Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Navodila za montažo Marker vezi

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Navodila za montažo Marker vezi « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
tomek
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2008 1:09 am    Naslov sporočila: Navodila za montažo Marker vezi Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56
Kraj: Maribor

Hej,

ta teden sem si kupil smuči Völkl z Marker vezmi, ker pa nisem imel s sabo čevlja mi v trgovini niso mogli zmontirati vezi. Sicer mi je prodajalec razložil postopek montaže, vendar pa bi za vsak slučaj rad imel kakšna navodila za montažo, da mi ne bo treba spet v Celje hodit. Tako da me zanima če ima kdo kakšna navodila za montažo na računalniku, oz. ve kje na internetu bi jih lahko dobil. Vezi so Marker Motion iPT 12.0, smuči pa Völkl Racetiger SL

LP
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mcsebi
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2008 8:40 am    Naslov sporočila: Re: Navodila za montažo Marker vezi Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Feb 2008 21:46

Mislim, da ti vezi znajo zmontirati v vsakem SKI servisu, obvezno pa s sabo vzemi pancar!!!
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2008 12:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

mam iste smuči in vezi.Montaža je sila enostavna.Odviješ 4 vijake.2 za zadno vezjo in 2 pred zadnjo vezjo (lažje ti bo če si z premikanjem zadnje vezi po osi narediš prostor da lažje odviješ) ko jih odviješ ti bo celotna zadnja vez odstranjena,potem pa jo priviješ nazaj na željene luknje ki so že narejene na podnožju vezi.To je to,le pogumno odvij vijake in videl boš da ni nobene umetnosti
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
tomek
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2008 12:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Hvala za odgovor, vendar kot kaže nimava popolnoma enakih smuči, ker na mojih ni nobenih lukenj za vijake, ampak je sistem podoben tračnicam, popolnoma brez vijakov. Kot kaže so spreminjali sistem.
JeZn
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 6:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 18:24

Pomoje je to takole:

- poglej oznako na pancerju koliko je dolg
- obrni glavo in peto vezi pa poglej če je na spodnji strani en tak nazobčen utor z številkami
- na povezovalni del daš glavo in peto, s tem da povezovalni del zatakneš tako da bo cifra odgovarjala dolžini pancerja
- končno dobiš en "sklop" na katerem je glava+povezovalni del+peta
- tole zasankaš v te tračnice in potem moreš samo en vijak zasukat (vijak je nekje na peti smučke zraven je pa slikca odklenjene oz zaklenjene ključavnice)
-ostane ti samo še finiširanje in nastavitev teže

Upam da ni prepozno, pa da sem pomagal. LP
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 8:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Pri takem sistemu vezi nimaš kaj falit, če samo malo pogledaš v navodila ti bo pa tudi vse hitro jasno. Na kratko pa tako kot je v prejšnjem postu napisano, ja. Zahaklaš petni in prstni del skupaj tako, da številka na sredinskem utoru ustreza dolžini pancerja, zapreš, priviješ, nastaviš težo, eventuelno še višino pancerja in si fertik. 5 min dela.
Nazaj na vrh
Johan
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 10:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2005 18:35
Kraj: Ljubljana

JeZn je napisal/a:
Pomoje je to takole:

- poglej oznako na pancerju koliko je dolg
- obrni glavo in peto vezi pa poglej če je na spodnji strani en tak nazobčen utor z številkami
- na povezovalni del daš glavo in peto, s tem da povezovalni del zatakneš tako da bo cifra odgovarjala dolžini pancerja
- končno dobiš en "sklop" na katerem je glava+povezovalni del+peta
- tole zasankaš v te tračnice in potem moreš samo en vijak zasukat (vijak je nekje na peti smučke zraven je pa slikca odklenjene oz zaklenjene ključavnice)
-ostane ti samo še finiširanje in nastavitev teže

Upam da ni prepozno, pa da sem pomagal. LP

Vijak za fiksiranje je pod pedalom zavore (odklenjena in zaklenjena ključavnica).

Na koncu imaš še fino nastavitev (tako so mi pokazali na servisu Extreme Vital). Pancer vpneš v vez - položaj kot pri smučanju. Na zadnjem delu pete imaš (črn) vijak z križnim utorom (pod vijakom za nastavitev trdote odpiranja petne vezi). Ko pancer vpneš, ta vijak ne sme gledati ven, niti ne sme biti pomaknjen v peto. Obračaš ("šraufaš") ga levo ali desno (odvisno od položaja vijaka) tako dolgo, da je v nivoju (poravnan) z ohišjem petne vezi.

Veselo na delo!

LP
Nazaj na vrh
tomek
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 10:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Je blo vse tak kot sta napisala ja, sem pa pozabil napisat potem tu da sma z očetom to že uspela pred dobrim tednom. Hvala vseeno za trud, verjetno bo še komu kdaj koristilo.

Smuče so pa bomba
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Navodila za montažo Marker vezi
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net