Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Sanjarjenja

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Naslednja
 Sanjarjenja « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 12:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Da ne bom smetil pod naslovom 'Zelenica', tukaj moja maksimalna varianta za smučarski center Zelenica - Begunjščica - Stol :

Večje: klik!

1: nihalka na Begunjščico, z rumeno vrisane tri neurejene variante
2: sedežnica od Smokuške planine do kote 1600, od koder bi lahko dosegel spodnjo postajo obstoječe vlečnice Plana. Ta žičnica se mi zdi od vsega, kar sem tukaj namalal, še najlažje uresničljiva tudi v 'realnem svetu', teren je v glavnem travnat, poseg v okolje bi bil majhen.
3: sedežnica 'Suho Rušje', menda so tam lepi turnosmučarski tereni. Paziti bi bilo treba pri lokaciji zgornje postaje, da ne bi bilo preveč plazovito.

OK, kar sem narisal do sedaj se mi zdi kolikor tolikor uresničljivo. Od tu dalje pa vem, da so zgolj sanje :
4: Nihalka Srednji vrh z dvema progama, na vsako stran hriba po ena. Ne se bati, nisem preko noči postal prijatelj nihalk, ampak tukaj se teren kar ponuja za ta tip žičnice (strmo in kratko)
5. Kabinka Stol z dvema progama, zgornja skozi Belščico se pridruži tisti s Srednjega Vrha.
6, 7: dve kratki fiksni sedežnici v zgornjem delu Stola, tam bi se verjetno dalo smučati še dolgo v pomlad.

Najpozneje od točke '4' dalje bi center poleg žičnic z Ljubelja potreboval nov dostop, ki sem si ga zamislil kot cesto po dolini Završnice do spodnjih postaj žičnic 4 in 5.

Žal je tudi tale 'moj' center, kot večina višje ležečih slovenskih smučišč (Krvavec, Kanin), obrnjen proti jugu. To je velik problem naših gora, južna pobočja imajo primerne naklone za smuko, žal pa zato sneg hitro pobere, severna pa so v glavnem prepadna oz. prestrma. Ampak, če že sanjam, bi pač postavil nekaj sto Technoalpinov na steber, pa je problem rešen .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jan
PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2007 11:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 19:44
Kraj: Ljubljana

miki: Ti pa ne vidiš pogosto pozimi Karavank z juga, kajne. Letos je bilo Suho ruševje dobesedno suho, medtem ko je bilo na smučišču še dosti snega. Edino kar bi podaljšal proti tvoji 2-ki a je tam teren prepoložen za "južno" smuko kakršna bi tam bila, ko sonce posije.

zelenec je napisal/a:
Sicer pa ti ni potrebno čakati, da bodo tja gor potegnili napravo, opremi se s turno opremo in hajd gor...

Tako boš videl več, kje gradit in kje ne.

In pa ja ljudje bi radi tudi svoj mir našli v planinah: http://www.planid.org/objave_view.php?pid=9742 in še veliko je podobnega materiala na tej strani.
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2007 1:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

No ja, kot Mariborčan vsak dan v zimski sezoni ravno ne gledam Karavank z juga, to je že res . Lahko pa si prepričan da jih vsako zimo in pomlad vidim krepko več kot enkrat, in to že zadnjih 20 let. Lanske zime ne bi ravno jemal kot referenco? Velika večina 'mojih' načrtovanih prog mimogrede poteka po pobočjih, kjer so danes označeni turni smuki - torej ga nisem mogel tako strašno 'pihniti mimo'.

Sicer pa že v naslovu teme piše 'sanjarjenja', in o svojih sanjah ne nameravam diskutirati ali jih opravičevati. Mar smo res tako daleč okoljevarsveno prestrašeni, da ne bom več smel javno reči, da bi jaz pač rad videl smučišče na tem ali onem pobočju? Na Triglavu sem recimo bil že vsaj desetkrat, tudi za 1. maj ko so bile razmere še povsem zimske, pa lani 1. novembra pri temperaturah pod ničlo in viharnem vetru, torej se nimam ravno za 'kekca', ampak vsakič ko se mučim tam gor mi je žal da generaciji naših očetov ni uspelo zgraditi nihalke iz Krme na Kredarico, in to tudi brez sramu povem. Lahko pa neham pisati o svojih sanjah, če to koga moti, in se omejim na gola dejstva, torej zimska poročila s smučišč, fotke gradbišč, novosti iz tujine itd.
Citiram:
In pa ja ljudje bi radi tudi svoj mir našli v planinah
A jaz pa nisem človek ali kaj ? Strani tipa Gore in Ljudje, Planinske Zveze ipd. pa že dolgo ne berem več - škoda živcev. Tudi iz PZS sem se izpisal že pred dobrim desetletjem, potem ko je nek tip iz te zveze - šlo je seveda za nasprotovanje nekemu smučarskemu projektu, mislim da je šlo za Vrtaško planino nad Mojstrano - javno izjavil da 'PZS in njenih nevemkolikotisoč članov temu projektu odločno nasprotuje'. Mene, ki sem bil takrat še član, ni nihče nič vprašal !!
(sorry, malo me je zaneslo, pa nič zato)
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Jan
PrispevekObjavljeno: Pon Avg 13, 2007 12:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 19:44
Kraj: Ljubljana

