Avtor |
Sporočilo
|
Charlie Uno |
Objavljeno: Čet Dec 04, 2008 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09 Prispevkov: 327
|
Smučati sem začel že kot mulc. In v vseh teh letih se je nabralo nešteto padcev, pa se nikoli niti popraskal nisem po glavi. Sneg je bil sicer povsod; za pasom, celo v ušesih... Poškodb k sreči ne. A sem si lani vseeno nabavil čelado, letos pa še zaščito za hrbet.
Gre pač za stvari, v katere investiraš in seveda upaš, da jih nikoli ne boš potreboval - malo vraževerja ali bolje imeti in ne potrebovati, kakor obratno.
Tudi sam sem pomerjal Rosignol in tiste z brezrokavnikom na zadrgo soraj ni čutiti. Če si izkoristil še 3 za 2... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cresh |
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 11:59 Prispevkov: 172
|
ja pa ce smucas 90% samo po urejenih progah se ti splaca kupt zelvo? ker se mi zdi bolj sam za kaksne parke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcsebi |
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Feb 2008 21:46 Prispevkov: 73
|
cresh je napisal/a: | ja pa ce smucas 90% samo po urejenih progah se ti splaca kupt zelvo? ker se mi zdi bolj sam za kaksne parke. |
Tudi jaz smučam samo po urejenih smučiščih pa sem želvo kljub temu kupil - me je že rešila kakšne poškodbe hrbta (hrbtenice) ali pa vsaj odrgnin in podplutb. Par let nazaj je možakar smučal v Nassfeldu po urejenem smučišču, zapeljal (po nesreči ?) izven proge v potok, kjer ga je "prelomilo na pol" - poškodbam je podlegel! V Bad Kleinkarcheimu je možakar padel na urejenem smučišču in pri tem padcu tako nesrečno "udaril" z glavo ob sneg, da je na kraju umrl - bil je brez smučarske čelade!
To je samo nekaj primerov nesreč, na žalost, z najhušim izidom! Koliko je tistih "nedolžnih" trkov in padcev pri smučarjih pa sploh ni več mogoče šteti. Jaz jih vsako leto na smučanju v Dolomitih na dan vidim vsaj tri po katere je priletel helikopter.
Je pa odločitev vsakega posameznika ali bo nosil smučarsko čelado ali ne, želvo da ali ne. za svojo "varnost" na smučišču lahko sami naredimo največ, sam pa se boš odločil "ali se ti splača". Za sebe vem, da se mi je in mi ni žal saj imam sebe "preveč rad", da zaradi nerodnega padca ne bi mogel nikoli več stopiti na smuči. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cresh |
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 11:59 Prispevkov: 172
|
no sej čelado sem si kupil, bom pa tud šel zdej mal pogledat za tele želve. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mare1000 |
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 23:26 Prispevkov: 5
|
elan je napisal/a: | Mare1000 je napisal/a: | Hvala vsem za pomoč.
Danes sem v Hervisu kupil Rossignolovo, kako pa se bo obnesla pa lahko poročam ob koncu sezone. |
kolk ?? |
Kupil sem dražjo varianto -z brezrokavnikom- 100?.
Zraven sem si kupil še čevlje in dobil zatonj rokavice  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|