Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Primerjava Dolomiti-Avstrija

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 Primerjava Dolomiti-Avstrija « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
iga10
PrispevekObjavljeno: Tor Avg 12, 2008 10:31 am    Naslov sporočila: Primerjava Dolomiti-Avstrija Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10

Pozdravljeni!

To zimo nameravam smučati v tujini, pa me zanima katera smučišča se vam dejansko zdijo najboljša.
Sam sem bil do sedaj le v Nassfeldu, Badkleinkirchheimu in Schladmingu. Zanima me na primer primerjava Dolomitov (Val Gardena, Arabba...) z omenjenimi smučišči. Pa primerjava Ischgla in Soldena z Dolomiti in Nassfeldom ter Badkleinkirchheimom... Kaj so dobre in slabe strani posameznih krajev (cena, vreme, razgled, gneča, proge,...)

Sam ne iščem mondenih krajev, ampak predvsem smučišča, kjer človek ima nekaj od smučanja in se lahko naužije prelepih razgledov po Alpah. Tudi glede nočnega življenja nimam kakšnih posebnih zahtev, je pa vseeno fajn kakšen večer skočit v mesto v lajf...

Aja, gre za 4 do 6 dnevno smučarijo, tako, da tudi večja oddaljenost ni prevelik problem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Tor Avg 12, 2008 1:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Sam sem v preteklosti kar dosti smučal v Avstriji, eno sezono sem imel celo sezonsko za avstrijsko Koroško in V.Tirolsko. Zame ni dileme: Dolomiti oz. dolina Alta Badia (z dostopom na Sella Rondo) je pojem v primerjavi s centri o katerih ti sprašuješ. Mogoče bi se dal primerjat sistem Amade (zraven Schladiminga še ostali centri, v kolikor pa misliš na sam Schladming, pa ne). V Dolomite hodim že šest sezon, pa še vedno nisem bil povsod, saj imam probleme zemenjat določene destinacije, katere mi popolnoma odgovarjajo. Zato bom tudi to sezono v Alta Badii.
Nazaj na vrh
Tomaž
PrispevekObjavljeno: Tor Avg 12, 2008 5:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Okt 2005 9:54
Kraj: moste

Tudi če se odločiš za Gardeno,ne boš veliko falil,preverjeno!!
mcsebi
PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2008 9:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Feb 2008 21:46

Res je, tudi sam sem bil že 4x v dolomitih in jih ne zamenjam!!!
Nazaj na vrh
iga10
PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2008 10:18 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Razumem... Z veliko koncev sem slišal pohvale o Dolomitih, a vendarle...
Kaj je dejansko tista prednost, glede na druge destinacije (Avstrija, Švica, Francija)? Je glavna prednost to, da imajo ogromno število prog, morda raznovrstnost smučišč, povezave med smučarskimi centri, panorama, modernost naprav, gostinska ponudba, cena ali morda kaj drugega? Morda je celo vse skupaj na najvišjem nivoju...?

Hvala vsem za odgovore še naprej!

Pa še to..., če ima kdo kaj lepih slik iz teh krajev, naj jih čim več prilepi na forum, saj naravnost uživam ob pogledu na bele strmine...

LP
Igor
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2008 11:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Sicer bi lahko to že sam našel, pa vendar naj ti bo. Tule najdeš vse: slike, opise, naprave, cenike, itd, itd, itd. Slike? Ne da se mi jih limat preko shrani.si, direktno iz računalnika se pa ne da (tako kot npr. na motosvet.com)...... http://www.dolomitisuperski.com/home.athx?ccode=en-US
Nazaj na vrh
Tomaž
PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2008 7:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Okt 2005 9:54
Kraj: moste

Evo,tukaj je nekaj naših slik,pa presodi!!!!
Klik
miroko
PrispevekObjavljeno: Sob Avg 16, 2008 6:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:32

Prmerjava Dolomiti - Avstrija? Poznam vsa koroška smučišča in smučišča v Sella rondi.
PROGE: neprimerno več, različnih , širših , manj obremenjenih in bolj urejenih prog- Dolomiti
NARAVA: pravljično lepo -Dolomiti
VREME: del Alp z največ sonca -Dolomiti
NASTANITEV: cene podobne
SMUČARSKE KARTE: cene podobne
ŽIČNIŠKE NAPRAVE: sodobnejše v Dolomitih
GOSTINSKE USLUGE: ceneje v Dolomitih
LJUDJE: ladinci so veliko bolj gostoljubni in prijazni kot avstrijci
V tej primerjavi "zmagajo" Dolomiti.
Nazaj na vrh
iga10
PrispevekObjavljeno: Ned Avg 17, 2008 1:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Miroko, točno to sem želel... Vaša mnenja in primerjave...

