Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Turracher Höhe

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 16, 17, 18  Naslednja
 Turracher Höhe « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
speedwave
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 11, 2009 10:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 12:43
Kraj: Šoštanj

Now the Wildkopflift is working. At the 14.11.2009 the Kornockbahn starts.

Mit freundlichen Grüßen
Fax ++43/4275/8252-17
Internet: www.turracherhoehe.at
e-mail: office@turracherhoehe.at

Tole sem dobil danes po mailu. Smo se s kolegi menli da bi šli gor.

LP
sezona 08/09:14X
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
amade
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 3:22 pm    Naslov sporočila: cena dnevne karte Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Sep 2009 14:47

cena dnevne karte je 37 evrov.
Nazaj na vrh
andrejg
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 3:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2006 0:46
Kraj: ljubljana

http://www.skipasstravel.si/index.php?subpageid=6&lang=sl&contid=145

cena je 25eu. nevem pa če je cena ista na skipassu in smučišču, glede na to da iz Lj je najbolj ugodno(ekonomično) čez celovec.
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 14, 2009 8:40 pm    Naslov sporočila: Moja tretja letošnja smuka Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Kraj: Ljubljana

Danes, končno možnost smučanja na kakšnem drugem smučišču kot Mölltal, odprtje dveh novih naprav, me je prepričalo, da smo odšli prvič v letošnji sezoni na to smučišče. Zjutraj nas je pričakal sonček med redkimi oblaki, prišlo je kar nekaj slovenskih tekmovalcev mlajših kategorij, več ali manj so prevladovali domačini in Slovenci. Do desete ure malo smučarjev, potem pa je nastala kar gneča, tako na progi, kot v vrsti za sedežnico. Večina smučarjev je smučala samo na Kornocku. Tudi vreme se je postopoma pokvarilo, popoldan difuzna svetloba, tako da smo zaključili ob 14 uri in šli na kosilo. še dobro, da smo smučali brez odmora do takrat. Sicer je bilo po 12 uri začelo smučišče prazniti, do 15:45 ko smo odšli je vtzrajalo samo nekaj smučarjev, seveda med njimi ni manjkalo našega forumskega tomija, ki ga spet nisem osebno srečal, sem pa zato spoznal njegovo prijazno ženo, hehe.

V glavnem lep smučarski dan, danes sem pozabil digitalca, pa se poskusil z telefonom, evo nekaj slikic.
Zjutraj lepo vreme, dokaj dobro urejene proge, sneg za mene v odličnem stanju,vendar kar nekaj reber od ratrakov. Čez dan je sneg malo popustil, ven je prišlo nekaj kamenja in trave(zemlje.

Po 9:30 so je začela večati vrsta, vendar se je čakalo največ 5,6 min in to samo nekaj fur.

Vreme se je začelo poslabševati nekje po 11 uri

Jurček, ki še sameva

Spodnji del Kornocka, dela še druga vlečnica z leve, vendar nisem šel tja.

Pogled na drugo stran, vlečnica Wildkopft, ki je tudi delovala.

Še zadnja slika, najpomembnejša, z rdečo označen avtodom od tomija, na žalost je še vedno smučal, ko sem govoril z njegovo ženo,
jaz sem bil pa odvisen od prevoza danes, pa ga nisem mogel počakat, tomi enkrat se bova že srečala, hehe.
Sicer tomi in Milena ostajata v Turrachu do jutri, in bo verjetno, upam še kaj koristnega dodal

LP
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 9:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Kraj: Jesenice

Še zadnja slika, najpomembnejša...

Danes je bilo veliko manj ljudi kot včeraj. Čakanja na žičnici praktično ni bilo, temu primerno je bila bolj prazna tudi proga. Čeprav le ta tudi včeraj ni bila slaba, je bila danes še veliko boljša. Nasploh sem bil nad razmerami za začetek sezone prijetno presenečen, sploh glede na temperaturo, ki pa vseeno ni bila tako visoka, kot so 'strašili' meteorologi. Danes je bilo zjutraj oblačno, vidljivost je bila zelo slaba, a že kmalu po deveti uri se je zjasnilo. Okrog druge ure se je sonce spet skrilo in tako sem zaključil prvi 'nižinski' smučarski vikend.

tomi enkrat se bova že srečala, hehe
Saj počasi se 'približujeva'

Lp, Tomi
MORIS
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 21, 2009 11:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16

Danes veliko bolj trdo kot prejšnji teden. Proge trde vendar ne ledene. Čeprav je bila temperatura ob prihodu visoka okoli 7 stopinj. Obratujejo še vedno Kornock, Wildkopf in Übungweisenlift. Lp
Nazaj na vrh
mlavta1
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 22, 2009 1:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

Pridružen/-a: Tor Okt 2005 21:30

Sredi decembra gremo za en dan na to smučišče, tako da pričakujem vsaj pol metra naravnega snega. Lansko leto smo šli gor ravno takrat ko je celo noč in dan padal sneg, tako da smo cel dan smučali po celcu
tomi
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 22, 2009 9:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Še en lep vikend v prijetno toplem vremenu
Smeško je popolnoma upravičen, glede na napovedane temperature sem pričakoval, da bo vse teklo. Sredi dneva je bila temperatura spodaj 10, zgoraj pa 3 stopinje. Proga pa je bila južna samo na kratkem delu, kjer se vanjo upira sonce. Kot je napisal MORIS, precej trdo, ledeno pa samo na posameznih zdrsanih mestih, ki jih je bilo seveda precej več popoldan. Ob dveh je praktično celotna proga že v senci. Včeraj je bil sneg takoj zjutraj precej grudast in smučanje po 'kugnlogarjih' ni bilo najbolj prijetno, danes ni bilo nobenega problema. V primerjavi s prejšnjim tednom je ambient manj zimski, proga pa se kar dobro upira visokim temperaturam. Gneče ni bilo.

