|
Kronplatz |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
blajo |
Objavljeno: Pon Feb 02, 2009 1:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54 Prispevkov: 232
|
gore je napisal/a: | Si imel srečo. |
Ja, tako kot z vremenom.
Pa termin je ok. Je pa bilo obcutno vec ljudi kot lani v tem terminu. (ne predstavljam pa si kako to izgleda, ko je spic termin ...)
Poskusamo se organizirat, da smo res zgodaj na smuciscu (okoli pol devetih), pa potem okoli 11h na pavzo/kosilo, pa potem ko falanga navali na gostilne nazaj na proge, okoli dveh kaksno kavo/sok, potem pa do konca.
Proge se po drugi uri ze obcutno praznijo, po tretji nismo cakali nikjer vec. Uzivamo se do konca obratovanja na progah, ki ti omogocajo povratek v dolino. (vecina je delala do 16:20)
lp, b |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Pon Feb 02, 2009 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
blajo je napisal/a: | Pa termin je ok. |
@Blajo jaz sem od sezone 1998/99 hodil točno v istem terminu, 6 sezon zapored, isto smo bili že ob 8:30 pri gondoli. Lahko rečem, da je bila vedno gneča že takoj po 10 uri, pa niso problem vrste, ki jih skoraj ni bilo, ampak preveč smučarjev na progah, to me je vedno motilo. Tako praznega Kronplatza jaz nikoli nisem doživel, vreme je bilo običajno vedno približno tako v redu 5,6 sončnih dni od osmih.
Moj razlog za ta termin je bil ta čas smo denar, zadnji teden pred glavno sezono v Italiji. Na tvojih slikah je tako malo smučarjev na progah, da kar ne morem verjet . Včasih so nabrale kar strašne vrste tudi pred žičnicami, če primerjam zdaj s smučišči, ki jih imam v koroški karti, in seveda odbijem taka smučišča kot so npr. Mokrine,BKK.
Jaz sem prešaltal iz Olanga v Santa Stefano, zaradi uporabe Superski dolomiti karte. Ko je zrasel mlajši sin, smo hodili vsaj trikrat v tednu v Corvaro, pa potem različne variante (Val Gardena, Marmolada, Arabba...), zadnji dan pri vračanju domov pa obvezno Sexten, hehe.
LP
Nazadnje urejal/a Age Pon Feb 02, 2009 9:23 pm; skupaj popravljeno 4 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Pon Feb 02, 2009 2:00 pm Naslov sporočila: Re: Kronplatz, 24.1. do 31.2. 2009 |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
blajo je napisal/a: | Proge so bile do 10h, 10:30h prakticno prazne.
|
ne vem no. sem bil tud sam prejšnji teden gor, pa se ne morem strinjat s tem.
tiste lepe slike so mogle bit slikane pred 9 zjutraj.
ker po 9i so bile proge že lepo polne... in tudi 'reberc' ni bilo več.
ampak vseeno je bil res lep teden. idealen bi lahko rekel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gore |
Objavljeno: Pon Feb 02, 2009 2:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 7:06 Prispevkov: 91
|
Res - mene je kar šokiralo. Saj na žičnicah ne čakaš toliko (infrastruktura je res noro dobra), ampak na progah je pa tam (skoraj) vedno gneča.
Imel si pač srečo, ni kaj. Dvomim, če ti bo uspelo še kdaj  _________________ http://kacnje.blogspot.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blajo |
Objavljeno: Pon Feb 02, 2009 2:25 pm Naslov sporočila: Re: Kronplatz, 24.1. do 31.2. 2009 |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54 Prispevkov: 232
|
elan je napisal/a: |
tiste lepe slike so mogle bit slikane pred 9 zjutraj.
|
Prve slike vsakega dne so posnete pred prvo voznjo - to je pred 9h. Ostale pa cez dan.
