|
Turracher Höhe |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
damo02 |
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Feb 2009 17:54 Prispevkov: 77
|
zivjo,
gledam na ski pass travel, pa imajo za jutri karte po 22 ? (za člane amzs)
glede na to, da še nikoli nisem bla gor, sem si seveda naprej pogledala malo po tem forumu. zaključek: vredno obiska!
imam pa nekaj vprašanj: kako je z dostopom? ali je mogoče pričakovati kakšno posebo gužvo? vreme (veter?)?
hvala in prijeten vikend vsem!
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
palcek |
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2006 20:48 Prispevkov: 268
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Sre Mar 04, 2009 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1333 Kraj: Jesenice
|
Še eno poročilo z zamudo, s šele prvega letošnjega obiska na Turrachu.
Dopoldne je bilo jasno, popoldne so se navlekli tanki oblaki, skozi katere pa je še vedno sijalo sonce. Že zjutraj je bila na 2200m temperatura pozitivna, a sneg je bil odličen. Tudi kasneje se ni dosti ojužilo. Najboljši progi pa sta bili, sicer uradno ruti (a poteptani), pod obema sedežnicama. Tudi Direttissima je bila kar dobra, čeprav je bilo tudi nekaj kamenja in ledenih plošč. Lahko pa bi pobrali kamne, ki so se je valili po strmini in se nabirali v spodnjem delu. Hude gneče na žičnicah ni bilo, razen seveda dopoldne na Kornockbahnu, nekaj časa tudi na Zirbenwaldbahnu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Ned Mar 08, 2009 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
Kljub temu, da mi je to smučišče eno od najprijetnejših v Koroški karti sem šele prvič letos smučal tule,
kot ti ni uspelo tomiju do prejšnega tedna. Zjutraj na Hrušici prvič prava gneča jutranjih nedeljskih smučarjev.
Tunel Karavanke je zaprt iz ene smeri, tako da se do nadaljnega pripravite na čakalne vrste.
Današnji dan na smučišču je minil v spremenljivem vremenu, zjutraj sončno, potem se je proti 12 uri rahlo pooblačilo,
na koncu pa se je spet prikazal sonček. Temperature primerno spomladanske, ampak ni bilo niti preveč toplo,
sneg je zdržal cel dan, predvsem zaradi stalne rahle oblačnosti. Zjutraj smo bili precej zgodnji, pred deveto smo imeli
že prvi spust, tako da smo se 10:30, ko so začeli množično prihajati hotelski smučarji že fino nasmučali.
Do kosila je bila potem občasno kar gneča na progah, medtem ko na sedežnicah, ni bilo večjih čakalnih vrst.
Po kosilu, pa vedno manj smučarjev, spet sonček in smo ostali kar do konca. Res prijeten nedeljski dan, .
Bom opisal dan še v slikovni podobi, ker se letos ni še nihče potrudil narediti večjo galerijo fotk.
Jutranji prihod ob 8:35, šestseda je že delala.
Snega res veliko, kot povsod letos
Na šestsedi Kornock, fajn se rita greje, čez dan so gretje izklopili, nažalost pa na koncu pozabili vklopit
Na vlečnici Wildkpof zjutraj
Šestseda Zirbenwaldbahn
Panorama iz vrha iste sedežnice.
Zoom na kombinirano Panoramabahn (šestseda, gondola)
Leva proga šestsede Turachbahn, na desni progi kot vedno tukaj tekma grrr..., pa najlepša proga zame na Turrachu.
Gneča pa taka, hehe
Pogled iz spodnje postaje Turrachbahn na spodnji del desne proge, kar smo lahko koristili, super črna proga
Na Turracbahnu, spodaj direttisima, zjutraj je bila še v odličnem stanju
Pogled iz šestsede na počitniške koče.
Slikano spet iz šestsede, pogled na Kornock.
Iz vrha Turrachbahna na vlečnico Paulilift
Iz črne proge navzdol proti spodnji postaji Turrachbahna.
Dvoseda Sonnenbahn, če pa pogledate na njihovi spletni strani ski-lifts pa piše da je šestseda, izgleda, da bo tu v bližnji
bodočnosti menjava ali pa je tehnična napaka.
