Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2008/2009

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 55, 56, 57  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2008/2009 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
ferrarist
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 6:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 21:16
Kraj: Dolenska

A so mogoče posekali gozd in naredili progo na levi strani? Ker še lansko leto če se prav spomnim se ni dalo peljat po levi strani spodnje postaje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sandy
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 7:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Nov 2006 22:11

seveda se je dalo
ferrarist
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 8:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 21:16
Kraj: Dolenska

Ok hvala za odgovore, pa oprostite za malo off - topic-a. Mam pa še eno aktualno vprašanje: Kako je kaj s piskrom? Je snega dovolj da je pokrilo kamenje? Sedežnica obratuje?
Nazaj na vrh
carlo
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 8:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 21:05

Na silvestrovo je bilo snega dovolj, mogoče se na strmini na levi strani pojavi kak kamen po tretji uri, drugače pa smuka odlična.
Nazaj na vrh
mirkuma
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 8:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2006 19:43

Danes sva bla z mojo na Arehu. Pisker seka, 6 seda dela, snega dovolj ali skoraj dovolj (popoldan ob robu stebrov in gozda ter na zadnji strmini se je pokazalo nekaj kamenčkov a nič kritičnega), gužve ni blo nobene. Zadetek v polno.
Pravo nasprotje pa snežni stadion in smučišča od Belvia v dolino...sneg trd, kamenčki te spremljajo skoraj vseskozi, poleg tega megla in mraz, na Piskru pa sonček sem in tja in jasno.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 8:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Citiram:
po sliki sodeč se že smuča v dolino

Res je, od danes dalje je Snežni Stadion odprt. Sneg pa tak, kot se spodobi za umetno zasneženo progo prvi dan - razmeroma mehek sneg se je menjaval s tršimi odseki, vmes tudi nekaj 'makadama', torej grud trdega snega. Ampak na splošno kar v redu, bolje kot nekatere proge v Bad Kleinkirchheimu en teden nazaj. Nobenega kamenja in/ali kopnin, morda kašna grudica zemlje, ampak nič resnega:

Sicer pa je bila klasična prvojanuarska smuka - kar pomeni dopoldan prazna smučišča, šele po dvanajsti so zaspanci prišli na Pohorje . Zgoraj (na Belviju) po dolgem času +1 stopinja, pod 700 metri, torej na sredi Poštele , pa inverzija z malo megle in temperaturami pod ničlo.

Mariborski slalom je v pretežnem delu OK, široko in debelo zasnežen, edino na krajšem odseku približno 300 m nad Trikotno Jaso so naredili premalo snega, tam se je prikazalo nekaj kamnov in grud zmrznjene zemlje. Tam bodo še morali malo 'streljati', preden se prikaže kakšna inšpekcija FIS - a . So me pa prijetno presenetili - dva žičkota sta pobirala kamne in grude s proge, lepa gesta!

Habakuk je delno zasnežen in en pas ob vlečnici je tudi že steptan, mislim da smo v podobnih razmerah tam pred leti že (slabo) smučali. Danes ni obratoval in upam, da mu bodo pred odprtjem naklonili še kako noč zasneževanja:

Videc pa fenomenalen kot vedno, dopoldan je tam baje smučalo max. 10 modelov, po 12. uri pa je bila vlečnica skoraj polna. Tako je opoldne zgledala črna proga :

Celo malo sončka nas je pogledalo izza oblakov:

Skratka, čeprav sem po 14 dnevih smuke na avstrijskem Koroškem kar precej razvajen, Pohorje toplo priporočam. Z odprto progo v dolino, odprtimi povezavami preko Partizanke, štirisedežnico Poštela in novo šestsedežnico Pisker je trenutno zame brez konkurence številka 1 v Sloveniji. Še to: od Stolpa do izteka Čopke sem naštel 63 topov in 7 žiraf, mislim da je to gostota na katero so lahko ponosni. Žal pa spet akutno primanjkuje vode, Trikotna jasa je skoraj prazna, akumulacija pod Areno na pol, baje da spet črpajo vodo z Areha na Mariborsko Pohorje. Skrajni čas za eno, raje dve novi jezeri na Pohorju!!!

