|
Mokrine |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Goma |
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 20:24 Prispevkov: 65 Kraj: Idrija ali Ljubljana
|
Ojla!
Vceraj sva bila z ocetom v Nassfeldu in sledilo je presenecenje...vsaj glede na zadnjo/prejsnjo sezono oz zadnje tri.
Sneg je bil perfekten skoraj ves dan, guzve nobene ( na nobeno gondolo ali sedeznico se ni cakalo vec kot 2-3min ), vreme prekrasno, proge odlicno pripravljene ( suh sneg, kupi po 13i, a ne povsod ).
Vase komentarje sem le na hitro preletela, ker imam veliko drugega dela, ampak mi ni jasno nad cem se pritozujete.
In se tole o pripravi prog in razliko med ita. in aus.:
ko sem bila lansko leto v Dolomitih ( Fiemme-Obereggen ), je bil ita. del smucisca 50% slabse pripravljen kot pa aus. del., da o Trevalli ne govorim - ko je januarja 07 padel bolj kot ne edini posten sneg, je bilo polovico prog naslednjih nekaj dni zaprtih, tiste pa, ki so jih urejalai so jih NEuredili...kar se mi v aus. se ni zgodilo in to ne glede na razmere.
LP, Goma _________________ Sezona 07/08: 2x Heiligenblut, 1x Cerkno, 2x Nassfeld, 2x Molltaler, 1x Kanin
----------------------------------------------------
Sezona 06/07: 9 smucarskih dni
5x Trevalli, 1x Fiemme-Obereggen, 1x Nassfeld, 2x Molltaler |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snela |
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2007 18:32 Prispevkov: 39 Kraj: Ljubljana
|
Da niste zavil na tromejo al pa kako drugo smucisce  _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Feb 11, 2008 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2899 Kraj: Ljubljana
|
Jao Goma! Obereggen je vsaj ene 100 km zračne linije stran od Avstrije. Čeprav je pa res, da tam živijo tudi južni Tirolci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benhur |
Objavljeno: Tor Feb 12, 2008 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 13:27 Prispevkov: 108
|
res je vse to spada pod smucaraski center LATEMAR |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Tor Feb 12, 2008 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
Leopold je napisal/a: | Danes bil gor: prava zimska pravljica, snega dovolj (po progah naraven sneg ), izven prog se najde še nekaj neokrnjenega cevca, nekaj kupov (in to ne majhnih) po bolj strmih delih nekaterih prog, na napravah se ni nič čakalo, na progah pa kar nekaj gužve, vreme sončno z občasno močnim severnim vetrom, proga v dolino odprta ampak od prve postaje dol je sneg čisto spomladanski + ledene plošče (skoraj neužitno, kamenja ni nič). Torej odličen smučarski dan . |
Tudi jaz sem bil v četrtek, 07.02.2008, gori, z napisanim se deloma kar strinjam, vendar pa odličen smučarski dan za mene to vseeno ni bil. Na progah je bilo, kot tudi sam pišeš, kar nekaj kupov in razrito ter pa kar dosti ljudi. Tudi sem dobil občutek, da je bilo nadpovprečno dosti smučarjev, ki so vozili zelo neobzirno in neprevidno ter nevarno za ostale smučarje. Bilo je med tednom in brez počitnic v A in SLO, tako da nisem pričakoval gužve, žal pa je bilo drugače, najprej sem že na blagajni pri Gartnerkoflu kakih 15 min (!) čakal na karte, tega res že dolgo nisem doživel, da bi čakal na kasi, je pa tudi ne-user-friendly, da je bila odprta le ena linica. Na napravah se je pa meni zdela kar gužva, verjamem, da je lahko še dosti bolj, ampak na sedežnicah Gartnerkofel in Trögl je bilo čez celi dan kar nekaj minut čakanja, česar pač nisem pričakoval. Mislim, da sta ti napravi nekoliko premalo zmogljivi, glede na to, da se jima skoraj ne da izognit. Nekaj čakanja je dopoldne bilo tudi na gondolah Trogkofel in Zweikofel, tam je po moje tudi to problem, da vrsta ni urejena in se folk preriva naprej (če obtičiš tam nekje bolj na začetku se gondole polne mimo tebe vozijo). Sploh pa bi dal veliko grajo tem gondolam za 15 ljudi, ene par jih lahko sedi, ostali pa stojijo stisnjeni kot na mestnem avtobusu sredi največje gužve. Zelo slabo! Na ostalih napravah pa res ni bilo kaj dosti čakanja, popoldne tudi na gondolah ne več, edino na Gartnerkoflu in Tröglu. Vreme načeloma lepo, motil je zelo močan veter. Strinjam se tudi glede proge v dolino, spodnji del precej slabe razmere, zelo ledeno. Tudi offpiste bi lahko bilo boljše, kar nekaj je bilo že zvoženega, ponekod pa sem naletel tudi na skorjo. No, tu in tam je bilo pa kar v redu. Vse skupaj bi torej rekel tako tako, je bilo že boljše in slabše tudi, je pa škoda, če se človek tak daleč pelje, kar tudi ni poceni, da potem ni vse idealno.
Nekaj slikic:
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorenc2 |
Objavljeno: Tor Feb 12, 2008 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Dec 2007 20:41 Prispevkov: 413 Kraj: Gozd Martuljek
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Tor Feb 12, 2008 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1333 Kraj: Jesenice
|
No, jaz pa ne bom
Že v petek se mi sploh ni zdelo slabo, dalo se je najti naprave brez vrst in tudi dobre proge. Danes sem pa sploh navdušen, čeprav je bilo ljudi kar veliko. Dnevnih smučarjev je bilo sicer zelo malo, na parkiriščih še ogromno prostora, večino pa so zasedli Dunajčani. Veliko pa je tečajnikov in raznih skupin. Občasno so se pred nekaterimi napravami naredile vrste, v glavnem pa čakanja ni bilo. Nekateri deli prog so bili res kmalu zriti, a kot sem že napisal prej, si lahko tudi popoldne smučal po lepih progah. Torej, priporočam! (Vikend pa bo že druga zgodba)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benhur |
Objavljeno: Sre Feb 13, 2008 9:46 am Naslov sporočila: |
|
|

