|
Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Ashuf |
Objavljeno: Tor Okt 06, 2009 5:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 21:48 Prispevkov: 30
|
Kak drugi proizvajalec, lahko pa tuidi Elan. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Tor Okt 06, 2009 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47 Prispevkov: 349
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Don Rossi Carleone |
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 11:07 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 17:11 Prispevkov: 226 Kraj: Wič
|
Ubistvu tko je swres ni podobnih sej se tle ne rabš odločit kdaj boš delal dolge in kdaj kratke zavoje. Pri ostalih znamkah ni tko, pri rossignolu morš ene palče ustaut za dalše zavoje, torej se morš prej odločt kako boš smuču pa še eno torbico boš mogu med pri seb za te palčke.
Pri volklu boš mogu pa en gumb na smučki prtisnt preden boš delu dolge zavoje, tko da kr neki, kup SW |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Sre Okt 07, 2009 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47 Prispevkov: 349
|
No ja, vedno se lahko sam odločiš kakšne zavoje boš delal, geometrija smučke je samo ena in idustrijski radij velja pri nagnjeni smučki pod kotom 45 stop, koliko boš pa nagnil smučko in koliko časa boš vlekel zavoj je pa odvisn od vsakega posameznika.
Npr.: Tudi s slalomcami lahko delaš dolge zavoje. Pri SW gre predusem za to, da je razmerje med vloženim delom in izkoristkom v zavoju zelo dobr. Rossignolov sistem deluje, tako da tiste menjalne palice dajejo smučem dodatno trdoto (torzijsko in podolgem), zato je lažke smučati kratke zavoje ko so smuči mehejše (kratke palice) in obratno. _________________ www.khamikaze.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spur |
Objavljeno: Sob Okt 24, 2009 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 15:03 Prispevkov: 1
|
Hallo!!
Prosil bi vas za pomoč pri nakupu novih ali rabljenih smuči. Sem rekreativec, lani sem po 10ih letih spet smučal, tokrat prvič na carving smučeh in sem bil čisto navdušen.
Visok sem 190 cm, 93 kg, znanje je srednje dobro.
Nekaj sem že gledal model Elan SW, pa Fischer... ampah je toliko modelov, da vse manj razumem za kaj se gre, prodajalcem in trgovcem pa ne zaupam najbolj.
Kateri model bi mi priporočali od:
FISCHER RC4 COMPETITION PRO
ELAN SPEEDWAVE 10/11
FISCHER RX 8 PRO
.
.
.
+ vaši predlogi
Na razpolago pa imam do 300?.
Hvala, lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JackONeill |
Objavljeno: Pon Okt 26, 2009 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Sep 2007 10:49 Prispevkov: 12
|
Tudi jaz imam eno vprašanje glede smuči. Namreč do sedaj sem imel smuči Ficsher WC GS (188cm, 21m), tako za tekme, treninge, kot za prosto smučanje. In ker so smuči že dokaj dotrajane (premalo robnika), se odločam za nakup drugih. Priložnost imam kupit enak model smuči, le novejši (2008) ter z drugo geometrijo (183cm, 27m).
Zanima pa me, kakšna razlika bi bila v smučanju, če grem na krajšo smučko z daljšim radijem? _________________ 2007/08: skupaj 17×: 1xMölltaler, 1×Turracher Höhe, 3׊C Rudno, 3×Dreiländereck, 1×Senožeta, 1×Straža, 1×Stari vrh, 1×Nassfeld, 4×Cerkno, 1×Kanin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dolenc |
Objavljeno: Pon Okt 26, 2009 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29 Prispevkov: 762 Kraj: Stari vrh
|
Tudi jaz bom moral letos zamenjati smuči. Do zdaj sem imel elanove rcs, ampak so mi postale prekratke, pa tudi precej zmatrane so že. Zdaj pa kaj kupiti za naprej? Ciljam na kakšen lanski elanov tekmovalni model. Finančno tam do 300 eur nekje. Smučat znam precej dobro, naredim okoli 40-50 smučarskih dni na sezono. Bolj se nagibam h slalomkam kot veleslalomkam.
Težak sem nekaj čez 64kg visok 183 cm. Trenutna izbiram med slx in sl. Kakšna je cena lanskega modela?
Hvala za nasvet. _________________ www.tdstarivrh.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadrunner |
Objavljeno: Pon Okt 26, 2009 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 19:53 Prispevkov: 89 Kraj: povsod me je dost :D (črnuče)
|
Teden nazaj kupil lanski model Race SL... Sedaj boš lanski model dobil že malo težko... Vsaj SL... Mislim, da so imeli SLX nekaj primerkov več. Moje so prišle iz Maribora, saj jih v trgovini v Begunjah niso imeli več. Sam sem vzel dolžino 165 cm, večjih mislim da ni, manjše ti pa itak ne pridejo prav.
