Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mölltal 09/10

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Naslednja
 Mölltal 09/10 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 9:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Kraj: Jesenice

Štirje super dnevi na Meliju, dober sneg, brez hude gneče, vseskozi krasno vreme, vendar pa kar vetrovno in zato povsem zimsko. Proge so bile dobre tudi še popoldne, le na redkih mestih je bilo zdrsano, kupov pa praktično ni bilo. Jutri bodo verjetno odprli tudi strmo progo ob Panoramabahnu, proga v dolino pa še čaka na nižje temperature, oz. novi sneg, ki se obeta naslednji teden. So se pa nekateri že spuščali po njej.
Prvi vlakec odpelje ob 7.30, a je po moje za običajne turiste nedostopen, četrt ure kasneje pa že gre. Prava izbira pa je bil za naju te dni tisti o 8h. Za vikend bo peljal sigurno še 15min kasneje, potem šele sledi 'uradni' ob 8.30. Mislim, da se kar splača biti zgoden.
Želim vam lep smučarski vikend, midva sva se za kakšnih 10 dni poslovila z Melija. Takle vikend in naslednji z openingom raje prepustim drugim
Kasneje mogoče prilepim še kakšno sličico.

Lp, Tomi

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 31, 2009 8:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Kraj: Ljubljana

Hoj,

da še jaz kaj napišem, končno sem v otvoril sezono, 2 prelepa dneva na Mölltalu, v glavnem vse tako, kot je napisal tomi, spet se seveda nisva uspela srečat . Edino, kar sem skoraj siguren, da ne bodo odprli nobene nove proge, vljučno s Panoramabahn. Zasnežujejo zelo ležerno, kot da čakajo na sneg ta teden in na oba ski openinga naslednja dva vikenda, ko bodo odprli tudi progo v dolino. Tudi mene verjetno ne bo več na Mölltalu, upam da hitro odprejo druga smučišča, da ne bo treba več sem.

Še vedno ista panorama, upam da bo sneg ta teden pobelil spodnje dele smučišča.

Gneča podobna, kot prejšnji vikend, ko je bil gor miki.

Klasična

Še pogled na vrsto na dvosedi.

Sneg popoldan oba dneva zelo dober.

Pri vračanju z gondolo so topovi na progi v dolino veselo bruhali, tako oba dneva, samo je še dolga pot do proge brez kamnov.

Prenovljena koča Duisburger, meni edina dobra krmilnica na Meliju, samo dostop do nje bo možen šele
naslednji teden: V restavraciji zgoraj od vse hrane konzumiram samo pivo . Zato zaenkrat pojejo sendviči, hehe.

Lep pozdrav

Nazadnje urejal/a Age Ned Nov 01, 2009 8:20 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pj
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 31, 2009 9:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Sam sem sezono odprl ze prejsni teden v Soeldnu, danes pa sem sel prvic v tej sezoni se na Moeltall. Po eni strani super (dober sneg, super vreme...), po drugi pa je bilo za moje pojme malo prevec ljudi. Ce me tisto minuto ali dve cakanja na zicnici ni pretirano motilo, mi pa definitivno ni bilo vsec polno ljudi na smuciscu. Tako da me za tiste openinge in podobne stvari Moelltal definitivno ne vidi.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2009 11:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Vidim da mi ni treba limat dosti slikic, saj je za to poskrbel že Age . Strinjam se z večino izjav obeh predhodnikov: sneg zelo dober, ravno prav trd, a v glavnem ne leden, pa tudi ne južen. Proge so bile še ob pol štirih pravi užitek brez grbin. Še posebej pa me je presenetilo, da so bile vrste na žičnicah mnogo krajše kot bi pričakoval za sončno soboto konec krompirjevih počitnic: na šestsedežnici 2 ali 3 minute, na Panoramabahn pa deset minut pred dvanajsto tako:

Povsem pa se strinjam tudi z izjavo glede zasneževanja: nekam počasi se mi letos spravljajo zraven, niti strma proga ob Panoramabahn, za katero sva oba s Tomijem pričalovala da bo za vikend odprta, še ni gotova. V soboto so razgrnili kupe in naredili grobo preparacijo:

Tudi zasneževanje proge v dolino me močno spominja na Pohorce (saj veste, ki vsako zimo privlečejo na Stadion 21 topov, potem pa nikoli ne delujejo vsi naenkrat): res so na progo v dolino zdaj postavili preko palca vsaj 20 topov, ampak kaj ko jih zjutraj polovica ni delovala. Pa ne zaradi neprimernih temperatur, ampak 'kr tk': recimo spodnja dva nista delala, potem je eden deloval, pa spet trije niso delali, pa spet en vklopljen, en izklopljen, trije vklopljeni itd. No, ob štirih popoldan pa je vsa 'artilerija' veselo streljala.

