Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Obertauern

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Naslednja
 Obertauern « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
sandokan
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 1:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 11:32
Kraj: Posavje

Špik je napisal/a:
@Age: jaz pa sem bil na Gamsleiten 1 ze ob 8.55, ha ha... Je bil pa gor res slovenski dan

Slovenski dan ni bil samo na Obertauernu, smo nekaj podobnega doživeli tudi na Heiligenblutu. Predstavljamo si lahko samo, kako je šele bilo na smučiščih bližje Sloveniji (Nassfeld, Gerlitzen,...).
Enako lahko povem za jutranjo gnečo na Hrušici in zastoje na Vrbi ob vračanju domov - zgledalo je, kot da se je pol Slovenije odpravilo na enodnevno smučanje v Avstrijo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smitko
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2008 7:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11
Kraj: mb

fantje dobro ste mi razturili.obertauern,vreme je blo super,samo drugič vzemte tablo ljubljana s sabo in jo prišraufajta na vhodu,me zanima kdo je sploh ostal v ljubljani,gužva norišnica samo na cesti pa nobenih zastojev.
Nazaj na vrh
Špik
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 11:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

In končno še malo daljše poročilo o 5 dnevni smuki v OT:

Nastanitev sem iskal v Saalbach-Hiterglemu in OT, na koncu sem pristal v Hotelu Petersbühel v OT, predvsem zaradi novega welnessa. (Saalbach-Hinterglem je bil prva izbira, vendar nisem našel namestitve, ki sem jo iskal) Kar se nastanitve tiče: lokacija OK, 100m do Gasmsleiten 1 ali pa do povezave za Edelweiß, Plattenkar, Schaidberg. Hotel sam pa malo mešano. Letos so ga dozidali in prenovili, imajo veliko podzemno garažo (avto je bil vesel in nič zasnežen ob odhodu), soliden welness/spa (nove savne, prostor za počitek), malo sicer brez "duše" prevč svetlo, hrana tako tako - kar je avstrijskega OK, ko pa je bil nek italijanski večer pa bolj bogo, soba pa je bila v starem delu hotela in temu primerno malo utrujena (strgan tepih, čudna razporeditev z neko nesmiselno pregrado, da so ločili kavč od postelje, v kopalnici sem se skozi nekam zadeval). Naslednjič v A najbrž raje v app, pri kakšnih Italijanih pa se bom pustil tudi kulinarično razvajati.

No pa k smučariji.
Splošni vtis kar OK, mogoče sem pogrešal še kakšno daljšo progo drugače pa čez smučišče nimam pripomb. Malo sem se naveličal Leitnerjevih sedežnic (bistveno ožji sedeži in manj udobni kot pa pri DM). Največ pa sem presmučal na sedežnicah Zehnerkar, Seekarspitz, Hundskogel, Panorama in Schaidberg. Gneče na napravah ni bilo pretirane (kakšno minutko, dve, v petek mogoče malo več) na progah pa se je tudi dalo preživeti. Seveda je najbolje zjutraj prvo uro (tako kot povsod in zame je ta ura smuka skoraj več vredna kot preostanek dneva), tekom dneva pa je bilo treba malo pazit. Zaradi novega snega (torek, peteke) so se naredili kupi (ja ni druge pri novem suhem snegu, razen če bi celo noč špricali z vodo?) ni bilo pa zdrsano do kakšnih ledenih plošč, tako da se je kar dalo smjučat.
Malo se je poigralo vreme. Ponedeljek nekaj mešanega, torek tudi tam nekje. V sredo (ko poženejo nekaj naprav ob 8.30) je bilo naprej brez oblačka, ob začetku smuke pa neka čudna difuzna svetloba (nekaj jutranjih voženj na Zehnerkaru je bilo fenomenalnih). Sredi dneva je začelo snežiti in postanek v koči na vrhu Grünwaldkopfa, star pregovor v OT (in tudi drugod v Avstriji) pravi: En GERMKNOEDEL na dan prežene vse težave stran! (tudi ŠMORN oz po slovensko CESARSKI PRAŽENEC je ok). Predvsem pa mi je bila všeč koča - glej sliko spodaj (zgornji del, brez pretiranega hrupa, normalna muzika). V četrtek snežni meteži, močan veter, na sneg se spravil šele ob 11.30 in potegnil do 16.00, popoldan se je malo odprlo. Ko pa sem na Hundskoglu zavil s proge se je pojavila megla - malo neugodno, ko ne ločiš podlage od neba, kar malo mi je bilo žal, da sem se odločil za čisto svojo špuro, na snegu nobene točke kamor bi lahko osredotočil pogled... no smo preživeli. V petek pa pravljica začinjena s številnim obiskom Slovencev. Proge so se hitro zmehčale, kar pa me ni motilo, ker me tam prav veliko ni bilo?
Lep zaključek smučarskega tedna pa mi je pokvarila gneča na gorenjski avtocesti (kot, da se prvič tam peljem in nisem zavil na stranske ceste ? Žirovnica ? Begunje ? Podvin in po potrebi še naprej po stari cesti?.)

