Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Petzen-Peca

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Naslednja
 Petzen-Peca « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2009 10:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Jun 2006 11:28

Tudi jaz se že dolgo spravljam na Peco, hehe samo se ne morem nekako odločiti med Peco ter Ribniškim Pohorjem, hm šment , vprašal bi koliko stane karta, pa kakšen sistem imajo (poldnevne, dnevne, študentske...), pa kje mi je iz Velenja bližje, če grem na Holmec ali na Vič, jaz mislim, da bi mi bilo bližje it na Dravograd, pa potem čez Vič, ker že na splošno gledano imam bližje do Dravograda kot pa do Prevalj, potem morš pa še računat, da morš prit gr do Poljane, pa še pol naprej do Holmca...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2009 11:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

darej je napisal/a:
Jutri se odpravljamo na Peco smučat, pa me zanima, kje je najbolje če grem čez mejo na Viču al na Holmcu, če grem iz smeri Maribora?

Ne glede na to kaj svetujejo razni 'route planerji' in podobne zadeve, bi jaz absolutno priporočal pot čez Vič. Morda je kak kilometer več, imaš pa manj vožnje skozi naselja in predvsem od Dravograda do Pece nobenega semaforja, medtem ko so jih skozi Ravne sadistično nastavili kar tri in to tako, da garantirano stojiš vsaj pri enem .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
dejvi
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 9:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec smučišč
Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45

@ Smučar (Kope) - glede na to, da si iz Velenja, mi je čudno, da ne omeniš oz. ne poznaš še tretje poti, ki ti je najbližja na Koroško, pa še novo cesto so naredili - lep nov asfalt na koroški strani, to je čez Sleme, kjer se dvigneš na 1065 m višine (asfalt je sicer vseskozi!). Svetujem ti, da greš tja čez, ker je 3 x bližje, kot pa okoli, pa praktično ni semaforjev in naselij. V Šoštanju pri elektrarni v križišču zaviješ desno in se skoz držiš prednostne ceste, pa malo poglej na zemljevid. Garantiram ti spektakularno naravo, sploh zdaj pozimi. Še ena zanimivost - ko se boš spuščal v kotlino proti Črni, se ti bo drastično spuščala tudi zunanja temperatura, to moraš doživet. Prideš pa kot rečeno v Črno, kjer se boš tudi lepo nasmučal, če pa vseno želiš na Peco, pa greš naprej do Mežice in na Rehta, ne rabiš hodit na Holmec. To ti je najbližja pot. Ko prideš dol iz Rehta, pa maš še samo par km do odcepa za Peco. In to je do Pece iz Velenja daleč najbližja in najlepša pot.
Nazaj na vrh
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 2:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dejvi hvala za tale opis poti, ja drugače mi je ta pot zelo znana, čez Sleme pa dol do Črne, sem že tudi doživel padec temperature, ja to je pa res fascinantno, prava sibirija je tam dol proti Črni, no to ko si mi opisal, do Mežice znam, potem naprej pa ne, še nikoli nisem šel po tej varianti čez Rehta, kako je pa kaj s smerokazi, pa kakšna je cesta, pa na kateri mejni prehod potem prideš, še to mi malce opiši prosim
Nazaj na vrh
dejvi
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 2:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec smučišč
Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45

Glej, pelješ se iz smeri Črne skozi Mežico in za hotelom je tabla, kjer piše Avstrija. Tam zaviješ levo in se držiš naravnost. Prehod je Reht in ko prideš čez mejo, se spustiš v dolino, tik pred železniškim prehodom zaviješ levo in potem maš še kake 2km naprej in je na levo odcep za Peco.
Nazaj na vrh
hos
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 2:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Feb 2008 20:48
Kraj: Topolšica

Jaz sem bil prejšnji torek na Peci. Ker sem iz Topolšice, sem jo mahnil kar čez Sleme. Do spodnje postaje Pece sem vozil točno eno uro. Od Črne do Mežice je obupno slaba cesta. Pa tudi od Mežice do meje ni dosti bolje. Zato se hitro vozit ne da. Če greš po tej poti (čez Sleme), se v Mežici pelješ na drugo stran mesta in tam zaviješ levo. Pazi na oznake. V Avstriji pred Pliberkom pred železnico zaviješ levo in se pelješ cca. 2 km daleč, nato pa spet zaviješ levo. Nato je do spodnje postaje gondole še cca 2 km. Karte imajo urne, 4 urna za odraslega pride 22 evrov, za otroke pa 12 evrov. Gužve ni nobene, smučišče pa zelo dobro urejeno. Od vrha do doline je okoli 6 km.
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 3:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49

Še ena krajša pot:

1.) Ko prideš čez Sleme v Črno lahko greš kar na naše smučišče, snega imamo več kot dovolj in vsako sredo, petek, ter soboto je nočna smuka.

