|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2008/2009 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Fantastic |
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06 Prispevkov: 818 Kraj: wait city
|
Mislim,da je danes kar veliko osnovnih in srednjih šol SV Slovenije imelo športni dan.Dopoldan je bilo na smučišču največ mladine od 13-18 leta.  _________________ Lp Georg! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitjaz |
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 8:18 Prispevkov: 216
|
Tudi sam sem bil danes cel dan gor. Res je, da je bilo opaziti nekaj večji delež mladine kot običajno, a o gneči niti sledu. Šli smo od gondole pa do Piskra, kjer smo se tudi najdlje zadržali. Nova 6 sedežnica s pripadajočo progo je na delih za prste obliznit, zaradi specifike Pohorja je tudi velik del ravnine vmes. Več kot pohvalna je širina proge. Pod sedežnico sem popoldne opazil nekaj kamenčkov, a kej hočeš, pač ne pelješ več tam. Po 12:30, ko je prišlo nekaj oblačnosti, se je smučišče dobesedno izpraznilo. Na poti nazaj smo videli, da je večina ljudi uživala na Radvanji in Posteli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Citiram: | a o gneči niti sledu. |
Po 12 uri. _________________ Lp Georg! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitjaz |
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 8:18 Prispevkov: 216
|
...od 10h naprej sem bil tam in če je to zate gneča, ok. Zame ni, pa sem tudi bolj občutljive sorte glede gneče in praktično ne smučam med vikendi izključno iz tega razloga.
Ne bom pametoval glede Maribora, ker se tja odpravim res poredko, primerjam pa recimo s Krvavcem, kjer se tudi med tednom na 6 sedi nabere ljudi, da čakaš recimo 10min. Tu, sem se vsakič pripeljal do avtomata.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Vem,tudi jaz grem raje med tednom.Morda pa zato ker sem ljubitelj praznih prog.  _________________ Lp Georg! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žirafa |
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 11:51 Prispevkov: 165 Kraj: mb
|
omg kaj pa se je dans dogajalo na nocni kr naenkrat so se vgasnili reflektori to se je zgodilo priblizno 4× in trajalo okoli 5 min mogoče še več. najvjetneje je šlo za izpad elektrike  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 12:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
miki je napisal/a: | Citiram: | Ali mislite, da je sedaj dovolj snega za obratovanje vlecnice Bolfenk in lepe proge 6. (gradisova)??? | Ne vem, občutek imam da so Pohorci na to progo malo pozabili , zadnji dve leti je niti ne zasnežujejo in tudi ob naravnem snegu jo le redko steptajo in zaženejo vlečnico. Bomo videli, morda pa prihodnji teden prinese še kaj naravnega snega, če že Branikovci od svojih 100 topov ne morejo postaviti 5 ali 6 na Bolfenk.
OT: se pa strinjam da je proga lepa in perspektivna, seveda s sedežnico namesto vlečnice. Ena drzna izjava: če bi Pohorci kdaj v prihodnosti Bolfenk zasneževali tako intenzivno kot npr. Habakuk, bi imeli smuko od začetka decembra do aprila. Proga je senčna in sneg izjemno dolgo zdrži. Pogosto je Bolfenk (z naravnim snegom) še bel, ko je Habakuk - kljub zasneževanju - že ves 'flekast'. |
Meni je tudi v redu proga in res škoda, da jo zapostavljajo. Pa še sidra so bla nazadnje na vlečnici, kar je dosti manj udobno od krogecov, potrebe pa tudi ni za to, ker na Bolfenku itak nikoli ni gužve.
No, pa še k razmeram: bil sem včeraj turno gori in smo se dol peljali po Bolfenku (proga 6). Je steptana, snega je po moje dovolj, da bi lahko odprli. Ni pa še sider na vlečnici. Dalje dol smo šli po Jonatanki. Steptano ni, zvoženo že kar, na zadnji strmini je treba že malo paziti na kamne, drugače pa kar gre brez škrtanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kontejner |
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Dec 2008 22:48 Prispevkov: 16 Kraj: maribor
|
na progi od lukeja do trikotne je kamenje raztroseno skoraj po celi širini proge in ne gre za majhne kamenčke saj so veliki tudi do 4x4 cm _________________
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3667 Kraj: Maribor
|
Danes zelo lep dan na Pohorju, sploh tja do dveh ko je še sijalo sonce. Začela na Vzpenjači s 15 minutno vrsto (g. Kangler, kaj ste že obljubili?), nato pa Videc: skoraj prazen, zasedeno maksimalno vsako 3. sidro, in obe progi odlični:
Dalje na Partizanko: obratovali obe vlečnic, obe polni, ampak brez vrste, proga dobra, ampak bolj zvožena kot Videc, na prelomnici nekaj malih kamenčkov:
Ruška precej polna, na obeh vlečnicah krajša vrsta, proga precej zvožena, mestoma ledena. Po eni furi dalje na Pisker, kjer sva največ smučala: sprva sonček, nato nekaj oblakov, ob pol dveh tudi nekaj osamljenih snežink. Odlična smuka, kamna skoraj nobenega, le na največji strmini med sedežnico in gozdom se jih nekaj najde. Končno dobra smuka na Arehu, to sem pogrešal leta in leta (sedežnico namreč in vsaj eno daljšo progo). Čakalo se je med eno in tremi minutami, tu in tam se je sedežnica malo ustavila, po pol drugi je verjetno zaradi vetra obratovala z zmanjšano hitrostjo.
