|
 |
|
Trdota (flex) smuč. čevljev |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
mcsebi |
Objavljeno: Pet Nov 21, 2008 3:48 pm Naslov sporočila: Trdota (flex) smuč. čevljev |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Feb 2008 21:46 Prispevkov: 73
|
Imam eno vprašanje glede trdote sm. čevljev. Problem imam na 1 tedenskem smučanju, saj me sm. čevlji "ožulijo" - odrgnejo do krvi na pokostnici obeh nog. Sm. čevlje imam Nordica Speed Machine, tovarniškega flexa imajo med 110-130. Visok 181 cm, teža 80-82 kg, smučam dobro in sem ves dan smučanja na jeziku sm. čevljev, smuči SW 12. Je pa res, da si sm. čevlje zapnem na tesno, ker drugače imam občutek, da me smuči ne ubogajo. V sm. čevljih imam 1 par nogavic in to za smučanje. Ima kdo predlog ali rešitev? Ali je na mojo kilažo sm. čevelj pretrd in če je, kakšen flex mi priporočate. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rokxy |
Objavljeno: Pet Nov 21, 2008 4:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 19:42 Prispevkov: 383 Kraj: Zreče
|
Ponavadi je to zaradi obnucanih nogavic na tem delu. Meni se je dogajal vsako leto, da mi je vse dlake pobral na tem mestu (drgač mam noge kt medved) in rdeče/razdraženo vse ratal. Pa sm ugotovil, da so nogavice slabe, znucane, robate. Sedaj mam vsak let nove, pa tud z bandažnim trakom si mesto polimam, da je za ziher. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markxx |
Objavljeno: Pet Nov 21, 2008 5:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 20:29 Prispevkov: 125
|
Ne verjamem da je to odvisno od trdote pancerja, ali pa mogoce. Bolj bi reku da je to odvisno od obcutljivosti koze. Men se to zadnjih 6 let ni dogajalo, smucal sem cel teden na polno in kvecjem mi je pobralo dlake dol, druga ne. Se mi je pa to zgodilo lani, da sem mel ze 2 dan cist rdece, ze manjsi mehur (zulj) na golenicah, pa sem nasel resitev.
Obrijes si noge na tistem delu, da je fajn gladko, potem pa vzames srebrni lepilni trak, ki je mocan in nimas straha da se bo trgal, pa se fajn gladek je, in si ga nalepis na noge. Ker je gladek, se ne bo dogajalo, da se bi nogavice nabirale tam okrog in ti delae zulje drugje. Vendar po smucanju popoldne g amoras dat obvezno dol, da koza diha, da se ti ne bi vnela zaradi tega.
Verjetno je pa veliko tudi na smucarskih nogavicah. Ampak glede na to, da so te lani bile stare pol leta, in so bile dokaj kvalitetne,...ne vem.
Letos bom sigurno ta postopek prakticiral od prvega dne, pa ne bo nic bolelo  _________________ Sezona 2009/2010: 3xKatschberg, 6xKaprun/Zell am See, 6xKrvavec, 5xGolte, 1xVišarje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Verona |
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 10:20 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2006 23:18 Prispevkov: 199 Kraj: železniki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benhur |
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 13:27 Prispevkov: 108
|
mene pa zanima kolk trdote priporocate za naprednega smucarja, ki rad smuca dolge in hitre zavoje ima smucko zgornjega all moutain razreda 95kg?
hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 5:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22 Prispevkov: 235
|
Načeloma bi moral ustrezati pancer podobnega razreda kot dile
S flexom je malo problem, ker index ni enak od firme do firme - ni standardiziran. Nekje je max. 100, spet drugje pa gre tam do 140, 150. Pač glej pancer, ki ima več kot recimo 80% max flex index-a, ki ga ponuja določena firma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
 |
|
Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|