Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Tehnika ali smuči?

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 Tehnika ali smuči? « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Plush
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 4:54 pm    Naslov sporočila: Tehnika ali smuči? Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 10:09

Zdravo,

Imam eno težavico.
Učil sem se smučanaj na tedenskih tečajih in v nekaj letih sem se lahko rečem naučil kar dobro smučati (bil v zadnjih 2 letih v najbolji skupin..). Od teh tečajev je že kar nekaj(če dobro računam 10) let, vmes pa sem bil na "muzičkem" dopustu (bog pomagaj sem iz familije kjer nihče ne smuča..). Lani konec sezone sem se po nekaj letih odlašanja končno "opogumil" in šel v štacuno po smuči. Sem iz MBX dobe in mi ta carving ni bil preveč zan. trgovec mi je ponudil akcijsko znižan x-wave 8 od Salomona, men se je zdel nice deal in naslednji dan sem bil že na smučišču. Zvečer sem youtubal "how to sky" in dobil nekaj informacij o razliki med to in staro tehniko. Nekaj sem vadil/vozil še v lanski sezoni, letos pa še več. Te smuči so za položnejše terene oz. nižje hitrosti super, ko pa hočem malo hitreje pa jih nekak ne obvladam, kar plapolajo in premetava me, še posebaj nestabilno rata na zvoženi progi.

Vprašanje, ki se mi postavlja je: Je morebiti kriva tehnika in bi priporočali kakega inštruktorja, ali so za osebek ki ima 176 cm in 75 kg te 160 cm smuči pač premehke oz. prekratke?

Hvala za pomoče!, če bo kaj
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
_mato_
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 5:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 15:10

Pomoje premehka smuča, sm nism zihr, ker nisem ekspert.
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 8:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Lahko je oboje Če je dila pravilno na robniku, položaj smučarja pravilen, pa vseeno plapola, potem je premehka. Če pa jo voziš po drsni ploskvi, v položaju klasične tehnike, potem bo pa "plapolala" tudi WC smučka.

Lahko se obrneš na koga z dobrim znanjem smučanja, vsaj toliko da oceni tvojo tehniko, da boš vedel pri čem si. Druga opcija pa je da enostavno poskusiš z malce tršo smučko (z malo sreče boš na smučišču hitro našel kakšno promocijo smuči, kjer jih dobiš za kakšne pol ure na test). Takole na pamet, ni šans da ti kdo odgovori 100% pravilno.

Aja, sicer konkretne dmučke ne poznam, je pa po sami oznaki približno jasno zakaj se gre. Definitivno bi rekel, da so prekratke za tvojo višino, saj ponavadi takšne smučke nimajo nekega zelo majhnega radija.
Nazaj na vrh
tim
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 9:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49
Kraj: Birmingham, UK

Ali pa nekoga prosiš, da te posname, nato pa posnetek objaviš nekje, tukaj ga bomo pa preučevali
Nazaj na vrh
Plush
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 9:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Hvala obema.
@bobo:
Smučam na robnikih, zelo mi je všeč ta carving-lahko se kar "vležeš" na strmino...One klasične tehnike se ne spomnim več niti popolnoma, ker sem imel res dolgo pavzo..
tukaj sem vprašal, da dobim še kakšno mnenje smučarjev in ne samo trgovca preden vložim kupček denarja za smučke. Da se ne zgodi, da bi po nabavi ugotovil, da je problem bolj v moji tehniki in mi pač pri večji hitrosti uidejo stvari iz vajeti (čeprav odkrito povedano malo dvomim, da je tehnika). Na vlečnicah pobiram informacije s proge, bi pa pomoje ne bilo tako narobe, če bi vzel vaditla za en dan, da me prekontrolira.
Po eni strani bi raje videl, da je porblem v tehniki, ker sem precej na tesno z denarjem
Nazaj na vrh
Plush
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 9:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

No me je še 1 prehitel. Hvala vsem trem.

