Avtor |
Sporočilo
|
Jano |
Objavljeno: Ned Dec 21, 2008 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2005 23:18 Prispevkov: 34 Kraj: Ljubljana
|
Teden smo preživeli v Val Gardeni.. Do našega prihoda je snežilo kot zastavo, tako da smo prišli v pravo zimsko pravljico. Vreme smo imeli vse od sonca, vetra do sneženja. Kljub super G-ju, ni bilo nobene gužve, proge odlično pripravljene in držale večinoma do konca dneva. Še neki slikc:
Snega ponekod krepko čez dva metra.. takšnega kvalitetnega pršiča na dobri podlagi še nisem videl v Dolomitih!
Passo Compolongo.
Kraljica je bila zaradi prevelike količine snega in nevarnosti plazov ves čas zaprta. Baje so jo včeraj (sobota) odprli!
Passo Pordoi je bil večinoma odprt, le nekajkrat so ga zaprli zaradi premočnega vetra.
Portavescovo nad Arabbo je bilo tudi zaprto do četrtka - umetno so prožili plazove.
Naš Jerman na treningu...
Zimska pravljica!
Naša Ana v akciji!
In na koncu še stari dobri Jegamaista!
 _________________ sLOVEnia |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pelican |
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2008 8:00 Prispevkov: 61
|
Nazaj iz Dolomitov, kjer je bilo cel teden enkratno vreme, sonce, okoli 0 stopinj, edino veter je bil sem ter tja močan, ampak samo, da ni bilo mraz kot včeraj -14 do -10 (zadnji dan smučanja). Danes zjutraj 8.00 pa je bilo -16 ob odhodu iz La Ville.
V glavnem, super, slikce še naknadno gor vržem. Edino tista Sella Ronda mi je pa tok brezvezna.
Z Marmolade pa je prekrasen razgled in fajn spust.  _________________ Sezona 2009/10 > 1x Nassfeld, 2x Stari Vrh, 7x Dolomiti
Sezona 2010/2011 - 2x Krvavec, 1xKranjska Gora, 1xNassfeld, 3xStari vrh, 4xIschgl, 1xGerlitzen
Sezona 2011/2012 - 1x Mölltal |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pelican |
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 5:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Jano :>: a si to na vrhu Gran Rise? hihi, tale šankec je prov kul! Mam tut eno slikco  _________________ Sezona 2009/10 > 1x Nassfeld, 2x Stari Vrh, 7x Dolomiti
Sezona 2010/2011 - 2x Krvavec, 1xKranjska Gora, 1xNassfeld, 3xStari vrh, 4xIschgl, 1xGerlitzen
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Dec 29, 2008 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Je ja, tam zraven onega malega ratrakca s prikolico, mislim da se reče baru Club Moritzino in je na vrhu Piz la Ille....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pelican |
Objavljeno: Pon Dec 29, 2008 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Pogled na Gran Riso z balkona
šankec
piste...
sonček vsak dan...
 _________________ Sezona 2009/10 > 1x Nassfeld, 2x Stari Vrh, 7x Dolomiti
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Dec 29, 2008 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Mhmmm...Gran Risa, Piz Boe, Piz la Illa, Monte Cherz, Passo Sella.....Alta Badia prihaaajam v februarju 2009.....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bborutt |
Objavljeno: Pon Jan 05, 2009 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 2:06 Prispevkov: 6
|
Mi lahko svetujete katera pot je najboljša do Ortise-ja (Val Gardena). Sicer sem iz Postojne in menim, da bi blo čez Italijo najbojš, čeprav sem vidu, da se da it tudi čez Avstrijo in viamichelin mi tud ponudi pot čez avstrijo.
kaj pravite?
hvala
lp
borut |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Pred par leti sva šla s kolegom on na jug čez Italijo, jaz na sever čez Avstrijo. Bil je več kot uro hitrejši od mene. In to do Ljubljane, do Postojne je razlika še večja. Res pa so bili do Brunecka zastoji, kar pa je med vikendi kar stalnica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bborutt |
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 2:06 Prispevkov: 6
|
thanks. Bova šla kar čez Italijo. Tako ali tako smo blizu  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polde |
Objavljeno: Pon Jan 26, 2009 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25 Prispevkov: 368 Kraj: Ljubljana
|
Prejšnji teden sem bi v Val Gardeni - Wolkenstein/Selva
Snega je v Dolomitih več kot dovolj cca 70 - 200 cm, vreme spremenljivo, raje slabo kot lepo. Smučali smo kljub 40 - 100 cm novega snega v torek in sredo vsak dan. Sella Ronda je bila v torek, sredo in četrtek zaprta. Zaradi višjih temperatur v sredo se je novi sneg precej sesedel. Vsi snežni topovi v glavnem počivajo. Žičničar iz San Cassiana mi je v pogovoru omenil, da bodo samo oni (imajo v lasti 8 žičnic in skrbijo za cca 30km prog) v letošnji sezoni imeli za okoli 3 Mio EUR manj stroškov za umetno zasneževanje. Prihranek bodo investirali v novo izklopljivo in pokrito 6 sedežnico Ciampai (zamenjava za 2 sedežnico ki pelje k restavraciji Las Vegas). V naslednjih letih bodo zamenjali še 4 sedežnici La Brancia in Bamby z odklopljivimi 4/6 sedežnicami. Vzrok: po 15 letih morajo opraviti na vsaki žičnici kompletno revizijo, zato se jim bolj splača postaviti novo kot popravljati/obnavljati staro. Na Corvarskem platoju bo zatorej v naslednjih letih še zanimivo, saj večina žičnic izvira iz sredine 90ih let.
Pot do tja:
Odhod: Lj - Lienz - Bruneck - Corvara - Wolkenstein .. 6 ur
Povratek (zaradi novega snega prelazi zaprti): Wolkenstein - Klausen - Brixen - Bruneck - Lienz - Ljubljana: ... 7 ur - Iz Wolkensteina do Brunecka zaradi nepopisne gneče na cestah potrebovali več kot 3 ure. Ko se bom naslednjič tu vozil bom ubral pot po avtocesti preko Bozna/Trenta/Verone/Benetk, pa čeprav je cca 200 km daljša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
moped |
Objavljeno: Čet Jan 29, 2009 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09 Prispevkov: 57
|
Sem verjetno kar pozen...imam namen obiskati Dolomite po 15.3.2009, pa me zanima, če ima kdo mogoče kakšn dober kontakt za priva apartmaje. Šel bi z družino in bi potreboval apartma za 4 osebe. Lokacija naj bi pa bila nekje okrog Sella Ronde, lahko tudi dostop z avtom do smučišča. Ostali bi nekje 4 - 5 dni, saj vem, da je težko dobiti apartma za 5 dni, ker se vse oddaja za tedenski najem...pa vseeno vprašam. Vsak kontakt (tel. št., e-mail, www) in izkušnje bi bile dobrodošle. Lahko na ZS. Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alenka |
Objavljeno: Sre Feb 04, 2009 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Mar 2008 15:23 Prispevkov: 6
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
moped |
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09 Prispevkov: 57
|
Hvala za info in linke od apartmajev. Sem že našel apartma v Canazeiu za precej nižjo ceno od teh, pa še po dnevih se ga najeti, ne samo za cel teden. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Alta Badia ima svojo ceno....  |