Levo meni nekaj let najljbuša krmilnica na Turrachu, desno pa počitniške hiške, čisto na smučišču, samo kolikor jaz vem drage
kot žafran, so pa novejše (3 leta).
Panorama na panoramo(bahn), hehe, okoli jezera pa kar nekaj prekrasnih hotelov.
Še ena panoramska na goro za Turrachbahnom, kje jaz sanjam o razširitvi, jaja, sanjat še ni prepovedano .
Zgornja postaja kombibahna Panorama, sankaška proga ne dela zaradi prevelikih količin snega, ratrak na sliki, ravno čisti progo.
Sem gledal malo bolj, so tudi po 3 metrski zameti na progi.
Zoom na Zirbenbahn in Turrachbahn iz Kornocka popoldne.
Popoldne na progi iz Kornocka, spet sonček, kar ne moraš nehat, gneča pa velikanska, hehe.
Pa še usnjeni sedeži, se vmes fajn spočiješ.
Kar nekaj jih je vztrajalo, preveč je bilo na koncu lepo.
Ura pozna, dokaz po mikijevo, hehe, ker pa je bilo precej napisanega o času kdaj ustavljajo naprave bom še malo pokomentiral.
Danes ko smo zapuščali proge ob 16:10 je še vedno delala šestseda, pravzaprav so jih še spuščali gor, konec pa je uradno ob 16 uri.
Tukaj imajo očitno drugačne prijeme za turiste, kot na naših smučiščih, pa našim ne gre preveč dobro, toliko o tem branjenju naših žičničarjev.
p.s. smučarjev pa zelooo, zelooo malo ob koncu.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Ned Mar 08, 2009 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3690 Kraj: Maribor
|
Citiram: | Današnji dan na smučišču je minil v spremenljivem vremenu, zjutraj sončno, potem se je proti 12 uri rahlo pooblačilo,
na koncu pa se je spet prikazal sonček. |
Veš kaj, zdaj pa sem ti 'favš'! Midva sva cel dan smučala le nekaj km stran v Bad Kleinkirchheimu, pa razen nekaj žarkov zjutraj sonca cel dan nismo videli , toliko o vremenski napovedi. Se pa je videlo da je proti Turrachu malo bolj sončno. Drugače pa zelo podobna situacija, tudi v Badu na progah praktično nobenega juga, ampak povsem zimske razmere - zgoraj nov suh sneg, spodaj trdo. Bom poskusil kaj napisat ...
Aja, super fotke! _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
omaS |
Objavljeno: Ned Mar 08, 2009 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 17:30 Prispevkov: 21 Kraj: Kranj
|
Ko sem bil jaz teden nazaj tukej sem isto opazoval okoliske hribe in sem se cudil zakaj je smucisce tako "majhno" saj je v bliznji okolici 4-5 precej visokih hribov in vsak bi bil primeren za razsiritve  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Ned Mar 08, 2009 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
Kako dolgo pa so zdržale proge.... na Kornockbahnu se včasih kar hitro naredijo kupi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Ned Mar 08, 2009 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
@miki sem zjutraj ob 8:15 mimo BKK-ja peljal in gledal lepo speglane proge in me je kar malo zamikalo, da bi tam ostal, hehe.
@omaS, mislim da do razširitve še ni prišlo predvsem zato, ker je smučišče sredi nacionalnega parka,
samo nisem čisto prepričan v to, ipak je to Avstrija. Jaz sem prvič smučal tu pred 5 leti, in šele v zadnjih
7,8 letih so naredili vse te nove sedežnice, tako da mogoče imajo v planu kaj glede razširitve, mogoče miki
kaj več v o tem, ker je precej aktiven na Alpinforumu. Konec koncev je Zirbenbahn( šestseda) nova naprava z novimi progami.
@kutulc, v bistvu so proge v večji meri ostale kar cele, na nekaterih bolj prometnih delih so bili kupi,
ker pa so bile kar zimske razmere, niso bili niti preveč moteči. Po moje če se bo tako toplo vreme nadaljevalo,
bo za smučat zimsko, samo še tukaj in v Innnerkremsu. Potem je pa že OstTirol, Heiligenblut in Meli 'po dediju' na vrsti, hehe.