Da ne bomo preveč resno zaključili - meni v češčini s ... pečenimi ku**i ?? :

Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 02, 2009 9:18 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Včeraj so že odprli progo do vlakca
Nazaj na vrh
mitjaz
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 04, 2009 10:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 8:18

Zanima me stanje ceste do vlakca - sproti urejena ali je kdo že verige natikal?
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 04, 2009 11:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Vsaj v soboto ni bilo na spodnji postaji vlakca se nobenega sledu o kaksnem snegu. Glede na to, da je spodnja postaja na 1200m, mocno dvomim, da bo v zelo bliznji prihodnosti kaj dosti drugace.
Nazaj na vrh
Milko
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 04, 2009 10:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 22:26
Kraj: Radovljica

Ne bi se zanašal na tvoje besede, saj so že včeraj tudi v Ratečah plužili, no malo bolj za vajo in veselje
Opozorilo, v Avstriji velja obvezna zimska oprema od 1.novembra, kazni so visoke, če ti pa uspe narediti nesrečo ali zastoj na cesti zaradi neupoštevanja
zakona, te lahko tudi oškodovane stranke (v tem primeru Moelltal Gletscher) toži zaradi kolateralne škode. To pa je lahko drago.
tomi
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 05, 2009 7:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Danes zjutraj je bilo tako:

Podobno je bilo pozno popoldne:

Da ne boste preveč 'fouš', sredi dneva, ko sem bil gor, je bilo pa tako :

Megla, oblaki, mrzel veter, občasno pa je za kratek čas posijalo tudi sonce. Redke sončne trenutke sem raje izkoristil za smuko, zato nisem slikal, tudi megle ne . Našlo se je celo še nekaj celca, tudi sicer je bil sneg odličen .
Odprti sta obe progi ob Panoramabahnu in proga v dolino. Tu se na zgornjem, položnem delu, ob robu proge najde kakšen kamen, kakšen več pa na spodnji strmini. Kaj hujšega ni videti, a pogled na smuči po dveh vožnjah v dolino kaže drugače. Mogoče pa kamenja nisem videl zaradi megle. Sicer spodnjo strmino še zasnežujejo, prav tako pa tudi črno progo, a dvomim, da bodo do vikenda naredili dovolj snega za odprtje.
Cesta je kopna, tudi okolica, čeprav jo je ponoči malo pobelil sneg. Na Korenu je snega veliko več. Je pa v Avstriji zimska oprema obvezna samo, kadar so zimske razmere.

Lp, Tomi

tomi
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 10:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Včerajšnje stanje: odličen sneg, a na zgornjem delu malo premehko. Krasno vreme, potem pa na hitro pooblačitev in snežna ploha ter še močnejši veter. Odprta je tudi črna proga do vlakca. Sredi dneva nisem videl niti enega kamna, tudi spodaj ne, ob koncu dneva pa kar precej.
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 10:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Tudi midva sva se včeraj spravila na Mölltal (priznam da me je malo mikala Turracher Höhe, ampak moje drage ponudba z eno progo ni prepričala ). Od napovedanega močnega veta ni bilo nič, vreme pa podobno kot pišeta Age in Tomi s Turracha: najprej sonce, nato zelo tanki in prosojni oblaki, nato vse debelejši oblaki in difuzna svetloba, po 15. uri pa spet sončno in boljša vidljivost.

Ena klasična ... :

... ampak: fotk z zgornjega dela je bilo v tej sezoni že dovolj, raje nekaj iz spodnjega dela smučišča: 'avtocesta', s primerno trdim snegom in dovolj snega je bila včeraj pravi užitek za karvanje:

Zadnja strmina proti vlakcu: dopoldan odlično, popoldan nekoliko zdrsano z ledenimi ploščami, nobenega kamenja (prejšnja leta smo bili vajeni vse kaj drugega, letos pa so progo res dobro zanežili):

Črna proga v dolino, na njej se v zgornjem delu najde kak osamljen kamen, pa ni sile:

Tudi strma proga na dvosedežnico je bila odlična, trda, a ne ledena (pa nobeden od naju nima ravno nevem kako hudih robnikov). Na sedežnici pa dopoldan gneča (prav vam je, kaj pa rinete tako zgodaj na smučišče ), po 12. uri pa nič. Ne verjamete? Preštejte smučarje:

Tudi ob ne povsem perfektnem vremenu se da narediti lepe fotke:

Tako, drugi vikend bova malo zamenjala lokacijo, čez 14 dni pa ... glede na vremensko napoved ... očitno spet Mölltal
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
sniip
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2009 10:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 13:17

Kratko poročilo - včeraj je bil zelo lep dan, brez oblačka in vetra, mogoče malo pretoplo (okoli 0 stopinj). Proge so bile zjutraj do 10h precej trde, kasneje idealne. Od 13 dalje na določenih delih južen sneg. Ljudi malo, po opravljenih treningih (približno od 13h dalje) praktično nič.

Skratka, če potegnem črto, zelo lep začetek sezone. Negativno presenečen sem bil samo nad mojo kondicijo .

Nazaj na vrh
dedi
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2009 2:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42

Tudi moje poročilo od včeraj(17.11.) je,da je smuka prav dobra in jo priporočam vsem ki imate čas in voljo.Tudi visoke tem.ne poslabšajo snega in je super.Slik ni, kjer bi se ponavljali.Jutri ali v petek se spet vidimo na Meliju.
2x
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2009 3:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

sniip je napisal/a:
Proge so bile zjutraj do 10h precej trde, kasneje idealne.

Kaj zares pomeni precej trde? Zares me pri mehkih moti to, da se pocasi naredijo vecji ali manjsi kupi. So te "kasneje idealne" ze tako mehke, ali ne?
PS: Pretirane guzve predvidevam da tudi med vikendi pocasi ne bo vec, ali pac?
Nazaj na vrh
dedi
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2009 4:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42

Neumna vprašanja-neumni odgovori
Na 3000 m se pričakuje novembra suh sneg,če pa je inverzija,torej plus je ponoči pomrznil in je " trdo"to pa ne pomeni led,sicer čakam samo še vprašanje ali je kaj kamenja na progi,ali je že proga do vlakca,ipd...
2x
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Naslednja Stran 6 od 11

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mölltal 09/10
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net