|
Kronplatz |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Age |
Objavljeno: Pon Dec 24, 2007 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
Ne vem, ali govoriš o ski-busu iz Piculina? Mislim, da je skoraj nemogoče. Zjutraj, koliko gre to časa, da prideš recimo iz Brunecka do busa v Piculin. Za Sella rondo se rabi cirka 4 ure. Ne vem pa do kje pelje bus, do La ville?Pedracesa? Pol računaj še čas za vožnjo iz busom pa da prideš iz La Ville do Corvare, kao na start Sella Ronde, uh in pol še popoldne nazaj. Samo pomisli, ko prideš iz busom nazaj v Piculin rabiš 6 žicnic do vrha Kronplatza. Mogoče se celo izide, sploh v tem času, ko si smučal ti.
Edino, če si nastanjen v San Vigiliu. Potem pa mislim, da ni problema. Ne vem, meni je vse skupaj preveč časa na žicnicah: sploh pa je ta Sella Ronda zadnjih 9,10 let, ko neki Ljubljanski maraton. Množice turistov v kolonah drajsajo po največji atrakciji Dolomitov. Boljše je, da smučaš cel dan v Alta Badii.
Je pa fajn ideja, ker vas je kar nekaj šlo zdaj pred prazniki na smučanje. Ko se Kronpaltz v sezoni napolni je to kot tovarna smučanja. Pomoje je 20.000 ali več smučarjev gor naenkrat.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
roberto66 |
Objavljeno: Pon Dec 24, 2007 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 11:01 Prispevkov: 18
|
Ja govorim o ski-busu iz Piculina. Štartala sva s kolegom iz Olanga in nama je uspelo za las ujet 1. bus na Piculinu (ob 9.20). Potem sva potrebovala kakšno uro, da sva prišla do Corvare (vmes obvezna kavica) in nadaljevala proti Gardeni, vendar v Gardeni nisva nadeljevala Sellarondo, ker je greh izpostiti smuk progo, sploh, če si prvič tam kot je bil moj prijatelj. Pogled na Sacedo, ki je bila v soncu me je premamil in potem sva, kar nekaj časa ostala na sacedi. Nadaljevala sva po selarondi in ker je bila z mano moja zelo prijazna deklica, ki naju je čakala z avtom v Canazeiu sva tam tudi zaključila smuko okoli 15.45 uri. Na poti nazaj sem razmišljal ali je možno ta krog narediti v enem dnevu, zato sprašujem tu ali je komu uspelo. Se pa strinjam, da je lepše prit v Alto Badio in smučati tam. Še pripomba iz La vile do Corvare se pride s smučmi. Je pa res škoda časa, ker si veliko na vlečnicah. Bus iz Picolina vozi slabih 20 minut. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polde |
Objavljeno: Pon Dec 24, 2007 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25 Prispevkov: 368 Kraj: Ljubljana
|
Sella Rondo je možno narediti, tudi če startaš iz Olanga - res pa to pomeni, da boš cel dan nervozno gledal na uro. več reportaž na to temo najdeš na Alpin Forumu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowhand |
Objavljeno: Tor Dec 25, 2007 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2005 12:28 Prispevkov: 31 Kraj: Nova Gorica
|
Definitivno je možno naredit Sello rondo tudi če štartaš s Kronplatza. Sem bil tam prejšnji teden, sicer v San Vigiliu in sem bil na prvem busu za Alta Badio, ki starta ob 9.00 in ne ob 9.20, kot pravi roberto66. Žičnice zaženejo ob 8.30, tako da se da prvi bus uloviti tudi, če startaš iz recimo Olanga. Sicer sem potem smučal cel dan v Alti Badii. Sello rondo se naredi v kakih treh do treh in pol urah, če računaš še dvakrat pol ure iz La Ville (do koder pripelje ski bus iz Piculina) do Corvare, je časa na pretek.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DH |
Objavljeno: Ned Jan 20, 2008 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Feb 2007 23:37 Prispevkov: 8
|
Toraj 14.1 je bil velik dan in pred mano je bilo 6 smučarski dni na Kromplatzu do 19.1. V soboto ob 8.15 min sma s očetom štartala proti Velenju kjer smo se dobili še z dvojnimi prijatelji in skupaj nas je potovalo 9 oz. 3 avti. Pot je bila mirna brez zastojev edino dež je bil skoraj celo pot a vseeno boljše kot sneg, kar se cestišča tiče. Po prihodu v apartma so sledile pač običajne zadeve, razpakiranje, malca, razlgedat okolico... Bili smo v nekem hotelu Pircher*** v zgornjem Olangu. Sobe lepe, bazen, savna, oddaljenost od ski busa 60m. Imeli smo še zajtrk, ki je bil odličen, poln vitimanov in vsega kar potrbuješ za smučarski dan.
15.1, nedelja:
Bujenje ob 7.20, ob 8.00 zajtrk, potem smo še kupili karte (kar v hotelu brez provizije), pripravli smuči palice, ki so bile še v avtu se obuli in odšli do busa.
Ob 9.40 odhod s ski busom in prihod na vrh kromplazta okoli 10.10. Ko pridemo gor je bilo na vrhu zelo slabo vreme: megla oz. oblaki tako, da je bila vidljivost manjša od 10metrov čez noč je še snežilo, in tako sploh niso uspeli steptati prog kar je pomenilo, da je bilo na progah okoli 10cm frišnega snega. Raj pravite eni zame pa mora, in tudi za vse druge ljubitelje carvinga. Pri prvi vožnji sem se celo zgubil in sem prišel na sonen namesto na platau, ker je bila taka megla. Tisti dan sem imel tudi edini malo večji padec na smučanju, ko je pred mano kar na enkrat zmanjkalo proge temu pa je sledil padec z 1m v celc!
16.1 ponedeljek:
bujenje ob 6.45, potem na zajtrk, oblečit obut in ob 8.20 na skibus. Spet enako vreme le, da ni snežilo in so bile zato proge steptane. Uglavnem tudi v ponedeljek se nekako nisem nasmučal!
17.1, torek:
Vreme je bilo malo boljše ampak na vrhu še vedno zelo slabo zato smo se raje spustili nižje, kar se je izkazalo za vredu potezp tako, da je bila vidljivost večja pa tudi toliko kupov ni bilo.
18.1, sreda:
Prehlad! Sem že mislu, da bom moral ostat doma ampak sem potem vseeno šel ker je bilo malo boljše. Pogoji na smučišču enaki kot v torek. Tisti dan sem vadu carvanje na costi in vidu tudi nekaj naših pebov, ki so imel ko kaže tečaj ups(učenje carvinga s podaljševanjem smuči). Aja vidu sem tudi tistega pevca Staurosa (al ka je že). Peba ma ful neko dobro opremo, da misliš da ful dobr smuča pol sem ga pa gledu je pa peb komi držu ravnotežje(lol).
19.1, četrtek:
Na smučišče sem odšel komaj ob 9.20. Vreme se je malo izboljšalo in odšli smo smučat na nasprotna smučišča od miare (sanvigilio).
20.1, petek:
Najlepši dan na smučanju, najprej nekaj oblakov a potem sončno brez oblakov edino megla v dolini! Proge neokrnjene tako, da si se lahko do ene 10.30 orng nasmuč potem pa so začeli nastajat kupi pa še južni sneg.
Evo še neki slik (večina je nastala na petek!)
Skoraj cela druščina zbrana na kupu:
LoL:
Otroc:(ta sredn sn jz =))
Snežna idila:
Več slik, ko jih dobim ker te je naredu moj fotr! _________________ Letošnja sezona: 5xKromplatz, 1x Rogla=6x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blajo |
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 10:58 pm Naslov sporočila: Kronplatz, 30.1 do 2.2. |
|
|

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54 Prispevkov: 232
|
Pozdravljeni!
Prejsnji teden sem se spet malce na Kronplatzu oglasil.
V cetrtek je bilo super, vreme kot narisano, v petek malce bolj oblacno, v soboto pa je snezilo ze iz noci, tako, da sem lahko preskusal smucanje v mini celcu. (in nekako zacenjam razumet tiste, ki so s tem zasvojeni)
Smucisce je urejeno, odprto je v glavnem vse, dela jim vse kar steje, poleg Plateauja je half pipe, ob Sylvestru dol so grbine (ce se tam ne sesujes, se verjetno ne nikjer)
pod vrhom Alpna pa je se nekaj naprav za borderje (skakalnica, pa tiste stange, ki so podobne ograjam za stopnice ...)
Mnenje o vsem skupaj? Najraje bi zivel tam cez zimo ...
lp,
b
Nekaj fotk [klik poveca]
Zjutraj na prvi avtobus iz Olanga, cetert pred deveto za pod vrhom, iz gondole pa se slinimo po takemle ...
Zjutraj je ljudi zelo malo in glede na sirino smucisca se lahko kar nekaj casa vozis po nedotaknjenih povrsinah ...
V petek so se dopoldne takole podili oblaki cez vrh. Spodnje proge (San Vigilio) so bile OK.