So se pa kupi, vsaj zame naredili šele po kosilu, pa smo šli jest ob 12 uri.
Pa tudi cel dan je pihalo samo na Kornocku. Presenečen sem pa bil na 3 proge na vlečnici paulilift, se vidi da je
ogromno snega, samo tako je letos povsod.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Mar 09, 2009 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2901 Kraj: Ljubljana
|
Če se prav spomnim, so bili nekoč celo neki načrti za povezavo z Badom (ali je bil mogoče samo Falkert?). Samo mislim, da je to bolj znanstvena fantastika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Pon Mar 09, 2009 4:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Age, spet sva bila ob istem času na istem mestu, pa nama srečanje še ni uspelo. AD sem imel parkiran neposredno ob prehodu čez cesto ob Wildkopfliftu. Se je pa zaradi velike količine snega res kar skril
Tvojemu obsežnemu poročilu ni kaj dodati, sneg in proge so bile odlične, le sonca sem, glede na napovedi, pričakoval več. Popoldanskega pa nisem videl, ker smo morali že pred drugo uro domov. Ampak, od pol devetih do takrat je bilo kar dovolj.
Še to:
Age je napisal/a: |
Temperature primerno spomladanske, ampak ni bilo niti preveč toplo.... |
Že pri prejšnjih tvojih poročilih sem imel občutek, da imaš drugačna merila glede mraza, kot jaz. Ko si omenjal npr. ''malo je bilo mraz'', je mene zeblo kot psa. Včeraj zjutraj je bila tako temperatura na vrhu Kornocka -12stopinj! (ob močnem vetru), spodaj pa -7. Sredi dneva pa je bilo zgoraj -7, spodaj pa res že nad ničlo. Tako se s spomladanskimi temperaturami nikakor ne strinjam. Res pa je ob takem času zaradi sonca občutek popolnoma drugačen, kot sredi zime. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Pon Mar 09, 2009 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
@tomi, hehe, matr prejšen teden sem pred mikijem direktno stal, samo je bil samo za svojo deklico zainteresiran, haha,
več kot en meter okoli sebe, ni nič registriral,
zdaj spet istočasno s teboj na smučišču, kako že, v tretje gre rado . Moram reči, da si imel AD parkiran ravno tam,
kjer nimam časa gledat avtomobile, ker se tam vedno poganjam čez cesto na vlečnico, moj mlajši sin se pa spomni tvojega AD, zanimivo.
Saj sem tudi jaz glede na napovedi mislil, da bo več sonca, ampak meni niso bili oblaki preveč moteči. Kar se tiče mraza,
je tudi mene zeblo na vrhu Kornocka zjutraj, ampak ker se gor pripelješ z ogrevano sedežnico, se pa že zdrži tistih prvih 500 m,
da prideš iz vetrovnega območja. Sicer smo šli po dveh vožnjah itak na drugo stran (Turrachbahn), tam je bilo pa meni kmalu čisto toplo,
moje optimalne temperature na smučišču so med - 2 in -5, ker je tudi sneg še dober in ni mrzlo preveč, sploh tukaj, kjer imajo pokrite sedežnice.
Ko jaz lahko jem zunaj, in se izležavam na ležalniku ob 16 uri slečen, potem to zame ni več zima, za novo leto še pomislil nisem na kaj takega,
ker je sonce bistveno nižje in so temperature temu primerne, ni pa še tista pomlad, ko vse teče. Žena mi pa pravi, da sem zmrzljiv, hehe.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mazo |
Objavljeno: Ned Mar 22, 2009 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2008 22:39 Prispevkov: 58 Kraj: Mislinja
|
Danes je bila na Turrachu prava zima. Zjutraj ob prihodu okoli -10, čez dan pa okoli -5. Je pa ves dan tudi pihalo . Proge pa perfektne, sneg idealen, ljudi pa zelo malo. Skratka lep smučarski dan.
Še slike
 _________________ 2014/2015: 12 dni =1x Großeck-Speiereck, 1x Obertauern, 2x Katschberg, 1x Turracher Höhe, 1x Bukovnik, 5x Flachau, 1x Zauchensee |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 5:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Še poročilo s prejšnjega vikenda, z malo zamude, a med tednom zaradi slabega vremena itak niste smučali.