Mislim, da je za rekreativno smučanje dovolj SL, če pa seveda želiš res malo več potem pa "go for SLX".. Bolje, da najprej pokičeš v Elan, če nisi ravno od blizu in vprašaš, kaj imajo, saj so kot pravim zaloge že kar pošle...
Lanski model me je prišel 439?... Baje pa se od letošnjega razlikujejo ubistvu le v vezeh... Ampak za tako ceno me to ni kaj preveč zanimalo
Obenem sem kupil še lanski model pancarjev Dalbello, ki so ravno tako precej cenejši od letošnejga modela... Dobil sem jih za 100? ceneje od letošnjih primerljivih, oziroma kot je povedal prodajalec "istih"...
Tako da sem sam z letošnjim nakupom res zadovoljen in moram pohvalit da sem presenečen nad ustrežljivostjo prodajalcev v trgovini v Begunjah. _________________ beep!!! beep!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Tor Okt 27, 2009 11:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
JackONeill je napisal/a: | Namreč do sedaj sem imel smuči Ficsher WC GS (188cm, 21m), tako za tekme, treninge, kot za prosto smučanje.Priložnost imam kupit enak model smuči, le novejši (2008) ter z drugo geometrijo (183cm, 27m).
Zanima pa me, kakšna razlika bi bila v smučanju, če grem na krajšo smučko z daljšim radijem? |
Letos sem naredil tocno taksno menjavo, razen, da so bile stare 180cm, 21m, nove so pa 188cm, 27m. Ampak radiusi so bili enaki, modela smuci pa prav tako. V petek sem v Soeldnu prvic smucal z novimi in na zacetku sem imel malo strahu, da bo vse skupaj malo prevec ekstremno. Zares je razlika med 21m in 27m dokaj velika, ampak po par voznjah se hitro navadis, tako da ni kaksne pretirane panike. Ce prej nisi imel tezav z 21m, bos tudi s 27m smucal brez problemov  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
moped |
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09 Prispevkov: 57
|
Da tudi jaz ne odpiram nove teme. Imam sina ki raste in raste...saj mogoče je komu to znano . Vsako leto potrebuejm novo opremo zanj. No sine je star skoraj 14 let, visok je 169 cm in ima 56 kg. Smuča izredno dobro, saj je dal skozi 6 let alpske šole. Išem pa smuči tipa mladinske tekmovalne, lahko tudi rabljene. Če ima kdo idejo, kje bi se jih dalo dobiti nove?. Razmišljal sem tudi še o raznih tipih smuči kot so SW 8, 10, 12 bi bile verjetno že preostre. Lansko leto je enkrat poizkusil z mojimi Elan SLX, pa so mu bile izredno všeč, samo se mi zdi, da je za tako zahtrevne smuči še vseeno premlad in prelahek, mogoče tudi malo prešibak v nogah, čeprav to niti ne toliko. Za vsako informacijo vam bom hvaležen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kux |
Objavljeno: Sre Nov 11, 2009 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 0:31 Prispevkov: 99
|
Živjo, nisem zasledil pogovora o smuči Fischer rx8..pa me zanima vaše mnenje o njej..sicer ne kupujem zase..vendar za prijatelja se zanimam..prodajalec v eni privatni trgovini mi jo zelo priporoča..prijatelj sicer smuča že dolgo..vendar se je z carving tehniko srečal šele kake 2 leti nazaj..prosim za nasvet.. hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rdeca strela |
Objavljeno: Sre Nov 11, 2009 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2008 11:56 Prispevkov: 13
|
pozdravljeni,mene pa zanima zakaj služi ta deska ki je na slikcah označena z puščico (na drugi sliki je označena z puščico in rdečo črto)
a je kaj težje smučat z tem,al je enako,al zakaj služi,zanima me ker sem imel prej elanove smuči brez tega,ali naj to dam dol??
hvala za pomoč.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Sre Nov 11, 2009 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49 Prispevkov: 799 Kraj: Birmingham, UK
|
Ta deska ti omogoča, da delaš zavoje, pri manjšem kotu (tvoje noge, podlaga). Malce pomisli fizikalno. Elanove smučke so pa sedaj res brez te plate, ker imajo fusion technologijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rdeca strela |
Objavljeno: Sre Nov 11, 2009 7:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2008 11:56 Prispevkov: 13
|
a bi blo kaj bolše-slabše će bi vzel dol??
ker se mi zdi da je sedaj težje delat zavoje ker si višje kot nižje pri tleh,al se motim?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Sre Nov 11, 2009 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49 Prispevkov: 799 Kraj: Birmingham, UK
|
Včasih so ljudje takšne plate dokupovali, kar pomeni, da jih pusti gor. Je pa lažje delat zavoje, vsaj tako so rekli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|