Avtor |
Sporočilo
|
klemn |
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 4:13 pm Naslov sporočila: Speedwave 12 |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 16:07 Prispevkov: 36
|
Pozdravljeni,
odločam se za nakup novih smuči in izbiram med Speedwave 12, Fischer RC4 in Atomic SL.
Želim delati kratke zavoje, smučarko znanje je je pa dober rekreativec.
Sedaj vozim ELAN HCX 170 cm pa mi nekako ne ustreza, ker ne morem delati dost kratkih zavojev.
Še podatki : 183 cm, 92 kg
Prosim za nasvet.
lp Klemn |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markxx |
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 4:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 20:29 Prispevkov: 125
|
Ce mislis, kot kratke zavoje, carving kratke zavoje, potem ne vem, ce bos dobil smuco, ki bo imela se manjsi radij kot HCK, razen ce kupis krajso smuco. Saam sem imel pred casom HCX smuco (letnik 2004) in morm rect, da mi je kar malo zal vcasih za njo, zdaj imam SLX, ki je bolj trda in pac zahtevnejsa.
Z obema, pa se da super kratke zavoje carvat.
Zena ima SpeedWave 12, je tudi dobra rekreativka in moram rect, da se ji je pozicija na smuceh veliko spremenila (na bolje), odkar z njimi smuca. Tudi kratke zavoje.
Ampak nekako mi ne gre skupaj tvoje vprasanje in smuci ki jih imas in katere isces. _________________ Sezona 2009/2010: 3xKatschberg, 6xKaprun/Zell am See, 6xKrvavec, 5xGolte, 1xVišarje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22 Prispevkov: 235
|
HCX je zakon Išči težavo v svoji tehniki, ne v smučkah... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darej |
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 18:38 Prispevkov: 26
|
HCX sem mel na testu na nogah, pa so se takrat izkazale za dobre smučke, res na nivoju, pa še tvojo višino sem imel.
Drugače pa ja sam sem pristaš krajših smuči in če boš res zamenjal smučke, ti priporočam da še pogledaš kaj Völklove Racetigerce. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Pet Feb 13, 2009 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
sw12 ni najbolša izbira za kratke zavoje.
rajše vsemi elan SL waveflex 160 al pa 165cm
mislim da so hcx 170 predolge. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemn |
Objavljeno: Pon Feb 16, 2009 8:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Zakaj pa sw12 ni najbolša izbira za kratke zavoje?
Saj na njih piše, da imajo radij 10 - 16 m medtem ko imajo SL 160 cm le 12,1 m. Kaj sploh pomeni radij 10 - 16?
A nimajo SW12 in SL serija isto waveflex tehnologijo?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Pon Feb 16, 2009 12:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22 Prispevkov: 235
|
Vsaka dila ima variabilen radij. Pri Elanu pač radi pišejo na WF dile to na tak način.
Še vedno pa sem mnenja, da tvojega problema ne bodo rešile nove smuči.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemn |
Objavljeno: Pon Feb 16, 2009 2:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Možno. Kaj pa je po tvojem krivo?
lp  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markxx |
Objavljeno: Pon Feb 16, 2009 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
klemn je napisal/a: | Možno. Kaj pa je po tvojem krivo? |
Kolena naprej in v zavoj. Pa bo smuca naredila radij 12m.  _________________ Sezona 2009/2010: 3xKatschberg, 6xKaprun/Zell am See, 6xKrvavec, 5xGolte, 1xVišarje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemn |
Objavljeno: Tor Feb 17, 2009 8:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Problem je meni carvat v strmini, ker takrat avtomatsko preidem na stari način smučanja z odrsavanjem. Če bi tam carval bi moral delati dolge zaključene zavoje drugače prehitro nabil preveč hitrosti.
Enkrat sem to že probal s sposojeno SW 10 dolžine 152 cm pa mi je super ratalo. Samo ta dolžina je premajhna zame, jaz rabim vsaj 160 cm.
Iz tega razloga sem zgoraj posatvil vprašanje katera smučka je boljša :
SW 12, ATOMIC SL ali pa FISCHER RC4?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markxx |
Objavljeno: Tor Feb 17, 2009 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Dejansko nisem videl se nikogar, (razen tekmovalce), pa se tisti kdaj oddrsne, da kontrolira hitrost, ki bi na pravi strmini delal kratke carving zavoje, imel konstantno hitrost in ne bi nikdar oddrsal.
Dejstvo je, da moras na nek nacin kontrolirat hitrost. A je to z oddrsom ali pa z bolj zakljucenim zavojem, ki pa seveda razsiri hodnik smucanja. Sam osebno vedno tezim k tem slednjim, torej z zakljucevanju zavoja proti bregu. Je pa seveda vprasanje, koliko to obvladas, da zavoj cimbolj in cimhitreje zapres. S tem bos pac hodnik zozal.
Na splosno pa vidis pri nas veliko smucarjev, ki samo siba po progi navzdol in naredi 5 zavojev cez Njivice na Krvavcu in potem rece da je carval po strmini. To zame ni to, ce ne mores kontrolirat hitrosti. No potem smo pa zopet hitro pri celadah, ki bi naj bile obvezne in resile smucarja. Prej je treba folk naucit kontrolirat hitrost. _________________ Sezona 2009/2010: 3xKatschberg, 6xKaprun/Zell am See, 6xKrvavec, 5xGolte, 1xVišarje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matic |
Objavljeno: Tor Feb 17, 2009 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
 Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15 Prispevkov: 552
|
Kar se radija tiče je tako, da imajo SW smuči radij nekje vmes med SL in GS trgovinskimi smučmi. Konkretno za svojo 14-ko dolžine 168 cm vem, da ima 13.3 m. Je pa tako, da če smučko bolj obremeniš bo pač bolj zavila (obratno če se malo vsedeš nazaj in čakaš bo pač malo manj zavila ) in zaradi te Waveflex tehnologije jih pač prodajajo kot smuči z radijem 10-16m.
Vsekakor je za krajše zavoje bolj smiselno gledati kaj iz Race serije, SL ali SLX, odvisno od tega kakšno trdoto iščeš. Konkretno novi SLX 165 cm z radijem 12.8 m veliko raje zavije od moje SW, čeprav je "na papirju" razlika v radiju 0,5m (in na moji piše celo 10-16, 10 pa je manj od 12,8 ).
Fischer RC4 - obstaja več verzij, slalomske in veleslalomske različnih trdot. Nekdo je enkrat na forumu lepo razložil kako je s tem. Če primerjaš slalomke, so to smuči v istem rangu kot Elanove SL/SLX in Atomicove SL. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemn |
Objavljeno: Tor Feb 17, 2009 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
"Na splosno pa vidis pri nas veliko smucarjev, ki samo siba po progi navzdol in naredi 5 zavojev cez Njivice na Krvavcu in potem rece da je carval po strmini. To zame ni to, ce ne mores kontrolirat hitrosti. No potem smo pa zopet hitro pri celadah, ki bi naj bile obvezne in resile smucarja. Prej je treba folk naucit kontrolirat hitrost."
BRAVO! Končno en pravi komentar na dandanašnje stanje na smučiščih!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
condor |
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Feb 2006 15:28 Prispevkov: 3
|
Torej, da ne odpiram nove teme bom kar tule vprašal sledeče
imam SLX 160cm, zdej bi pa za zraven, da se malo spočijem nabavil kako manj zahtevno igračko, razmišljam ravno o SW12 168cm.
Ima kdo še kak drug, predlog? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rupa |
Objavljeno: Sre Okt 21, 2009 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 19:14 Prispevkov: 59
|