Avtor |
Sporočilo
|
dejvi |
Objavljeno: Ned Okt 04, 2009 11:26 am Naslov sporočila: Kaj naj kupim svojemu otroku? |
|
|
 Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45 Prispevkov: 571
|
Pozdrav!
Decembra imamo rezervirano smučarijo v Avstriji. Gremo z družino. Najeli pa smo si brunarico v Weinebene (uf, komaj že čakamo )!
Otrok bo takrat star doba tri leta. V glavnem že kar divji fant. Prvič bo stal na smučkah. Razmišljam, kaj vse mu moram kupiti. Mislim, da je najbolj pametno, da gremo na kakšen sejem, ker se da dobit zelo ohranjene stvari. Zdaj pa me zanima kje bi se dalo dobiti tiste vrvi, s katerimi se ga priveže? Palic verjetno še ne bo potreboval, ali pač? Kaj pa čelada? Seveda je obvezna, samo ali tudi na tisti najmanjši otroški vlečnici, ki je namenjena za prve smučarske korake? Razmišljam tako, da se bo pač peljal z mano med nogami in da se greva učiti na otroško vlečnico. Upam, da me bodo spustili gor.
Prosim za kakšen namig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_nyc_ |
Objavljeno: Ned Okt 04, 2009 3:53 pm Naslov sporočila: Re: Kaj naj kupim svojemu otroku? |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 0:48 Prispevkov: 351 Kraj: kranj
|
ja opremo je najbolje na sejmu.
za čelado naj pa kar ima.saj jo dobiš že za 20?. pa nikoli ne veš kdaj se bo zvrnil oz. se bo kakšen v njega zaletel.
če bi bil jst na tvojem mestu bi mu kupil čelado. _________________ sezona 07/08: Krvavec 69x
sezona 08/09: Krvavec 70x. Stari Vrh 2x
sezona 09/10: Krvavec 56x. Stari Vrh 1x
sezona 10/11: Molltal 2x. Krvavec 64x. Kranjska gora 4x
sezona 11/12: kaprun 2x, Krvavec 79x
12/13: Krvavec 110x, Rogla 1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejvi |
Objavljeno: Ned Okt 04, 2009 6:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec smučišč

|
se strinjam. Kaj pa štrik? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luky |
Objavljeno: Ned Okt 04, 2009 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 22:31 Prispevkov: 566
|
Ja štrik tudi, saj ga tako najlažje učiš. Razen če ga misliš imeti med nogami. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KekecPasteta |
Objavljeno: Ned Okt 04, 2009 7:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 11:42 Prispevkov: 57
|
Dejvi prvo kot prvo, boš mogu sinčka znati postaviti na smuči, da ko bo imel natakjne smuči, da bo znal stati na njih, nato bi bilo priporočeno, da ne gresta kr na otroško vlečnico, ampak ga mal voziš po kakšnem majnem hribčku. Za začetek bodi ti brez smuči, tako ga lažje kotroliraš, ga držiš za roke oziroma pod pazduhu in ga tako vodiš po smučeh, da dobi mal občutka...
Šele nato bi jaz šel na majhno vlečnico z njim, ter ga imel med nogami tudi ko bi se spustil po hribčku, ko pa se mali malo navadi, bi pa "ga dal na štrik"...
OK to ni bil ravno odgovor na tvoje vprašanje:)
Čelada pa itq, prej ga boš navadu, bol bo to upoštevo kasnej...
l.p |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejvi |
Objavljeno: Ned Okt 04, 2009 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec smučišč

|
O lejga deda. Vidim, da si kar na tekočem s forumom, he he...lepo!
No, to itak kar praviš. Sklepam, da bo v dnevu ali dveh dobil ta občutek (če se je vsaj malo vrgel po meni, he he )
Em, štrik se pa dobi kje, v Hervisu npr.? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
palcek |
Objavljeno: Pon Okt 05, 2009 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Feb 2006 20:48 Prispevkov: 268
|
čelada je za otroke itak obvezna do 12 leta,učiš ga pa tkao ja najprej malo da hodi z eno smučopo tem na obe ,sam ga lahko vlečeš v hrib da bo dobil občutek za vlečnico,potem pa gresta na vlečnico na štrik,in ga začneš učit plug,ne we recimo recimo mu da mora naredit kos pice al pa kaj podobnega,..... _________________ http://www.youtube.com/watch?v=Jpxfgx42G2w
http://www.youtube.com/watch?v=_aLJwRccJJY
2009/2010: 80
2011/2012: 13x Turacher Hohe, 5x Črna, 12x Weinebene, 1x Rogla, 2x Krvavec |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Don Rossi Carleone |
Objavljeno: Pon Okt 05, 2009 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 17:11 Prispevkov: 226 Kraj: Wič
|
Dejvi, čist enostavno otrok rab smučke,čelado,rokovice in vso dodatno opremo razen palic.
Svetujem ti naslednje oz te sprašujem. Greš na dopust smučat ali greš na dopust učit otroka smučat. Ker za slednje si moraš vzeti čas in potrplenje ter imeti znanje. Zato ti svetujem da si najameš ski učitelja za otroka in tudi opremo zanj boš staknil v kaki spoojevalnici ob smučišču |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejvi |
Objavljeno: Pet Okt 09, 2009 8:08 am Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec smučišč

|
Grem na dopust bolj kot ne učit otroka smučat. Res se bi mu rad posvetil...Meni je dovolj, če se grem vsak dan zjutraj za 3 ure znoret, ker tistih 20km prog hiter zvoziš. Potem pa s tamalim...
Sicer pa sem videl, da bi lahko bil takšen obroč odlična zadeva (bolje od vrvi!). Kaj pravite? Kje bi se dalo kaj takšnega nabaviti? Pa mislim, da bi bil tudi navaden okrogel obroč čisto OK!
http://www.youtube.com/watch?v=Y-kCgqze6eA
Še nekaj: kakšno dolžino smučk svetujete za 3 letnega otroka za prvo sezono? Jaz bi mu nabavil 70 cm, pa carving. Je to ok? Ali so boljše sulice za začetnika?
Res hvala za informacije!
Nazadnje urejal/a dejvi Ned Okt 11, 2009 1:38 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|