|
Kanin - aktualne informacije |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
hrošč |
Objavljeno: Sob Jan 24, 2009 12:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
Nimajo srece letos..ce ni premal je pa prevec snega  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slikca |
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 0:48 Prispevkov: 61
|
jah, spet smo brez.... .... in še kar neki cajta (beri 3-5 tednov) bomo brez
...zdej pa zastop če moreš  _________________ 08/09 ; 3x Moelltal, 1x Koralpe, 28x Kanin, 5x Tignes, 1x Nassfeld, 2x Kr. Gora, 1x Višarje, 1x Krvavec, 1x Vogel
09/10 ; 12x Kanin, 1x Črna, 1x Zoncolan, 1x Poseka, 1x Kope
10/11 ; sploh še nisem stala na smučkah, razen s kajtom  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47 Prispevkov: 349
|
Hm, morda bo pa tko kot včasih ko se je prava smuka začela šele pozno spomlad in je bil maj najbolj smučarski mesec  _________________ www.khamikaze.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slikca |
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
mene zanima če je kdo zasledil podatek kolk obratovalnih dni ti more smučišče kanin zagotovit, da mu ni treba vračat denarja za sezonsko karto...sama namreč tega podatka nisem nikjer zasledila
hvala in lp _________________ 08/09 ; 3x Moelltal, 1x Koralpe, 28x Kanin, 5x Tignes, 1x Nassfeld, 2x Kr. Gora, 1x Višarje, 1x Krvavec, 1x Vogel
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jazbec |
Objavljeno: Pon Jan 26, 2009 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2007 10:18 Prispevkov: 152 Kraj: kobarid
|
Nad Kaninom se zgrinjajo sivi in črni oblaki...
Zdaj ko nas je doletela ta smučarska katastrofa ( vsaj nas bližnje ) imamo problem - zdaj se bo treba vozit čez Predil - ali Sella Nevea, ali Trbiž ali pa na Višarje...in če Italijani ne bodo hitro splužili Predila ob sneženju, pomeni še kakšen dan počitka....hja, ni kaj...bližnji hribi nam bodo prav prišli , ma to spada pa že drugo rubriko
 _________________ www.jazbec.eu
Ne me sili na smučke, ker sem trmast! Ko bom star vam bom že pokazal kako smo smučali nekoč!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borci |
Objavljeno: Tor Jan 27, 2009 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 11:37 Prispevkov: 135
|
Italijani dajejo prednost pluženju ceste pred Predelom odseku proti Sella Neve.To sem videl na lastne oči ,ker sem praktično vsak vikend tam.
Cesta proti predelu je bila zaprta na Sello Neveo pa splužena za dve širini avtomobila .V bistvu imajo svojo računico ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marvin |
Objavljeno: Tor Jan 27, 2009 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28 Prispevkov: 391
|
Ja bo treba zvrtat en tunel do Bovca  _________________ ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Charlie Uno |
Objavljeno: Sre Jan 28, 2009 6:15 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09 Prispevkov: 327
|
Videti je, da se stvari uspešno premikajo v želeno smer:
http://boveckanin.si/index.php?option=com_content&task=view&id=122&Itemid=1
Čeprav mi ni čisto jasno, zakaj morajo prav čisto za vsako stvar (upam, da vendarle ne) spraševati proizvajalca. Prepričan sem namreč, da s postavljanjem stebrov in s popravljanjem podrtih imamo tudi pri nas dovolj izkušenj in znanja. Če drugega ne, elktričarji v zadnjih dneh imajo precej dela na terenu - morda res ne tovrstnega...
Vsekakor upajmo, da jim bo popravilo čimprej uspelo.
Na poročililh ob 13ih v ponedeljek so tudi omenili, da je plaz zasul pogonsko postajo žičnice na Prevalo. Novinar je obenem naredlil še šestsedo iz štirisede, pa še v uvodu je polno neumnosti (19:36):
http://www.rtvslo.si/play/posnetek-brez-naslova/ava2.27103355/
slikca
Pred leti so za Krvavec obljubljalil ob sezonski smučarski vozovnici določeno število dni obratovanja, sicer naj bi vračali. A verjetno le sorazmeren delež... Ne vem pa, ali je bilo obljubljeno število dni 80 ali celo več, ali pa samo triedset ali kaj vmes. Ne vem. Na neakterih spletnih straneh za slovenska smučišča obiskovalcem obljubljajo in zagotavljajo določeno število dni obratovanja (90, 100). Vendar pa to ne v zvezi s sezonskimi vozovnicami, verjetno le za privabljanje gostov oziroma za načrtovanje zimskih počitnic.
Če pa na vse pogledamo še z druge strani in delimo ceno sezonske vozovnice s polovično ali tretjinsko vrednostjo dnevne karte, bo številka precej nizka. In kljub vsej smoli, ki se letošnjo sezono drži Kanina, pa so spravili skupaj 25 do 30 dni.
In tudi če jim pustimo kakšen eurček, da bi smučišče le čimprej in čimbolje delovalo.
Morda bi bil marsikdo celo pripravljen zjutraj peš odbrcati od C postaje do trosede. Pri meni je abstinenčna kriza ta trenutek že dovolj huda.
Sicer pa držimo pesti, da bi jim popravilo čimprej uspelo, da bi jim vreme služilo in da ne bi bilo novih katastrof...
