Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Zaščita za hrbet

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Zaščita za hrbet « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
giovanotti
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 11:48 am    Naslov sporočila: Zaščita za hrbet Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 11:28

Kaj pravite na "želvo" 2nd skin?
http://www.tesmasport.si/si_shop/indexdob.php?IDDob=17
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
torx
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 12:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Okt 2008 0:12

ekola, moje mnenje je tako: na tvojem mest, bi si raje omislil kako zaščito v smislo moto crossa in endura. kajti, enkrat sem padel na hrbet, pa ni bila velika hitrost in mi je zadeva rešila vse kosti. ta pena, je pa malo več kot ni, po mojem mnenju, saj sem eno tako zadevo gledal v eni športni trgovini.
poskusi kaj takšnega, pa še zaščite so za komolce, ker kakšen padec na ledu ti ne pusti kaj dobrega. predlagam ti to zadevo

body armor

zanimivo pa je, da te smučarske zaščite niso nič kaj posebnega, ampak cene so pa nenormalno zasoljene. enduro oprema je pa relativno poceni, razen kaki Daines*** varianta. sam pa imam body armor od Axo-ta in je super. drugače pa tile body armorji so zelo vleksibilni. En frend ima ta body armor od Zandone za bordat, pa lahko dela vse trike bp. Poskusi obleč, pa zlahka delaš predklone in si zelo fleksibilen.

lp, Miha.
Nazaj na vrh
DeX
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 4:32 pm    Naslov sporočila: Re: Zaščita za hrbet Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50

giovanotti je napisal/a:
Kaj pravite na "želvo" 2nd skin?
http://www.tesmasport.si/si_shop/indexdob.php?IDDob=17

Kaj pa vem, za tak denar bi jaz raje kupil kakšno bolj konkretno zadevo kakor poliuretansko peno..

Drugače pa sem ravno od danes naprej ponosni lastnik Alpinestarsovega Bionic back protectorja, ki je eden najboljših in najbol varnih hrbteničnikov na trgu. Dosega namreč Level 2 standard, katerega izpolnjuje zelo malo želv, kar pomeni, da pri testiranjih, ki jih mora prestat hrbteničnik, da dobi Ce certifikat, doseže manj kot 9kN (le 6,3 v povprečju) prenosa sile na hrbtenico. Standard za Level1 (večina želv) je pa še enkrat večji torej 18kN.

No, hrbteničnik je sicer primarno narejen za uporabo na motociklih, predvsem športnih, kar pa ne pomeni, da je za smučanje kaj manj primeren. Ker je namenjen za nošenje pod vročim usnjenim kombinezonom, je ptemu primerno tanek, lepo se prilega, ima pa tudi luknje in kanale za zračenje, kar pomeni manj potenja.

Pri nas v Slo se ga dobi za 110eur, v tujini pa so večinoma po 130, tako da se kar splača doma kupit. Jaz ga samo za na smučke verjetno ne bi kupoval, bi posegel po kakšni cenejši Zandoni, ki je prav tako super, ampak ker sem pa tudi motorist, pa za hrbtenico samo najboljše.

Kdor pa želi zaščito za celo telo, je pa zgoraj omenjen Body armor dobra zadeva.

Nazaj na vrh
DeX
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 5:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50

Drugače pa je dobra in ugodna izbira tudi Dainese Shield Air, 110Eur pri nas, 100Eur Italija, tudi dosega level 2 in je precej udoben in zelo zračen. Moto in Ski izvedba se razlikujeta pa samo v barvi. Pa na voljo so v različnih dolžinah (št členov), glede na telesno višino. Sem sprobal na motorju in je odlična želva.

Če pa koga zanimajo malce bolj oreng jopiči je pa tako pri Alpinestarsu in Daineseju kar nekaj izbire, tudi level 2 zaščita. Predvsem Dainese ima zelo dober in razširjen program tudi za smučanje/snowboard.

Od 150Eur pa do dobrih 220Eur

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Zaščita za hrbet
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu