|
pancerji |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Verona |
Objavljeno: Pon Dec 01, 2008 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2006 23:18 Prispevkov: 199 Kraj: železniki
|
Ja, ce te kej zebe, pa kolk so se ti po nog prlagodil? _________________ http://www.youtube.com/watch?v=CfjGaynWrxw
Sezona 08/ 09: 2 x Mölltal, 46 x Cerkno, 1 x Kranjska Gora, 2 x Krvavec
Sezona 09/ 10: 4 x Mölltal, 3? x Cerkno, 1 x KG |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
streif |
Objavljeno: Pon Dec 01, 2008 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40 Prispevkov: 445 Kraj: pod Strmcem
|
Verona je napisal/a: | Oj!
A ma kdo Nordico Dobermann PRO 130? |
Če ti kaj pomaga: N. Dobermann WC 100 (z race vložkom); zebe nič, pa tudi prilagodili se niso nič. _________________ *23/24* : 35x 16x Weinebene, 9x Rogla, "Belvi"- Stadion, Trije Kralji, Gaal, 7x Turnau
*22/23* : 40x
*19/20* : Reiteralm, Schladming, Kleinlobming, 9x Turnau, Semmering/Stuhleck, KL Hebalm, Brunnalm-Hohe Veitsch, St. Kathrein am Hauenstein, Präbichl, 11x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GigiSlovenia |
Objavljeno: Tor Dec 09, 2008 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Okt 2008 20:17 Prispevkov: 27 Kraj: Rogaška Slatina
|
Jaz tud nameravam letos menjat pancarje. Danes sem bil v Intersportu, pa sem malo pomerjal. Tecnica Diablo mi nekako ne ugaja, ker me začne bolet noga, če hodim nekaj minut. Tudi Fischer Competition 110 sem probal, pa je res zelo ozek čevelj. Prej sem imel Nordico. Pa sem še probal Nordico Speedmachine 8, pa me je kar orng stiskal naprej pri golenici. Bi rad nekaj vmes, med komfortom in race. Gledam pancarje tam nekje s flexom 90. Kateri bi bili pravi? Če bi mi lahko kdo pomagal s kakšnim nasvetom. Aja, vozim pa Fischer race SC. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rupa |
Objavljeno: Sre Dec 10, 2008 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 19:14 Prispevkov: 59
|
Ja tle je večna dilema med udobjem in trdoto, do lani sem imeli že prej stare atomic tekovalne (ne vem več oznake), pa me je najbolj motilo to, da sem si jih moral vsakič ko sem prišel dol nujno odpet, ker me je noga fajn bolela. Zdej mam pa ene od Dolomita (flex nekej 100) pa jih nikol več ne zamenjam za trše, saj se po vseh prograh razen ledenih tud boljš smuča pa še glavno nobenega odpenjanja pa bolečin
Nazadnje urejal/a rupa Pet Dec 12, 2008 12:20 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
golte30 |
Objavljeno: Pet Dec 12, 2008 12:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Dec 2008 5:03 Prispevkov: 4
|
Pozdravljeni
Od pancarjev je odvisno 65%, zato ne varčujte. Pancarji niso skibucke ali copatke, nogo vam mora stisnit, le tako boste lahko cutili pravilno smučo.
Sam imam Rossignol radical pro 140 carbon, ki so mogoce mal pretrdi, vendar ko sem se navadil, jih ne zamenjam. Res pa je da si po vsaki vožnji odpnem.
Nejveč pa je odvisno kaj sploh želite. Če se boste samo nekaj dričal in se sončli v pancarjih, potem ne potrebujete fleksa več kot 40...!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rupa |
Objavljeno: Pet Dec 12, 2008 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Ja je res, da pr smučarski opremi se najmanj špara na pancerjih, so tud res za dle časa kot ostala oprema |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Valček |
Objavljeno: Sob Dec 13, 2008 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 15:38 Prispevkov: 4
|
Zivjo!
Sem srednje dobra rekreativna smučarka, ki ima namen še izboljšat znanje, in kupujem nove pancerje - seveda take da bodo služili namenu več let .