Lanska, letošnja zima no ja kar koli. Sneg je padel zelo pozno ampak, ko pa je, ga je bilo dovolj za sezono. Na Kaninu se je smučalo do maja, na Voglu je bilo 1. aprila 2 m snega. Jaz sem s smučarsko sezono zadovljen. Kjer ni bilo dovolj snega so krivi "smučarski zanesenjaki" t.s. smučišče v vsako slovensko vas, tudi v Koper, Portorož itd.
Turne smuke in komercialne ekstenzivne smuke ne gre enačiti. Označeni turni smuki se prenašajo iz starih kart in nekateri danes niso več smučljivi vsako sezono. Potekajo po zelo strmih pobočjih (tudi po ravnem - gori doli), tipa Vitranc (zgornja "prečka"), Harakiri v Zillertalu (osojno in "vertikalno")...Poleg tega pa ponekod potekajo po gozdovih v katerih se sneg dalj časa zadrži, kot na od vetra spihanih golosekih (ni važna stran neba) in od sonca odjuženih (na prisojnih pobočjih). To velja za primer Karavank - širitev Zelenice.
S stališča projektov pa so za nekatere intuziaste takšna sanjarjenja zanimiva. Tudi sam kdaj kaj podobnega rad narišem in upam, da katero izmed njih tudi digitaliziram v kratkem. Zanimivi so projekti naših prednikov, cesta iz Vrat v Zadnjico, cesta čez Velo polje in Dolič proti Trenti... Verjetno bi ti projekti v kolikor bi bili izvedeni pripomogli k sanjarjenjem o smučarskih središčih.
Jaz upam, da boš še nadaljeval v debatah na tem forumu, ki ni 0 drugega kot izmenjava mnenj. Tvoje fotoreportaže so izčrpne in zanimive, zaradi krajev, ki jih nimamo prilike vsak dan obiskati. Sicer pa dokler so fotoreportaže me ne moti v katerem jeziku so "ponaslovljene". Slika pove več.

lp Jan
zelenec
PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2007 4:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 14:17

kar se tiče naprave v Suho Ruševje (št.3) ti lahko rečem da je nezanimiva. Tudi jaz sem jo v najstniških letih že "planiral" za smučišče, ko pa sem se gor odpravil kot turni smučar, pa sem videl da je prepoložna tudi za povprečne smučarje. Gre v bistvu za ledeniško grobljo ki je v SLo v taki obliki verjetno najlepše vidna ravno tu - zato naj tako kar ostane.
Nazaj na vrh
baltic
PrispevekObjavljeno: Čet Avg 23, 2007 3:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 13:00
Kraj: Kranj

Nihalka na Begunjščico bi lahko bila zanimiva, bi pa sam v tem primeru zarisal progo pod grebenom na južni strani in ki bi se končala nekje pod spodnjo postajo miki-jeve žičnice št. 2, ki bi morala biti v tem primeru daljša. s tem bi dobil dobro in zelo panoramsko progo z samo 2 žičnicama
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
bb196
PrispevekObjavljeno: Pet Avg 24, 2007 1:21 pm    Naslov sporočila: Smučišče v Guncljah Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 13:11

Živjo vsem,

Moram vam povedati, da je smučišče v Guncljah pravkar na čakalni listi za odobritev začetka postopkov za pridobitev soglasij. Mi se resno trudimo, da bi smučišče zaživelo bolj kot v zadnjih 15 letih in da bi imeli tudi snežni park (rejli, kakšna skaklnica...).
Bomo videli, denar je pripravljen sedaj je spet vse v rokah politike.
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 25, 2007 9:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

mojo sanjarjenje da bi pohorje imelo 300 topov in 20 ratrakov pa da bi cilna strmina bila kot v dvorani..da se nebi ozirali na vreme saj bi smučali tudi poleti ko bi zunaj bilo 35+... pa še nekaj in nekaj.-...
Nazaj na vrh
padalec
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2008 7:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Jan 2008 17:56

