Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Počena smučka pri vezi, rešitev?

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 Počena smučka pri vezi, rešitev? « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
_mato_
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 1:14 pm    Naslov sporočila: Počena smučka pri vezi, rešitev? Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 15:10

Oj!

Js mam pa problem. Pri smučanju mi je počla šmučka pri vezi: glej sliko (drsna ploskev - nepoškodovana). Ali se da popravit, al je najbol nove kupit, smučke stare 3 leta ampak prvo sezono niso bile rabljene (6x rabljene) . Vezi je montiral majstr, deala pa sem lepo z njimi.

Če se da kako bi to sam popravil?
Kok bi to kj na servisu koštalo?

Slika:
http://www.shrani.si/?2n/Cx/1cOxYUbq/3/pic0600.jpg

Nazadnje urejal/a _mato_ Sob Jan 10, 2009 1:28 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
_mato_
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 1:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Ne znam sliko prlimat direkt v sporočilo!
Nazaj na vrh
JeZn
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 4:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 18:24

Raje razmisli o novih
uros55
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 7:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 15:31
Kraj: Ljubljana

tole ni počeno. Tole je ZDROBLJENO
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Johan
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 9:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2005 18:35

ELAN?

Glede na to, kje ke zdrobljeno, bi poskusil z reklamacijo (čeprav težko pričakovati ugoden razplet, mogoče si priboriš vsaj dodaten popust pri nakupu novih).

Razneslo jo je, kakor vidim, točno pod zadnjim vijakom petnega dela vezi. Takšne poškodbe od udarca še nisem videl. Če je počen samo ovoj, bi se mogoče dalo zaliti. Jaz bi vprašal tudi na ski-servisih in če je mnenje pozitivno, bi to bilo verjetno ceneje kot nove smuči. Pogoj pa je, DA JE VARNO!!!

LP

Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 10:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

Če se ne motim so to elan02 !?Omenil si,da ti je vezi montiral majster?Mislim,da gre tukaj za njegovo napako kajti razpoka prihaja od šraufa.
JeZn
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 11:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 18:24

Ta smučka je mehka ko puter in ni za zalivat.

Jst bi odmontiral dol vez pa pogledal kakšna je luknja (da ni noter kak insert - če se je slučajno serviserju pri montaži vijak v prazno zasukal).

Drugače je pa to zelo čudno in ob normalni uporabi ne bi smelo do tega pridt. Koliko si pa težk in kakšno je tvoje znanje smučanja?
žirafa
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 11:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 11:51
Kraj: mb

elanO2 . stem preko jarka zapelaš pa poči če maš srečo
Nazaj na vrh
_mato_
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2009 12:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Ja jz sploh nism vedu da je počla šele po koncu smučanja, še sreča da se ni na sedežicni odpela pa kšnmu na glavo padla, sm noben me pa ni opozoru pa reku, da mi smučka čudn visi, pa tud čist normaln se je smučal tisit dan.

Sem rekreativc, imama 65 kg, pa LEPO SEM DELAL S SMUČNI, NISEM JIH IZPOSTAVLAL EKSTRMNIM SITUACIJAM, res je da sem imal MAJHEN padec in tudi smučka se je odpela, pri majhni hitrosti na srednje težki progi, ampak takrat še opazil nisem da bi bilo kaj narob. Tud jz sm debelo pogledov, kako je to možno na koncu smučanja ko sem jih čistil .

Smuče pa so za začetnike - rekreativce mehke ja, niso 02 ampak Elan active (no podobno ko 02 no mal bolše "rahlo trše").

Reklamacijo sem že posla vendar je žal od nakupa že več kot 2 leti, bom poklical v ponedeljek gor pa bom vidu, kaj bodo porekli, glede na situacijo.

Pa če ne bo upošteval, bom pa probal še pri montažerju, ker mi je neki majst montiral.

Takle mamop
Nazaj na vrh
mitjak
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2009 4:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Okt 2007 13:40

ti lepo kliči zastopnika in povej da ti je počla smučka, da se vidi da ni tvoja krivda (pač da nisi sam udaril, poškodoval)...potem bodo oni verjetno to poslali svojemu serviserju itd....
nima veze če je v garanciji ali ne....ponavadi imajo tudi 2 in več letno garancijo posamezni deli....vsaj pri boljši opremi....jaz sem vse rešil mimo trgovine...
Nazaj na vrh
Crownless
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2009 4:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2008 22:08

Tukej se vidi, da je po vsej vrjetnosti vzrok napake način montaže vezi. Lahko, da je med montažo šlo kej narobe in je serviser to zamolčal in upal na najboljše.
Nazaj na vrh
snežko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 8:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 19:26

kot si sam napisal...se je to zgodilo verjetno med padcem...če se je smučka odpela, se je tudi zavrtela in parkrat udarila v sneg. lahko tudi v tvojo drugo smučko. tako da po moje je to od padca, oz udarca. možnost obstaja da je tudi kriva montaža, samo to bodo že v servisu pogruntal...a02 = active = isto sranje...

najboljš mi je pa predlog, da kupi nov gs... naslednjič kupi smučko ki ima vsaj nekaj lesa notri...
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 12:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

Z garancijo je takole: čeprav je garancija potekla, je proizvajalec dolžan odpraviti napake (zamenjati izdelek) tudi po izteku garancije v normalni življenski dobi, če je okvara taka, da je ni bilo mogoče odkriti prej. Poskusi, mogoče ti bo uspelo. Drugače ti pa ne preostane drugega, kot da vzameš eno 1 cm debelo dilo in jo od spodaj s 5 cm cveki pribiješ na smučko. Cveke zgoraj zakrivi! Druga možnost je, da kupiš nove smuči
Nazaj na vrh
_mato_
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 3:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Verjen bi lhk sam popravu tole s cevkom -> bo smučka kr razpadla . V teh dneh se menim z serviserjem iz Elana pa ga morem v petek poklicati da mi bo povedal kako naprej. Popravlat se take smučke pomoje ne splača, probov pa bom zrihtat.
Nazaj na vrh
Don Rossi Carleone
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 7:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 17:11
Kraj: Wič

1, mal bo treba teniko doskoka spremenit.
2. mal premehka dila za skakat
3 kupi nove
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja Stran 1 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Počena smučka pri vezi, rešitev?
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net