Proge se pa polnijo silno nelogicno - Sonne, Belvedere, Plateau, Olang 2, Alpen 2 so vzporedne, Plateau je imel po pravilu vec ljudi kot Sonne, Belvedere nikoli nisem cakal nic (verjetno, ker je tako kratka kabinka), Lorenzi vedno precej bolj prazen kot Olang ...
Prve tri fure na Alpen so bile vse dni ok. Spitzhorn (Namesto gornjega Alpen) vedno prazen. Potem sem presedlal na drug konec hriba na Sonne, ker se je na Plateau videlo ce kaj ljudi dol caka.
... kdo bi razumel.
Drugace pa je verjetno tudi precej v "obcutku" kaj od smucarije pricakujemo in kaj je za koga gneca.
Meni je nepredstavljivo, da bi za konec tedna sel na Krvavec/Cerkno, pa verjetno ni nujno, da bi na vseh napravah moral cakati kaj vec kot par minut ...
lp, b |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Pon Feb 02, 2009 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
osebno imam veliko rajš gnečo na žičnicah kot na progah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane10 |
Objavljeno: Pon Feb 09, 2009 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 11:04 Prispevkov: 31
|
Moram reči, da so Blajotove slike kar resnične, saj sem bil tudi sam takrat tam. Bile pa so res posnete bolj zjutraj - jaz takih nisem videl, ker sem odhajal na avtobus 40 minut kasneje. Treba pa je reči, da na zahtevnih progah v nobenem trenutku ni bilo po smučišču preveč ljudi. Krasen dopust!
Moeltall 2x, Rogla 5x, Kronplatz 6x, Vogel 1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Johan |
Objavljeno: Sob Feb 21, 2009 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2005 18:35 Prispevkov: 49 Kraj: Ljubljana
|
Pravkar smo se vrnili iz Kronplatza. Bivali v MitterOlangu. Apartmajska hiša Sigmair (v centru vasi, do ski-bus-a 50 m) je bila odlična. Manjka jim samo internetni priključek v sobah.
Kar se prog tiče: banda žičničarska!!! V celem tednu sploh niso dnevno (beri ponoči) vseh prog peglal. Če pa so jih, so jih pa "za en drek!!!" Toliko o opevanih italijanskih maherjih.
Sem imel v preteklosti v Avstriji boljše proge!
Pa sploh še ni bilo toliko ljudi. Ta teden bo dol pol Ljubljane in cel Maribor!!
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tomaž |
Objavljeno: Ned Feb 22, 2009 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Okt 2005 9:54 Prispevkov: 221 Kraj: moste
|
Opoldne proge res ne morejo zgledat več idealno  _________________ ,Sezona 2010/11, 6 dni na snegu!!Dolomiti so res zakon! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Johan je napisal/a: | Pravkar smo se vrnili iz Kronplatza. Bivali v MitterOlangu. Apartmajska hiša Sigmair (v centru vasi, do ski-bus-a 50 m) je bila odlična. Manjka jim samo internetni priključek v sobah.
Kar se prog tiče: banda žičničarska!!! V celem tednu sploh niso dnevno (beri ponoči) vseh prog peglal. Če pa so jih, so jih pa "za en drek!!!" Toliko o opevanih italijanskih maherjih.
Pa sploh še ni bilo toliko ljudi. Ta teden bo dol pol Ljubljane in cel Maribor!!
 |
hmmm...zanimivo.
jaz lahko rečem da so imel v kronplatzu za moje pojme zmeraj najbol urejene proge...pa sem smučal kar na nekaj smučiščih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane10 |
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 11:04 Prispevkov: 31
|
Johan je napisal/a: | Pravkar smo se vrnili iz Kronplatza. Bivali v MitterOlangu. Apartmajska hiša Sigmair (v centru vasi, do ski-bus-a 50 m) je bila odlična. Manjka jim samo internetni priključek v sobah.
