Avtor |
Sporočilo
|
andrejg |
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2006 0:46 Prispevkov: 39 Kraj: ljubljana
|
Glede na to da sem tudi jaz porabil kar nekaj časa in živcev za iskanje ustreznaega pancarja za ozko in nizko nogo in sem probal skoraj vse firme, lahko pohvalim Salomon falcon CS pro. 120 flexa. Pri temu modelu je možno širjenje v sprednjem delu podplata, česar ne rabim, izredno dobro pa drži peto.
Drugače pa tisti s podobnimi težavami boste težko našli mehkejše pancerje, ker "low volume" boste dobili le pri višjem razredu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snežko |
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 19:26 Prispevkov: 59
|
elan pa nima nordice - dolomite in dalbello, kot je meni znano tam najdeš... _________________ veselimo se skupaj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
To je sicer res (da pri Elanu prodajajo Dolomite), vendar če veš, da je Dolomite v lasti Nordice, sploh ne čudi, da so pancerji precej podobni. Še prej sta bili obe firmi v lasti Tecnice in sta bili sestrski, zdaj pa je Dolomite v lasti Nordice in Nordica v lasti Tecnice.
Zanimivo je tudi to, da je pred par leti Elan delal smuči za Nordico, zdaj jih ne več, mislim, da jih delajo pri Fischerju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
roža mamina |
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 15:03 Prispevkov: 1 Kraj: Logatec
|
torx je napisal/a: | hellou, mene pa zanima ena stvar. Novembra sem kupil Atomic B-tech 85 pancarje (iz 300e na 150e). Za moje potrebe je to odličen pancar. Ampak na internetu ni ne duha ne sluha od bilo kakšnega modela B85. Najde se le B80 in B90. Ima kdo kakšno info. zakaj je temu tako? |
Živjo!
Kolikor je meni znano, se to ponavadi zgodi pri nakupu v kakšni veliki verigi, kot npr. Hervis, Gigasport ... Te velike korporacije od proizvajalca naročijo posebno serijo čevljev, ki imajo prodajno najbolj zanimive stvari (canting, ALU zaklopke ...), vendar pa je cena odločilnega pomena. Torej proizvajalci sestavijo čevelj, ki je še zmožen imeti določeno ceno, vendar pa morajo kak detajl iz čevlja vzeti.
Pri tvojem primeru se mi zdi, da je to čevelj, ki je po zunanjosti enak B90 (razen barv), notranji čevelj pa je očitno nekoliko slabši (na sliki je videti, da ni enak tistemu v B90). To in druga barva čevlja potem zahteva, da nosi čevelj drugačno ime: Atomic si ne more privoščiti zavesti kupca in mu prodati čevelj B90, če to v bistvu ni.
Če bi imel na voljo več lastnosti tvojega čevlja B85, bi ti lahko bolj natančno povedal razliko med njim in B80 oz. B90.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sob Jan 24, 2009 12:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Najbrž je res tako, vendar ni vedno nujno tak izdelek slabši. Pred časom sem delal v eni firmi, ki je bila proizvajalec in dobavitelj enih izdelkov. Ker so veliki trgovci zahtevali bistveno nižje cene od ostalih (pa tudi zagotavljali večjo količino), enostavno nismo mogli cene dovolj spustiti, kar bi bilo nefer do drugih kupcev. Zato smo začeli delati povsem enak izdelek le z drugo nalepko in pod drugo blagovno zamko, ki pa je bil bistveno cenejši in na voljo le pri enem trgovcu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nexave |
Objavljeno: Čet Jan 29, 2009 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 13:43 Prispevkov: 1
|
Dober dan! Imam namen kupiti pancarje, pa ne vem katere izbrati! Problem je v tem, da me pancarji nenormalno tiščijo v predelu goleni, tako da je smaučanje zaradi tega velika muka! Lahko sem imel tudi pancar večje številke, pa me je v goleni vseeno nenormalno tiščalo. A mi lahko kdo priporoča kateri modeli pancarjev so dovolj široki?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_mato_ |
Objavljeno: Pet Jan 30, 2009 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 15:10 Prispevkov: 35
|
Jz mam Salomonove super so so srednje trde, tople - brez grelca, lahko se obujejo, mikro zaponke, prilagodijo se po nogi), ne tiščijo, hvala prodajalcu k sm mislu druge vzet pa je reku da mi bo žal če ne bom uzel teh, res je super.
Če si hlače zatlačiš za pancar pa zapreš te tešči, -> jz sm enkrat take žulje dubu da nisem mogu vrjet. Če ni to si pa odpri za eno zapah, (zgorje). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benhur |
Objavljeno: Pet Jan 30, 2009 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 13:27 Prispevkov: 108
|
kupil nove pancarje vse stima edino cutim tesnobo v nartu se bo to se kj raztegnilo in prilagodilo nogi ali se ta del ne siri? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benhur |
Objavljeno: Tor Feb 03, 2009 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mare1000 |
Objavljeno: Tor Feb 03, 2009 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 23:26 Prispevkov: 5
|
Različni prizvajalci imajo rahlo različe modele "navadnih nog". Če me spomin ne vara ima na nartu malce višje Nordica, tako da če nisi preizkusil bi bilo koristno.
Do neke mere se bo prilagodil notranji čevelj, školjka pa se ne bo kar udala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uros55 |
Objavljeno: Tor Feb 03, 2009 11:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 15:31 Prispevkov: 43 Kraj: Ljubljana
|
jap, nordica je definitivno za visoke narte, pa alpina menda tudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rudi |
Objavljeno: Sre Feb 04, 2009 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Čet Avg 2006 10:19 Prispevkov: 82 Kraj: MB
|
Alpina je preverjeno vredu za visoke narte. _________________ In the Edge we trust ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Sre Feb 04, 2009 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
benhur je napisal/a: | kupil nove pancarje vse stima edino cutim tesnobo v nartu se bo to se kj raztegnilo in prilagodilo nogi ali se ta del ne siri? |
kolkokrat si jih vozil?
po 2 oz 3 smučarskih dneh za notranji čevelj malo 'raztegne'.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benhur |
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|

|
v bistvu jih se nisem vozil nameravam jutri. a ko prebiram to temo se mi zdi da bi se mi mogli ulezt cevlji |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
no najprej jih vozi par urc. boš hitr videl.
čeprav pancerji znajo bit na začetku hudo neudobni...tko da vseeno malo potrpi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|