Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Turracher Höhe

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Naslednja
 Turracher Höhe « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
zelenec
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 2:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 14:17

Citiram:
Prelep pogled na spodnjo postajo in enkratno zasneženo progo sredo povsem zeleno - rjave okolice:

Kako smo si različni. Ko sem lani videl tole panoramo sem tudi pomislil na lepoto - vendar negativno. Zame je tole eden najgrših pogledov v Alpah in to zaradi groznih gozdnih posek vsenaokoli in zaradi smučišča, ki se spušča v ozko dolino iz katere ni nobenega razgleda. Če pa dodamo še letošnje nemogoče pogoje, res ne vidim nič prelepega...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smitko
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 2:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11
Kraj: mb

ma on je to mislu v smučarskem žargonu,prazna proga dost snega, okrog vse rjavo,lepo vremein pa spodnja se tud dobr vid.maš pa dobro fotko tisto pri jezeru,ta te ne moti
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 3:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Ja, res smo si različni, vendar so o okusih vedeli že stari Rimljani, da o njih nima smisla razpravljati . Zakaj je desno od spodnje postaje sedežnice tako brutalno posekan gozd, tudi jaz ne vem, vsekakor pa nima nič opraviti s smučarijo (ugibam: morda je bil tam pred leti kak vetrolom? Ker tako velikih golosekov navadno niti avstrijski gozdarji ne delajo).

Pač pa bi rad pokomentiral naslednji stavek:
Citiram:
Če pa dodamo še letošnje nemogoče pogoje (...)

Kakšne nemogoče pogoje?! Letošnja sezona je ena boljših (ne najboljša, da ne bo pomote) kar jih pomnim, če pa se omejimo le na minulo soboto, smo se nasmučali do sitega, proge in žičnice na pol prazne, kar se vidi tudi na fotkah, dovolj snega, popoldan morda za ljubitelje trdih prog malo premehko, zame (in mojo boljšo polovico) pa skoraj idealno.
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 3:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

zelenec je napisal/a:

Citiram:
Prelep pogled na spodnjo postajo in enkratno zasneženo progo sredo povsem zeleno - rjave okolice:

Kako smo si različni. Ko sem lani videl tole panoramo sem tudi pomislil na lepoto - vendar negativno. Zame je tole eden najgrših pogledov v Alpah in to zaradi groznih gozdnih posek vsenaokoli in zaradi smučišča, ki se spušča v ozko dolino iz katere ni nobenega razgleda. Če pa dodamo še letošnje nemogoče pogoje, res ne vidim nič prelepega...

Glavno je , da je po tej isti ozki dolini speljana ena boljših cest za motorje....sicer me še samo to briga, glede na zunanje temperature....
Nazaj na vrh
smitko
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 10:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11
Kraj: mb

mogoče pa je bi lubadar,pa so moral posekat
Nazaj na vrh
hos
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 18, 2008 9:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Feb 2008 20:48
Kraj: Topolšica

Tudi sam sem se čudil tem fratam (golosekom), ko sem bil 2 tedna nazaj v Turrachu. Kasneje smo malo debatirali o tem, pa je nekdo, ki se spozna na gozdove, omenil, da Avstrijci pač na tak način gospodarijo v svojih gozdovih. Baje je izkoristek večji. Če je zadeva drugačna, me naj kdo popravi.
Nazaj na vrh
kotulc
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 18, 2008 10:18 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

Način sekanja gozdov v Avstriji je golosek, in nato posadijo nove smreke in po potrebi potegnejo tudi mreže proti eroziji. Ni lepo za pogledat je pa učinkovito, saj na ta način gozd hitreje raste, prav tako pa je lažje podreti vsa drevesa na nekem področju. Pri nas pa jih podrejo samo enih par vendar pri tem (in transportu) poškodujejo veliko ostalih.

