Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2007/2008

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 62, 63, 64  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2007/2008 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 10:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Jun 2006 11:28

lenko je napisal/a:
Ti se brigaj za svoj upokojeni vrh mi pa se bomo za našo pohorje!

Nepoboljšljivi Štajerski Pohorci

Pa ne mi več govorit, da ste kao največje smučarsko središče v Sloveniji, Krvavc vas šiša 100 na uro, pa Kranjska gora tud, pa še kaj bi se našlo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
doppelmayr
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 10:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36
Kraj: Maribor

Ja no kero smučišče pa ma več km prog kot pohorje?

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
alioth
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 10:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Maj 2006 17:02

Če šteješ proge tako kot pohorci:
Najdaljša zasnežena in razsvetljena proga v Sloveniji v dolžini 10000 m od hotela Bellevue v dolino je odprta.
je Mb Pohorje največje smučišče v Evropi.
Nazaj na vrh
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 1:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Jun 2006 11:28

doppelmayr je napisal/a:

Lahk majo tud 500 km prog pa me ne bodo prepričali, kot sem že napisal, gre se jim samo za kapaciteto, al so to dnevi, al so to proge (vedno ko pogledam na snežni telefon je veliko prog zaprtih, pa neke fore majo npr. desna stran Poštele je zaprta, pol pa to napišejo za vsako progo, do kam je odprta pa do kam je zaprta, pa na keri strmini je snežni top...), o cenah vozovnic pa da ne govorim
Nazaj na vrh
smučarka21
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 3:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 15:40

Kakorkoli pogledamo...ko se gremo smučat vedno gledaš kako je smučišče urejeno...ker če je karta draga...in potem še smučišče za en drek...je pa res vseeno, pa če maš ne vem koliko kilometrov smučišč...

Zato menim, da pojdite pogledat kam drugam...
kjer je lepše in boljše smučanje...

Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 3:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45

Ja, in kam priporočaš?
Sicer pa se strinjam, ampak na urejenost smučišča dosti vplivajo vremenske razmere in število ljudi, tako da upravljalci tu včasih ne morejo nič. Jasno pa je, da imajo pri vremenu nekatera druga smučišča pač prednost pred MB.
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 4:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

Poročam direkt iz moje postelje,ker sta mi vročina in slabo počutje preprečila danes smuko v avstriji.Pa kaj govorite pohorje je zraven krvavca in KG največjo slovensko smučišče,res pa je tudi,da veliko število ljudi pri temperaturah,ki so visoke,hitro uničijo proge(pa še tukaj največji problem,n.m.v.ki je na pohorju nizka330 m najnižja točka)a včasih je ta nadmorska višina tudi prednost,še posebej pri inverziji..za pohorje pa vem kako je,ker sem izmed vseh smučarskih dni največ gor...
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 7:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

SMUČAR (KOPE) je napisal/a:
doppelmayr je napisal/a:

Lahk majo tud 500 km prog pa me ne bodo prepričali, kot sem že napisal, gre se jim samo za kapaciteto, al so to dnevi, al so to proge (vedno ko pogledam na snežni telefon je veliko prog zaprtih, pa neke fore majo npr. desna stran Poštele je zaprta, pol pa to napišejo za vsako progo, do kam je odprta pa do kam je zaprta, pa na keri strmini je snežni top...), o cenah vozovnic pa da ne govorim

Mi skrbimo za varnost smučarjev vam pa je vseeno, o tem na kateri strmini stoji snežni top ni res... Cene pa so visoke zato ker so stroški veliki... Vi tak samo zasnežite eno progo pa vam je vseeno za drugi, mi pa vse ker vemo da bodo obiskovalci zadovolnji. Sicer pa nevem kaj misliš z kapaciteto? Proge so pa tiste zaprte ki imajo naravni sneg oz. so manj obiskane in se ne zasnežujejo ampak se dozasnežujejo ko je naravni sneg
Nazaj na vrh
doppelmayr
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 7:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Bil danes na pohorju.Zjutraj bi lahko proge primerjal z kakšnimi v tujinami tako dobro piripravljene so bile,nato sem začel z eno furo na snežnem ki mi je bila danes naj proga no pa sej druge so bile tudi dobro porihtane.Nevem kaj je danes zezalo pohorce na radvanju da se je non-stop ustavljalo.Sem že preveč zašel v detajle?No če nisem vam povem še to da so pod sedežnico radvanje med 6-7 stebrom našem 3 rdečo poborvane količke.No sedaj pa k ljudem,vremenu in progam.Ljudi je bilo srednje veliko tu in tam se je na pošteli naredila manjša gužva drugače pa skoraj brez čakanja na naprave.Tudi habakuk je bil dobro urejen in proga od habakuka do trikotne prav tako,mariborski slalom leden in se nisem kaj preveč vozil na njem.Proti koncu so se naredile ledene plošče.Vreme je bilo lepo in sončno a pretoplo.
To je bil eden boljših smučarskih dni

