Avtor |
Sporočilo
|
jazbec |
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2007 10:18 Prispevkov: 152 Kraj: kobarid
|
Ja, kdor je bil dovolj zgoden ga je pričakal takšen pogled. Gor naj bi nas pričakalo 6,75 metra snega!! Parkirišče delno zasedeno in do konca se je zgornje napolnilo + spodaj nižje ob glavni cesti še okoli 20 avtomobilov. Lahko bi rekel = 20 avtov preveč
In ko so nekateri potrebovali prvo kavico, smo nekateri že rezali....Do konca trosede sneg za čisto 5, od trosede do C postaje trdo...kasneje ko je sonček pogrel zgornjo plast je bilo tudi do C postaje za čisto 5...
Kar se tiče kvalitete snega lahko rečem da se sneg v Cerknem ( in podobni umetni zvarki ali mešanice snega ) ne more primerjati s snegom na Kaninu ( Bil v ponedeljek na Cerknem in potem dva dni na Kaninu!). Toliko v vednost za vse. Resda ob večjem številu smučarjev na Kaninu prej "ratajo" kucli - in še to le na prvih dveh zavojih proge Skripi.
V torek imeli tud malo popestritve - priletel helihopter, peljal "bombe" plina na prestreljenik in nas vsaj malo pohladil - ja bilo je kar toplo.
Nekaj modelov je tudi "štamfalo" na Sedlo in se spustilo v Krnico. Nekaj jih je zlezlo tud na Prestreljenik.
In "slučajno" sem ujel še nekaj lokalnih zarezovalcev večjih naklonov...
Pa še malo podatkov:
Sneg:6,75 metra - O.K. ga je dosti, koliko vedo tisti, ki ga merijo....
Vreme: oba dneva idealna temperatura...verjetno okoli ali pa malo čez 0
Proge: delovala je otroška vlečnica, trisedežnica Skripi s podaljškom do C postaje...začetek obratovanja gondole ob 8h in je delovala NON-STOP!
Čakalne vrste: razen okoli 12,30 za kosilo jih ni bilo...
Osebje: razen nekaj novih modelov isto kakor vsa leta....Mož na koncu trodese je prijazen in ustrežljiv kakor vsa leta....kuhinje pa nisem pregledal ....v baraki so letos pupe pršle na svoj račun - dela fant - za nas je pa pir lih tako dobr kokr vsako leto
Steptanost prog: prva ura tko tko, pol pa za čisto 5....
Hrana: menu kosilo je bilo 7,00 EUR = "župa" + glavno jelo s solato in sladico...zelo okusno...drugač pa imaš na izbiro od treh vrst juh , dveh enolončnic ( tud pasulj - za tiste k se ne vozijo z gondolo ), pa pašta, ocvrti sir, zrezki "na ovako i onako", vroči pes, pa Kaninburger ( ), pa solatice in sladice....borovničke, pir pa kuhan vin pa itak je...
Kako kaže za naslednje dni: veter ...
Alternativa: sankanje - nočno in dnevno; drsanje na na novo odprtem drsališču;tek na smučeh v Logu pod Mangrtom; ...pa še kaj....
Pa še pogled izpred barake....ja sneg z restavracije so odmetali zaposleni s pomočjo prostovoljcev...Prevala se pa še išče. Vstopna hišca je že odkopana, Sedlo tudi, kje je pa končna hišica? Ob tej priliki bi se rad iskreno, res iskreno zahvalil v imenu dolgoletnih obiskovalcev Kanina projektantu sedežnice Prevala za res poglobljeno delo ( študijo) pri njeni postavitvi....kapo dol, lopato gor ...
 _________________ www.jazbec.eu
Ne me sili na smučke, ker sem trmast! Ko bom star vam bom že pokazal kako smo smučali nekoč!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gas100 |
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2006 15:03 Prispevkov: 53 Kraj: Kočevje
|
Lepo poročilo, za vse nas, ki se nam sline cedijo po Kaninu! Hvala!
Jah, za prihodnje dni, je pa vprašanje, kako bo kaj odprt Kanin...baje se napoveduje zelo močna burja...