In še malo fotk:

SREDA - dan slabe vidljivosti:

ČETRTEK - snežni metež:

PETEK - snežna pravljica:

doppelmayr
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 2:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36
Kraj: Maribor

Od petka dalje so bile zelo lepe slike

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
carlo
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 3:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 21:05

Tudi sam se bil v soboto na Obetauernu.
Parkirali smo na južnem prakirišču.
Vreme in sneg res snežna pravljica.
Glede na slovenske tablice pa moram reči da jih sam nisem opazil toliko kolikor se tu piše, nekaj jih je že bilo, vendat pa ni bila prevlada slovencev.
Kar se pa gorenjske ceste tiče, pa je res pravi obup.
Če bi se komu res mudilo z gradnjo bi delali tudi ob vikendih, tako pa gradbišče sameva.
Nazaj na vrh
Špik
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 4:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

@carlo: večinoma smo pisali, da je bila največja gužva oz naval Slovencev v petek... saj ne rečem, da je bil vsak drugi avto slovenski, samo sem pa v vrstah na sedežnicah dostikrat slišal našo besedo. Malo mi je pa najedalo, ko sem slišal ljudi na ves glas vpiti PI.. MAT.. JE BLO DOBR in tako naprej na ves glas...
small guy
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 5:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2007 17:33

Jst sm biu na obertauernu v petek soboto in nedeljo.
spali smo v penzionu v mouterndorfu.
Vreme je bilo genialno, sonce, glih prava temperatura, ni blo mrz ampak še vedno dost hladno d sneg ni biu južn.
Smučal smo na:
gamsleitnu 1 po eni flanki na desni strani če gledaš gor
gamsleitnu 2 pod žičnico in pod steno (žlebu na desni strani proge)
hundskoglu na levi strani žičnice, ki so jo v soboto in nedeljo na žalost ratrakiral (res škoda), zato smo smučali še bolj levo
zekarspitzu pod žičnico in zekarecku pod žičnico.
Pogoji so bili res idealni, sneg je bil že rahlo predelan in odličen za smučati.
Fotografij žal nimam ker sem pozabil nahrbtnik za fotoaparat.
Windy
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 7:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13

Jas pa se v soboto odpravljam za 1 teden gor.Ker še tam nisem bil bi vprašal če je kdo zasledil tam vsaj kakšen majhen fun park?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
smitko
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 8:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja maš tudi fun park v OT
Nazaj na vrh
smitko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2008 12:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ŠE NEKAJ SLIK OT

Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 24, 2008 10:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13

Evo še moje poročilo iz Obertauerna kjer sem preživel 7 zlo dobrih smučarskih dni.
Nasploh vtis smučišča zelo dober, proge meni osebno zelo po okusu(samo škoda da ni katera tudi dalša). Nad napravami se nemorem nič pritožiti saj so te zlo dobre če izvzamem par biserov
Na smučiščih je tudi zelo dobro proskrbljeno za hrano in pijašo kar te seveda pošteno udari po žepu.

Po prihodu v soboto proti večeru smo se nastanili v apartmaju cca 300m od 6sedežnice Schaidbergbahn tako da je bila ta vsako jutro naša izhodiščna točka.
Večinoma smo smučali na sedežnicah plattenkarbahn,Hundskogelbahn,Seekartspitzbahn, ter gondoli Zehnerkarbahn iz katerih so peljale res zelo razhibane črne proge.