Ko sva se vrnila na Mariborsko Pohorje, je bilo že precej oblačno in na progah južno. Po slemenu norišnica, proga je čisto preozka za skupno kapaciteto sedežnice, Vzpenjače in v zgornjem delu še vlečnice! Prvič v sezoni sem preizkusil progo mimo Luke do Trikotne Jase: kakšnega kamenja po celi progi nisem videl, je pa nekaj rjavih mest, največje levo od Luke - grdo zgleda, se pa da obvoziti čisto po levi ali pa desno od koče:
Tudi dalje proti Trikotni je nekaj rjavih lis po progi, pa ni sile:
Zelo prijetno me je presenetila Čopka - enkrat za spremembo res dobro zasnežena, da tudi ob treh na nobenem ovinku ni nič gledalo iz snega. Neprijetno pa me je presenetilo, da sva še malo do treh na Vzpenjačo čakala skoraj 10 minut ...
Za konec pa Stadion in Mariborski slalom: snega 'na debelo', odjuga ga je ravno prav zmehčala da je prijemalo. Tudi ob pol štirih še zelo solidna smuka!
Če odjuga, ki se obeta, ne bo trajala več kot en teden, se za večji del pohorskih prog ne bojim. Edino okoli Luke bi znalo postati malo blatno ... :
Še ena pripomba za konec: ne razumem, zakaj zadnjih mrzlih dni pred današnjo odjugo Pohorci niso bolje izkoristili za zasneževanje. Webcame spremljam vsak dan, pa sem lepo videl da streljajo bolj 'po kapljicah' - eno noč trije topovi na Habakuku, naslednjo noč dva na koncu Čopke itd. Pa sem mislil da ni vode. Napaka! Zajetji na Arehu in pod Areno sta napolnjeni do polovice, na Trikotni Jasi in pod Ruško pa do vrha??? _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
srecni |
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2007 0:53 Prispevkov: 39 Kraj: Maribor
|
Miki res zadene žebljico na glavico. Pohorci izgleda, da se vsako leto po Lisici malo spozabijo in jim vse "dol pade".
Zaradi izrazite inverzije je bilo v zadnjih dneh pred odjugo tam pod 700-800 m obilo možnosti za odebelitev snežne odeje - pa Pohorci ravnajo kot pač le oni znajo (kot da ne bi imeli največjega smučišča na tako nizki nmv v Evropi, ali celo svetu).
Kar se pa odjuge tiče: vse karte za naslednjih 10 dni kažejo izrazito zahodno, atlantsko vreme, kar je za Pohorje, Štajersko vedno huda odjuga.
Snežna meja bo nižje le ob prehodu hladne fronte (ob SV vetrovih v nižinah) v sredo zvečer in ponoči in v četrtek, ko bo lahko nad 700-900 najbrž kar nekaj novega (južnega) snega nametalo.
Nižje pa le težko, tam pa bi sedaj lahko imeli več zaloge kompaktnega.
Če to seveda ne bi bili Pohorci. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ski_Fanatic |
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 23:40 Prispevkov: 247 Kraj: Doma
|
Pa saj je znano, da po koncu Lisice, bi pohorci najrajši vidli da odjuga vse odnese in da se ne rabijo zajebavat z nami. Sezonske so prodane, karte v predprodaji tudi, pol so samo še stroški.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
Ne se hecat, ljudlje se trudijo kolikor pač gre  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sandy |
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Nov 2006 22:11 Prispevkov: 59
|
Jutri nameravam it na nočno. Kaj ve kdo kake proge so na nočni pa kak bi naj zgledalo jutri ko so napovedane višje temperature. _________________ škrat bolfenk |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luky |
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 22:31 Prispevkov: 566
|
lenko je napisal/a: | Ne se hecat, ljudlje se trudijo kolikor pač gre  |
trudijo se, smo kje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žirafa |
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 11:51 Prispevkov: 165 Kraj: mb
|
ful se trudijo ja. naredijo tolko snega da ga je do pocitnc v februarju potem pa jim je vseno.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|