@mirkuma: tisti ki me poznajo, vedo, da sem paničar brez primere, ko gre za kamenje. Ampak danes na Stadionu res ni bilo kamenja, morda kje kakšna grudica zemlje. Pod Poštelo pa le na tistem enem omenjenem mestu. Ni vse, kar je danes črnega na progah, kamenje - tudi jaz sem na prvi furi tako mislil, ampak ko sem pogledal bolje, sem videl da gre v glavnem za osmojena mesta, ostanke raket in podobne sledove nočne pirotehnike, tudi zamašek od šampanjca se je našel . Ta boljše smučke so po petih furah v dolino še vedno kot nove!
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
mirkuma
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2009 10:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2006 19:43

@miki: dopuščam možnost, da res ni bilo tisto kamenje. Smučal sem na Piskru in se odločil pogledat v dolino, nakar so me povsem drugi pogoji (megla, mraz, trde proge) pognali takoj nazaj, tako da sem se spustil do stadiona samo 1x. Sem pa bil tudi sam presenečen kako je vse lepo povezano, nad Arehom sem bil navdušen še toliko bolj, ker tu že več let nisem bil (vedno sem smučal na relaciji Belvie-Snežni stadion in se kdaj pa kdaj prebil morda do Partizanke). Mimogrede tudi Partizanka je bila danes z nečim posuta, sedaj nisem več gotov ali s kamenčki ali z grudicami zemlje.

Vsekakor se "Pohorci" kljub nenaklonjenim padavinam zelo trudijo, kapo dol.
Nazaj na vrh
kontejner
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2009 3:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Dec 2008 22:48
Kraj: maribor

Začelo se je zasnaževanje Čopke
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2009 5:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36
Kraj: Maribor

Copko so zasnezevali ze vceraj vecer.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
ulcir
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 10:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Sep 2008 12:18

Ve kdo če bo šlo danes vozit po mb slalomu? Na webcamu zgleda da trenirajo, vratca po celi progi..
Nazaj na vrh
ulcir
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 5:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Sep 2008 12:18

Pravkar sem se vrnil s pohorja. Kot sem napisal v prejšnem postu, so vratca hitro pospravli tak da ni blo panike Morem rečt, da je smuka enkratna. Mb slalom je malo leden in zožan ampak snežni station je odličen, tak da je zdaj nujno treba sprobat vsi ki še ga niste.. Grem te zdaj na
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 6:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

Pravkar sem se vrnil iz pohorja,tokrat sem so odločil,da bom malce na dalše pokomentiral stanje...

Večino mojih fur se je odvijalo po slemenu,mb slalomu in na stadijonu.Pa da se najprej dotaknem slemena,sneg je večinoma ostal le v pršu,razen te nove majhne strmine,kjer se je hitro zdrsalo do leda,top ni deloval niti eden...
Zgorji del mb slaloma,dokaj leden vse skupaj se je ob veliki gneči kar hitro razrilo.Kar nekaj kamenja se je našlo.Na spodnjem delu je delovalo kakih 5 topov skozi ves dan,proti koncu smuke pa se vklopili še kakega več.Tudi na stadijonu je bila kar gneča skozi ves dan.
Na sedežnicah se ni čakalo,morda na slemenu kako minutko ali dve,predvsem zaradi smučarskih šol.Povsem druga zgodba je bila dopoldan vzpenjača,kjer se je čakalo vse ven do vhoda.Ampak se je tam okoli 13.ure stanje umirilo.
Tudi po lukcu sem danes naredil 1 furo,proga je kar vredu zasnežena,problem je malce nižje tam v špelčinem logu kjer so danes na veliko streljali.Ob normalnih pogojih bi se v torek/sreda že lahko vozili mimo lukeja in po čopki v dolino.Ampak tukaj nastopijo druge težave,vode skoraj ni več,tako na trikotni kot v areni sta jazeri prazni...
Vsaj po mojem majhnem mnjenju imajo pohorci vsaj 2 razloga za zaskrbljenost VODO in pa DOTRAJANO in nekonkurenčno gondolo.
Predvsem z drugim omenjenim si glavo belimo bol mi smučarji

LP
mihajlo86
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 7:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 14:50

bil 2 jan na pohorju prvič vozil sem se od (beliva do stadiona) in bil kar razocarn ter malo jezen naprave bolj ko ne počasne ter zastarele na 4sedežnici led ter sneg tako da ko si prisel do vrha ti je rit primrznila na stol sele na zadnji vožnji se je nekdo opogumil ter nekaj malo z metlo ometaval sedeže na progah kamenje res da ne veliko ampak vseno , zemlja ,ledene ploskve poleg tega so delovali še snežni topvi vse to za 22eur za boge štiri ure ne hvala
Nazaj na vrh
žirafa
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 7:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 11:51
Kraj: mb

gondola pride drugo leto nova !
Nazaj na vrh
kontejner
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 8:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Dec 2008 22:48
Kraj: maribor

gondola prije baje letos nova 8-seda, do belwia pa bi porabo cca.7 min se pravi polovico zdajšnega časa
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 55, 56, 57  Naslednja Stran 38 od 57

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2008/2009
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net