Po smuciscu so se vedno razporejeni topovi. Vse izgleda povezano in pripravljeno za delovanje, ocitno vremenu ne zaupajo prevec ;-)
lp,
b |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benhur |
Objavljeno: Tor Feb 05, 2008 11:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 13:27 Prispevkov: 108
|
ful lepe fotke, kdaj so nastale une taprve ko so ble skor prazne proge predvidevam da cetrtek. italijani so res carji glede ureditev prog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BoziceK |
Objavljeno: Tor Feb 05, 2008 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Sep 2007 12:39 Prispevkov: 627
|
@benhur ja itak de so carji... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blajo |
Objavljeno: Tor Feb 05, 2008 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54 Prispevkov: 232
|
benhur je napisal/a: | ... kdaj so nastale une taprve ko so ble skor prazne proge ... |
Ja, res je. V cetrtek, 31.1. bolj zjutraj kot ne ...
... gor smo prisli s prvim skibusom iz Olanga, okoli 08:30 in takrat so se prvi smucarji ze uspeli spustiti do dna proge Olang. Kako jim to uspe? Po pripovedovanjih "izkusenih" pozenejo naprave prej in ne komplicirajo prevec, tako, da se pridni lahko prej gor odpeljejo ...
... so pa tudi oni pridni, ker so vsako noc speglali vse proge - in imajo kaj za peglati, hektarjev je se pa se ...
... tudi popoldne so ze zaceli podaljsevati voznje, ker Olang je vozil do 17h. (zjutraj pa ob 8:30) ...
... in ko gledas izkoristek dneva in kilometre, ki jih lahko naredis, dobi cena vozovnice cisto drugacen pomen ...
benhur je napisal/a: | ... italijani so res carji glede ureditev prog ... |
Zanimivi ljudje so ti Ladinci. Italijane poznam, Nemce bolj posredno, ampak ti ljudje kot da so izbrali dobre strani obeh narodov. Iznajdljivi z razpolozljivim in dobri improvizatorji, ampak dobro organizirani in natancni, malce hladni, a prijazni in ciljno usmerjeni. Dolomiti (kot dezela) so nam lahko tudi za vzgled v kaksni stvari ...
lp,
b |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BoziceK |
Objavljeno: Čet Feb 07, 2008 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
ja sj maš prou... mi ke smo šli gor pa smo kupl karto za 6 dni pa sm pol na natu pogledu kok kilometru sm naredu...146km s tem de se 2dni nism smuču...vseh km prog je pa 105 na ceumu hribu Plan De Corones...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jazbec |
Objavljeno: Sob Feb 23, 2008 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2007 10:18 Prispevkov: 152 Kraj: kobarid
|
Za Kronplatz lahko rečem samo - sanjsko....letos pa še nekaj novega...en večer ( se mi zdi da v petek ob 21h) pa na koncu proge Olang pripravili predstavitev smučarskih šol, ki delujejo na tem hribčku...lepo, zanimivo...popili malo kuhanega vina in zadovoljni odšli v večer...spet ostali zelo lepi spomini...o progah pa nebi izgubljal besed  _________________ www.jazbec.eu
Ne me sili na smučke, ker sem trmast! Ko bom star vam bom že pokazal kako smo smučali nekoč!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejvi |
Objavljeno: Sob Feb 23, 2008 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45 Prispevkov: 571
|
Kakšna je pa kaj zahtevnost prog. Iz dosedanjih fotk, kolker sem jih uspel videt, je bolj kot ne "ravnina"! Se pravi ničesar konkretnega! Ali pač? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marvin |
Objavljeno: Ned Feb 24, 2008 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28 Prispevkov: 389
|
"Ravno" je samo na vrhu... Mogoče se še najde kakšna proga, ki je položna, recimo Alpen. Drugo so rdeče proge (ne "naše" rdeče) in črne (sploh sta hudi tiste dve proti Brunecku). _________________ ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MORIS |
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16 Prispevkov: 653
|
Ali so kabinsko žičnico cianross že zamenjali oz. kaj je zdaj tam??
Nisem bil že nekaj časa tam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BoziceK |
Objavljeno: Pet Jul 25, 2008 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
nč nevem... vidu sm pa na webcamu da se nekaj gradi...ko dobim sliko jo takoj prilepim....
KRONPLATZ
36.900 folka u eni uri gor transporterajo
264 snežnih topov in žiraf
35 ratrakov
SC Cerkno
12.500 folka u eni uri skupne kapacitete
okol 100 snežnih topov in žiraf
5-10 ratrakov...
za primerjavo sem vzel sc cerkno ker vem te številke za druga smučišča jih pa nevem tk de bote el predstavo kašn smučišče je to... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|