|
Ischgl |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Leopold |
Objavljeno: Pet Feb 29, 2008 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1216 Kraj: Mengeš
|
Marko, ko daješ slike na shrani.si imaš tam gumb dodatne možnosti in izberi drugo resolucijo (800*600 ali pa 1024*768). _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Pet Feb 29, 2008 3:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
@marko
Resolucijo zmanjšaj na 800X600. če nimaš kakšnega orodja na PC-ju za zmanjšanje, potegni dol tega: brezplačen in enostaven programček IRFAN -
link je:
http://www.irfanview.com/main_download_engl.htm
Celo stran si deformiral hehe, nič ne dej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Mar 04, 2008 4:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Hvala za pomoč pri slikah, sem popravil, da me ne boste preveč preklinjali. Zdaj pa še nekaj slik iz Galturja. To je smučišče malo više po dolini, slabih 10km naprej od Ischgla. Iz hotelov v Galturju se množično vozijo s skibusom v Ischgl, jaz sem šel pač obratno pot.
Galtur ima 1 srednjedolgo moderno krožnokabinko, 2 odklopni sedežnici in eno fiksno 2 sedo, pa ene 3 vlečnice. Prog je kar nekaj, po moje več kot na Krvavcu. Shema smučišča je tule http://www.galtuer.com/de-silvapark.htm ali pa na bergfexu. Sam kraj je sicer 200 m nmv. više kot Ischgel, ampak je glavnina smučišč že takoj nad samim krajem in se konča tam okrog 2400 m. Kljub temu je tam bilo bistveno več snega in na zelo topel zadnji dan počitnic sneg zares odličen, za razliko od Ischgla vse proge fantastično pripravljene, niti sledu o kakem kamnu ali ledenih ploščah.
Na tejle sliki se vidi, koliko je bilo snega
Cesta naprej po dolini je samo za silo prevozna, zato pa je tam kraljestvo tekaških prog:
Pogled iz Birkhahnbahn:
Dvosedežnica Breitspitzbahn je kar dolga in za razvajence prepočasna. Zato si dveh odličnih prog (črna in rdeča) nisem privoščil večkrat. Gneča je očitna (ne vem, kako sem našel še enega smučarja).
Tole pa je doslej največji rezervoar za umetno zasneževenje ki sem ga videl. Drugače Kopssee služi tudi pridobivanju elektrike in preskrbi z vodo, napaja pa se po tunelih pod gorami.
Tole je ena od več variant prog pod kabinko:
Obstaja tudi nočna smuka:
Tudi tale sedežnica ima vsaj 5 prog.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Virenque |
Objavljeno: Tor Mar 04, 2008 5:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Sep 2006 23:17 Prispevkov: 54 Kraj: Ljubljana
|
Galtür je v redu, toda jaz sem se od opoldanske pavze naprej že dolgočasil. Tisto dvo sedo bi morali zamenjati za preklopno štirisedo, saj ima super proge....tudi polno off-road. Praktično celo popoldne sem presmučal tam in bilo je super, ljudi pa tudi kar nekaj, glede na splošno prazne proge!
Je pa prvotni namen tistega akumulacijskega jezera kar elektrika, tako kot vsakega drugega z jezom in take velikosti. Zaradi zasneževanja takega ne bi šel graditi nihče!
Je pa tudi tista dolina od Wirla naprej proti prelazu izredno lepa in so me kar zasrbeli podplati, ko sem gledal tekače teči po idilični pokrajini in odlično urejenih tekaških progah!  _________________ Sezona 07/08:
3x Krvavec, 5x Ischgl/Samnaun, 1x Galtür |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sre Mar 05, 2008 11:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Se povsem strinjam s tabo. Tisto glede jezera je bil seveda štos, ampak glede na to, da nisem videl nobenega drugega zajetja jim verjetno prodajajo vodo iz tega zajetja.
Jaz se na smučišču nisem uspel dolgočasiti, ker sem pričakoval popoldne slabe razmere, sem imel le dopoldansko karto in tako niti še nisem uspel presmučati vseh podvariant prog, pa na kros poligonu bi s svojim sinom še mirno malo tekmovala.