Pogled na avstrijske goloseke (te bele zaplate) v okolici Golice (Koralpe)
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 18, 2008 11:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

@fischerpro3: prejšnji vikend je bila cesta čez Turrach že kar dobro obiskana od tvojih kolegov na dveh kolesih. Če pa boš v prihodnjih dnevih želel voziti po njej, pa boš zgleda moral na motor montirati 'ketne' ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 18, 2008 11:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Stanje je pri nas podobno ..........Ma saj se pravo začne šele po prvem maju, ko odprejo Nockalm in Grossglocknerhochalpenstrasse, Dolomiti so že tudi prevozni...pač ruknemo še poleti iste destinacije kot pozimi in zopet je jesen in zima in zopet smučamo.....Skratka počnemo tisto, kar imamo zares radi...
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 19, 2008 9:08 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Tile goloseki in potem uvajanje monokulture (smreka) so seveda katastrofa za naravo in za avtohtono rastlinstvo in živalstvo. Turach je naravna znamenitost (mislim da zaradi zaščitenega borovega in macesnovega gozda) in nekakšen naravni park, zato bi se vsaj v neposredni bližini lahko vzdržali takih posegov. Najbolj me čudi in jezi, če potem v taki državi ne pustijo podreti par dreves za kakšno nujno potrebno novo žičnico ali smučarsko povezavo.
Nazaj na vrh
Jan
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 19, 2008 10:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 19:44

Če se malo poigram, ker je lahko dvoumno razumljena objava.

marko je napisal/a:
Tile goloseki in potem uvajanje monokulture (smreka) so seveda katastrofa za naravo in za avtohtono rastlinstvo in živalstvo. Najbolj me čudi in jezi, če potem v taki državi ne pustijo podreti par dreves za kakšno nujno potrebno novo žičnico ali smučarsko povezavo.

To se strinjam.

marko je napisal/a:
Turach je naravna znamenitost (mislim da zaradi zaščitenega borovega in macesnovega gozda) in nekakšen naravni park, zato bi se vsaj v neposredni bližini lahko vzdržali takih posegov. Najbolj me čudi in jezi, če potem v taki državi ne pustijo podreti par dreves za kakšno nujno potrebno novo žičnico ali smučarsko povezavo.

Tole me pa ne čudi, naravni park je nek del zavarovane avtohtone narave. In če prav razumem - Turrach naj bi se "širil - (po)večal".
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 2:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

Jan, ne vem čisto dobro, kaj si hotel povedati, ampak samo eno pojasnilo. Območje je zaščiteno zaradi največjega strnjenega gozda neke posebne oblike bora ali macesna. Ne vem točno za kakšno drevo gre, po slovensko naj bi se mu reklo cemprin (nem. Zirben).
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2008 9:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Kraj: Jesenice

Praznični vikend je minil v spremenljivem vremenu, nekaj sneženja in nekaj sonca, ki je posijalo skozi tanke oblake. V noči s petka na soboto je zapadlo 10 do 15cm novega snega, ki so ga poteptali, a so bile proge zelo mehke in hitro si prišel do podlage, ki pa je povsem ledena. V nedeljo je bil novi sneg že precej bolj utrjen in so bile proge odlične. Zaradi "slabe", to je snežene vremenske napovedi sem nato odšel domov. Ljudi ni bilo veliko, večinoma počitnikarji, dnevnih gostov pa je bilo zelo malo.
Nazaj na vrh
dedi
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 10, 2008 5:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42

Vreme danes nič aprilsko,lepo,samo sneg pa po 12 za umret zanič,bo treba na višja smučišča,čeprav ga je še zelo veliko.
29x
Nazaj na vrh
MORIS
PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2008 6:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16

Kako je kaj s Turracherjem, je bil kdo včeraj ali danes gor?
Predvsem pa me zanima če obratuje turrachbahn?
Na njihovi strani piše da obratujejo vse naprave do jutri, samo danes piše na wetter.at da jih dela 13?! Da niso glih turrachbahna ugasnili:D
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Naslednja Stran 8 od 18

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Turracher Höhe
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net