@tim:
To pa ne bo šlo. Ne bi se snemal in potem tega limal po netu. Če pa bi se že, pa je težava, ker sem večinoma sam na smučanju.
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 9:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Če se uležeš in si poleg tega še malo nazaj, potem po vse plapolalo in bo vse nestabilno. Ampak kot rečeno, da spustim neko teoretizranje... Brez da se te vidi smučat, je nemogoče ocenit kaj in kako.
Nazaj na vrh
Milko
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 9:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 22:26
Kraj: Radovljica

Zanimivo, tudi sam imam salomonke x-wing8 iste dolžine pri enekih proporcijah v cm in kg.Pa moram reči, da še nisem nikoli začutil da bi mi dilca zafrfotala, pa vseeno če je šansa, pošteno pribijam.
Moram jih pohvaliti, da gredo kot vlak po tirih, izkušenj pa je tudi kar nekaj 30let po 10- 15 dni na sezono+turni
mlavta1
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 10:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

Pridružen/-a: Tor Okt 2005 21:30

Mislim da je res še najlažje da si sposodiš kakšno trdo smučko ter boš potem povedal kakšna je situacija.
Plush
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 11:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

@bobo
Mogoče sem malo nerodno napisal...rad imam hitrejše daljše zavoje. To da sem precej pri tleh v zavoju si s temi smučmi lahko privoščim samo pri nižji do srednje hitri vožnji (spet relativno kaj je počasi in kaj hitro) in tam to gre super...Do teh hitrosti sem s temi smučmi zelo zadovoljen, ko pa sem prek neke hitrosti ali s hitrostjo ko vse štima na večji strmini, pa se občutek stabilnosti precej spremeni..
Mi pa je Milko sedaj dal kost za glodat
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 3:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

Zavedati se moraš da ima smuča dobrih 13m radija, in da utegne biti problem v napačni drži (preveč nazaj) oz. postavitvi vezi (preveč nazaj) se razume da ekstremnih hitrostih s to smučo ne moreš dosegati,lahko pa delaš daljše zavoje tako da imaš težišče vedno naprej oz. si z nogami vseskozi naslonjen na jezik čevljev,smuča pa je seveda vseskozi na robniku.

ps: to so samo moje ugotovitve,ki sem jih preiskusil na sebi in meni pomaga.
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 4:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Najbrž je res tudi tvoja tehnika malo nenavadna. Jaz sem bolj navajen, da se bolj nagibam pri večjih hitrostih in ne obratno. Ha, učenje smučanja na youtubu, saj na koncu nas učiteljev sploh ne bodo več rabili!
Nazaj na vrh
Plush
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 5:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Nočem modrovat ampak;
@marko
Če bi pozorno prebral moj post, bi razbral, da je problem v tem da ne "morem" smučati hitreje, ker mi pri večji hitrosti postane vse skupaj nestabilno. pri tem ni vprašanje nagibanje...normalno da se da bolj nagnit pri večji hitrosti.
Sej ne da se ne morem izpeljat zavoja, gre pač za to, da me jezi, ker ne gre tak lepo floatat(al kak se naj izrazim) tudi pri večji brzini.
Vprašanje pa je, kdo je kriv?; jaz ali pa morebiti smuči niso najprimernejše za moje mere. V prvem postu sem tudi napisal, da sem na youtube šel samo počekirat v čem je razlika med to in ono tehniko oz. kje je glaven point pri carvingu. +tega pa sam sprašujem ali bi morebiti bilo najbolje najeti inštruktorja.
Nazaj na vrh
palcek
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 7:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Feb 2006 20:48

smučke nimaš premehke ziher,je kriva malo stara tehnika,najboljše bo inštruktor,se lahko kar zmenimo če želiš...

http://www.youtube.com/watch?v=_aLJwRccJJY

2009/2010: 80
2011/2012: 13x Turacher Hohe, 5x Črna, 12x Weinebene, 1x Rogla, 2x Krvavec
Nazaj na vrh
Milko
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 12:39 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 22:26
Kraj: Radovljica

Sorri, Plush izgleda, da sam nate izpustil trop svetovalcev.Pa saj meni tudi
dila zarefeta, ko za puklom najdem bordarja, ki trem adolescentnicam razlaga kako, je skočil 360° pasjekurčjismrdečrep.

Kako se reče avtu polnem bordarjev?? Kibla
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja Stran 1 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Tehnika ali smuči?
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net