Lp, Tomi
ski4fun
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2009 9:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:45
Kraj: Tržič

tudi jaz sem bil v soboto v Turrachu in sem pogrešal samo še trobentice, tako je bilo vroče
upam da kmalu pade več snega...

od KR tablic srečal 2 zanesenjaka z modro octavio RS in starejši par z volvom XC70-mogoče kdo s foruma?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
tomi
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Danes je bila na Turrachu spet prava zima, z nizkimi temperaturami in sveže zapadlim snegom , zasneženimi smrekami (in bori ) ter lepim, vendar vetrovnim vremenom. Novega snega je 15 do 20cm, bolj pogumni so se že vozili po celcu. Na progah pa je bil super pršič, na nekaterih mestih sicer iz topov, sem pa tja je bilo tudi nekaj grudic. Ljudi je bilo najprej kar precej, ker so 'šparali' s sedeži, je bila ob mojem prihodu (10.45) kar vrsta. A že po 11. uri je bilo vse prazno.
Zasneževali so s polno paro, bili pa so uvidevni do smučarjev in topovi ob odprti progi so mirovali. Moje predvidevanje je, da bodo za vikend odprli še Zirbenwaldbahn, Englanderlift, mogoče še Panoramabahn, Turrachbahna pa ne, ker je spodaj pretoplo, tudi snežilo ni. Zasneževali so tudi progo ob Pauliliftu, a le na zgornjem delu. Bo pa nedeljo tudi nekaj dogajanja, test smuči, glasba, Miklavž...
Slike sicer imam, a Shrani.si nekaj štrajka, bom ponovno poskusil kasneje.

Lp, Tomi
nani
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Nov 2009 19:16

tomi je napisal/a:
Danes je bila na Turrachu spet prava zima, z nizkimi temperaturami in sveže zapadlim snegom , zasneženimi smrekami (in bori ) ter lepim, vendar vetrovnim vremenom. Novega snega je 15 do 20cm, bolj pogumni so se že vozili po celcu. Na progah pa je bil super pršič, na nekaterih mestih sicer iz topov, sem pa tja je bilo tudi nekaj grudic. Ljudi je bilo najprej kar precej, ker so 'šparali' s sedeži, je bila ob mojem prihodu (10.45) kar vrsta. A že po 11. uri je bilo vse prazno.
Zasneževali so s polno paro, bili pa so uvidevni do smučarjev in topovi ob odprti progi so mirovali. Moje predvidevanje je, da bodo za vikend odprli še Zirbenwaldbahn, Englanderlift, mogoče še Panoramabahn, Turrachbahna pa ne, ker je spodaj pretoplo, tudi snežilo ni. Zasneževali so tudi progo ob Pauliliftu, a le na zgornjem delu. Bo pa nedeljo tudi nekaj dogajanja, test smuči, glasba, Miklavž...
Slike sicer imam, a Shrani.si nekaj štrajka, bom ponovno poskusil kasneje.

Lp, Tomi

Tole spodaj sicer kopirano iz bergfex, pomeni da bo za vikend kar nekaj odprtega. Mi gremo v petek gor in ostanemo do nedelje.

Sehr geehrte Damen und Herren!

Vielen Dank für Ihre Anfrage!
Ab Samstag 05.12.2009 sind folgende Lifte in Betrieb: Kornockbahn, Panoramabahn, Wildkopflift, Übungswiesenlift, Engländerlift und Hüttenexpress, Zirbenwaldbahn (Zirbenwaldbahn nach Schneelage viell. nur bis inkl. 08.12.)

Mit freundlichen Grüßen

BERGBAHNEN TURRACHER HÖHE GMBH
8864 Turracher Höhe 178
Tel. ++43/4275/8252
Fax ++43/4275/8252-17
Internet: www.turracherhoehe.at
e-mail: office@turracherhoehe.at
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 10:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Še obljubljene slike:

Proga na drugi strani je bila še zaprta, a lepo prevozna:

Stebri žičnice so bili malo postrani

Sledi v celcu:

Že pred drugo uro je treba sonce poiskati na drugi strani:

Še panorama:

Nedeljsko dogajanje:
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 10:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

Se opravičujem ker nisem bral cele teme ampak me zelo zanima kateri snežni topovi so na tem smučišču (firma)?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 12:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Se mi zdi (po slikah sodeč) da so Lenko....tako, da ne bodi razočaran....
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 12:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

To je res lepo smučišče, kolikor s slik vidim imajo tudi dobre naprave in proge.

Nazadnje urejal/a technoalpin56 Pet Okt 29, 2010 10:22 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 16, 17, 18  Naslednja Stran 13 od 18

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Turracher Höhe
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net