Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Novosti na Pohorju 2008

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16, 17, 18  Naslednja
 Novosti na Pohorju 2008 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 8:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Nima
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ski_Fanatic
PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 10:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 23:40
Kraj: Doma

gregorinko je napisal/a:
nikjer nisem zasledil,ali ima ta sedežnica ogravane sedeže?

Pa kaj si ti ja nor, še to nam treba ...že itaq mi je na skijanju skoz prevroče
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
scorpy
PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 11:53 pm    Naslov sporočila: Re: simorg Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 23:48

lahk kdo pove kase dogaja kaj na rogli. bodo gradil 4-sedo al ne.
Nazaj na vrh
Frenk
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 8:13 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52
Kraj: Šoštanj

Če misliš 4sedo namesto vlečnic Mašinžage še ne bo nič.
LP Frenk
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 13, 2008 7:45 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

En mali komentar k gornjemu vprašanju: ja, na Rogli za nas, smučarje, spet ne bo nič. Kot ni bilo nič že od leta 2002. Ampak iz meni nerazumljivih razlogov se bo še vedno našel cel kup modelov, ki bodo naokoli razlagali kako so žičnice na Rogli kao boljše od pohorskih. Tega fenomena povzdigovanja Rogle v nebo in pljuvanja po Pohorju, ki je vsaj v Mariboru dokaj razširjen, ne razumem in ga nikoli ne bom ...

Včeraj sem spet bil radoveden in sem se sprehodil po meni najljubšem gradbišču, tokrat v delovnem času. Kar presenečen sem bil, kako živahno je, na progi sem naštel nič manj kot 10 delovnih strojev, od težkega Caterpillarjevega buldožerja, preko goseničnih bagerjev, minibagerjev do kolesnih ICB-jev. Na zunaj zgornja postaja zgleda bolj ali manj enako kot pred tednom dni:

Sem pa doživel zelo prijetno presenečenje - dva monterja, ki sta delala na zgornji postaji, sta me prijazno povabila da se povzpnem v strojnico in eden od mi je tudi razložil bistvene dele. Hvala, res lepa poteza ! Žal sem ravno včeraj imel s seboj le mobija, ampak mislim da slike vseeno niso tako slabe:

Glede na videno mislim, da ni nobenega strahu, da sedežnica ne bi bila gotova do začetka sezone. Žal pa tega ne upam trditi za ostala dela, torej zemeljska dela na progi in predvsem zasneževanje. Na levi progi Cojzarice so zakopavali kar dva jarka. Žal mi leitner 111 še vedno ni razložil, čemu služi kateri, kolikor sem jaz lahko videl, je v desnem (bližje vlečnicam) položen električni kabel (od tu ugibam: za preskrbo obstoječe linije zasneževanja ?), medtem ko je v levem, potegnjenem pod stebri nove sedežnice, verjetno kabel ki je speljan na stebre. Zagotovo v nobenem nisem opazil cevovoda za zasneževanje.

Skupina ki polaga zasneževanje, je s svojo mehanizacijo pririla do spodnje postaje vlečnic in zdaj nadaljuje po desnem robu navzdol po novem delu proge:

Naslednjič pa kakšna fotka od spodnje postaje, zdaj že 2x nisem prišel do nje. Ja, letošnja jesen bo še zanimiva ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
BoziceK
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 13, 2008 8:45 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Sep 2007 12:39

dobre so te fotke... smo lahko bi še napisal kateri so bistveni deli v strojnici sedežnice....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 13, 2008 8:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Na zadnji sliki iz notranjosti sedežnice je hidravlična črpalka, rdečo pobarvan je preusmerovalnik moči (upam da me razumete....) in večji motor ki je glavni in priključen na preusmerovalnik moči... Tak je vsaj po mojem.... kako pa je res pa nevem
Nazaj na vrh
marlek
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 13, 2008 9:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Avg 2008 17:38

miki: pod sedežnico gre linija za sedežnico in za zasneževanje... sicer si se pa pogovarjal z delavci tako da nevem zakaj jih nisi vprašal

naslednji teden se pa začne z delom na spodnji postaji...

Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 13, 2008 10:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13

Marlek vidim da si na pohorju pri delih prisoten zato me nekaj zanima...in sicer nekaj se je in se govori da bi na cojzarci naredili fun park ...veš mogoce kaj več o tem?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Leitner 111
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2008 10:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Sep 2008 21:12

Bozicek je napisal ;dobre so te fotke... smo lahko bi še napisal kateri so bistveni deli v strojnici sedežnice....
Da bo lažje !
1 slika :zgornja postaja
2 slika :transporter sedežev
3 slika : EL.motor
4 slika : reduktor
5 slika : reduktor + EL.motor
6 slika : diesel motor ( za primeru izpada elektrike )
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2008 12:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

leitner111 mene tisti dieselski motor bolj spominja na hidravlično črpalko
Nazaj na vrh
marlek
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2008 7:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Avg 2008 17:38

Windy: pojma nimam... možno

lenko: saj.. motor žene hidravlično pumpo...
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2008 8:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

bluespeed ko je -15 ali več pa že prav paše
MORIS
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2008 8:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16

@gregorinko: Kdaj ste pa imeli nazadnje -15 na Pohorju?
Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2008 9:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13

V pretekli sezoni je blo kar parkrat...še posebej takrat ko je zraven vlekel še pošten severni veter...verjemi da ni bilo prijetno.!

Nazadnje urejal/a Windy Pon Sep 15, 2008 3:58 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16, 17, 18  Naslednja Stran 5 od 18

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Novosti na Pohorju 2008
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net