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 8:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

Jaz pa sem bil danes (prvič v tej sezoni) na dnevni smuki na Mariborskem Pohorju in glede na temperature, ko me sodelavci že nekaj dni začudeno sprašujejo če se sploh še da smučat, sem bil prijetno presenečen. Prišel sem nekaj minut do dvanajste, ko začne veljati popoldanska vozovnica, in smučal do zadnje vožnje ob štirih. Seveda, zjutraj bi bilo še bolje, ampak žal ne morem . Za ljubitelja spomladanskih razmer je bila to perfektna smuka, mehko, a ne gnilo, nobenega mraza, sonček na sedežnicah. Snega še je nakaj na zalogi, a ne preveč, čez nekaj dni pričakujem probleme, sploh če pogledamo napoved. Moja napoved: Sleme in Stadion bosta še nekaj časa kljubovala, problemi se bodo (spet) pojavili na Pošteli, in to na obeh progah, tako tista mimo Luke kot Mariborski slalom imata po eno kritično mesto.

Par fotk z mobija:
Stadion:

Tri z Mariborskega Slaloma oz. s sedežnice Poštela:

Habakuk:

Bejbika z otroškim poligonom in nizkovrvno vlečnico:

Ampak: proti Peci so Pohorci carji, kar se tiče zasneževanja - kar je res je res !
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 9:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Za vse ljubitelje novih naprav vas vprašam zakaj je poseka pod gondolo od nekje mislim da 7 stebra oz. zadnje luknje na gondoli pa do vlečnice bolfenk, da tudi preko fiske
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 10:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Če ti tega ne veš, kako naj vemo mi, navadni smrtniki ? Nove poseke sicer nisem videl, sliši pa se kot morebitna zamenjava Bolfenka po novi trasi? 7. steber niti ni daleč od Jonatanke, potrebna bi bila le kratka povezovalna pot (vse kar pišem je zgolj ugibanje!).

Ampak en zloben komentar pa moram prispevati: preden bodo Pohorci spet gradili nove žičnice in proge, naj za božjo voljo poskrbijo da bodo imeli dovolj topov, črpalk in predvsem vode. Niti tega ne vem s katero vodo bodo prihodnje leto zasneževali podaljšano Cojzarico, s to vodo ki je trenutno na razpolago komaj porihtajo obstoječe proge brez Bolfenka, Stolpa in Videca. Če na Bolfenku brez snega sameva prastara vlečnica, je to sicer žalostno, ampak se da preživeti. Da pa bi gradili novo sedežnico in na progi sistem za zasneževanje, ki ga nato ne bi mogli uporabiti zaradi pomanjkanja topov in vode, pa bi bila katastrofa ...

Sorry, malo OT me je zaneslo ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
MORIS
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 10:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16

markoter je napisal/a:
kolk pa jaz vem pa se stara gondola ne bo demontirala.v ribnici pride nova zadeva in ne stara mariborska.maribor pa dobi poleg obstoječe še eno, kolk jaz vem

No to se mi pa zdi v redu, da ne bodo šli stare gondole rušit in bosta dve.

Ker kolker sem do zdaj videl, v Sloveniji vedno podrajo staro napravo. Primer vogel: Dvosed Križ bi lahko čist lepo ostal.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 10:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

OMG, kaj je že 1. april ali kaj??? Menda ja ne bodo res šli graditi nove gondole paralelno s staro in pustiti obeh? Pri Pohorcih sicer ničesar ne upam popolnoma izključiti, ampak prav verjetno se mi to ne zdi: prvič bi bil potreben še en posek širine vsaj 20 m - okoljevarstveniki, ki so ravno v Mariboru tečni kot muhe pred nevihto, bodo zagotovo navdušeni . Drugič je stara Vzpenjača tehnično že povsem na koncu in tretjič je njena kapaciteta (500 os/h ali nakaj takega) proti novi, ki bo zagotovo prepeljala vsaj 2000 smučarjev / uro, skoraj zanemarljiva, tako ga res ne vidim pametnega razloga za njen nadaljnji obstoj.

P.S.: tudi količki, ki sem jih posnel konec oktobra, ležijo pod obstoječo Vzpenjačo in ne poleg nje ...
Nazaj na vrh
doppelmayr
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 11:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

No jaz pa sem opazil tudi rdeče količke pod radvanjem.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 62, 63, 64  Naslednja Stran 51 od 64

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2007/2008
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net