Na uradnih straneh smučišč se seveda najde ogromno kakršnihkoli informacij in podatkovo o smučiščih, vendar to nikoli ni tista objektivna slika, ki jo želim. Vsak smučarski center bo seveda reklamiral svoje smučišče in ga predstavljal kot "najboljše" (kar se mi zdi logično).

Ravno iz razloga, ker se da na tem forumu dobiti objektivne in ne reklamne informacije iz prve roke, se obračam na vas in vaša mnenja.
O Dolomitih sem zaenkrat dobil toliko pozitivnih mnenj iz vseh strani, da sem vedno bolj odločen izvesti moj zimski dopust v teh krajih.

Nekoliko se nagibam tudi na možnost - s smučišča v terme-, nekaj takega, kot je v Badkleinkirchheimu... A je kakšno kopališče tudi v kateri vasici ob vznožju Sella Ronde?

Kaj pa primerjava...
...s Francijo - sem prebral, da so ponekod naprave že kar precej zastarele, pa tudi proge niso ravno idealno "porihtane". A to drži?
...ali pa s Švico - vem, da so cene precej višje, kot drugod, pa ostalo?

P.S. Tomaž, hvala za slike!
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Ned Avg 17, 2008 6:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Če bi lagali oz. bi bila stran preveč reklamno orientirana, ti je nebi posredoval kot zelo verodostojno stran. Ta stran je še kako objektivna (govorim iz prve roke).Toliko z moje strani... Če boš cincal jih ne boš nikoli videl....
Nazaj na vrh
miroko
PrispevekObjavljeno: Pon Avg 18, 2008 8:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsako leto hodim v Ortisei (Val Gardena) in imajo tudi to :http://www.mardolomit.com/.
Skoraj vsi privatniki ,ki se ukvarjajo s turizmom so povezani z "bazenom" tako, da je vstop prost.
Kolega je bil v Franciji pa pravi, da se Dolomiti "skrijejo".Bo treba probat?
Nazaj na vrh
iga10
PrispevekObjavljeno: Pon Avg 18, 2008 10:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

miroko je napisal/a:
Vsako leto hodim v Ortisei (Val Gardena) in imajo tudi to :http://www.mardolomit.com/.
Skoraj vsi privatniki ,ki se ukvarjajo s turizmom so povezani z "bazenom" tako, da je vstop prost.
Kolega je bil v Franciji pa pravi, da se Dolomiti "skrijejo".Bo treba probat?

A mogoče veš, kje v Franciji je bil?
Nazaj na vrh
miroko
PrispevekObjavljeno: Pon Avg 18, 2008 8:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukaj je bil:http://www.valmeinier.com/fr/hiver/index.html
Nazaj na vrh
baltic
PrispevekObjavljeno: Pon Avg 18, 2008 11:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 13:00
Kraj: Kranj

Nevem men osebno je bol všeč v Dolomitih kot v Franciji. Mi deluje francija nekako preveč "industrijsko", so Dolomiti dost bolj simpatični pa lepši. Moje mnenje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2008 9:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Jaz se težko odločim kaj mi je bolj všeč, Dolomiti ali Francija, to je stvar okusa. Objektivna dejstva pa so:

- največji smučarski centri Francije (3 doline ali Tignes z Val d'Iserom) so bistveno večji kot karkoli v Dolomitih, nudijo večjo višinsko razliko in vsaj meni bolj visokogorski filing
- glede žičnic ni bistvene razlike, eni in drugi so zelo sodobni (napisano pa ne velja za nekatere srednje velike francoske centre iz 'druge lige', tam so žičnice slabše kot v Dolomitih)
- glede zasnežvanja in preparacije prog sploh ni primerjave, tu so Dolomiti desetletje pred Francozi
- apartmaji so v Italiji večji in udobnejši kot 'luknje' v Franciji
- cene smučarskih kart so približno enake, hrana na smučiščih pa je v Franciji bistveno dražja kot v Italiji
- Francozi so načeloma neprijazen folk, v Dolomitih so bistveno bolj prijazni (pa vseeno ali gre za Ladine, nemško ali italijansko govoreč del Dolomitov).

Glede na prvotno vprašanje (primerjava Dolomiti : Mokrine / BKK / Schladming) pa zame sploh ni dileme, tukaj Dolomiti krepko zmagajo.

Treba bo probat, pa boš videl !
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja Stran 1 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Primerjava Dolomiti-Avstrija
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net