2.) Če si še vedno prepričan, da greč na Peco pojdi naprej v Mežico, takoj za hotelom zavij levo v hrib-kažipor Avstrija. Ko prečkaš mejo se spustiš v pliberško kotlino prideš v kraj Libuče. Tam imaš dve dobri bližnjici in pri obeh se je precej težko izgubit:
- pri prvi pazi na zelo oster S ovinek sredi vasi. Takoj za tem ovinkom je na desni strani ceste gostilna, na levi pa most čez potok. Pojdi čez ta most in nadaljuj v smeri smučišča, ki ga že vidiš. Pot te pripelje neposredno na parkirišče in je 2-3 km krajša od klasične.
- v kolikor si zgrešil to pot samo nadaljuješ in čez kakih 500 m naletiš na križišče z stransko cesto na levi, ki je asfaltirana. Pojdi levo, nadaljuj naravnost čez polje in sledi oznakam.

Morda še tole:
Proga na Peci je od vrha do tal dolga 12 km, če se počasi ruzlaš po cesti in 7,5 km, če smučaš.
Nazaj na vrh
kotulc
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 4:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

Za tiste, ki se pogosteje vozite in še en nasvet kako prihranit kakšen kilometer ali 2 z uporabo lokalnih cest .... lahko že cca 500m pred železniškim prehodom v začetku kraja Libuče(Loibach) zaviješ v smer Ponikva(Penk) in se pelješ po dolgi ravni cesti od Ponikve naprej pa so tak oznake....

Po najkrajši poti (stranske ceste) je iz Mežice do Pece dobrih 10km.

P.S: ledenko za malo si me prehitel ... opisana pot je Ledenkonova varianta 2.
Nazaj na vrh
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 9:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem za opise poti, torej če sem prav razumel, nazaj v dolino ni potrebno iti z gondolo, ampak je proga do dol, ali je odprta, je dovolj snega?
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 9:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Zaenkrat je dovolj snega, rabiš le še dovolj kondicije. Tereni niti niso tako od muh, kot bi si mislil po enostavnih gornjih dveh progah in noge kar dobro pečejo, če se vmes ne ustaviš.
Nazaj na vrh
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 1:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha zdej pa vem kje se skrene za Avstrijo, namreč lansko leto ko sem bil na snežnih gradovih v Podpeci, sem se v Podpeco peljal s smeri Črne, nazaj sem šel pa po neki gozdni poti, pa sem potem prišel ven v Podkraju pri Mežici, potem pa ko prideš iz goše, je tam tabla Avstrija, levo gor se gre za Avstrijo, desno dol pa v Mežico, a je to ta pot??
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 2:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Da, le da idi iz Črne v Mežico in tam glej na tablo za rajh.
Nazaj na vrh
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 7:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ledenko je napisal/a:
Da, le da idi iz Črne v Mežico in tam glej na tablo za rajh.

Ne vem če isto misliva, pač grem do Mežice, potem pa do Podkraja, mal nad Podkrajem pa je potem tabla, kjer piše Avstrija, Reht pa nikjer ne piše, kolk pa je potem še do Avstrije od tam, kjer je tabla Avstrija?
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 9:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Ko prideš skoz mežico boš takoj za razpadajočim hotelom na levi ugledal smerokaz za Avstrijo. Slediš mu in na vrhu klanca je mejni prehod imenovan Reht. Prvo naselje na drugi strani meje se imenuje po domače Libuče, potujčeno pa se mi zdi da Loibach.
Kje je Avstrija? Malce nad Mežico, največ 1 km od tistega križišča Helena/Reht/Mežica.

Ne vem, če imaš iz Velenja na Golte časovno kaj krajšo pot kot do Pece. V največ eni uri bi moral biti na spodnji postaji. OMV črpalka v Velenju-Črna v centru=30-40 minut, Črna-"Peca"=15-20 minut. Če poznaš cesto in si povprečen voznik veljajo spodnje številke, ob malce dinamike še precej manj!
Nazaj na vrh
MORIS
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 10:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16

ledenko je napisal/a:
Ne vem, če imaš iz Velenja na Golte časovno kaj krajšo pot kot do Pece.

Tale je pa malo lovska.
Iz Velenja do spodnje postaje je cca. 20 minut počasne vožnje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Naslednja Stran 9 od 41

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Petzen-Peca
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net