5:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Mhm res je. Kaj pa motor?
Nazaj na vrh
alenn
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 5:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36

od daleć ne zgleada če pa pogledaš na webcamu pa vidis da se dale z zajlo
Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 6:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Alenn tale "vrvica" je bila napeljana že včeraj tako da je danes bilo glede zajle naretega bol malo.Res pa je da so prvi steber dokončno pripravili na zajlo. Pritrdili so nekakšne škripce ki visijo z vrha stebra skozi katere bodo potegnili tatanko zajlo.
Shrani.si mi današnjih slik žal noče naložiti.
Kolut zajle je res gromozanski sam ima po moji oceni okoli 3.50-4m premera.
Morem pa povedati, da se mi vedno bolj dozdeva, da bo za zdaj vhod na spodnjo postajo potekal še skozi staro postajo dokler nebo spodaj zgrajen celoten terminal.
Lp.
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 6:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Komaj čakam da vidim slike. Zgornja postaja je pa bila res presenetljivo hitro končana!
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 6:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Zg. postaja še ni dokončana =)
Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 6:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Ja no lenko technoalpin je mislil samo konstrukcijo saj vsi vemo da tako spodnja kot zgornja postaja še nista dokončani
Glede motorja pa je tako.Vgradnja pomoje ni neki "big deal" sam vse te inštalacije in to...zato je potrebnega nekaj več časa.
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 7:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Je pa zgornja postaja res veliko nižje kot je bila prejšnja postaja. Tisto nisem povsem razumel, da bi se vstopalo spodaj skozi staro postajo?
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 9:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Za vse ki imajo radi podrobnosti:
Zajla bo dolga 5220 m, ter bo debeline 52mm.
Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 11:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Ja mislim, da je zgornja postaja res za moje pojme dosti bolse postavlena saj se je zgoraj pridobil res plato kot se spodobi
Ja vsaj tako kaže(moje mnenje) zelo sumljivo urejajo notranjost stare postaje ter tisti izhod bivše gondole. Glede na to pa, da se bo gradnja spodnje postaje nadaljevala tudi med smučarsko sezono pa sem pomislil da bo vstop urejen skozi staro spodno postajo.Nevem vsaj tako mislim, bomo vidli.
Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 28, 2009 12:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Evo še obljubljene slike.

10mm zajla

Težka mehanizacija za napenjanje v ozadju tudi taprava zadeva

Lp.
Nazaj na vrh
zlatko83
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 28, 2009 10:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29

Včeraj sem tudi jaz malce smuknil pod Pohorje. Res se mi zdi, da je veliko narejenega. Po moje še zajla, pa bo. Povprašal sem fante, kdaj bo nared, pa nisem dobil pravega odgovora, pravijo nekje do božiča. Upam. Je pa na gradbišču po moje vsaj 5 Avstrijcev, ki pomagajo pri montaži. Držimo pesti.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 27, 28, 29  Naslednja Stran 19 od 29

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Novosti na Pohorju 2009 / 2010
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net