V soboto je pihal močan JZ veter, v tako močnih sunkih, kot so bili na Kornocku, najbrž še nisem smučal. Žičnica (seveda tudi ostale) pa je delala brez problema Sicer malo počasneje, a vzrok temu je bilo tudi majhno število smučarjev. Kvaliteta snega, če smučišče po višini razdelim na četrtine pa: zgoraj suh, nato zmrznjen, trd, sledil pa je počasen južen sneg,ki je zapadel med tednom,spodaj pa je bil hiter pomladanski sneg.
V nedeljo zjutraj je padlo par cm snega, čez dan je samo občasno rahlo snežilo, spodaj pa deževalo. Zjutraj je ta novi sneg zaviral le na spodnjem delu snežne meje, nato pa postopoma do vrha. No, na Kornock ta dan zaradi megle nisem šel. Drugje pa megle ni bilo.
Zjutraj je bilo prav smešno (ali pa žalostno) videti delati celoten sistem žičnic za največ 10 ljudi, kasneje so prilezli na plan hotelski gosti, od enih pa je bilo spet vse prazno.
Ta vikend bo seveda lepši, ob visokih temperaturah pa novi sneg ni prav dobrodošel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Ned Apr 12, 2009 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3690 Kraj: Maribor
|
Dva dneva pred koncem sezone sva končno uspela priti do Turracha. Dan smo začeli seveda na Panoramabahn - zgodaj zjutraj je ta proga še prijetna, nato pa zelo hitro spusti:
Kornockbahn je bila precejšnje razočaranje: prvo pobočje zelo ledeno, od mesta kjer se proga obrne desno (= proti vzhodu) pa kot da bi odrezal zelo južno. Povrhu precej nemarno steptano, velike stopnice med ratrakovimi 'špurami', luknje in jarki v snegu - tukaj se ravno ne vidi:
K sreči smo se hitro spravili na drugo stran ceste, ob Zirbenwaldbahn in Turrachbahn so proge bile bistveno boljše, npr. FIS:
'Adrenalin' pod Turrachbahn:
Črna Diretissima (spodnji del, od tam kjer se levo odcepi povezovalna pot na progo FIS) je bila uradno zaprta, kar pa me seveda ni motilo da je ne bi vsaj trikrat prevozil: nekaj kopnin, ki se jim je dalo brez težav izogniti, sicer pa enkratne grbine, ravno prav ojužene:
Dvosedežnica Sonnenbahn:
Po daljši pavzi še zadnja vožnja po progi pod Panoramabahn - ja, tu je bilo že krepko južno:
Zanimiva trasa poletnega sankališča - bo treba enkrat preizkusit:
Komentar: kar fajn smo se nasmučali, ravno navdušil pa me Turrach ni. Preparacija na Kornockbahn je bila pod vsako kritiko, sploh zjutraj, dokler je še bilo za silo trdo, je bilo prav nevarno. Tudi kar nekaj mest je, kjer snega že krepko primanjkuje. Recimo zaprta Diretissima na 1400 metrih - medtem ko so v bližnjem Bad Kleinkirchheimu ali na Osojščici odprte še proge na 1000 metrih.
Pa še nekaj: sobotna smuka je bila ponovno dokaz, da je nadmorska višina spomladi mnogo manj pomembna kot lega proge: na spodnji postaji Turrachbahn (severna proga v gozdu) je bilo opoldan mnogo manj gnilo kot denimo na 2000 metrih na Kornockbahn. Samo tako, v premislek, ko bomo spet kje brali da 'smučišča pod 1500 (ali 1200 ali 1000) metri nimajo prihodnosti' - takšne pavšalne navedbe, brez upoštevanja lege proge in mikroklimatskih dejavnikov, so traparija. Žal nisem mogel biti istočasno na dveh koncih , ampak prepričan sem, da so bile včeraj dopoldan razmere na severnih progah v 'nižinskem' Bad Kleinkirchheimu boljše kot na vzhodnih na 'visokogorskem' Turrachu. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MORIS |
Objavljeno: Sre Okt 14, 2009 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16 Prispevkov: 653
|
Turracher štarta to soboto, verjetno z eno vlečnico. 17.OKTOBRA!!!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|