Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Vzdrževanje smuči

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 33, 34, 35  Naslednja
 Vzdrževanje smuči « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
uroš
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 3:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Nov 2008 0:39

končno sem dobil likalnik, da tud jest mal štimam smuči, da niso čist sive. Zanima pa me taktika pri mazanju:
-A jih daš najprej nabrusit in pol likaš,
-a ni važn vrstni red
-a najprej speglaš, pa pol daš brusit?
tenks!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Windy
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 3:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13
Kraj: Maribor

jaz osebno najprej nabrusim in pol mežem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Mazyk
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 4:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 17:28

js pa kontra, prvo maža, pol pa robniki.
Nazaj na vrh
_mato_
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 4:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 15:10

Fantje prvič bruste, pol mažte, pri brusenju nastajajo majhni delčki kovine (opilki), ko pobrusiš pa tako "sčistiš" s krtčo nato voskaš...

fantje kšn priročnik si preberte vsaj za osnove!
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 4:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

_mato_ je napisal/a:
Zdj sm dubu en parafin pa me zanima če bi bil tud za smuči dober, uporabljajo ga pri izdelavi vrvi (iz polimerov se pravi PE, PU,...) je pa trd pa kr masten pa bi ga lahko uporabutud za mazanje smuči?

Za smuci, okovje, pancerje, palice, jakno, celado in ocala si dal koliko? Najbrz ne dosti pod 1000eur, raje pa vec. Za karto das vsakic cez 20eur. Za to, da bi imel smuci normalno urejene, pa bi raje poskusil z nekim parafinom, kot pa bi dal 35eur za kilo normalnega voska, ki je namenjen tocno tej uporabi? Sicer so smuci tvoje, ampak vseeno ti priporocam uporabo tem stvarem namenjenih izdelkov. Na koncu te zna priti ceneje

snežko je napisal/a:
a pa drži - rekreativne nove smuči so namazane in nabrušene in pripravljeno za na sneg.

Prav pa naj zate drzi to, da novih smuci ni potrebno najprej postimati. Kakor kdo hoce. Sam sem povedal svoje izkusnje in reference in glede na to kaksne so, lahko verjames, da na vem kaksno stvar vec o tem (tudi o netekmovalnih smuceh), kot pa jih ve normalen uporabnik ali pa magari nek kvazi "serviser" v servisu sredi X mesta. Ampak kot sem rekel... smuci so tvoje in delaj z njimi kar si pac zelis.

Uros vedno najprej brusis nato peglas. Brusis vedno tako, da se vsaj malo mase dotaknes in ce imas smuco ze urejeno, to definitivno ni dobro. Zato je za dobro postimane smuci vrsten red vazen.
Nazaj na vrh
_mato_
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 5:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 15:10

pj je napisal/a:
_mato_ je napisal/a:
Zdj sm dubu en parafin pa me zanima če bi bil tud za smuči dober, uporabljajo ga pri izdelavi vrvi (iz polimerov se pravi PE, PU,...) je pa trd pa kr masten pa bi ga lahko uporabutud za mazanje smuči?

Za smuci, okovje, pancerje, palice, jakno, celado in ocala si dal koliko? Najbrz ne dosti pod 1000eur, raje pa vec. Za karto das vsakic cez 20eur. Za to, da bi imel smuci normalno urejene, pa bi raje poskusil z nekim parafinom, kot pa bi dal 35eur za kilo normalnega voska, ki je namenjen tocno tej uporabi? Sicer so smuci tvoje, ampak vseeno ti priporocam uporabo tem stvarem namenjenih izdelkov. Na koncu te zna priti ceneje

Ne sj sm sm vprašov, verjetno bom kr kupu!
Nazaj na vrh
rupa
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 6:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 19:14

_mato_ je napisal/a:
Fantje prvič bruste, pol mažte, pri brusenju nastajajo majhni delčki kovine (opilki), ko pobrusiš pa tako "sčistiš" s krtčo nato voskaš...

fantje kšn priročnik si preberte vsaj za osnove!

Jst pa glih zarad teh opilkov prej namažem smuče, ker se znajo kar grdo v spodnjo ploščo zarint in jo tudi bolj poškodujejo. Tako pa lažje opilke ven dobiš.
Nazaj na vrh
andrejg
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 10:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2006 0:46
Kraj: ljubljana

Prebral sem priročnik za pripravo smuči od firme TOKO

http://www.toko.ch/images/TOKO-Waxmanual2008-ESN.pdf

kjer je napisano posebej priprava robnikov easy oziroma professional.
Zanima me če taka "easy" priprava kjer uporabiš eno pilo na nastavku(88, 89 stopinj) pomaga ali je treba za dobro pripravo nabaviti več pripomočkov.(mogoče različne pile za ta nastavek?)
Kaj je so osnovne potrebščine da maš vsakič lahko nabrušene robnike.

Hvala za odgovore
Nazaj na vrh
uros55
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 04, 2009 7:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 15:31
Kraj: Ljubljana

a bi bilo kaj narobe, če bi smuče polikal z likalnikom ki ima luknjice za paro?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
andro_
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 04, 2009 8:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Feb 2006 20:39

Po mojem mnenju niti ne, razen tega, da ti bo v luknjice šel vosek.
Pa o pari ne sme biti ne duha ne sluha!!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pj
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 05, 2009 8:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Narobe ne bo nic, ni pa najboljsa opcija. Pa upam, da se zaveda, da mama potem ne bo vec likala rjuh s tem likalnikom
Nazaj na vrh
uroš
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 07, 2009 1:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Nov 2008 0:39

a ma kdo kakšen predlog, kako si narest držala za smučo, ker zdej praskam vosek dol tko po kmečk, pa bi si rad neki bolj praktičnega naredu(al pa kupil)?
Nazaj na vrh
Mazyk
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 07, 2009 6:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 17:28

uroš: bom v kratkem objavil svojo rešitev tega problema. home made zadeva. je pa še v izdelavi tok da ne morm zdej nč pokazat.

lp
Nazaj na vrh
Charlie Uno
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 09, 2009 3:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09

Jaz si pomagam s finomehaničnim primežem, ki je nastavljiv po vseh smereh (BauMax, 16 - 17 EUR). Težava je le v tem, da je stvar premajhna - reža bi morala biti 2 do 3 cm večja, da bi lahko smučko stisnil za stranska robova. Zato smuči vpnem za petno vez ali pa s podlagama preko zgornje in spodnje površine.
Tudi sam poskušam primež nekako povečati, a ne najdem pravega časa. Me pa zanima Mazykova rešitev.
Podobne primeže, ki se prisesajo na ravno površino dobiš tudi v Bauhausu (20 do 25 EUR).
Lp
Nazaj na vrh
janus
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 10, 2009 8:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 21:48

jaz imam simpl rešitev. Malo dilo odrežeš na isto dolžino kot pancar, ter jo spredaj in zadaj oblikuješ tako kot je pancar oblikovan spredaj in zadaj. Torej malo posnameš vogale, ter na isto debelino. To vpnem v vez namesto pancarja, in dam smučko z dilco v šraufštok, tako da šraufštok zagrabi dilco. Ni ravno za najbol zahtevno uporabo, samo osnovni servis pa jaz delam brez problemov.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 33, 34, 35  Naslednja Stran 21 od 35

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Vzdrževanje smuči
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net