Za tiste, ki o naših smučiščih (sploh o cenah) samo jamrajo pa še tole. Za smučišče, manjše od Krvavca je dnevna karta 32?. Začnejo šele ob 9:00 in niti sekunde prej, dopoldanska karta velja samo do 12:30 in do takrat moraš karto prinesti že nazaj na blagajno pri spodnji postaji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smitko |
Objavljeno: Sob Mar 15, 2008 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11 Prispevkov: 235 Kraj: mb
|
marko ne vem če je krvavec večji je pa dosti bolj poln,za tistogužvo pa je tudi 26 eur preveč |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Virenque |
Objavljeno: Sob Mar 15, 2008 4:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
smitko je napisal/a: | marko ne vem če je krvavec večji je pa dosti bolj poln,za tistogužvo pa je tudi 26 eur preveč | Krvavec je po velikosti zelo podoben Galtüru. Je pa ravno toliko ljudi, kot na Krvavcu ob ponedeljkih! _________________ Sezona 07/08:
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smitko |
Objavljeno: Sob Mar 15, 2008 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
po urejenih progah že ,kaj pa off |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Mar 17, 2008 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Nisem hotel sprožiti vojne med zagovorniki in nasprotniki naših smučišč. Hotel sem samo povedati, da imajo tudi naša kakšno prednost tudi pred najbolj eminentnimi tujimi smučišči. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Virenque |
Objavljeno: Pon Mar 17, 2008 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
marko je napisal/a: | Nisem hotel sprožiti vojne med zagovorniki in nasprotniki naših smučišč. Hotel sem samo povedati, da imajo tudi naša kakšno prednost tudi pred najbolj eminentnimi tujimi smučišči. | Na žalost z našega pogleda zgolj to, da imaš do njih samo pol ure do eno uro vožnje...ostalih prednosti ni... _________________ Sezona 07/08:
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smitko |
Objavljeno: Pon Mar 17, 2008 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
ja in to je tudi vse zato je sezonska v mb 600 eur pa cca.45 km prog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Mar 18, 2008 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
smitko je napisal/a: | po urejenih progah že ,kaj pa off |
Galtur ni posebno bogat za terensko smuko. Nekaj takega kot na Krvavcu oz. še manj. Prednost je le v tem, da je smučarjev manj in se celc pozneje zvozi, pa še snega je običajno več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Mar 18, 2008 11:54 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3669 Kraj: Maribor
|
Moram se malo vključiti v debato: povsem se strinjam z Markom glede komentarja o cenah, sploh kar se tiče dnevnih vozovnic za odrasle smo pri nas še kar ugodni. Recimo 26 Evrov za Krvavec, malo čez mejo pa 27 za Klippitztoerl: haalooo, proti Krvavcu je Klippitz definitivno en razred slabši in nikoli v življenju jim ne bi plačal 27 evrov za dnevno vozovnico, zato do letos tam še tudi nisem smučal.
Nekoliko drugačna je situacija pri otroških vozovnicah (Krvavec 17, Klippitz 15), največja razlika pa je pri sezonskih vozovnicah (Krvavec z Roglo 420, cela Skiregion Sued 318).
Torej: pričakovati, da bodo pri nas nižali cene kart, je iluzija. Pri dnevnih kartah za odrasle to po moje tudi ni potrebno. Bi pa lahko bili malo bolj prožni pri otroških in sezonskih kartah, omogočali kake popuste za družine (tako kot razni 'Familienpaketi' pri sosedih), nudili večje popuste za upokojence itd.
Zdaj pa k reportaži: ista tri smučišča kot Marko sem presmučal leta 2002, k sreči januarja, v mrtvi sezoni, ko tudi Ischgl ni bil pretirano poln. Smučišče mi je bilo zelo všeč, verjetno najbolj od vseh v Avstriji, ni pa brez napak - tudi jaz se spominjam kar lepe množice kamnov na nekaterih progah, in to ob metru naravnega snega in celi vojski žiraf. Galtuer me nikakor ni prepričal, smučišče je nekako utesnjeno na koncu doline, proge temačne (vsaj januarja je bilo tako, verjetno je v drugi polovici sezone bolje), pa še malo je vse skupaj in nobene res dolge proge ne premorejo ... bom kar uporabil citat od Virenque-ja: Citiram: | Galtür je v redu, toda jaz sem se od opoldanske pavze naprej že dolgočasil. |
Kappl pa je povsem druga zgodba, tja bi z veseljem ponovno zavil: velikanska višinska razlika (mislim da od 2600 na 1100 metrov), južna lega = sončne proge ves dan , prostrana pobočja in zelo prazno.