Ker se ne spoznam kaj prevec na opremo, pa tudi prodajalci (do sedaj) niso bli ravno v pomoč, me zanima če tu kaj priporočate (za študentski budget ). Imam bolj ozko nogo - torej bi mogla iskat Atomic? Mogoče kaj takega: http://www.atomicsnow.com/si/home/products/alpine/boots/women/boot/b70w.html ? Katere znamke imajo še bolj ozka kopita? Kako se pa Alpina obnese - je za kaj?
Please help me  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slikca |
Objavljeno: Sob Dec 13, 2008 5:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 0:48 Prispevkov: 61
|
glej, vsa filozofija je v tem, da ugotoviš kak flex indeks rabiš...glede na to, kar si napisala, mislim da je flex indeks 70 zate čist ok, in tile pancarji od atomica, ka jih gledaš, majo tak indeks...sam tko neki gledat pancarje je čist brez veze, če ne probaš...moraš v trgovino in dat na noge vse modele pancarjev s takim flex indeksom in potem boš ugotovila kateri ti najbolj sedejo na nogo...in moreš neki cajta stat v njih, pa tko, ker že tko potem ka greš na sneg so nižje temperature in je lahko takoj ki narobe ...vsaka noga je drgačna, zato ni dobrih in slabih pancarjev...tud z alpino ni nč narobe...jst sem tud lani kupila nove pancarje in sem lih tko pregledala vse na netu in preštudirala vse možnosti vseh znamk in na koncu mi je na nogo najbolj sedu en pancar, ki ga sploh nisem gledala, ker je pač narejen za mlade tekmovalce (glede na to, da sem manjše rasti-160cm, in mam številko 38-39 je to odlična rešitev, ker so tud malo nižji od drugih ženskih modelov)...in če mi ga dober prodajalec ne bi dal za probat, ga sama nikoli ne bi probala... in tko ne bi mela tko super pancarjev kot jih mam  _________________ 08/09 ; 3x Moelltal, 1x Koralpe, 28x Kanin, 5x Tignes, 1x Nassfeld, 2x Kr. Gora, 1x Višarje, 1x Krvavec, 1x Vogel
09/10 ; 12x Kanin, 1x Črna, 1x Zoncolan, 1x Poseka, 1x Kope
10/11 ; sploh še nisem stala na smučkah, razen s kajtom  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Valček |
Objavljeno: Sob Dec 13, 2008 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
ja vem, mogla si bom vzet več cajta, pa it kam drugam pogledat. Je pa malo problem zaradi številke - imam kar veliko številko (41) in v dveh trgovinah(kjer sem do zdaj bla) so imeli samo 1 model za pomerit, za druge naj bi se dalo naročit. Ampak ne morem kar tako neke pancerje rečt naj mi jih naročijo, če pa pojma nimam kaj sploh rabim.
nč, si bo treba vzet en dan čas pa it v btc, ali pa v italijo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sre Dec 17, 2008 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Še eno vprašanje v zvezi s pancerji. Nenehno prebiram, kako je treba kupiti pancerje za številko ali dve manjše od noge. Jaz sem letos kupil nove pancarje Dolomite (nisem jih še preizkusil). Kupil sem številko in pol večje, kot imam nogo. Ko sem jih zvečer pred televizijo dal na nogo, so me tako tiščasli (v trgovini pa ne), da jih nisem mogel imeti na nogi več kot par minut. Potem sem imel še nekaj časa nogo otiščano in rdečo. Naslednji dan sem šel pancerje zamenjati za številko večje. Tako imam zdaj pancerje skoraj tri številke večje od noge, pa so še vedno tesni in s konicami čutim konec pancarjev. Nekaj torej ne gre skupaj. So številke pri Dolomite tako majhne? Zanima me tudi, če moram z novimi pancerji sedaj v servis na nekakšno segrevanje in oblikovanje po nogi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rupa |
Objavljeno: Sre Dec 17, 2008 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Tudi sam mam dolomite panacarje. Pa imam število pancarjev čisto enako kot za vsako drugo obutev. Bolj kot same številke je potrebno gledati dolžino podlata, saj imajo iste številke že pri istem proizvajacu drugačno dolžino (izraženo v mm), kaj šele pri drugem proizvajalcu. Drugo je spet sama oblika noge, kje točno te žuli, ali imaš dost zapete pancarje... To da maš tri številke večje je zelo čudno. Al so število na panacju narobe napisali al pa sam nisi siguren koliko imaš število noge? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkuma |
Objavljeno: Sre Dec 17, 2008 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Dec 2006 19:43 Prispevkov: 93
|
Enako, imam pancarje Dolomite flex110 in imam prav tako št. enako kot npr. čevljev, oz. mislim, da celo 1/2 št. manjše. Važno je da pred nakupom obuješ oba pancerja, jih najprej zapneš na lahno, po 15 min pa bolj (kot pri smučanju) ko se ti noga prilagodi, in se pancer segreje zaradi noge, šele takrat čutiš ali je pancer ok ali ne! Eno je kompaktni objem, drugo pa neznosno tiščanje in med tem je potrebno ločit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Čet Dec 18, 2008 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Pravzaprav sem se zmotil, sem še enkrat pogledal. Številko noge imam 40,5 oz običajno 41. Najprej sem imel pancerje 42. V trgovini sem obul oba in kakšnih 5 minut hodil in skakal v njih. Potem sem obul ene druge, pa spet te in jih imel na nogi še enih 15 minut. Zdeli so se mi sicer nekoliko tesni, pa sem jih pod vplivom raznih zapisov vseeno kupil. Zvečer sem jih doma še enkrat dal gor. Mislim, da je zvečer itak noga nekoliko večja in običajno malo zatekla, posebej če si cel dan na nogah. Ko sem jih dal gor je bila že pri odpetih pancerjih ob najtanjših nogavicah bolečina komaj znosna, ko sem jih zapel pa.... Po 10 minutah nisem več zdržal in ko nog nisem več čutil sem jih snel. Noge sem imel čisto rdeče in vzorčaste po celi površini in je trajalo kar nekaj časa, da so se normalizirale. Da bi v takih pancerjih smučal 1 uro, no way. Naslednji dan sem kupil številko 43, torej dobri dve cifri večjo od številke noge. Nogo so še vedno tesno oprijemale in s prsti še vedno pridem do konca. Zdaj me malo skrbi: glede na vse zapise, da sem kupil občutno prevelike, glede na občutek na nogi pa, da so še vedno premajhne.
Kaj pa je s tistim famoznim ogrevanjem pancerjev pred prvo uporabo? Je to potrebno? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcsebi |
Objavljeno: Pet Dec 19, 2008 8:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Feb 2008 21:46 Prispevkov: 73
|
Valček je napisal/a: | ja vem, mogla si bom vzet več cajta, pa it kam drugam pogledat. Je pa malo problem zaradi številke - imam kar veliko številko (41) in v dveh trgovinah(kjer sem do zdaj bla) so imeli samo 1 model za pomerit, za druge naj bi se dalo naročit. Ampak ne morem kar tako neke pancerje rečt naj mi jih naročijo, če pa pojma nimam kaj sploh rabim.
nč, si bo treba vzet en dan čas pa it v btc, ali pa v italijo  |
Lahko se še ustaviš v SKI STREL (Boris), pri Euro Spin-u v Črnučah, na Dunajski. Imajo kar veliko izbiro pancarjev HEAD, pa še 30 % popusta dobiš na gotovinsko plačilo. Sam sem kupil pancarje , ki so imeli redno ceno 418 EUR, dobil pa sem jih za 292 EUR!!! Jaz pa imam drugi problem, ker imam zelo ozko nogo tako v stopalu (98 mm), kot pri piščali in sem pri njemu (Strelu) dobil odličen pancar - ozek in še udoben!!!!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Valček |
Objavljeno: Ned Dec 21, 2008 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
NE CITIRAJ ZADNJEGA POSTA!
Hvala, malo prepozno sicer, ampak se mi zdi da sem fanj izbrala Salomon Rush X7 v Intersportu, in to za 139? Daleč najbolj udobni in najbolj oprimejo nogo od vseh kar sem jih obula.
Zdaj pa samo še na sneg (drugi teden, komaj čakam Pa še, se končno ne bo treba več mučit z zapiranjem (mojh ex)Alpina pancerjev )
uživajte in hvala za pomoč
Valentina |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|