Za vaša sanjarjena priporočam uporabo aplikacije Google Earth

Primer Kranjske Gore 2050 )

[/img]
Nazaj na vrh
padalec
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2008 7:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Jan 2008 17:56

slika

[img]http://shrani.si/?2u/6j/3JxnEzXv/1/kr.jpg]
Nazaj na vrh
dejvi
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2008 10:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec smučišč
Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45

No, če je že taka tema - jaz sanjam, da bi LJ imela dvorano, kjer bi se smučali celo leto. Bila bi pa zraven Atlantisa. Kaj bi blo hudo! Po mojem bi to zelo laufalo, mislim da bi bila dobra investicija...
Nazaj na vrh
gost2
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2008 6:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45

http://www.radiomorje.si/pokazi_novico.php?novica=7494&lid=2

06.02.2008
Žičničarji so v Kranjski Gori organizirali posebno delavnico

In sicer v okviru priprav državne strategije gradnje žičniških naprav.
Ta bo določala, katera smučišča se bodo obnavljala ali širila ter kaj morajo
odgovorni narediti pri pripravi ustreznih prostorskih načrtov.
V Sloveniji je sicer za zagon nove smučarske naprave potrebnih okoli 10 let.
V Kranjski Gori pa kljub temu skoraj vsako leto postavijo kakšno novo sedežnico,
saj je smučišče že opredeljeno v prostorskih aktih. (kp)
Nazaj na vrh
BoziceK
PrispevekObjavljeno: Sob Maj 31, 2008 6:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Sep 2007 12:39

whistler je napisal/a:

Cerkno:
(4) šestsedežnica Lom 2 (namesto dvojne vlečnice + podaljšek)
(4) šestsedežnica Tuškov Grič (nova povezava)
(4) šestsedežnica Brdo 1 (namesto (pokrite odklopne) štirisedežnice)
(4) (fiksna) štirisedežnica Brdo 2 (namesto dvosedežnice)
(4) (fiksna) štirisedežnica Grič (namesto dvosedežnice)
(4) (fiksna) štirisedežnica Dolina (namesto vlečnice + podaljšek)

šest sedežnice lom2 ni mogoče postavit.... razen točno tam kjer je vlečnica....podalška pa ne morjo na rest ker je na spodnji postaji vlečnice skz okol samo na gor.... in če bi že delal novo 6 sedo bi mogl usaj fullll skopat de bi dubl dobro traso....pa bi bla spodna postaja čist nek niži od spodne postaje lom1 pa če bi jo že delal bi mogla bit umesna sredna prelomna postaja tam kjer je sedaj spodnja postaja vlečnice....

bz če bi dal fiksno 4 sedo dolina ke pol bi usaj mogla bit odklopna pa sredna postaja de bi otroc tut gor hodil.... ke zdj un otroc cm na dolin se furajo... kje se bojo pa pol???? pa spodna postaja bi pa mogla bit nekje tam kot sta lom in davča....

pa še za 4 sedo davča žičničarji jamrajo de je čist brezpredmetna.... sploh ne rabjo folk to sedežnco... kwa de bi pol še 4 sedo grič pa dolina pa lom... nesfolga itak bi ble use sedežnce prazne ke je premalo smučišče za tolk sedežnc...

lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Dardo
PrispevekObjavljeno: Pon Maj 11, 2009 4:10 pm    Naslov sporočila: zatrnik Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 23:15

zatrnik v moj prhodnosti

1 4 seda odklopna hotunjski vrh
2 gondola 8 oseb berjanca
3 6 seda odklopna
4 4 seda
5 troseda
6 6 seda odklopna
7 4 seda odklopna
Nazaj na vrh
BoziceK
PrispevekObjavljeno: Pon Maj 11, 2009 4:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Sep 2007 12:39

gost2 je napisal/a:
[url]
V Sloveniji je sicer za zagon nove smučarske naprave potrebnih okoli 10 let.

Glej v 1 letu se pridobi gradbeno dovoljenje 1 leto poleti pa delajo in to je skupaj 2 leti ne pa 10!! nevem kje si to slišal :d no ja mogoče kje kjer se to vlečee in vlečee...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Naslednja Stran 9 od 13

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Sanjarjenja
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net