|
pa pozabljate da je bil naslednji dan v SLO dneva prost dan in da je blo vse povsod v blizini slovenski dan smucanja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Goma |
Objavljeno: Čet Feb 14, 2008 8:38 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 20:24 Prispevkov: 65 Kraj: Idrija ali Ljubljana
|
Marko, bo ze res kar pises, ampak razlika je bila vseeno vec kot ocitna...pa si razlagaj kakor hoces.
Mogoce me je zmotilo to, ker je bilo na eni strani vse v italjanscini, na drugi pa vse v nemscini (od tu najbrz moja razlaga) - kdo in kako ureja proge pa ne vem, a poznalo se je.
In se tole: nisem tak strokovnjak kot veliko forumovcev in ne poznam vsake naprave, proge, vlakca, itd po imenu, ker se mi zdi nesmiselno pa ceprav so povsod imena napisana. Pomembno je, da se znajdem na vseh smuciscih in, da uzivam v smucanju. Se strinjas??
Nassfeld vceraj: proge so bile razrite precej bolj zgodaj kot pred nekaj dnevi, je bilo pa kar precej folka (predvsem tecajnikov) pa ceprav sredi tedna, a se ni nic ekstra cakalo. So pocitnice - nase, njihove ali oboje?!?
No ja, je bilo pa cudovito vreme. _________________ Sezona 07/08: 2x Heiligenblut, 1x Cerkno, 2x Nassfeld, 2x Molltaler, 1x Kanin
----------------------------------------------------
Sezona 06/07: 9 smucarskih dni
5x Trevalli, 1x Fiemme-Obereggen, 1x Nassfeld, 2x Molltaler |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 5:05 am Naslov sporočila: |
|
|

|
gorenc2 je napisal/a: | Eni pa res sam jamrate  | Hja, jaz sem pač povedal, kaj mi ni bilo všeč, menda imam pravico zapisati svoje mnenje. Ni pa mi problem izrečt tudi pohvale, če je kaj dobro, kot sem to npr. naredil za Krvavec za minulo sredo, je bilo dosti boljše kot na Mokrinah. Nisem pa nikjer zapisal, da so upravljalci krivi za razmere na progah, ker nisem ekspert za pripravo prog in ne bi sodil, ali bi jih lahko boljše pripravili. Tudi recimo nič ne morejo za gužvo, obnašanje ljudi na progah, veter ipd., ampak omenim pa menda vseeno lahko, kaj me je motilo (pa četudi sem za veter v bistvu kriv samo jaz, ker sem izbral ta konkretni dan). So pa tudi stvari, na katere bi lahko oz. morali vplivati, recimo začasno odpreti dodatne linice na kasi (še kaki dve zaprti linici poleg odprte in sploh zaprta kasa v bajtici na nasprotni strani proge), če je bila taka vrsta.
benhur je napisal/a: | pa pozabljate da je bil naslednji dan v SLO dneva prost dan in da je blo vse povsod v blizini slovenski dan smucanja | Hmm, ta komentar pa mi ni povsem jasen, prost dan je bil, kot tudi pišeš, naslednji dan, v petek, ne vem, zakaj bi naj to pomenilo gužvo tudi v četrtek? Jaz tu ne vidim neke močne povezave, zato sem tudi izbral četrtek, ki je bil med tednom, brez praznika v SLO in brez počitnic v SLO ali A... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benhur |
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|

|
mogoce zato ker si ljudje vzamejo dan dopusta in imajo podaljsan vikend in mogoce zato ker so vsi tako razmisljali kot ti |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
No, tu je vprašanje tudi, kdo lahko tako razmišlja kot jaz, torej kdo si lahko vzame fraj. Sicer pa imaš mogoče prav to s podaljšanjem vikenda, čeprav potemtakem bi isto veljalo za petke, ponedeljke, no, saj mogoče celo je nekje tako pa jaz samo nisem bil pozoren... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jaka |
Objavljeno: Pon Feb 18, 2008 4:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2007 7:50 Prispevkov: 62
|
mariborcan je napisal/a: | No, tu je vprašanje tudi, kdo lahko tako razmišlja kot jaz, torej kdo si lahko vzame fraj. Sicer pa imaš mogoče prav to s podaljšanjem vikenda, čeprav potemtakem bi isto veljalo za petke, ponedeljke, no, saj mogoče celo je nekje tako pa jaz samo nisem bil pozoren... |
Jaz razen od ponedeljka do četrtka nisem smučal ze več let.
Ja pa praznika ne sme biti blizu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benhur |
Objavljeno: Pon Feb 18, 2008 12:17 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
kaj pa zdj med pocitnicam ko jih majo otroc kdaj se splaca it smucat da ni prevelike guzve?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
whistler |
Objavljeno: Pon Feb 18, 2008 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Sep 2006 10:09 Prispevkov: 612
|
Včeraj gužve ni bilo. Čakanje na žičnicah: 2-3 minute.
Snega dovolj, kvaliteta odlična. _________________ Forum namenjen izključno žičnicam: www.zicnice.mojforum.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|