Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » SW 12, SW14 ali raceSL

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 SW 12, SW14 ali raceSL « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
dado1010
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 12:30 pm    Naslov sporočila: SW 12, SW14 ali raceSL Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 12:20

Sem v veliki dilemi pri nakupu novih smuči. Do zdaj sem smučal na Elan SW 9 od intersporta serija. Smučam sicer le 3 leta, ampak v tem času sem postal res dober smučar, bolj kot bi si mislili za ta čas. Enostavno sem prerasel te smuči. So mi absolutno premehke in rabim nove. Visok sem 176 cm in imam 75 kg. Kondicijsko sem zadovoljivo pripravljen.
Zdaj z waveflex tehnologijo imam izkušnje in nočem smuči brez tega. Odločam se med zgornjimi modeli Elanovih smuči in se ne morem odločiti. Najbolj me mikata SW14 in raceSL, samo ne vem kakšna je razlika med njima. Pa ne zanima me toliko v tehnologiji izdelave, ampak bolj pri mehkobi in stilu smučanja. Je raceSL zahtevnejša od SW14? Mi mogoče bolj priporočate SW12? Res prosim za pomoč. Hvala za odgovore
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
samokham
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 2:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47

Hm, SL sem enkrat smučal in se mi je zdela dost mehkejša od SLX, mislim da ima le eno lamelo titanala, SW14 pa dve. SW14 še nisem smučal, tako da nevem kakšna je. Po karakteristikah bi moral bit bolj vsestranska smučka, manjši carving oz. večji radij bolj plovna. SL je pa slalomca(SLX) v mal mehkejši obliki, je ožja in bolj tehnična, res namenjena kratkim zavojem. Po moji "kurji" logiki so od teh treh SW12 najmehkejše, sledijo SL in nato SW14. Celodnevno smučanje na SW14, verjetno zahteva dobro smučarsko kondicijo. SW12 pa bi morale biti bolj uživaške oz. nezahtevne, poleg tega so že ojačane s enim titanalom. Seveda pa ti predlagam test vseh treh modelov, da ne kupiš mačka v žaklju.
bobo
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 9:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Ne vem zakaj bi bile SL ožje od SLX? Drugo pa bolj ali manj drži, ja...
Nazaj na vrh
speedwave
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 10:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 12:43
Kraj: Šoštanj

Jaz ti priporočam SW 14, sem jih lani kupil in jih ne menjam. Tk ko se je na tem enostavno vozit po vseh vrstah terenov in podlag je že skor brez veze. Pred nakupom sem testiral tudi Fischer sc worldcup al neki takega, pa rdeče elan sx pa mi je ta sedla u nulo. Smuči, ki sem jih testiral so bile od kolegov pa sem jima posodil še moje SW14 pa sta bila zelo navdušena.
sezona 08/09:14X
Nazaj na vrh
samokham
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 11:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47

Aaa, tole sem pa malo nerodno napisal. Mišljen je bilo, da je glede na SLX mehkejša, ostali del stavka pa se nanaša na primerjavo med SW14 in SL. Tako je SL ožja od SW14 (pod pancarjem 66 in 72mm).
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 2:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Tudi jaz mislim, da je bolje, da prej probaš. Med SW9 (Oz. 8 če je to res isto) in SW 14 so svetovi po trdoti in zahtevnosti. Čisto mogoče je, da ti je 9 premehka, s 14 pa se boš matral in komaj vlekel zavoje. Jaz sem na isti dan preizkusil vse 4 modele SW. 8-ka mi je bila kot iz papirja, če sem malo bolj pritisnil sem se bal, da se bo kar zlomila, 10 je bila kar v redu ampak pri večji hitrosti malo svojeglava. 12 je bila že kar zahtevna, vendar se je na njej tudi še dalo švercati. S 14 sem se jaz moral že kar truditi, da me je ubogala. Mi je bila všeč, ampak se mi zdi, da bi rabil malo več moči in kondicije, da bi z njo užival cel dan. Žal si je nisem mogel sposoditi za cel dan, da bi to preveril. Ampak jaz imam že sive lase.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » SW 12, SW14 ali raceSL
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net