Prve 4 dni je bilo vreme res fantastično tako da so proge zdržale vse do pol 5 ko se je večina naprav zaprla.
Nedeljski pogled na Obertauern

Zentralbahn v odzadju se vidi tudi Seekareckbahn

Seekareckbahn s svojimi pripadajočimi progami, dobro se vidi tudi kako so bili freeride tereni zvoženi, če si pa že našel kakšno zaplato celega snega si pa bil takoj razočaran saj je bila na njem skorja tako da ta sneg ni nudil posebnega užitka

Pogled proti vrhu Grunwaldkopfbahna pri katerem stoji tudi odlična gostilna Treff 2000

Gamsleitenbahn2 te popelje do res fantastične proge imenovane s7 ki je na enem delu res zelo zelo strma.To je tudi najvišja točka smučišča 2357m

Kringsalmbahn katera ima tudi vmes tudi ozter ovinek.

Pogled na most ki pelje preko glavne ceste na desni strani tudi spodna postaja Zehnerkarbahna.

8 sedežna gondola Zehnerkarbahn.Edina napaka je da moraš smučke vzeti v kabino.Popelje nas na višino okoli 2200m

Vmesna postaja

No tole mašinco si bom pa nabavil, ko bo pri nas zima malo bol radodarna

No morem pa povedati da je v OT za moje pojme dobro poskrbljeno za tiste smučarje, ki radi "čagajo" pozno v noč

Še en pogled na del smučišča

Snega tam še za enkrat res ne primankuje tako da moraš imeti res srečo da zajahaš kakšen kamen
No in to je to.Menim, da je OT res smučišče na nivoju in je primerno tako za začetnike kot za nas, ki se raje zapeljemo tudi po kakšni zelo strmi progi. ;)Sem prepričan da se bom tja še vrnil.
lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
small guy
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2008 5:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2007 17:33

mi smo bli tut na obertauernu za sedm dni, od sobote do sobote. Vreme res supr ni kej, je pa manjkal kej sneženja ( za powder). Proti koncu tedna je bilo zelo toplo kar je blo super sej so tereni, ki so bli prej ledeni odpustili in so bli super za smučat.
Spali smo v fanningu par kilometrov iz mouterndorfa.
Windy še par popravkov:
na seekarecku so "freeride" tereni zvoženi v par urah po sneženju tako, da tam ne boš našu celca. Drugače pa seekareck slovi po kuclih, ki so bili by the way super za smučat. Drugače se je našlo ogromno freeride terenov, ki so bili super za smučat in še ne zvoženi.

Proga na Gamsleitnu se ne imenuje s7. Tako so poimenovali 7 najvišjih točk na smučišču.
drgač pa windy: supr poročiu supr slike.
SiKT
PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2008 10:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Nov 2006 20:55
Kraj: Lokovica

Na Obertauernu ga že mede... Nekam zgodi prvo pravo sneženje...
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2008 11:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Kraj: Ljubljana

Zelo zanimivo hmm, od jutri bo že kar nekaj žicnic delovalo v OT.

the winter season has started!
The first lifts work already.

>>> Reduced lift tickets: - 30 %

From Thursday, the 27th of November the whole "Tauern round" is optimally drivable!

Snega je že med 80 in 100 cm. Vreme pa naslednje tri dni še za smučat, potem pa sneženje, sneženje kar nekaj časa.
Delujoče žičnice v živo

LP
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 3:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Včerajšnji dan preživel na Obertauernu. Vreme izvrstno, sončno in hladno. Odličnega snega dovolj, čeprav so izkušenejši kolegi nekaj jamrali, da ga je na nekaterih najboljših off-piste premalo (meni se ni zdelo, itak pa smučanje zunaj prog ni bil kakšen poseben užitek, saj te je trd zmrznjen nezglajen sneg dodobra pretresel). Najboljša smuka je bila na prvih 2 sedežnicah (Schadberg in Platenkahr), ki sta bili cel čas na soncu in kljub temu še koncem dneva trdi in lepi, čisto zadnjo vožnjo je bila na eni varintni progi celo še sled od jutranjega ratrakiranja. Na osrednjem delu smučišča (Panorama, Sekarspitze, Centralbahn) je bilo popoldne že malo zguncano. Severna pobočja so bila slabša. Ob kabinki nekoliko poledenelo, Gamsleten pa čisti obup. Kamni, odsekani kuclji in polno pobijajočih začetnikov. Tistega malo snega je zgoraj odpihnilo, ves čas v senci ob mrazu in vetru pa nas je itak hitro pregnalo. Ko bom imel kaj časa, prilimam še par fotk.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Naslednja Stran 6 od 14

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Obertauern
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net