No bomo vidli..  _________________ Elan - Slovenija
08/09:
1x Vogel
2x KG-nočna
3x Krvavec
2xStari vrh - nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
A terasa zgoraj pa ni bila odprta? (Sklepam po zadnji sliki...). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jazbec |
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Nisem bil pozoren....nobenega videl da bi lezel gor.. _________________ www.jazbec.eu
Ne me sili na smučke, ker sem trmast! Ko bom star vam bom že pokazal kako smo smučali nekoč!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smrkec88 |
Objavljeno: Pet Dec 26, 2008 12:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 12:42 Prispevkov: 136 Kraj: šmartno pri litiji
|
vidm d si mev noro lepo vreme upam d bo ukoli novega leta lepo vreme da bom kakšen dan skoču gor mal pogledat kuko je  _________________ sam da se smuča |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slikca |
Objavljeno: Pet Dec 26, 2008 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 0:48 Prispevkov: 61
|
nimam kaj dodati...jazbec povedal več ali manj vse...
mogoče sam to, da se je "končna hišica" prevale najdla...sam pa novice niso kaj preveč vspodbudne s tiste strani , tko da nas ne sme nič presenetit...tud daljše neobratovanje ne
sam res bi rada mela priložnost spoznat projektantko oz. projektanta prevale...
no ja, mam pa tud dobro novico...predil je odprt  _________________ 08/09 ; 3x Moelltal, 1x Koralpe, 28x Kanin, 5x Tignes, 1x Nassfeld, 2x Kr. Gora, 1x Višarje, 1x Krvavec, 1x Vogel
09/10 ; 12x Kanin, 1x Črna, 1x Zoncolan, 1x Poseka, 1x Kope
10/11 ; sploh še nisem stala na smučkah, razen s kajtom  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Compalu |
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 21:17 Prispevkov: 4
|
Ve kdo kakšno je bilo kej stanje tekom vikenda? Veter, vidljivost, temperature...
Jutri imam u planu it gor, na Arso so napovedi dosti uredu, nikjer ni nobenih obvestil o slabih pogojih oz. neobratovanju, me pa vseeno zanima, če ve kdo s prve roke o možnih sitnostih (mogoče jim je spet zamelo ratrake al pa tehnični problemi, al pa karkoli...) ?
Hvala.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jazbec |
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Zjutraj kasneje odprli zaradi vetra...kasneje bilo odlično...jasno kot beli dan ..vetra malo...ljudi lih eno prov ...jutr pa raje ne hodi, ker ne želim imet gužve na tako lep dan, kokr ga napovedujejo ....
...aja..vidljivost: pred prvim do morja.....po drugem do dva morja...po tretjem je bilo že preveč sončno, da bi sploh kaj vidu... _________________ www.jazbec.eu
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Compalu |
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
Jazbec ful hvala za info, na žalost pa ti prideva delat dva gužvo, sam bova uvidevna, če boš meu u planu zalagat do uh .
Hvala in uspešno furo jutri. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jazbec |
Objavljeno: Pon Dec 29, 2008 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Ja....vidva in pa še ene par sto modelov je bilo odveč
Ja,ljudi x2 glede na prejšnji teden
Odprta je bila tudi tiha dolina, prevala ne! Kokr se sliš - nepreverjene info-Prevala še dolgo časa ne bo!!!
Mac z delavci ATC pripravlja ogromen JUMP....bom jutr pofotkal...
Bilo brez vetra, sonce in okoli 0.
Aja, ne hodte jutr gor, da ne bom spet čakal...  _________________ www.jazbec.eu
|
Nazaj na vrh |
|
 |
icewoman |
Objavljeno: Pon Dec 29, 2008 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 22:40 Prispevkov: 6 Kraj: Rogaška Slatina
|
Jaz imam eno prašanje...Kdaj se bolj splača it na Kanin, recimo januarja al potem bolj - recimo konec februarja, zarad vetra pa to... je kako pravilo glede Kanina?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Compalu |
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
Ja modelov nas je blo res parkrat preveč, nism še doživeu kej tazga na Kaninu.
Iz ust deklice, ki je na Kaninu kar precej doma, naj bi se Prevala odprla šele februarja.
Skok zgleda res sky-high in nevem kje planirajo zgradit pristajališče na tistem kratkem odseku (razen če bo hip).  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SMUČAR (KOPE) |
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Jun 2006 11:28 Prispevkov: 385
|
Šele februarja , naj raje kr napišejo na spletno stran pod obvestila, da Prevala v tej zimi sploh ne bo obratovala, kar je tudi realno za pričakovati, ne pa da brezveze neki folk šopajo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dolenc |
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29 Prispevkov: 762 Kraj: Stari vrh
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jazbec |
Objavljeno: Tor Dec 30, 2008 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Pa naj še kdo reče kakšno o recesiji
Danes je bila gužva....Na C postaji so nekateri čakali tudi do 1 ure! Sam sem jo rajši pobrisal do B postaje, kakor da bi čakal..slike povedo vse:
Jumpa pa danes niso delali.....
Gor je bilo pa tkole:
Marsikomu je prekipelo in se je raje odločil za obisk Krnice...
Nekateri so pa lezli še drugam..
Pa še za konec ena slikca polnih parkirišč....dost za letos....več pa po novem letu, ko bo bolj znosno....Dost snega, časa za vijuganje in nič poškodb v letu 2009 vam želim! Pa v zmernih količinah!
 _________________ www.jazbec.eu
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|