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jazbec |
Objavljeno: Sre Jan 28, 2009 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2007 10:18 Prispevkov: 152 Kraj: kobarid
|
Charlie Uno je napisal/a: |
Pri meni je abstinenčna kriza ta trenutek že dovolj huda.
Sicer pa držimo pesti, da bi jim popravilo čimprej uspelo, da bi jim vreme služilo in da ne bi bilo novih katastrof...
Lp |
Se podpišem še jaz pod to izjavo!!!!Dejmo Bovčani, držimo pesti, da se vse dobro izteče!!!  _________________ www.jazbec.eu
Ne me sili na smučke, ker sem trmast! Ko bom star vam bom že pokazal kako smo smučali nekoč!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slikca |
Objavljeno: Čet Jan 29, 2009 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Citiram: | In tudi če jim pustimo kakšen eurček, da bi smučišče le čimprej in čimbolje delovalo.
|
...ne sam kak eurček, še kaj več bi jim namenila če bi le to kaj pomagalo...glede na to kaka situacija je gor, si pa želim le, da se jim toliko "zafeclja" da se bodo enkrat končno glave rezale in da bo na prvo mesto prišel nekdo ki ima znanje in sposobnosti da stvari postavi na pravo mesto...
res ni nobeno delo da se zgovarjajo na ekstremen pogoje, ker vsi vemo da obstajajo smučišča z višjo nadmorsko višino in veliko snega ki obratujejo brez velikih težav...torej bi ob ustreznem upravljanju lahko brezskrbno vijugali tam gor tudi danes, ane...
tko pa nastradamo uporabniki, medtem ko se odgovorni smeši z takimi in drugačnimi izjavami za javnost...ne verjameš, če ne prebereš
ja, upanje umre tazadnje...ne vem...jst sem že skor obupala da bo kdaj boljš, čeprav si ne znam predstavljati življenja brez uživanja tam gor  _________________ 08/09 ; 3x Moelltal, 1x Koralpe, 28x Kanin, 5x Tignes, 1x Nassfeld, 2x Kr. Gora, 1x Višarje, 1x Krvavec, 1x Vogel
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Čet Jan 29, 2009 3:45 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Slikca delno se strinjam s tabo. Se mi pa vodstvo na Kaninu ne zdi, tako problematično, kot na nakaterih drugih smučiščih ali slo. podjetjih. Celo zdi se mi da se trudjo in imajo problem ker so zelo oddaljeni od večjih mest (Ljubljana), oz. slovenska država nima pametnga posluha za razvoj turistične infrastrukture, tako da je pomjem problem v vladah.
Tole je tut le moje mnenje:
Žal so na Kaninu čist neprimerne naprave, jajčka so čist preveč nežna, tako za veter kot za malo več snega. Nova 4-sedežnica pa je pravtako bila postavljena kot da je to na 1000m nm in je za do 1,5m snega, spet je preveč nežna naprava za visokogorje severnega primorja, kje je lahko od 1m(žal) do 7,8m snežnih padavin na leto. Letos pa je zapadlo že cca 8,5m snega, kar je pa za Evropo, sploh Alpe izredna redkost. Tudi na kkšnih ledenikih, kjer sneži celo leto, skupno ne prešeze več kot cca 7m. Torej bi se morali zgledovati po Kanadi kjer zapade do 9m snega in smučišče opremiti z podobnimi napravami, poleg tega je na Kaninu pomjem pametno zasneževanje (celega smučišča), zato ker je naboljša sezona (najboljši biznis) čez novoletne praznike. Zadnja leta pa je žal, tako da ponavadi nimajo dost snega za novo leto in poženejo šele sredi januarja.
Ps: V resnici bi bilo dobvolj če bi se zgledovali po npr.: Hintertuxu,
Jim pa tudi jaz želim, da bi čimpreje zagnali, saj je pač to men najbolši smučišče v Slo. _________________ www.khamikaze.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
omaS |
Objavljeno: Čet Jan 29, 2009 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 17:30 Prispevkov: 21 Kraj: Kranj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leopold |
Objavljeno: Pet Jan 30, 2009 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1216 Kraj: Mengeš
|
Nekaj aktualnih fotk.
Primerjava iz 2006 (fotka iz druge strani te teme):
in letos:
 _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hrošč |
Objavljeno: Pon Feb 02, 2009 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
Citiram: | PONEDELJEK, 2.2.2009 V sredini tedna pričakujemo dobavo ustreznih komponent, s katerimi bomo nadomestili poškodovane prečke palične konstrukciije stebra št. 4. Ocenjujemo, da bi obratovalno dovoljenje po uspešno zaključenih sanacijskih delih pridobili do petka, 13.2.2009; torej še pred začetkom šolskih počitnic. Letošnjo zimsko sezono na Kaninu še bolj kot v preteklih letih krojijo vremenske razmere-predvsem obilno sneženje. Želimo si, da bi nam bile vremenske razmere v času popravila naklonjene, sneženje na gori pa čimprej ustavilo, in tako ne oviralo izvajanja načrtovanih del. |
Vir: www.boveckanin.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Tor Feb 03, 2009 12:47 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Hm, upam da jim bo zneslo, saj bodo zopet dobili cca 1m smega, pa še za vikend je nov napovedan. _________________ www.khamikaze.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|