Mimogrede, čeprav je zadeva malo OT: Kappl že vrsto let načrtuje povezavo z Rendlom (to je manjše od obeh smučišč nad St. Antonom), zadeva je izvedljiva s tremi žičnicami in ji dobro kaže, niti zeleni ne piz**jo preveč. Letos menda še ne, ampak čez nekaj let bi lahko tam zrastlo perfektno smučišče, ki bo konkurenca tudi Ischglu. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smitko |
Objavljeno: Tor Mar 18, 2008 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
ja res da so dnevne karte pri nas ceneje,pa si malo preračunajte koliko km prevozite za ta denar pri nas in v tujini,pa še povprečno plačo avstrijca primerjejte s povprečno mesečno plačo slovenca pa vidiš da si slovenec lahko privošči nakupa 31 dnevnih kart krvavca ,avstrijec pa 49 v flachau,da ma pa krvavc več off prog kot galtur pa mi povejte kje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Mar 18, 2008 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3669 Kraj: Maribor
|
Sem se kar malo bal da bo kdo prišel s povprečno plačo: pa kakšno vezo imajo plače v neki državi s ceno smučarskih vozovnic? Kaj so mogoče avtomobili, televizorji, obleke, hrana, smučke itd. pri nas kaj cenejši kot v Avstriji? Ne bi rekel, drugače ne bi bil Seiersberg ob sobotah poln avtov z MB - tablicami . Zakaj bi torej ravno smučarske karte pri nas morale biti cenejše kot na avstrijskih smučiščih primerljive velikosti? Žičnica, ratrak, top, vse to stane našega upravljalca vsaj toliko kot avstrijskega, najverjetneje pa še več - stavim da Soelden pri nakupu 100 topov dobi pri Technoalpinu popust, en siromak ki si lahko privošči le dva topa na leto pa plača polno ceno ... j**i ga, to je pač kapitalizem. Ali pa morda kdo misli da ima Doppelmayr pri nakupu šestsedežnice kak popust za uboge 'nove članice' EU?
Res da je v tujini dražja delovna sila, pa nafta je menda v Avstriji tudi nekoliko dražja kot pri nas, elektrika stane približno enako, po drugi strani pa Avstrija, še bolj pa Italija, svoja smučišča že desetletja krepko subvencionira z raznimi nepovratnimi sredstvi. Tudi kreditni pogoji so za avstrijska smučišča mnogo ugodnejša kot za naša, preko raznih kvazidržavnih (deželnih) bank dobivajo posojila z rokom odplačila do 30 let, petletne moratorije, ugodne obrestne mere itd. Tako da si upam trditi, da je 'pod črto' obratovanje našega smučišča enako drago ali morda celo malenkost dražje kot obratovanje smučišča primerljive velikosti v Avstriji ali Italiji. Žal, tudi jaz bi rad ceneje smučal v domovini in ne mislim nobenemu igrati advokata, ampak tako pač je. Vedno me zaboli, ko recimo kje v Mariboru poslušam 'ja kako pa si lahko en delavec s tremi otroki privošči smučarijo'? Žal si je ne more, sorry, razen če se je pripravljen za svoj hobi odpovedati vsem drugim užitkom. Smučarija je luksus, ne (več) množični šport. S plačami pač smo tam kjer smo, ne bi začel o tem kdo je za to kriv, in žal pač za nas dan (ali teden) smučarije predstavlja v odstotkih plače mnogo večji zalogaj kot za Avstrijca.
Samo za primerjavo, da ne bomo gledali samo v Avstrijo: na Sierra Nevadi, največjem španskem smučišču (premore dobrih 80 km prog, od katerih jih navadno ena tretjina ni odprtih), imajo letos tako lepo okrogle cene: dnevna 40 Evrov, sezonska 1000 (!!!). Pa plače v Andaluziji niso nič večje od slovenskih. Srbski Kopaonik računa za dnevno karto sprejemljivih 22 Evrov, sezonska pa stane čez 600, pri čemer jih prav malo zanima kako si bo povprečni Srb to kupil (po moje je nemogoče ...). _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|