 |
Zanimivo, jaz sem bil tudi tam že šest let zapovrstjo, pa je bilo vse praktično super. Ta je pa res gotovo vstajal ob 12 in šel na smučišče ob 13, pa še to so bila lahko slabša le tista smučišča, ki so na vrhu ali pa Alpen. Proti Brunicu je ves dan trdo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Johan |
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2005 18:35 Prispevkov: 49 Kraj: Ljubljana
|
Pa da ne bi! Prišli smo uživat in ne trpet. Cena tedenske (6 dnevne) vozovnice je 204 EUR in to ni ravno malo (pomnoži s 4).
Proge Marchner, Furcia (Furkelpass), Olang (modre in rdeče) so bile razrite že ob 11. uri.
Zjutraj je bilo (ob cca 8.30) do -17 st.C, čez dan pa se temperatura v izteku prog ni dvidnila nad -3 st.C.
V takem mrazu znajo tudi v Sloveniji narediti odlične proge, ki zdržijo do 13. ali 14. ure. Problem je v tem, da so jutranji smučarji (ob 8.30) povedali, da najmanj 2x v tednu določenih - navedenih prog niso teptali).
Pa da ne bo pomote. Ta kanalu lokalne KTV smo zjutraj preverjali vreme (ob 8.00 prično z oddajanjem), na smučišču pa smo bili med 10. in polenajsto uro. Gužve ni bilo bistvene (vsaj take ne, kot smo jih navajeni iz Slovenije).
Proge proti Brunecku so "črne" in na njih ni veliko smučarjev, tako da je logično, da so v bistveno boljšem stanju.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
atomic sl12 |
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2008 20:21 Prispevkov: 197 Kraj: maribor
|
Če pa so bile tako nizke temparature je pa skoraj nemogoče da bi bile proge ful razrite pa je lahko na progi nevem kolko smučarjev,sicer pa odvisno kaj je za tebe razrita proga.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jazbec |
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2007 10:18 Prispevkov: 152 Kraj: kobarid
|
Bil tri dni: ponedeljek(16.02.),torek(17.02.) in sredo (18.02.)
Ponedeljek lep, torek snežilo-megla samo na vrhu, sreda nas je pričakala z okoli 5 cm novega snega, na vrhu z močnim vetrom, ki se je okoli 12h polegel...ker nas je v sredo pričakalo na progi 5cm, ki so zapadli čez noč je bila proga nekje deloma mehkejša in tudi nastali so kupčki novega snega, kar pa ni posledica neratrakiranja, ker so bile vse proge zratrakirane...
Ponedeljek 16.02.: 15,59 proga Belvedere in Snowboardpark....
Sreda 18.02: 8,54 Gondola iz doline: Olang, nad vmesno postajo, pod vrhom...zgoraj močno pihalo
Sreda 18.02.: 9,30 Proga Olang, levo odcep za Alpen...
Sreda 18.02.: 12,45 Proga Marchen, nekje na polovici
Bilo je super kakor vedno....še kakšen izletek v Kronplatz za tri dni bom verjetno naredil...159km v treh dneh - - me prov zanima kolk jih naredim na Kaninu...
Kje lahko dobite podatke:koliko ste prevozili, kje ste se največ vozili,...na osnovi kupljene karte in številk, ki jih je potrebno vnesti:
http://www.kronplatz.com/en/skiarea/skipass/personalperformance/ _________________ www.jazbec.eu
Ne me sili na smučke, ker sem trmast! Ko bom star vam bom že pokazal kako smo smučali nekoč!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
coldman |
Objavljeno: Pon Mar 09, 2009 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 20:04 Prispevkov: 5
|
Ali ima kdo mogoče kakšen nasvet ali pa priporočilo za namestitev v bližini Kronplatza? (Olang, Bruneck,...) Rabil bi za 2 osebi za kakšne 4 dni. Lahko je manjši apartma ali ne predrag hotel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|